Autorondreis Peru

Reis met je eigen huurauto
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Autorondreis Peru

18 dagen, vanaf € 3045,-

  • Unieke autorondreis met huurauto
  • Wandel een tweedaagse koffieroute
  • Overnachten bij de locals
  • Bezoek hoogtepunt Machu Picchu
  • Ontdek Cusco samen met een gids
  • Inclusief binnenlandse vlucht (+/- 100 euro p.p.)

Maak je eigen autorondreis Peru en ontdek unieke plaatsen waar toeristen normaal gesproken niet kunnen komen. Je maakt kennis met de lokale bevolking en hun fascinerende cultuur en rijdt door indrukwekkende landschappen. Je start je Peru reis in Lima, waar je samen met een gids de stad verkent. Via de kust, waar je een bezoek brengt aan de dierrijke Ballestas eilanden, ga je door naar de prachtige “witte stad” Arequipa. Hier staat je huurauto voor je klaar en kan je autorondreis Peru beginnen! Je rijdt de Colca Canyon in, het diepste ravijn ter wereld. Je overnacht bij een gastgezin en maakt kennis met het dorpsleven van Peru. Overal zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Je rijdt door naar het Titicacameer, waar je een bezoek brengt aan de drijvende Uros eilanden. Vervolgens rijd je naar de Heilige Vallei van de Inca’s en de koffieroute, een schitterend stukje authentiek Peru. Uiteraard breng je ook een bezoek aan het hoogtepunt van Peru: de verloren Inca Stad Machu Picchu. Je sluit je autorondreis Peru af in de prachtige Incastad Cusco.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Route autorondreis Peru:

Dag 1: Aankomst in Lima, je rondreis is begonnen!
Dag 2: Lima
Dag 3: Paracas 
Dag 4: Ballestas eilanden en nachtbus naar Arequipa
Dag 5 en 6: Arequipa
Dag 7 en 8: Colca Canyon
Dag 9 en 10: ChifrónLlachón – Titicacameer
Dag 11: Pisaq
Dag 12: Ollantaytambo
Dag 13 en 14: Huayopata
Dag 15: Machu Picchu
Dag 16 – 18: Cusco

Stel je eigen Peru reis samen

Dit is een voorbeeld voor een hoogtepunten Peru reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Vanaf Amsterdam vlieg je het beste met KLM rechtstreeks naar Lima. Reis je vanuit België? Vanaf verschillende stations reis je direct naar Schiphol Airport. Zo reis je naar Peru met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstootLees meer over vluchten naar Peru en de voordelen van een directe vlucht. 

Dagprogramma autorondreis Peru

Lima Peru
Dag 1 – Aankomst in Lima

Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag/avond heb je de tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

Dag 2 – Lima: citytour

In de ochtend word je opgehaald voor een citytour. Je wandelt door de wijk Miraflores richting de Surquillo markt, waar je leert over de diversiteit aan Peruaanse vruchten zoals de chirimoya, lúcuma, aguaymanto en pacay. Hierna neem je de “Metropolitano” bus naar het historische centrum van Lima. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je aan op het Plaza de Armas met koloniale gebouwen.

Lima Peru
Dag 3 – Lima naar Paracas

’s Morgens word je bij het hotel opgehaald en naar het Cruz del Sur busstation gebracht. Van hier neem je de ochtendbus over de Panamerican Highway naar het kustplaatsje Paracas (reistijd: 3,5 uur). Hier kun je ’s middags optioneel een zandbuggytour doen door een privéreservaat in de woestijn bij Paracas om dit unieke landschap op een bijzondere manier te beleven.

Dag 4 – Ballestas eilanden en nachtbus naar Arequipa

In de ochtend word je naar de pier gebracht om met een speed boat een groepstour te doen naar de Ballestas eilanden. Dankzij de koude Humboldt-stroming zijn de wateren heel visrijk. Zeeleeuwen, Humboldtpinguïns, pelikanen, zeehonden en vele zeevogels zijn hier dan ook graag. Af en toe zie je zelfs dolfijnen! Ook vaar je nog langs de beroemde Candelabro-lijn in het zand van de kust van het Paracas Nationaal Reservaat. Om 19:30 uur word je met privévervoer naar het Cruz del Sur busstation van Ica gebracht om een comfortabele nachtbus naar Arequipa te nemen. De reis duurt 12 uur, en de leren stoelen kunnen tot 165° achterover. 

Arequipa Peru
Dag 5 – Naar Arequipa

‘s Ochtends kom je aan in “de witte stad”: Arequipa. In Arequipa heb je de rest van de dag vrij te besteden. Een echte aanrader is een bezoek aan het Santa Catalina klooster of het museum met de 500 jaar oude mummie Juanita.

Dag 6 – Vrije dag Arequipa

Nog een dag om Arequipa te verkennen. Eventueel kan je vandaag al de huurauto ophalen. Zo kun je al een beetje gaan wennen aan het rijden in Peru. Een leuke bestemming is het gebied rondom Sabandia en Yumina: een mooi stukje Peruaans platteland rondom Arequipa. Er zijn een aantal leuke typische restaurantjes en je kunt er ook goed paardrijden.

Verblijven bij de mensen thuis is altijd een hoogtepunt van je reis. Toerisme betekent voor het gastgezin vaak meer dan je denkt.

Autorondreis Peru
Dag 7 – Arequipa naar Coporaque in de Colca Canyon

Je autorondreis Peru gaat nu echt beginnen! Met je eigen huurauto (Kia sportage, 4×2, upgrade mogelijk) rijd je naar de Colca Canyon. Deze bijna 100 kilometer lange kloof is het diepste ravijn ter wereld. Je rijdt door een kaal berglandschap met een paar actieve vulkanen, en onderweg zie je lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Vanuit Chivay, het hoofdstadje van de Colca Canyon, rijd je nog een kwartiertje verder naar Coporaque. Je verblijft hier bij een gastfamilie, en ze hebben de lunch al voor je klaarstaan! Met een lokale (Spaanssprekende) gids verken je lopend het dorpje. Bij een uitkijkpunt kun je bijna de hele route voor de volgende dag al aan je voeten zien liggen.

 Titicacameer Peru
 Titicacameer Peru
Dag 8 – Colca Canyon, bezoek Cruz del Condor

Rond 6 uur ‘s ochtends ga je op op pad naar de beroemde Cruz del Condor. Met een beetje geluk zullen meerdere condors vlak bij je camera voorbij suizen. Terug in Coporaque kun je ervoor kiezen een wandeling naar de thermale baden van Yanque te maken, of een 3 uur durende paardrijtocht op de comfortabele Peruaanse Paso-paarden.

Dag 9 – Colca Canyon naar Chifrón

Het is tijd om afscheid te nemen van je gastfamilie, want de volgende bestemming staat al weer op het programma: Chifrón aan de oever van het Titicacameer. Je rijdt zo’n 6 uur door een ruig, wijds landschap gekenmerkt door vulkanen en vicuñas. In Chifrón verblijf je in het huis van Walther: Inti Wasi (zonnehuis). Het huis is schitterend gelegen op de helling met uitzicht over het Chifrón zandstrand en het Titicacameer: en in de verte doemt de Cordillera Real van Bolivia op.

Dag 10 – Puno via Uros naar Llachón

Puno is het startpunt voor een trip naar het Titicacameer. Je rijdt eerst naar Llachón, waar je de boot neemt naar de Uros Titino eilanden. In tegenstelling tot de beroemde drijvende Uros eilanden, woont de bevolking hier wél daadwerkelijk op het eiland, en behoudt nog veel van haar tradities. Na je bezoek staat in Llachón een lokale lunch voor je klaar. Vervolgens rijd je terug naar Inti Wasi, waar je de middag heerlijk kunt relaxen. Je kunt naar het strand lopen, relaxen in de zon, een boek lezen of met de kinderen en de huisdieren spelen.

Autorondreis Peru
Variatietip: een overnachting in Lampa

Wil je een extra dag aan je roadtrip toevoegen? Eventueel kun je een avontuurlijke off road route rijden via het dorpje Lampa. De route beloont je met ongekende vergezichten, authentieke dalletjes met grazende lama’s en alpaca’s en lokale mensen die op het land werken. Er komen maar weinig auto’s voorbij! Na de pas kom je bovendien bij een bos van Puya Raymundi bloemen: de hoogste bloemen ter wereld! Tot 14 meter hoog kunnen ze worden: spectaculair om te zien en zo’n heel bos: het is net een andere planeet. Na het bos krijg je de Tinanjani Canyon als kadootje. Je kunt ook een nachtje in Lampa verblijven natuurlijk, maar net wat je leuk lijkt.

Autorondreis Peru
Dag 11 – Chifrón naar Pisaq

Na het ontbijt vertrek je naar de Cusco regio! Eerst kom je langs het museum in Pucará, een stadje beroemd om de stiertjes die op het dak staan. Het gaat verder omhoog om op de La Raya pas (4.335m) uit te komen, het hoogste punt tussen Cusco en Puno. Je kunt de tempel van Wiracocha bezoeken. Een indrukwekkend gebouw waar jaarlijks een belangrijk zonnefeest wordt gevierd. In Andahuaylillas lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. Het mooist is het kerkje uit 1580 met wandschilderingen die vergeleken worden met de Sixtijnse Kapel. Om niet met de auto Cusco in te hoeven (een auto is vervelend in de stad) en je auto ten volle te benutten, rijd je níet naar Cusco, maar sla af richting Pisaq, in de Heilige Vallei. In je eigen bungalowtje kom je hier volledig tot rust.

Koffieroute
Dag 12 – Pisaq – Urubamba – Ollantaytambo

’s Ochtends kun je de Inca ruïnes van Pisaq bezoeken. Je wandelt er in ongeveer een tot anderhalf uur doorheen: vergeet ook het lage deel niet, dat is erg mooi. Doe even een kopje koffie op de markt van Pisaq, bij Restaurant Mullu of Café de Ulrike met haar heerlijke wortelnotentaart! Vervolgens rijd je naar Ollantaytambo. Onderweg ga je lunchen in ons favoriete restaurant van de regio: El Huacatay, in Urubamba. Heerlijk eten in een relaxte, familiaire sfeer. In het restaurant krijg je een heerlijk zevengangen-menu voorgeschoteld, wat een complete culinaire ervaring is. Vervolgens rijd je in een kwartiertje door naar Ollantaytambo. Wandel door de authentieke straatjes van het oude Inca dorp, met kanaaltjes en Inca huizen die nog altijd in gebruik zijn, en maak een klim naar de ruïnes.

Wil je alvast weten hoe zo’n autorondreis door Peru er uitziet? Bekijk de roadtrip van Karlijn, Agnes en Guido!

Autorondreis Peru
Dag 13 – Ollantaytambo naar Huayopata (koffieroute dag 1)

Vandaag staat er een schitterende route op het programma. Vanuit Ollantaytambo rijd je omhoog naar de Abra Málaga pas. De uitzichten zijn fenomenaal! Stap af en toe uit, want er zijn hier veel endemische vogelsoorten. Aan de andere kant van de pas rijd je in enkele uren van 4300 meter hoogte naar 1500 meter hoogte: van kale grasvlaktes en gletsjers naar bananenbomen! Rijd zoveel mogelijk met je ramen open, je voelt de lucht vochtiger worden en de geuren veranderen. Rond lunchtijd kom je aan bij Julia, een koffieboerin met een stuk land vol fruit, koffie en andere gewassen. Na de lunch leer je over het dagelijkse leven van de familie in de jungle, hun landerijen, de fruit en koffie business als ook cacao en chocolade. Je gaat alles ook zelf doen en proeven. Je overnacht in Julia’s gasthuisje.

Koffieroute Peru
Dag 14 – Huayopata naar Aguas Calientes (koffieroute dag 2)

Na het ontbijt neem je tijdelijk afscheid van Julia en haar gezin. Je rijdt naar de warmwaterbronnen van Santa Teresa, waar je heerlijk kunt genieten van het warme water van de baden. Na de lunch (niet inbegrepen) reis je naar het treinstation “Hidroelectrica” via een spectaculaire route met mooie uitzichten. In Hidroelectrica laat je de auto achter en wandel je in ongeveer drie uur naar Aguas Calientes, over een vlak pad langs het spoor. Als je op tijd bent kun je (na ongeveer twee uur wandelen) een bezoekje brengen aan de prachtige Mandor tuinen: “Los Jardines de Mandor”. Een klein natuurgebied vol met orchideeën, kolibrietjes en veel meer flora en fauna. In Aguas Calientes kun je eten je in één van de vele restaurantjes.

Bij Better Places boek je zelf een vlucht naar Peru. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Machu Pichu
Dag 1 – Aguas Calientes via Machu Picchu naar Huayopata

Je neemt vroeg de bus en bezoekt De Verloren Stad van de Inca’s. Machu Picchu ligt spectaculair hoog boven de Urubamba rivier. Rond 1430 bouwden de Inca’s het voor keizer Pachacuti, strategisch en goed verstopt. In de middag wandel je terug naar de auto. Om 13:30 uur is het ook mogelijk een trein te pakken: die doet er een uurtje over. Met de auto ben je in een uurtje of twee weer bij Julia voor het diner en de overnachting.

Dag 16 – Huayopata naar Cusco

Vanaf het huis van Julia rijd je terug naar Cusco. De rit voert over de mooie Abra Málaga en door Ollantaytambo. Onderweg zou je ook Maras en Moray mee kunnen pikken als je daar zin in hebt. Dat is de vrijheid van reizen met een huurauto! In Cusco lever je de auto in.

Kerk in Cuzco
Dag 17 – Cusco walking tour

Je gaat mee op onze zelf ontwikkelde Walking Tour! Een prachtige introductie van de stad en een relaxte wandeling. Je begint bij Qenqo, boven Cusco, waar je met een taxi naartoe wordt gebracht. Vanaf hier wandel je naar indrukwekkende ruïnes met een machtig uitzicht over de stad. Na een introductie van de gids ga je vol verhalen en zin de stad in om de wijk San Blas (koffie + consumptie inbegrepen) en de beroemde zonnetempel te ontdekken. Daarmee eindigt de tour en zal de gids je tips meegeven voor de lunch. Na de lunch kun je op eigen gelegenheid nog naar de kathedraal van Cusco, een museum of rustig shoppen voor een leuk souvenir of de mooiste alpaca trui.

Dag 18 – Cusco – Lima – einde autorondreis Peru

Je hebt vandaag nog een vrije ochtend, maar dan is het tijd om terug te vliegen naar Lima. Hier zul je genoeg tijd hebben om in te checken voor de vlucht naar huis.

In deze reis zijn twee binnenlandse vluchten opgenomen (dag 3 en dag 16). Wil je liever niet naar Arequipa vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie autorondreis Peru

Reisduur: 18 dagen/17 nachten
Reissom: Vanaf € 3045,- per persoon (op basis van 2 personen, prijs kan variëren, afhankelijk van de reisperiode)
Inclusief: Vervoer ter plaatse, huurauto van Arequipa tot Cusco type Kia Sportage 4×2 (upgrade mogelijk), 13x ontbijt, 1x snacks, 5x lunch, 6x diner, beschreven excursies, binnenlandse vlucht (ca. €100 pp.)
Exclusief: Internationale vluchten, overige/optionele excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Guido helpt je graag bij het samenstellen van jouw autorondreis Peru.

Reisinspiratie – Margot bezoekt de markt in Lima

Margot reisde met Better Places en schreef een leuk blog over haar marktbezoek in Lima.

Reistip – De Peruaanse keuken

Daisy van All Day Every Daisy ging als vegetariër op culinaire ontdekkingsreis door Peru en ontdekte de lekkerste vegetarische gerechten van het land. Lees het hier!

Reisinspiratie – Naline bezoekt het Titicacameer

Naline schreef een prachtig artikel over haar tweedaagse Titicaca programma.

Vliegtickets voor je autorondreis Peru

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Peru boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!