Wandelvakantie Kroatië en Montenegro

10-daagse actieve vakantie door prachtige natuur van Kroatië & Montenegro
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Actieve vakantie Kroatië en Montenegro

10-daagse reis, vanaf € 865,-

  • Wandelen langs de fjorden van Montenegro en op de eilanden van Kroatië
  • Dwaal rond in de prachtige steden Kotor en Dubrovnik
  • Proef de unieke prosciutto in Njegusi
  • Wandeling door olijfgaarden met aansluitend wijn proeven in een wijnkelder (optioneel)
  • Veel rust in de reis door 2 x 4 nachten in dezelfde accommodatie
  • Huurauto in Montenegro en privé transfers in Kroatië

De fjorden van Montenegro en de eilanden van Kroatië verschillen wat betreft landschap enorm van elkaar, maar liggen wel vlakbij elkaar: Een ideale combinatie dus voor een actieve vakantie Kroatië en Montenegro met mooie wandelingen. Vanuit Kotor (Montenegro) liggen de wandelbestemmingen binnen huurautobereik en op het eiland Korcula (Kroatië) op loop- of veerbootafstand. In beide plekken verblijf je steeds 4 nachten in dezelfde mooie accommodatie en je kunt per dag bepalen hoe ver en waarheen je wandelt. In het programma hieronder staan suggesties, maar je kunt deze Actieve vakantie Kroatië en Montenegro vanzelfsprekend geheel aan je eigen wensen aanpassen.

Tijdens deze actieve vakantie In Montenegro heb je een huurauto tot je beschikking en in Kroatië word je door een chauffeur naar het startpunt van de wandelingen gebracht. Voor de wandeling op dag 7 neem je de veerboot naar het startpunt van de wandeling.

Maak kennis met Ruud, onze reisspecialist die al jaren in Kroatië en Slovenië komt. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met Ruud een rondreis door Kroatië of Slovenië samenstelt. Helemaal zoals je zelf wilt.

Route Actieve vakantie Kroatië & Montenegro

Dag 1: Kotor (Montenegro). Start van je actieve vakantie Kroatië
Dag 2 : Kotor, stadswandeling
Dag 3 : Kotor, wandelen in de Vrmac Bergen
Dag 4 : Kotor, Wandelen naar Jezerski
Dag 5 : Dubrovnik en Korcula (Kroatië)
Dag 6 : Wandelen langs kust Korcula
Dag 7 : Wandelen op het eiland Mljet
Dag 8 : Korcula, wandelen naar Zrnovo
Dag 9 : Dubrovnik
Dag 10: Dubrovnik, einde van je actieve vakantie door Kroatië en Montenegro

Stel je eigen actieve Kroatië en Montenegro vakantie samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je Actieve vakantie Kroatië & Montenegro helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Hayley je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Montenegro of rondreis Kroatië

Route Actieve vakantie Kroatië en Montenegro

Actieve vakantie Kroatië
Dag 1 – Aankomst in Montenegro
Vanaf het vliegveld, de haven of het station word je naar Kotor (Montenegro) gebracht, waar je in een driesterrenhotel de nacht zult doorbrengen. Je actieve vakantie door Kroatië en Montenegro is begonnen!
Actieve vakantie Kroatië
Dag 2 – Kotor: stadswandeling
Deze wandelreis begint rustig met een stadswandeling van 2½ uur door Kotor. Je wandelt over de oude stadmuren en vanaf de Ivan Toren heb je schitterend zicht over de stad en op de hoger fjorden die de stad omringen. Hiervoor moet je wel bijna 300 meter omhoog; een goede oefening voor de rest van de reis. De weg naar beneden gaat via het kleine Sv. Jovan kerkje. De rest van de dag heb je vrij om Kotor te bekijken. Zo kun je een boottocht maken (optioneel) naar de twee piepkleine eilandjes in de Baai van Kotor vlakbij Perast. Je overnacht in een mooi hotel in Kotor.
Wandelen: 2½ uur, afstand 4 km, hoogteverschil 300 m
Dag 3 – Kotor: Wandelen in de Vrmac-bergen
Je maakt vandaag vanuit Kotor een mooie wandeling naar de Vrmac-bergen; de bergen die hoog boven Kotor uittorenen. Hier begint het echte actieve gedeelte van de Kroatië en Montenegro vakantie. De wandeling begint in Kotor zelf, van waaruit een kronkelend pad je naar de top van de Vrmac leidt. Het pad gaat verder langs de randen van de berg en vanaf hier heb je uitzicht over zowel Kotor als Tivat en deel van de Baai van Kotor. De afdaling naar Lepetane gaat via het pittoreske dorp Gorna Lastva. In Lepetane neem je de bus terug naar het hotel in Kotor.
Wandelen: 5 uur, afstand 15 km, hoogteverschil 650 m
Actieve vakantie Kroatië
Dag 4 – Kotor: Lovcen
Op nog geen uur rijden van Kotor ligt het dorp Njegusi; beroemd om z’n bijzondere prosciutto, de Njeguški pršut. De combinatie van zee- en berglucht en de rook van beukenhout dat wordt gebruikt tijdens het droogproces geven de prosciutto zijn bijzondere smaak. Voor € 5,- p.p. kun je prosciutto, kaas en een glas alcoholvrije honingwijn proeven. Op een kwartier rijden van Njegusi ligt Medjuvrsje, het startpunt van de wandeling vandaag. Vanuit hier ga je naar de top van de Jezerski (1675 m). Op de top van de Jezerski staat het mausoleum van Prins Peter II van Montenegro. Je daalt af naar Medjuvrsje, waar je de auto pakt naar Cetinje, de kleine oude hoofdstad van Montenegro. Desgewenst kun je op de terugweg naar Kotor een stop maken in Budva.
Wandelen: 2½ uur, afstand 7 km, hoogteverschil 350 m
Dag 5 – Dubrovnik & Korcula
Vanuit Kotor is het zo’n twee uur rijden naar Dubrovnik in Kroatië voor het 2e deel van je actieve vakantie. Hier lever je de huurauto in en heb je nog wat vrije tijd voor je op de veerboot naar Korcula stapt aan het eind van de middag. De overtocht duurt een uur. In de haven word je opgewacht voor een korte transfer naar het oosten van het eiland, naar Lumbarda, waar je twee nachten zult verblijven.
Actieve vakantie Kroatië
Dag 6 – Wandelen: langs de kust naar Korcula en terug
Vandaag wandel je langs de kust van Lumbarda naar het stadje Korcula. Het pad volgt de kust, waardoor je altijd prachtig zicht hebt op de 22 eilanden van de archipel. Het meest interessante eiland is Vrnik, waarop het 14e-eeuwse franciscaanse Badjia-klooster staat. In Korcula heb je de rest van de middag om het stadje te bezoeken, waarna je in weer twee uur terug loopt naar Lumbarda.
Wandelen: 4 uur, afstand 15 km, hoogteverschil 150 m
Dag 7 – Mljet
Na het ontbijt word je naar de haven gereden voor een oversteek per veerboot naar het eiland Mljet. Op Mljet maak je een rondwandeling door Mljet NP langs Malo & Veliko Jezero (het Kleine & Grote meer). In het grote meer kun je naar een klein eilandje varen waarop het Mariaklooster staat. Aan het eind van de middag neem je de catamaran-veerboot terug naar Korcula.
Wandelen: 4 uur, afstand 14 km, hoogteverschil 300 m

Dag 8 – Korucula
Vandaag staat er een dagwandeling naar Zrnovo op het programma. De wandeling gaat door olijfgaarden en Mediterrane vegetatie. Op de terugweg kun je – optioneel – wijn proeven in een wijnkelder. De wijn wordt samen met sardientjes, prosciutto, kaas en brood geserveerd; een heerlijk einde van de wandeling van vandaag. In Lumbarda slaap je weer in het mooie driesterrenhotel.
Wandelen: 4 uur, afstand 14 km, hoogteverschil 180 m

Actieve vakantie Kroatië
Dag 9 – Dubrovnik
Vanuit Lumbarda word je eerst naar Korcula gereden, waar je op de boot stapt die je naar Dubrovnik brengt. Je komt hier rond het middaguur aan en je hebt nog de hele middag en avond om Dubrovnik in te gaan. Dubrovnik is een prachtige Middeleeuwse stad met een lange indrukwekkende en zeer interessante geschiedenis. Dubrovnik was lange tijd een stad-republiek en samen met Venetië een van de grote culturele centra van de Middellandse Zee. De oude stad, de musea en kerken zijn getuige van deze rijke geschiedenis. Je slaapt twee nachten in Dubrovnik. De laatste nacht van deze reis slaap je in een mooi appartementencomplex vlakbij zee.

Dag 10 – Vertrek naar Nederland. Einde actieve vakantie Kroatië & Montenegro
Helaas, het is alweer de laatste dag van je actieve vakantie door Kroatië en Montenegro. Je wordt opgehaald van je appartement voor de transfer naar het vliegveld.

Trustpilot

Prijsinformatie Actieve vakantie Kroatië & Montenegro

Reisduur: 10 dagen / 9 nachten.
Reissom: Vanaf € 865,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: 4 dagen autohuur (Opel Corsa of gelijkwaardig), 8 maal ontbijt, boottochten Dubovnik – Korcula en Korcula – Mljet. Transfers volgens programma.
Exclusief: Vervoer naar en vanaf bestemming; overige maaltijden, toegang Mljet NP, wijnproeven op dag 8, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking).
Accommodaties: Tijdens de Actieve vakantie Kroatië en Montenegro overnacht je in middenklasse hotels en lokale guesthouses in een tweepersoonskamer.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande actieve vakantie door Kroatië en Montenegro. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. De reis kan ook met een lokale Engelssprekende gids worden georganiseerd; vraag Ruud naar de mogelijkheden.

Met de trein naar Montenegro

Het is verrassend goed te doen om met de trein naar Montenegro te reizen en zo je Balkan reis te beginnen. En het is ook nog eens een ontzettend mooie reis. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis. Lees er meer over in het blog: Met de trein naar Montenegro.

Met Interrail naar Montenegro

Wil je lekker flexibel zijn tijdens je treinreis naar Montenegro? Kies dan voor Interrail. Het mooie van reizen met een Interrail pas is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt. Lees meer over met interrail naar Montenegro.

Vliegtickets voor Actieve vakantie Kroatië & Montenegro

Je kunt makkelijk zelf uitzoeken hoe je tickets naar Montenegro en van Kroatië gaan. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar de Balkan boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Vergelijk je CO2 uitstoot

Op de site van Green Tickets kun je prijzen, reistijd en de CO2 uitstoot van verschillende manieren om naar Kroatië en Montenegro te reizen vergelijken.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!