Beste reistijd juli

 

 Op vakantie in juli, waar ga je heen?

Op vakantie in juli, buiten het hoogseizoen, heeft een hoop voordelen, maar dat wil niet zeggen dat onze zomermaanden niet geschikt zijn voor een verre reis. Zit jij aan de zomervakantie vast? Ook dan zijn er genoeg bestemmingen waar je profiteert van lekker weer zonder al te veel drukte. De maand juli is heel geschikt om die lang geplande reis naar Cuba te maken of door het veelzijdige Indonesië te reizen. En hoewel het op veel plekken in deze periode hoogseizoen is, heeft de maand juli een leuke bijkomstigheid: op veel bestemmingen vinden in deze maand feestdagen plaats of kun je getuige zijn van bijzondere natuurfenomenen, zoals de Grote Migratie in Tanzania en feestdag Keti Koti in Suriname! Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juli.

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd juli

Wil je in juli op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen zit je in elk geval goed.

 1. Cuba
 2. Tanzania
 3. Colombia
 4. Suriname
 5. Indonesië

 

Cuba authentiek en kleurrijk

Kleurrijke steden, groen binnenland en prachtige stranden: Cuba is een bestemming bomvol natuur en cultuur. En het mooiste is dat je er in principe het hele jaar door terecht kunt. Cuba in juli betekent gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. Je reist dan weliswaar in het regenseizoen, maar de buien zijn over het algemeen kort waardoor je al gauw weer volop van de zon kunt genieten. Onze vakantiemaanden juli en augustus vormen het hoogseizoen op Cuba, maar laat je daar niet door tegenhouden. Té druk wordt het op dit eiland namelijk nooit.

Beste reistijd mei – Tanzania safari’s en stranden

Op safari in de wereldberoemde Serengeti en ontspannen op de paradijselijke stranden van Zanzibar. Tanzania combineert het beste van twee werelden en juli is een ideale maand om daar van te genieten. Je ontloopt in deze maand namelijk de twee regenseizoenen waar het land mee te maken heeft. Ga je op vakantie in juli naar Tanzania dan reis je wel in het hoogseizoen en is het over het algemeen wat drukker. Maar daar staat iets heel moois tegenover: rond half juli begint namelijk de grote migratie van tienduizenden wildebeesten en zebra’s in het noorden van de Serengeti. Één van ’s werelds meest spectaculaire gebeurtenissen in de natuur!

Colombia natuur en cultuur met een Caribisch tintje

Voor het veelzijdige Colombia gelden de maanden december t/m maart en juli t/m september als de beste reistijd. In de maand juli zit je precies tussen twee regenperiodes in waardoor je volop kunt genieten van droge en zonnige dagen waarbij de temperatuur rond de 25 graden ligt. Ook voor Colombia geldt dat juli in het hoogseizoen valt. Is dat een reden om niet te gaan? Zeker niet! Colombia reisspecialist Eddy helpt je graag aan een reisroute waarbij je de populaire en drukkere plekken afwisselt met minder bekende plaatsen waar je ook in juli kunt genieten van rust en ruimte.

Suriname een exotische mix van culturen

Op vakantie in juli wordt het in Suriname drukker, maar omdat toerisme in het land nog niet echt een groot begrip is zul je er nooit hordes toeristen tegenkomen. Juli is daardoor een prima maand om naar Suriname af te reizen. Het weer is in deze maand namelijk ideaal, met temperaturen tussen de 30 en 35 graden en relatief weinig regen. Bovendien kun je op de stranden van Matapica in de maand juli getuige zijn van de eierworp van de Reuze Zeeschildpadden.

Indonesië elk eiland een eigen verhaal

Met zijn vele eilanden beslaat Indonesië een gigantisch groot gebied waardoor je te maken hebt met verschillende klimaten. De beste reistijd juli geldt hierbij als een ideale periode voor een rondreis. Je reist dan namelijk in het droge seizoen en hebt, met uitzondering van de zuidelijke Molukken en Papua, weinig kans op regen. De temperatuur is er met een gemiddelde van 25 tot 30 graden altijd goed, zowel voor culturele uitstapjes in de binnenlanden als voor een paar ontspannen dagen aan een van de vele bountystranden.

Beste reistijd juli
Beste reistijd juli

Festivals in juli

20 juli Onafhankelijkheidsdag, Colombia

Ben je rond 20 juli in Colombia, dan heb je geluk: het is dan de belangrijkste feestdag van het hele jaar. Tot in de 19e eeuw was Colombia een Spaanse kolonie en elk jaar op de 20e van juli wordt groots gevierd dat ze in 1810 op die dag onafhankelijk werden. In het hele land, maar met name in de grotere steden, barst op deze dag een enorm feest los met parades, muziek- en dansoptredens en spectaculaire vuurwerkshows. Een mooie manier om het kleurrijke Colombia en haar uitbundige locals te ervaren!
Bekijk de Colombia reizen.

1 juli Keti Koti, Suriname

Juli is een bijzondere maand om door Suriname te reizen. Elk jaar aan het begin van de maand vindt namelijk Keti Koti (letterlijk: ‘De gebroken ketenen’) plaats en wordt het einde van de slavernij gevierd. Deze feest- en herdenkingsdag die officieel ’Dag der Vrijheden’ wordt genoemd, is een van de belangrijkste feestdagen in Suriname. Alhoewel het rond deze dag behoorlijk druk wordt, is het aan te raden om tijdens het feest in Paramaribo te verblijven. De straten en pleinen lopen daar vol met mensen, langs de Waterkant staan kraampjes met traditionele gerechten en overal wordt gedanst, muziek gemaakt en tot in de vroege uurtjes feestgevierd.
Bekijk de Suriname reizen.

Ook geschikt voor reizen in juli

 • Ecuador Geniet van de natuur en de Amazonemensen
 • Zuid-Afrika Wildlife spotten, wijn proeven en wereldsteden bezoeken
 • Costa Rica Op avontuur in de jungle en slapen in eco lodges
 • Mongolië Van hoogvlaktes en woestijnen tot overnachten bij de nomaden
 • Oeganda Oog in oog met gorilla’s in de parel van Afrika
 • Ladakh, India Ontdek klein Tibet in de Indiase Himalaya
 • Peru Dwars door de Andes, Amazone en het oude Incarijk
 • Georgië Van ongerepte natuur tot Sovjet geschiedenis
 • Madagaskar Een kennismaking met unieke flora en fauna

Beste reistijd juli in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen die je in juli kunt bezoeken

Beste reistijd juli – Mongolie

Op vakantie in juli – Colombia

Beste reistijd juli – Cuba

Wie zijn wij?

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!