De beste reistijd voor een rondreis Myanmar is van november tot en met februari.

Beste Reistijd Myanmar – Myanmar, soms ook nog wel Birma genoemd, kent een combinatie van drie klimaten. Het grootste deel van Myanmar heeft een combinatie van het moessonklimaat en het tropische savanneklimaat, en in het noordoosten vind je een Chinaklimaat. Myanmar heeft twee seizoenen, een droog seizoen en een moessonseizoen. Soms wordt er ook gesproken van een derde seizoen, een heet seizoen, omdat de laatste 2 maanden van het droge seizoen te maken heeft met enorm hete temperaturen.

In bijna heel Myanmar vind je het hele jaar door temperaturen van minstens 30 graden Celcius, uitgezonderd de delen van het land waar je de uitlopers van de Himalaya vindt. Vanaf half mei begint het moessonseizoen, wat je vooral kunt merken in het deltagebied en direct langs de kust. Door de vele regen die tussen half mei en half oktober valt, komen er ook vaak overstromingen en aardverschuivingen voor. Orkanen komen zelden voor, maar mocht er een orkaan het land bereiken, zoals in 2008 gebeurde, zijn de gevolgen vaak dramatisch.

Voor informatie over gemiddelde temperatuur en neerslag in Myanmar kun je de tabellen hier bekijken.

beste reistijd myanmar

Beste reistijd Myanmar

De beste reistijd Myanmar is van november tot en met februari. Je kunt het land dan bezoeken zonder dat je teveel stops in de schaduw hoeft te maken.

Je eigen Myanmar rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Myanmar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert in Myanmar. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nwai.

 

Nwai, de Better Places reisspecialist in Myanmar, helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!