Beste reistijd juni

 

Op vakantie in juni, waar ga je heen?

Beste reistijd juni – lekker op vakantie in juni. Op de meeste plekken reis je net voor het hoogseizoen en daardoor zijn de prijzen nog wat lager. Ga je in juni op reis, dan wil je natuurlijk ergens naartoe waar het lekker weer én niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter om het toerisme over het jaar te verspreiden. Voor de beste reisperiode kijken we daarom niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd juni.

 

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd juni

Wil je in op vakantie, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen met als beste reistijd juni zit je in elk geval goed.

 

 1. Albanië
 2. Peru
 3. Mongolië
 4. Tanzania
 5. Ladakh

Albanië geweldig wandelen, mooie steden en stranden

Een zwoele Middellandse Zee met heerlijke stranden, ruige bergen, wonderschone valleien, Romeinse ruïnes, en een bijzonder gastvrije bevolking maken Albanië een perfecte bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger of familie. Met een huurauto kun je het land gemakkelijk rondreizen. Juni is een ideale maand voor Albanië: je bent de drukte aan de stranden voor en het is warm genoeg voor de wandelingen in de bergen. 

Peru  inca-steden en prachtige natuur

Of je nu houdt van bergen en jungle, of meer van steden en cultuur: Peru heeft elke reiziger veel te bieden. Trek de Andes in, ontdek de Amazone en wandel door eeuwenoude Inca-steden. Inclusief Machu Picchu natuurlijk! Wil je de locals leren kennen, kies dan voor gezellige homestays. In juni kun je Peru prima bereizen. Je reist dan net voor het hoogseizoen en het weer is overal goed. Een perfecte maand om al het moois van Peru te verkennen.

Mongolië  uitgestrekte graslanden en slapen in yurts

Droom je van uitgestrekte landschappen, traditionele volken en slapen in authentieke yurts? Dan voldoet een reis naar Mongolië aan al je eisen. De winters in Mongolië zijn koud en lang, en je kunt het land dan ook het beste in de zomer bezoeken. Juni is qua weer een uitstekende maand. De temperaturen zijn dan nog aangenaam en het weer is meestal goed. Bovendien reis je dan net voor het hoogseizoen door Mongolië, waardoor het er lekker rustig is.

Tanzania spot de Big Five en ontdek Zanzibar

Wil je graag op vakantie in juni, dan is Tanzania een goede reisbestemming voor beste reistijd juni. Je reist dan net na de grote regentijd, dus je hebt volop kans op zon en het is dan niet te warm. Een goede maand om op safari te gaan in de Serengeti en Ngorongoro-krater en om lekker te relaxen op de witte droomstranden van het eiland Zanzibar. Met een beetje geluk maak je zelfs het begin van de Grote Trek van de gnoes en zebra’s mee.

Ladakh het Tibetaanse deel van India

Ladakh ligt in het uiterste noorden van India en is totaal anders dan de rest van het land. Dit is het Tibetaanse deel van India, met Boeddhistische kloosters en ruige landschappen. Wil je Ladakh bezoeken, dan is juni daarvoor een goede reisperiode. Ladakh is dan weer via de weg te bereiken (tot mei zijn de passen vaak ingesneeuwd) en je kunt dan mooie trekkings maken. Het weer in Ladakh is in juni meestal goed, met strakblauwe luchten en volop zon.

Festivals in juni

Inti Raymi in Cusco, Peru

Reis je in juni naar Peru? Zorg dan dat je op 24 juni in Cusco bent. Dan wordt het Peruaanse Inti Raymi gevierd, één van de beroemdste festivals van Zuid-Amerika. De Peruanen eren dan de zonnegod Inti. Dagen van tevoren zijn er tentoonstellingen en optredens in Cusco en op de 24e gaat het feest echt van start. Vanaf de Tempel van de Zon wordt Keizer Sapa Inca naar de Inca-ruïne Sacsayhuamán gedragen, in een processie met volop muziek en dans. Bij de ruïnes voeren de verklede deelnemers urenlang een prachtig spektakel op.

Bekijk de Peru-reizen.

 

Het Dragon Boat-festival in Hongkong, China

Hongkong is altijd een aanrader, maar in juni val je helemaal met je neus in de boter. Dan vindt in de stad het Hongkong Tuen Ng Dragon Boat-festival plaats. Dit festival wordt elk jaar gehouden en geldt als één van de grootste drakenbootraces ter wereld. Deze races zijn een eeuwenoude traditie, vroeger vooral uitgevoerd door vissers. In de stad worden verschillende races gehouden, waarvan die in Victoria Harbour de grootste is. De enorme boten kunnen twintig tot tachtig roeiers dragen, die roeien op het ritme dat een drummer aangeeft. Geweldig om te zien!

Bekijk de China-reizen.

Deze bestemmingen zijn ook geschikt voor juni reizen

 

 • Cuba – Amerikaanse oldtimers en mojito’s
 • Indonesië – veelzijdig eilandhoppen
 • Madagaskar – unieke flora en fauna
 • Ecuador – gevarieerde natuur en de Galapagos-eilanden
 • Colombia – van witte stranden tot groene valleien
 • Costa Rica – paradijs voor natuurliefhebbers
 • Bolivia – avontuurlijke rondreis over de Altiplano
 • Kenia – spot de Big Five
 • Kirgizië – trekkings door ongerepte berggebieden
 • Zuid-Afrika – culturele smeltkroes

Beste reistijd juni in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen voor als je op vakantie in juni wilt gaan

Beste reistijd juni – Peru

Op vakantie in juni – Mongolië

Beste reistijd juni – Peru

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!