Beste reistijd december

Op vakantie in december, waar ga je heen?

De Nederlandse winter even ontsnappen en op vakantie in december? Dan zoek je ongetwijfeld een bestemming waar de zon wél schijnt. Het is belangrijk om bij het uitkiezen van een bestemming rekening te houden met de beste reistijd december, zowel wat betreft het klimaat als de drukte. Zonbestemmingen zijn er genoeg voor een reis in december, maar op veel plekken start in deze maand ook de vakantie voor de lokale bevolking waardoor het drukker kan zijn, met name rond de feestdagen. Voor jouw reiservaring is het prettig om het drukste moment in het hoogseizoen te vermijden, iets wat ook de bestemming zelf ten goede komt. Het spreiden van de drukte bevordert namelijk een duurzame vorm van toerisme. Voor een reis in december zijn landen als Costa Rica, Chili en Cuba een uitstekende keuze, net als een safari in Zuid-Afrika of een mooie rondreis door Thailand. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd december.

Beste reistijd Januari

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd december

Wil je in december op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen met als beste reistijd december zit je in elk geval goed.

Chili – land van uitersten

In een land zo groot als Chili heb je altijd te maken met meerdere klimaatzones. In december zit je voor een rondreis Chili over het algemeen heel goed. Alleen voor een bezoek aan de Altiplano is december af te raden vanwege de regenval die het gebied vaak ontoegankelijk maakt. In het zuiden is december juist een ideale tijd met weinig regenval. Het hoogseizoen begint hier bovendien pas in januari, waardoor je de grootste drukte ontloopt. Lees meer over de beste reistijd Chili.

Cuba – terug in de tijd

Zonovergoten dagen domineren de maand december op Cuba. Het regenseizoen is dan definitief tot een einde gekomen, net als het orkaanseizoen. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden, wat prima is voor een bezoek aan het binnenland maar ook om te genieten van de mooie kust. Hoewel december een van de populairste maanden is, zal je tijdens een rondreis Cuba niet snel last hebben van te veel drukte. Meer over de beste reistijd Cuba. of reisinspiratie opdoen? Lees meer!

Op vakantie in december – Costa Rica

Het Midden-Amerikaanse Costa Rica is een perfecte bestemming om de kou in Nederland een paar weekjes te ontvluchten. Het regenseizoen is dan in het grootste deel van het land net voorbij en je treft een prachtig groen land aan met meer dan genoeg zon. Alleen aan de oostkust piekt de regen juist in deze maand en kunnen er flinke buien voorkomen, maar die zijn vaak van korte duur. In december beginnen de lokale vakanties en kan het met name in badplaatsen drukker worden. 

Zuid-Afrika – wildlife en wereldsteden

Het is in Zuid-Afrika met als beste reistijd december volop zomer. Met name de weersomstandigheden rond Kaapstad zijn in deze maand ideaal met temperaturen rond de 25 graden en nagenoeg geen regen. Een perfect klimaat om de Tafelberg te beklimmen en de wijnregio Stellenbosch te bezoeken. Richting het noorden kan het in deze periode behoorlijk warm zijn, maar het is nog een prima tijd voor het spotten van de Big Five in een van de vele natuurparken. Meer over de beste reistijd Zuid-Afrika.

Thailand – kennismaken met Azië

Veel zon, weinig regen en aangename temperaturen kenmerken de maand december in Thailand. In het noorden is het klimaat ideaal voor mooie wandelingen in de natuur en in Bangkok is het al niet mee zo extreem warm waardoor je veel comfortabeler kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Op vakantie in december kunnen de Thaise eilanden wel behoorlijk druk worden, maar je reisspecialist kan je adviseren over plekken waar je tijdens je vakantie kunt genieten van een paar rustige dagen op het strand. Meer over de beste reistijd Thailand.

Beste reistijd december – Bijzondere data

River Kwai Bridge Festival, Thailand

De brug over de Kwai rivier nabij Kanchanaburiis het bekendste deel van de Birma-Spoorlijn, waar zich in de Tweede Wereldoorlog heel wat heeft afgepeeld. Tijdens je rondreis door Thailand is deze plek altijd een bijzondere tussenstop maar in december is het extra speciaal. Elk jaar van eind november tot begin december, vindt hier namelijk het River Kwai Bridge Festival plaats. Tijdens deze dagen wordt op een unieke manier de geschiedenis herdacht door middel van tentoonstellingen en shows. Het hoogtepunt van het festival is een spectaculaire licht- en geluidsshow die scenes uit de geschiedenis tot leven doet komen.

Jaarwisseling, Kaapstad

Beste reistijd december – Oud en nieuw vieren in het buitenland is altijd een unieke ervaring, maar Kaapstad spant daarin de kroon. Wereldwijd staat de Zuid-Afrikaanse hoofdstad bekend als een van de meest bijzondere plekken om het nieuwe jaar in te luiden. Overal in de stad wordt feest gevierd, maar een echte aanrader is het Victoria & Albert Waterfront, waar het op 31 december al de hele dag feest is. Aan de lange promenade komt iedereen samen om te genieten van eten en drinken en in een groot amfitheater worden muziekoptredens afgewisseld met allerlei ander entertainment. Het hoogtepunt volgt natuurlijk om middenacht, genietend van een spectaculaire vuurwerkshow met uitzicht op de haven en de Tafelberg op de achtergrond.

Beste reistijd Januari

Ook geschikt voor reizen in december:

  • Argentinië: Van gletsjers en bergketens tot woestijnen en wereldsteden
  • Colombia: Een kleurrijke rondreis 
  • Jamaica: Ervaar het paradijselijke eiland via de lokale bevolking
  • Mexico: Ontdek Mayasteden, Caribische kust en de lokale keuken
  • Panama: Regenwouden en bounty stranden
  • Namibië: Een indrukwekkende kennismaking met wildlife 
  • India: Een avontuurlijke rondreis voor alle zintuigen
  • Myanmar: Tempels, meren, bergen en bijzondere ontmoetingen
  • Laos: Homestays en hoogtepunten, weg van de massa
  • Tanzania: Paradijselijk Zanzibar en op safari in de Serengeti

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Beste reistijd december in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen die je in december kunt bezoeken

Beste reistijd december – Cuba

Beste reistijd december – Colombia

Beste reistijd december – Costa Rica

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!