Beste reistijd november

Op vakantie in november, waar ga je heen?

Tijdens je reis wil je natuurlijk genieten van lekker weer met genoeg zon en zo min mogelijk regen. Maar ook de grootste drukte ontwijk je het liefst. Onze reisspecialisten weten precies in welke maanden jij optimaal van een bestemming kunt genieten, zo ook de beste reistijd november. Wil je op vakantie in november? Argentinië en Cuba zijn dan ideale keuzes, maar ook een reis naar Suriname, Guatemala of het Aziatische Myanmar is in november een aanrader. Je vermijdt dan het hoogseizoen, wat voor jou minder drukte en lagere prijzen betekent, terwijl je het land van bestemming een handje helpt om de toeristendruk gelijkmatiger en daarmee duurzamer te verspreiden. Bekijk het overzicht van de landen met als beste reistijd november.

Beste reistijd november

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd november

Wil je op vakantie in november, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen met als beste reistijd november zit je in elk geval goed.

Suriname – thuis in Zuid-Amerika

De maand november valt in Suriname binnen een van de twee droge seizoenen. Je zal in deze maand dus weinig tot geen last hebben van tropische buien en de temperatuur is aangenaam. En waar oktober en december vrij drukke maanden zijn wat betreft toerisme, kun je in november juist genieten van de rust. Lees meer over de beste reistijd Suriname.

Argentinië – spectaculaire natuurwonderen

Het op een na grootste land van Zuid-Amerika kent vanwege de omvang heel wat verschillende klimaten. De beste reistijd voor Argentinië is van oktober t/m april, waarbij november een uitstekende keuze is. Het is er dan lente en je profiteert van een relatief gunstig klimaat in het hele land. Tegelijkertijd zit je in november nog net voor de Argentijnse vakanties, waardoor het een stuk rustiger is dan bijvoorbeeld in december en de prijzen lager liggen.

 

beste reistijd november

Op vakantie in november – Guatemala 

In november start het droge seizoen in Guatemala en is het klimaat het meest gunstig voor een rondreis. Je ontloopt in deze maand de meest heftige regenbuien maar ook de grootste hitte aan de kust. Hoewel Guatemala geen enorm toeristische bestemming is en het er dus nooit erg druk wordt, kent het wel een hoogseizoen tussen december en april. In november profiteer je dus nog net van de laagseizoen tarieven. Lees meer over de beste reistijd Guatemala.

Beste reistijd november – Myanmar

Myanmar kent twee duidelijke seizoenen en beide periodes hebben te maken met extremen in de vorm van regen en hitte, die je het liefst allebei wil vermijden. November is hiervoor een goede keuze, met relatief weinig tropische buien en meer gematigde temperaturen. Het land is in deze maand ook nog een stuk groener, wat prachtige landschappen oplevert. Hoewel november als de beste reistijd voor Myanmar geldt, is het er niet zo druk als in de piekmaand februari.

Cuba – uitbundig en echt

November is het begin van de droge periode en is tegelijkertijd het einde van het orkaanseizoen op Cuba. Temperaturen liggen in deze maand tussen de 25 en 30 graden. Wat betreft de drukte geldt november als het tussenseizoen op Cuba. Het is in deze maand iets drukker dan tijdens de voorafgaande periode, maar je zal lang niet zoveel toeristen zien als in december, wanneer het hoogseizoen van start gaat. Lees meer over de beste reistijd Cuba.

Beste reistijd november – Bijzondere data

1 november: Día de los Muertos, Guatemala

Net als in vele omringende katholieke landen, is 1 november een bijzondere feestdag in Guatemala. Jaarlijks wordt dan de Dag van de Doden gevierd. Hoewel dat in Guatemala niet zo uitbundig gebeurt als in bijvoorbeeld Mexico, kun je wel getuige zijn van unieke tradities. De Guatemalteken laten op deze dag bijvoorbeeld grote zelfgemaakte vliegers de lucht in gaan, waarbij aan de staart van de kleurrijke vlieger berichten voor de doden worden gehangen. En het klinkt voor ons misschien wat luguber, maar is dat voor de lokale bevolking niet: begraafplaatsen worden op deze dag versierd en families komen daar bijeen om met muziek en eten de overledenen te herdenken. Overal in het land kan je wat van deze feestdag meemaken, maar het beste plan je op 1 november een bezoek aan de dorpen Santiago Sacatepequez ofSumpangonabij Antigua, waar het feest verreweg het grootste is. Dus, naar Guatemala op vakantie in november? Mis het niet.

11 november: Dia de la Tradición, Argentinië

Op Dag van de Traditie vieren Argentijnen iets waar ze bijzonder trots op zijn, namelijk hun Gaucho cultuur. Deze feestdag wordt met name in San Antonio de Arecogevierd, het hart van de Gaucho regio. Mannen en jongens vanuit het hele land komen dan naar de stad toe in hun traditionele kleding en vormen met hun paarden lange parades. Het festival geeft een bijzonder kijkje in deze levendige Argentijnse cowboy cultuur en dat gaat uiteraard niet zonder traditionele muziek én eten: reken op veel asado’s (barbecues) en liters rode wijn. Tip: wil je bij dit festival aanwezig zijn, overnacht dan in een homestay bij een van de lokale Gaucho families.

Beste reistijd Januari

Deze bestemmingen zijn ook geschikt voor reizen in november:

  • Zuid-Afrika: Ga voor afwisseling tussen wildlife en levendige steden
  • Jamaica:Ontspannen aan Caribische stranden en een roadtrip door het binnenland
  • Thailand: Ontdek boeddhistische cultuur, exotische eilanden en de lokale keuken
  • Vietnam: Cultuur en natuur door de ogen van de lokale bevolking
  • Nicaragua: De veelzijdigheid van Midden-Amerika in één land
  • Cambodja: Bezoek wereldberoemd Angkor Wat en overnacht bij locals
  • Chili: Van woestijnen en vulkanen tot de gletsjers van Patagonië
  • Bhutan: Een unieke kijk op Azië in het hart van de Himalaya
  • Ethiopië: Culturele schatten en inheemse stammen
  • Jordanië:  Wereldwonder Petra en de Wadi Rum

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Beste reistijd november in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen voor als je op vakantie in november gaat

Beste reistijd november – Cuba

Op vakantie in november – Myanmar

Beste reistijd november – Jordanië

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!