Tips voor in de Amazone Peru:

De mooiste ervaringen in de jungle

Reizen door de Amazone Peru is geweldig. Je komt hier alle ecosysteemlagen van de jungle tegen en dat zorgt voor een enorme diversiteit aan landschappen, dieren, bloemen en planten. In de Amazone leven bovendien vele inheemse stammen. Het aanbod aan jungletours in Peru is zo divers, dat het lastig kiezen is. Guido, de reisexpert van Better Places in Peru, zet de verschillende mogelijkheden voor een Amazone Peru Tour op een rij.

amazone Peru

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Amazone Peru? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Manu National Park

“Welke jungletour je boekt, hangt af van drie dingen”, zegt Guido van Better Places. “Je budget, de gewenste ervaring en de tijd die je hebt.” Peru heeft twee belangrijke bestemmingen voor Amazone Peru tochten. De eerste is Manu, over land bereikbaar via Cuzco. Het is wel een lange reis, maar de bestemming is erg de moeite waard. Hier vind je op 3200 meter hoogte een prachtig nevelwoud, met vogels, kikkers, orchideeën en een landschap dat zo uit Jurassic Park lijkt te komen. Voor deze tour heb je drie dagen nodig. Je slaapt in lodges die door de lokale gemeenschap gerund worden. “Wil je dieper het Manu Park in, dan reis je door naar de lage jungle, waar inheemse stammen wonen. Deze tocht duurt vijf tot acht dagen en is bedoeld voor avonturiers met een hoger budget. Ben je een vogelliefhebber, dan is deze optie perfect. De variatie in vogelsoorten is hier enorm: Manu heeft meer vogelsoorten dan er in de hele Verenigde Staten leven.”

Amazone Peru

Accommodaties in Manu

In Manu maken we het liefst gebruik van de lodge in de lokale gemeenschap Shipetiari (Albergue Pankotsi), en daarna van het Casa Matsiguenka, dat heel diep in de kernzone ligt. Beiden worden volledig gemanaged door de inheemse bevolking en liggen in interessante stukken jungle in Amazone Peru. Maar we gebruiken ook graag de organisatie CREES met Engelse roots, die heel goed werk doen in de bescherming van het gebied. Hier is ook veel vrijwilligerswerk te doen voor mensen die langer in de jungle willen zijn.

Amazone Peru: Tambopata

De tweede junglebestemming in Peru is Tambopata. Deze bestemming lijkt in veel opzichten op Manu, maar heeft geen nevelwoud. Bovendien is Tambopata makkelijker bereikbaar dan Manu: je kunt er met de bus goedkoop naartoe, of een korte vlucht maken. “Het is wel een goedkopere bestemming en het voordeel is dat je in korte tijd dieper de jungle in gaat”, vertelt Guido. “Bovendien heb je hier veel keuze uit junglelodges en andere accommodaties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een gastfamilie in Puerto Maldonado te slapen en vanuit daar leuke dagexcursies naar de jungle te maken. Binnen een uur sta je midden in de jungle, dus die is erg makkelijk bereikbaar. Dit is de goedkoopste optie om de jungle te zien.”

Amazone Peru

Tambopata – Lodge met prachtig uitzicht

Een tweede mogelijke accommodatie is een lodge een uur buiten de stad. Hier heb je een prachtig uitzicht over een lager gelegen palmenbos, waar de papegaaien overheen vliegen. Voor papegaailiefhebbers is Tambopata dan ook de beste bestemming. “Dit is een magische plek in Amazone Peru, die met de auto toch makkelijk te bereiken is”, zegt Guido. “Dat scheelt reiskosten. De gidsen zijn goed, de faciliteiten van de lodge ook en de omgeving is schitterend. Ga je voor het eerst naar de jungle, dan is dit een perfecte plek.”

Actief in de jungle

Optie drie in Tambopata is de Wasai-lodge, gelegen aan de bovenzijde van een rivier. Deze lodge ligt in de zogenoemde ‘kernzone’ van de jungle en het gebied is prachtig. De accommodatie is geschikt voor reizigers die graag actief zijn en willen kajakken, zwemmen en wandelen. Dit is een mooie manier om low-budget toch diep in de jungle te verblijven.

Amazone Peru

Geen last van muggen

De vierde accommodatie in Tambopata die Guido biedt, is ideaal voor mensen die alles willen leren over de jungle. “Deze lodge ligt verder van de rivier af en dat heeft een groot voordeel: je hebt er geen last van muggen. De lodge heeft geweldige gidsen die je alles willen leren, de omgeving is prachtig en er zijn verschillende soorten kamers te boeken, van meer budget tot luxe. De goedkoopste kamers zijn al heel mooi.”

Amazone Peru

Tambopata Research Center – Voor echte junglefanaten

De vijfde optie is een verblijf in het Tambopata Research Center. Dit is een vijfdaags programma voor junglefanaten. 25 jaar geleden was dit nog een kampeerplek voor biologen, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een mooie lodge in het hart van de jungle in de Amazone Peru. “De dieren zijn hier niet zo bang voor je en er vliegen enorme papegaaien rond”, zegt Guido. “Biologen geven er lezingen en het is een geweldige plek om ultiem van de jungle te genieten.”

Amazone Peru

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Amazone Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!