Beste reistijd januari

 

 

Op vakantie in januari, waar ga je heen?

Januari is een goede maand om op vakantie te gaan. Het is overal minder druk dan in de zomermaanden, in Nederland is het koud en grijs en vanaf half januari zijn de tickets vaak goedkoper. Ga je in januari op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd januari.

 

 

Top 5 bestemmingen

met als beste reistijd januari

Wil je in januari op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen zit je in elk geval goed.

 1. Beste reistijd januari – Colombia
 2. Beste reistijd januari – Costa Rica
 3. Beste reistijd januari – Oeganda
 4. Beste reistijd januari – Ethiopië
 5. Beste reistijd januari – Cuba

 

 

Beste reistijd januari

Colombia volop afwisseling

Colombia is één van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika. Van de Tatacoa-woestijn en Bogotá tot de Caribische kust en de bergen in de koffieregio: in januari kun je in het hele land prima reizen. Januari valt in het droge seizoen en is daardoor een ideale maand om op vakantie te gaan naar Colombia. Lees meer over de beste reistijd januari – Colombia.

 

 

Costa Rica heel veel natuur

Witte stranden, knalgroen regenwoud, hoge vulkanen en wilde dieren: Costa Rica is een aanrader. Zeker in januari, één van de droogste maanden van het jaar. Al moet je in Costa Rica altijd op een bui rekenen, want het land is niet voor niets zo groen. In januari heb je volop zonuren en de temperatuur ligt rond de 25 graden. Ideaal strand- en snorkelweer! Bekijk de route voor een rondreis van 3-4 weken.

Oeganda  authentiek Afrika

Naar Oeganda ga je voor de dieren en de natuur. Dat maakt de droge januarimaand een ideale reisperiode. Gorilla- en chimpanseetrekkings zijn een stuk minder zwaar als je niet steeds door de modder hoeft te glibberen en de dieren verzamelen zich rond waterpoelen. Zo zijn ze makkelijk te spotten. In Oeganda kun je bovendien rustig reizen: het land krijgt veel minder bezoekers dan buurlanden Kenia en Tanzania. Beste reistijd januari – Oeganda

 

Ethiopië  cultureel wonderland

Of je nu het groene, heuvelachtige noorden of het droge zuiden wilt bezoeken, in januari kun je overal in Ethiopië prima reizen. Het weer is perfect om de kerken van Lalibela, de kastelen van Gondor én de traditionele stammen in het zuiden te bezoeken. Bovendien is het in Ethiopië niet druk: het land wordt nog relatief weinig bezocht. Lees meer over de beste reistijd januari – Ethiopië

Cuba kleurrijk en bruisend

Er is geen betere plek om aan de koude, grijze winter te ontsnappen dan het tropische Cuba. In januari kun je rekenen op veel zon en het orkaanseizoen is al lang en breed voorbij. Je reist buiten de schoolvakanties en daardoor heb je meer kans op een voordeliger ticket. Januari is wel een populaire reismaand, dus boek je reis op tijd. Lees meer over de beste reistijd januari – Cuba.

Beste reistijd januari

Festivals in januari

Carnaval de Negros y Blancos in Colombia

Naast het mooie weer is er nog een reden om in januari op vakantie te gaan naar Colombia. Van 3 tot en met 7 januari vindt in Pasto namelijk het Carnaval de Negros y Blancos plaats. Dit carnaval staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het begint met het kindercarnaval en op dag twee en drie gaat het echt los, met grote optochten, traditioneel geklede dansers en indrukwekkende praalwagens. In plaats van Drie Koningen viert Pasto op 6 januari de Witte dag, waarbij de stad met bloem wit wordt gekleurd. Prachtig om te zien!

Beste reistijd januari – bekijk de Colombia reizen.

 

 

 

Vier Timkat in Ethiopië

Ben je 19 januari in Ethiopië, dan val je met je neus in de boter. Dan vindt het Timkat-festival plaats, het belangrijkste festival van het land. Hierbij wordt de doop van Jezus door Johannes de Doper in de Jordaan herdacht. In Lalibela, Gondar en Axum kun je enorme processies bijwonen. Hierbij brengen duizenden witgeklede pelgrims en priesters in prachtige gewaden een replica van de Ark des Verbonds uit de kerk naar een centrale plek bij het water. Bij zonsopkomst zegenen priesters alle bezoekers en de Ark met heilig water, wat meestal uitloopt op een waterballet.

Beste reistijd januari – bekijk de Ethiopië-reizen.

Op vakantie in januari? Deze landen zijn ook geschikt:

 • Tanzania   de Big Five en de droomstranden van Zanzibar
 • Jamaica     maak kennis met de relaxte Jamaicaanse cultuur
 • Suriname   een stukje Nederland in de tropen
 • Myanmar  de duizenden tempels van Bagan
 • Argentinië  hike in Patagonië en dans de tango in Buenos Aires
 • Cambodja  het beroemde Angkor Wat en mooie homestays
 • Chili  spectaculaire landschappen en Paaseiland
 • Kenia  van wilde dieren tot traditionele stammen
 • Mexico  ontdek Maya-ruïnes, koloniale steden en witte stranden
 • Thailand  bruisend Bangkok, heerlijk eten en eilandhoppen

 

 

op vakantie in januari

Beste reistijd januari in beeld

Op vakantie in januari? Bekijk de video’s van de landen die je in januari kunt bezoeken

 

Beste reistijd januari – Cuba

Beste reistijd januari Colombia

Beste reistijd januari Costa Rica

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!