BESTE REISTIJD MEI

 

 Op vakantie in mei, waar ga je heen?

Wil je nog voor het hoogseizoen op pad en hoop je betaalbare vliegtickets te scoren? Bekijk dan de beste reistijd mei. Om te bepalen wat de beste reisbestemmingen in mei zijn, kijken we niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in verschillende landen. Op vakantie in mei kan heel veelzijdig zijn. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd mei.

 

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd mei

Wil je in op vakantie in mei, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen zit je in elk geval goed.

 1. Suriname
 2. Georgië
 3. Madagaskar
 4. Peru
 5. Kroatië

Suriname vaderlandse geschiedenis in de tropen

Ben je dol op ongerepte jungle en vind je het interessant om meer over de Nederlandse geschiedenis te leren? Dan is Suriname een ideale bestemming. Zeker als je in mei op reis wilt. Je reist dan wel in de regentijd, maar in Suriname heb je eigenlijk het hele jaar door kans op een bui. Het voordeel is dat de regen kort en hevig is, en dat je daarna weer van zon en blauwe lucht kunt genieten. Bovendien is het in mei niet zo druk. Een prima maand om in alle rust van de mooie Surinaamse natuur te genieten.

Georgië mekka voor bergliefhebbers

Georgië is echt een land voor natuurliefhebbers, al is er op cultureel gebied ook genoeg te beleven. De locals heten je van harte welkom en je kunt slapen in comfortabele homestays. Wil je graag wandelen of paardrijden in de ruige bergen, dan is mei een ideale reismaand. Het is dan niet te warm, het regent relatief weinig en de sneeuw is grotendeels verdwenen. Daardoor zijn ook afgelegen plekken meestal goed te bereiken.

Madagaskar eiland vol unieke dieren – Beste reistijd mei

Het Afrikaanse eiland Madagaskar is met geen enkel ander land te vergelijken. Er leven dieren en planten die je nergens anders ter wereld vindt en de bevolking is een bijzondere mix van Zuidoost-Aziaten en Afrikanen. De landschappen van Madagaskar zijn bovendien spectaculair en heel afwisselend. Wil je Madagaskar leren kennen, plan je reis dan in mei. Planten en bloemen staan in bloei en het is relatief gemakkelijk om wilde dieren te spotten. Het is bovendien lekker rustig. Op vakantie in mei? Een perfecte maand om naar Madagaskar te gaan.

Peru mythische Inca-steden tussen de bergen

Peru is één van de meest afwisselende landen van Zuid-Amerika. Je vindt er schitterende berggebieden, de tropische Amazone, koloniale steden en natuurlijk beroemde Inca-ruïnes als Machu Picchu. Neem daarbij de goede homestays en het lekkere eten en je hebt een geweldige reisbestemming. Zeker in mei: het weer is vrijwel overal goed en het hoogseizoen moet nog beginnen. Dat betekent dat als je op vakantie in mei gaat je lekker rustig kunt rondreizen in Peru.

Kroatië spectaculaire kustlijn en prachtige steden

In Kroatië geniet je van een spectaculaire kustlijn, prachtige eilandjes, Italiaans aandoende steden (én eten), natuurparken met watervallen en buitenaards gekleurde meren en de Dinarische Alpen waar je geweldig kunt wandelen. Wil je graag rustig reizen én goed weer, dan is de beste reistijd mei. Je reist dan net voor het hoogseizoen, het is wat minder warm en je hebt al veel kans op goed weer. 

Beste reistijd mei – festivals

Fiesta de las Cruces in Peru

Peru in mei is sowieso een goed idee, omdat het weer dan goed is en het hoogseizoen nog niet is begonnen. Ben je begin mei in Peru, dan kun je bovendien het Fiesta de las Cruces bijwonen, dat elk jaar op 3 mei wordt gevierd. Dit festival is een mix van katholieke- en Andes-tradities en de locals dragen een processie van met bloemen en kleden versierde kruizen door de straten. Bovendien kun je traditionele dansen zien en er wordt volop muziek gemaakt. Een mooi festival om bij te wonen.

Bekijk de Peru-reizen.

Vesak Poya op Sri Lanka

Sri Lanka staat elke maand bol van de festivals en de kans is groot dat je verschillende feesten langs ziet komen tijdens je Sri Lanka-reis. Ben je in mei in Sri Lanka, zorg dan dat je Vesak Poya meemaakt. Dit is de dag dat het volle maan is in mei en het is het belangrijkste religieuze feest in Sri Lanka. Boeddhisten vieren de geboorte, verlichting en het overlijden van Lord Boedhha. Lampjes worden aangestoken voor de huizen en overal worden podia met versieringen gebouwd. Ook bussen en auto’s zijn versierd en in kraampjes langs de weg worden gratis eten en offers uitgedeeld.

Bekijk de Sri Lanka-reizen.

Deze bestemmingen zijn ook geschikt voor reizen in mei

 

 • Jordanië – magische woestijn en oude stad Petra
 • China – wereldsteden en prachtige natuur
 • Costa Rica – jungle en droomstranden
 • Indonesië – veel kans op blauwe luchten zonder drukte
 • Cuba – kleurrijke stap terug in de tijd
 • Zuid-Afrika – op safari en mooie homestays
 • Mexico – Maya-steden en relaxen aan het strand
 • Iran – de meest gastvrije locals ter wereld
 • Marokko – koningssteden en de Sahara
 • Servië –  mei is perfect voor een fietstocht langs de Donau

 

Beste reistijd mei in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen voor op vakantie in mei

Beste reistijd mei Madagascar

Beste reistijd mei Indonesië

Beste reistijd mei Sri Lanka

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!