Beste reistijd februari

 

Op vakantie in februari, waar ga je heen?

Wil je in op vakantie in februari? Dan zoek je ongetwijfeld naar een bestemming waar het rond die tijd lekker weer is en bovendien niet  te druk. In Latijns-Amerikaanse landen als Costa Rica en Suriname zit je helemaal goed. Maar ook Sri Lanka, een safari in Tanzania of een vakantie op Jamaica zijn in deze maand goede keuzes. Reizen in februari heeft een hoop voordelen. De prijzen van vliegtickets en accommodaties liggen vaak een stuk lager en je ontloopt de grootste drukte. Voor jou een stuk aangenamer reizen, maar ook beter voor de bestemming zelf. De toestroom van toeristen verspreiden is een duurzame vorm van toerisme, waar zowel reizigers als locals van profiteren. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd februari.

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd februari

Wil je in februari op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen zit je in elk geval goed.

 1. Costa Rica
 2. Tanzania
 3. Suriname
 4. Jamaica
 5. Sri Lanka

Sri Lanka lekker eten en lekker relaxen

Vanwege de twee regenseizoenen komt het op Sri Lanka niet vaak voor dat het hele eiland een ideaal klimaat heeft. In februari is dat wel zo, waarmee het een uitstekende tijd is om het land te bezoeken. Zowel het oosten als westen is dan veelal droog met temperaturen rond de 28 graden. Je ontloopt in deze maand ook nog eens de grootste drukte. Het hoogseizoen piekt namelijk in december en januari. Beste reistijd februari? Dan zit je in Sri Lanka wel goed.

Tanzania een groot natuurspektakel

Februari geldt als een van de warmste maanden in Tanzania, met temperaturen rond tot 28 graden. Aan de kust en op het eiland Zanzibar is het dan heerlijk afkoelen. In het Serengeti National Park begint het regenseizoen in maart, waardoor je in februari nog profiteert van een gunstig klimaat voor je safari. Bovendien kan je in Tanzania in februari de gigantische kuddes zien die deel uitmaken van de Grote Migratie. Een waar natuurspektakel!

Costa Rica  prachtige natuur

In februari wordt Costa Rica gekenmerkt door veel zonuren en aangename temperaturen. Nagenoeg het hele land bevindt zich dan in het droge seizoen, met temperaturen tussen de 23 en 30 graden. Alleen in het oosten van het land kan het het hele jaar door regenen, maar in februari al niet meer zo veel als de maanden ervoor. Doordat Costa Rica het gehele jaar goed te bereizen is, wordt het toerisme hier vrij goed verdeeld en hoef je ook in februari niet bang te zijn voor grote drukte.

Suriname een exotische mix

Het droge seizoen begint in Suriname in de maand februari. Je ontloopt dan de regenachtige periodes en tegelijkertijd is de grootste hitte nog niet begonnen. Februari is ook de ideale maand voor een bezoek aan het natuurreservaat Galibi, waar je dan kunt zien hoe zeeschildpadden hun eieren leggen. Hoewel februari tot de populaire maanden behoort, is het in Suriname nooit dusdanig druk dat het vervelend wordt.

Jamaica  een speciale ervaring

Jamaica is een echte winterzon bestemming, met een droge periode van december tot en met april. Op de meeste dagen schijnt dan de zon en zijn er soms wat wolken, met een verkoelend briesje uit zee. Een ideaal klimaat om te ontspannen op de paradijselijke standen maar ook om er met een huurauto op uit te trekken in het mooie binnenland. In februari is de grootste drukte bovendien net voorbij, waardoor de prijzen weer wat dalen en het eiland gemoedelijker is. Lees meer over de beste reistijd Jamaica.

Bijzondere data in februari

4 februari: Onafhankelijkheidsdag in Sri Lanka

Elk jaar op 4 februari wordt in Sri Lanka de onafhankelijkheid gevierd waarmee in 1948 een einde kwam aan de Britse overheersing. In het hele land barst op deze dag een feest los met kleurrijke parades, religieuze ceremonies en vuurwerkshows. Een goede plek om getuige te zijn van deze uitbundige nationale feestdag is de stad Kandy, het culturele hart van Sri Lanka.

Hele maand februari: Grote Migratie in Tanzania

De Grote Migratie is een van ’s werelds mooiste natuurverschijnselen, waarbij miljoenen zebra’s, gazelles en wildebeesten van Tanzania naar Kenia migreren. De maand februari geldt daarbij als geboorteseizoen, waarbij in de regio tussen de zuidelijke Serengeti en de Ngorongoro Crater dagelijks alleen al zo’n 8000 wildebeesten worden geboren. De kuddes bewegen in deze periode weinig, maar de kans om getuige te zijn van een geboorte is daardoor aanzienlijk. Bovendien trekt het geboorteseizoen een hoop roofdieren aan, op zoek naar het ideale moment om de kwetsbare dieren aan te vallen. Dit is de natuur op haar wreedst, maar ook helemaal puur. Je gids weet tijdens een safari in februari precies de juiste plek te vinden om de kuddes te aanschouwen.

Of ga naar een van deze bestemmingen in februari

 • Cuba  terug in de tijd tussen oldtimers, salsadansers en sigaren
 • Colombia  ontspannen aan de Caribische kust en op pad in het groene binnenland
 • Ethiopië  via historische steden naar het indrukwekkende Simiengebergte
 • Guatemala  een reis door het fascinerende land van de Maya’s
 • Oeganda  ontmoet de vriendelijke locals en sta oog in oog met wildlife
 • India  beleef de rijkdom aan cultuur en natuur met al je zintuigen
 • Cambodja  het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
 • Kenia  van wilde dieren tot traditionele stammen
 • Mexico  ontdek Maya-ruïnes, koloniale steden en witte stranden
 • Thailand  bruisend Bangkok, heerlijk eten en eilandhoppen

Beste reistijd februari in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen voor op vakantie in februari

Beste reistijd februari – Sri Lanka

Beste reistijd februari – Mexico

Beste reistijd februari – Cuba

Wie zijn wij?

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!