Rondreis India – Assam, Nagaland en Meghalaya

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

15-daagse rondreis Assam India

Vanaf € 2580,-

 • Bezoek het onbekende ‘7 Sisters’
 • Wilde dieren spotten in Kaziranga
 • Mountainbiken in Meghalaya

Tijdens deze 15-daagse Assam rondreis bezoek je één van de meest onbekende regio’s van India, het Noordoosten. Het gebied wordt ook wel de ‘Seven Sisters’ genoemd, naar de 7 deelstaten waaruit de regio bestaat. Voorheen had je een speciale vergunning nodig om dit gebied te bezoeken, nu nog slechts voor één deelstaat. Hoewel het toerisme langzaamaan opkomt, behoort het gebied tot de minste bezocht regio’s van India, simpelweg omdat het onbekend is. In een spectaculair landschap leven diverse tribale bevolkingsgroepen in harmonie met elkaar.  Je bezoekt de uitgestrekte thee plantages van Assam, maakt kennis met de traditionele cultuur van Nagaland en gaat op zoek naar  neushoorns en wilde olifanten in het Kaziranga Nationaal Park. In het  heuvelachtige Meghalaya maak je mooie fietstochten en wandelingen. De overnachtingen tijdens deze rondreis Assam zijn geheel in stijl. Zo verblijf je bij de theeplantages in een traditionele plantersbungalow en in Nagaland in een oud huis van de Angami stam dat is omgebouwd tot een comfortabele lodge.

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen rondreis Assam India samen

Dit is een voorbeeldreis,  je kunt je individuele rondreis Assam India in overleg met een lokale reisprofessional samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Jan, onze specialist in de Himalaya.

Route Sikkim India Reis

 • Delhi
 • Dibrugarh
 • Sivsagar
 • Majuli Eiland
 • Jorhat
 • Khonoma
 • Kaziranga
 • Umiam
 • Mawphlang
 • Shillong
 • Cherrapunjee
 • Mawlynnong
 • Shillong
 • Guwahati
 • Delhi

Van Amsterdam naar Delhi vlieg je het beste met KLM. Een goed alternatief is de vlucht met Austrian Airlines met een overstap in Wenen. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar India en de voordelen van een directe vlucht.

Dag 1 – Aankomst Delhi
Op de luchthaven van Delhi word je door onze vertegenwoordiger ontvangen en naar je guesthouse gebracht niet ver van de luchthaven.

Dag 2 – vlucht naar Dibrugarh
Vanuit Delhi vlieg je naar Dibrugarh, een levendig provinciestadje. Je wordt opgehaald en naar de voormalige opzichterswoning temidden van de theeplantages gebracht. In de middag maak je een wandeling over de theeplantage en krijg je uitleg over de plantage en de productie.

rondreis Assam India

Dag 3 – Dibrugarh: Theeplantages of bezoek Thais dorp
Vandaag kun je een wandeling maken door de theetuinen en zien hoe de thee wordt geplukt. Je kunt ook een bezoek brengen aan het stadje Namphake. De bewoners zijn ongeveer 500 jaar geleden uit Thailand gemigreerd, maar hebben hun tradities en boeddhistische religie goed weten te behouden. Je hebt hier een traditionele lunch.

Dag 4 – Dibrugarh via Sivasagar naar Majuli
Na het ontbijt ga je op weg naar Majuli. Onderweg bezoek je Sivasagar, de hoofdstad van de Ahom koningen die Assam regeerden van 1228 – 1826.  Vanuit Neematighat vaar je naar Majuli Island, tot voor kort het grootste bewoonde riviereiland ter wereld. Onderweg zie je wellicht zeldzame rivier dolfijnen. Majuli staat vooral bekend om zijn hindoe kloosters. Ook de ongerepte natuur op het eiland is bijzonder, en het is een paradijs voor vogelliefhebbers.

rondreis Assam India

Dag 5 – Majuli Island naar Jorhat
‘s Ochtends bezoek je de satra’s en woon je een bijzonder dansoptreden bij van de monniken. Met de veerboot keer je terug naar Neematighat. Je slaapt in een eenvoudig hotel in het nabijgelegen Jorhat.

Dag 6 – Jorhat naar Khonoma (230 km / 6 uur)
Via Kohima, de hoofdstad van Nagaland, rijd je naar Khonoma. Kohima speelde een belangrijke rol in de 2e wereldoorlog in de strijd tegen de Japanners. Je bezoekt een herdenkingsplaats en de lokale markt waar dorpelingen uit de omgeving groenten, vis, vlees maar ook wormen en rupsen verkopen. Daarna rijd je naar Khonoma, waar je verblijft in een homestay.

rondreis Assam India

Dag 7 – Khonoma
In de ochtend verken je het dorp. De inwoners behoren tot de Angami Naga stam, bekend om zijn dapperheid en krijgslust. Vanuit het dorpscentrum loop je door bossen de heuvels in. Je krijgt uitzicht op de groene rijstterrassen en op de weiden grazen mithuns, een kruising tussen een buffel en de wilde gaur (een wild rund dat in het bos leeft). Je slaapt opnieuw bij de mensen thuis.

Dag 8 – Khonoma naar Kaziranga National Park (220 km / 5 uur)
Je gaat op weg naar het Kaziranga Nationaal Park. Hier maak je een safari per open jeep in het westelijke deel van het park. In dit mooie park is men erin geslaagd om de met uitsterven bedreigde Indische neushoorn te beschermen. Met een beetje geluk zie je ook kuddes wilde olifanten, diverse hertensoorten, en vele bijzondere vogels. Je verblijft in een comfortabele lodge net buiten het park.

Assam India

Dag 9 – Kaziranga
Bij het aanbreken van de dageraad ga je op zoek naar de neushoorns, moerasherten en andere bijzondere dieren. In het park leven ook wilde buffels en het heeft de hoogste dichtheid van tijgers in Azië. Om dit machtige dier te zien heb je echter veel geluk nodig! In de namiddag maak je opnieuw een jeepsafari in een ander deel van het park.

Dag 10 – Kaziranga naar Umiam (Barapani) (260 km / 6-7 uur)
Na het ontbijt rijd je naar de deelstaat Meghalaya. Je verlaat de vlaktes van Assam en stijgt door beboste heuvels. Het wordt geleidelijk koeler en af en toe rijd je door de mist. Je verblijft in een mooi resort met uitzicht op het meer. Het gebied is bezaaid met pijnbomen. In de middag kun je een mooie wandeling maken of een bezoek brengen aan een nabijgelegen Khasi dorp.

rondreis Assam India

Dag 11 – Fietsen naar Mawphlang (3 tot 4 uur) – vervoer naar Shillong ( 1 uur)
Vandaag begint de fietstocht. Je rijdt langs een bijzonder mooie route naar het dorp Mawphlang. Vlakbij is een heilig bos dat door de lokale Khasi stam wordt beschermd. Vanaf Mawphlang reis je per auto verder naar Shillong, 35 km verderop. Je slaapt in een bijzondere accommodatie.

Dag 12 – Shillong via Kyllang naar Mawlynnong
Vandaag rijd je naar Kyllang, een dorp met een enorme rotsformatie. Je maakt een wandeling of fietstocht in dit natuurgebied. Je fietst richting Mawphlang en neemt de oude David Scot trail. In het dorp Mawlynnong slaap je bij de mensen thuis, in een zogenaamde homestay.

rondreis Assam India

Dag 13 – Mawlynnong: Wandeling naar Khasi dorp met wortelbrug
Je begint de dag met een mooie wandeling door het bos. De afdaling duurt ongeveer 2 uur en leidt naar een schilderachtig Khasi dorp met een bijzonder brug van levende boomwortels. Dit fenomeen is uniek voor Meghalaya. Per jeep rijd je naar Thankarang Park voor een prachtig uitzicht op het laagland van Bangladesh. Vervolgens fiets je naar de Seven Sisters Fall en de Nokalikai Falls, de hoogste waterval in India.

Dag 14 – Mawlynnong: Fietstocht en wandeling
Per fiets volg je de weg naar beneden tot aan Dawki, op de grens met Bangladesh. Na enige tijd op deze idyllische plek brengt de jeep je weer terug naar het hotel nabij Shillong, waar je overnacht.

Dag 15 – Mawlynnong naar Guwahati (130 km)
Je rijdt naar de luchthaven in Guwahati voor de vlucht naar Delhi. Hier eindigt je rondreis Assam. Je kunt de reis verlengen of op eigen gelegenheid voortzetten.

Assam India

 

Prijsinformatie rondreis Assam India

Reisduur rondreis Assam India15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Assam IndiaVanaf € 2580,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefTransfers, 14 overnachtingen met maaltijden (m.u.v. lunch & diner op dag 1), auto met chauffeur, lokale gids, TREK mountainbikes, pick-up volgwagen tijdens fietstocht, entree- en cameragelden + 3 game drives en gespecialiseerde natuurgids in Kaziranga NP
ExclusiefInternationale en binnenlandse vluchten, entreegelden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels AssamOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Assam India.

Meer inspiratie voor een rondreis Assam India

Wil je een rondreis Assam India maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor rondreis Assam India op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis India.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!