Beste reistijd augustus

Op vakantie in augustus, waar ga je heen?

Op vakantie in augustus, hartje zomer? Dat staat op veel bestemmingen gelijk aan het hoogseizoen. Het is daarom goed om te kijken welk land de juiste keuze is om te reizen in deze populaire maand. Je wil immers niet alleen lekker weer hebben tijdens je reis, maar ook de grootste drukte ontlopen. Dat is fijner voor jou en ook voor de bestemming zelf, waar de druk van toerisme zich op deze manier beter kan spreiden. Gelukkig zijn er genoeg mooie plekken met een goede reistijd in augustus. Denk aan het nog relatief onbekende maar bijzonder mooie Kirgizië, een rondreis door Indonesië of het Afrikaanse Madagascar met haar unieke flora en fauna. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd augustus. 

Top 5 bestemmingen

met als beste reistijd augustus

Wil je op vakantie in augustus, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen met beste reistijd augustus zit je in elk geval goed.

 1. Kirgizië
 2. Kenia
 3. Indonesië
 4. Mongolië
 5. Madagascar

 

Kirgizië Ongerept Centraal-Azië

Het is een bestemming waar je nog niet zo heel veel van hoort en daar kan je als reiziger je voordeel mee doen. Kirgizië is met haar schitterende landschappen namelijk echt een topbestemming voor natuurliefhebbers. En augustus is een maand waarop je de natuur in volle glorie kan bewonderen. De temperatuur is dan in het hele land het meest aangenaam (afhankelijk van de hoogte tussen de 20 en 35 graden). Echte drukte kent Kirgizië nog niet, en hoewel augustus in het hoogseizoen valt is dit dus niet iets wat je tegen hoeft te houden. Bovendien vinden er in augustus allerlei feesten plaats, met onder andere het Birds of Prey festival, onafhankelijkheidsdag en het culturele Kyrgyz Kochu.

Beste reistijd augustus – Kenia Aanschouw de Grote Migratie

Droom jij van een écht bijzondere safari? Dan is Kenia in augustus een uitstekende keuze. Je profiteert dan niet alleen van droge en zonnige dagen, maar ook van een perfecte timing om wildlife te spotten. In de maanden juli en augustus komen namelijk de gigantische kuddes wildebeesten van de Grote Migratie het land binnen. Ze steken hiervoor de Mara-Rivier over, wat ook wel gezien wordt als een van de meest spectaculaire etappes van de hele migratie. Een onvergetelijk ervaring om dit met eigen ogen te kunnen aanschouwen!

Beste reistijd augustus

Indonesië Natuur, cultuur en strand

Tijdens een rondreis door Indonesië hoef je eigenlijk niet te kiezen. Dankzij de diverse eilanden reis je van ongerepte jungle naar culturele steden, spot je wildlife en ontspan je op paradijselijke stranden. Doordat de eilanden zo’n groot gebied beslaan heeft het land te maken met verschillende klimaten. Augustus is daarbij een goede maand omdat je het regenseizoen ontloopt. Het is dan wel wat drukker, maar je reisspecialist Emile helpt je graag op vakantie in augustus te gaan met genoeg tussenstops waar je ook kunt genieten van rust.

Beste reistijd augustus

Mongolië maak kennis met de nomadencultuur

Hoogvlaktes, toendra en woestijn; tijdens een reis door Mongolië bezoek je de meest uiteenlopende landschappen. Één ding hebben al deze plekken gemeen: je ontmoet er de gastvrije lokale bevolking. Mongolië heeft te maken met extreme uitersten in het klimaat, iets waar je zeker rekening mee moet houden bij het plannen van je reis. In augustus is het weer gematigder, met slechts af en toe een regenbui en temperaturen tot maximaal 30 graden. Het is in deze maand drukker, maar in een land met uitgestrekte landschappen als Mongolië zal je nooit over de hoofden lopen.

Beste reistijd augustus

Madagascar unieke flora en fauna

Een wel heel uniek stukje Afrika ervaar je op het eiland Madagascar. Hier tref je niet alleen de karakteristieke maki’s en baobabs, maar ook flora en fauna die nergens anders op aarde te vinden is. Vanwege een grote bergrug dwars over het eiland, heeft Madagascar te maken met twee verschillende klimaten. In augustus pak je het beste van beide klimaten mee, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden en relatief weinig regen. Houd er rekening mee dat in augustus de prijzen vanwege het hoogseizoen iets hoger liggen, maar druk is het op deze bestemming eigenlijk nooit.

Beste reistijd augustus – Bijzondere data 

Kyrgyz Kochu Festival, Kirgizië

Wanneer je op vakantie in augustus naar Kirgizië gaat kun je met een beetje geluk getuige zijn van het bijzondere Kyrgyz Kochu Festival. Dit feest markeert de jaarlijkse migratie van nomadische herders en hun kuddes van de hooggelegen zomerweiden richting de laaglanden. Het is een echt traditioneel festival waar je een uniek kijkje in de Kirgizische nomadencultuur krijgt. Het feest gaat gepaard met  allerlei nationale spelen, paardenraces, parades en je kunt er proeven van heerlijke specialiteiten uit de lokale keuken.

Danshig Naadam, Mongolië

Jaarlijks vindt in augustus het bijzondere Danshig Naadam festival plaats in Mongolië, ook wel de meer traditionele variant van het populaire Nadaam festival. Het religieuze feest is een spektakel om te zien, met nationale spelen zoals worstelen maar ook uitbundige folklore dans met muziek en diverse rituelen. Het feest vindt meestal plaats in het eerste weekend van augustus. Loop je die mis? Er wordt in de maand augustus nog veel meer feest gevierd. Je reisspecialist Serjee informeert je daar graag over.

Ook geschikt voor reizen in augustus

 

 • Bolivia Het meest traditionele land van Zuid-Amerika
 • Tanzania Op safari in de mooiste wildparken van Afrika
 • Colombia Groen binnenland en Caribische stranden
 • Ecuador Een culturele rondreis en wildlife op de Galapagos
 • Namibië Inheemse stammen en indrukwekkende natuur
 • Peru Het land van de Inca’s, alpaca’s en wereldwonder Machu Picchu
 • Cuba Het kleurrijke en uitbundige land door de ogen van de locals
 • Costa Rica De ideale bestemming voor natuurliefhebbers
 • Suriname Ongerepte natuur en bruisend Paramaribo
 • Jamaica Een rondreis over het eiland van rum en reggae

Beste reistijd augustus in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen die je in augustus kunt bezoeken

Beste reistijd januari Kenia

Op vakantie in augustus Indonesië

Beste reistijd januari Mongolië

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een persoonlijk voorstel om op vakantie in augustus te gaan dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!