Beste reistijd september

Op vakantie in september, Waar ga je heen?

Op vakantie in september, net als iedereen al op vakantie is geweest, mag jij nog lekker op pad. Dat alleen maakt september al een prima maand om op reis te gaan. Het hoogseizoen is op de meeste plekken bovendien voorbij en op veel bestemmingen is het weer goed. Voor de beste reisperiode kijken we naar het weer én naar de drukte in verschillende landen. Ook voor je bestemming is het namelijk beter om het toerisme over het jaar te spreiden. Op deze pagina vind je een overzicht van de landen met als beste reistijd september.

Beste reistijd september

Top 5 bestemmingen met als beste reistijd september

Wil je op vakantie in september, maar weet je niet welk land je het beste kunt bezoeken? In deze top 5 van bestemmingen met als beste reistijd september zit je in elk geval goed.

Georgië – hoge bergen en mooie homestays

Ben je dol op ruige bergen en wandelen, dan is Georgië je land. Neem daarbij de mooie homestays en de hartelijke locals en je hebt een prachtige reisbestemming. Wil je graag mooi weer tijdens je reis door Georgië, ga dan in september op pad. Je hebt dan de minste kans op neerslag, de temperatuur is aangenaam en de omstandigheden om te hiken of paardrijden zijn dan het beste.

Madagaskar – unieke flora en fauna

Madagaskar is in alle opzichten uniek. Er leven dieren en planten die je nergens anders ter wereld vindt en de bevolking is een bijzondere mix van Zuidoost-Aziaten en Afrikanen. Dat maakt een reis door Madagaskar heel speciaal. Wil je dit Afrikaanse eiland leren kennen, plan je reis dan in september. De dieren zijn dan actief en makkelijk te spotten, bloemen staan in bloei en je reist net voor het hoogseizoen. Een ideale reismaand dus.

Beste reistijd september

Peru – mix van cultuur en natuur

Van de mythische Inca-stad Machu Picchu tot het hoge Andes-gebergte: Peru heeft elke reiziger veel te bieden. Slapen in homestays, een roadtrip maken, hiken, het kan allemaal. September is een uitstekende reismaand voor Peru. Het weer is vrijwel overal goed en de omstandigheden voor het maken van trekkings zijn ideaal. Bovendien loopt het hoogseizoen op z’n eind, waardoor je relatief rustig kunt rondreizen.

Op vakantie in september – Montenegro

Klein maar fijn, dat past perfect bij Montenegro. Het kleine land telfmaar liefst vijf natuurparken, met hoge bergtoppen, canyons, kristalheldere bergmeren en watervallen. Het is dan ook een mekka voor wandelaars. Maar een rondreis Montenegro biedt meer: traditionele Balkandorpjes, verrukkelijke kuststadjes als Kotor en een kustlijn met de grootste fjorden buiten Noorwegen! September is een perfecte maand voor Montenegro. Het is niet te heet in het laagland en nog warm genoeg in de bergen voor (meerdaagse) wandeltochten. En het is niet al te druk in de populaire plaatsen aan de kust.

Indonesië – elk eiland is anders

Elk eiland van de Indonesische archipel is compleet anders qua natuur en cultuur. Daardoor is een Indonesië-reis erg afwisselend. Of je nu de rijstvelden van Bali of de vulkanen van Flores wilt ontdekken, september is een prima reistijd om Indonesië te bezoeken. Je reist in het staartje van het droge seizoen. Dat betekent dat het weer vrijwel overal goed is én het is op de eilanden een stuk rustiger dan in de drukke zomermaanden.

Festivals in september

Het Ganesh Chaturthi-festival in India

Op vakantie in september naar India? dan is de kans altijd groot dat je een festival tegenkomt. Ben je in september in India, dan val je met je neus in de boter, want dan vindt het Ganesh Chaturthi-festival plaats. Maar liefst elf dagen lang wordt de geboorte van de geliefde olifantsgod Ganesha gevierd. Het feest begint met het plaatsen van enorme prachtig versierde beelden van Ganesha in huizen en op podia in dorpen en steden. Aan het eind van het festival worden de beelden door de straten gedragen, begeleid door zang en dans. Het feest wordt heel uitbundig gevierd in Mumbai en in staten als Goa, Tamil Nadu en Karnataka.
Bekijk de India-reizen.

Dia de la Independencia in Mexico

Op 16 september vieren de Mexicanen Independence Day. Op 16 september 1810 riep Mexico haar onafhankelijkheid uit en startte een oorlog om zich te bevrijden van de Spanjaarden. De festiviteiten beginnen elk jaar al in de avond van 15 september en dan zie je de nationale kleuren groen, rood en wit overal. Op straat wordt Mexicaanse muziek gespeeld en mensen dragen traditionele kostuums. Op 16 september is het overal feest, met parades, muziek, dans en vuurwerk. Eén van de beste plaatsen om deze festiviteiten bij te wonen is Mexico City en ook in de stad Guanajato wordt volop gefeest.
Bekijk de Mexico-reizen.

Beste reistijd Januari

Ook geschikt in september

  • Tanzania – van de Serengeti tot droomeiland Zanzibar
  • Suriname – Nederlandse geschiedenis in de jungle
  • Argentinië – spectaculaire landschappen
  • Costa Rica – ongerepte natuur en witte stranden
  • Cuba – een kleurrijke stap terug in de tijd
  • Zuid-Afrika – de Big Five en een smeltkroes van culturen
  • Bolivia – roadtrip over de eindeloze Antiplano
  • Colombia – het meest veelzijdige land van Zuid-Amerika
  • Roemenië – kastelen, plattelandsdorpjes en relaxen aan de Zwarte Zee
  • Kirgizië – bergmekka voor wandelliefhebbers

Een unieke rondreis op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Samen met de reisexpert die in het land woont, ontwerp je je droomreis, helemaal zoals je zelf wilt. Heb je geen tijd of zin om je reisroute helemaal zelf uit te zoeken, geef dan aan de lokale expert je wensen en budget door en je ontvangt een reisvoorstel dat precies bij je past.

Beste reistijd september in beeld

Bekijk de video’s van de bestemmingen die je in september kunt bezoeken

Beste reistijd september – Zuid-Afrika

Op vakantie in september – Indonesië

Beste reistijd september – Peru

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!