Beste reistijd Thailand

De Beste reistijd Thailand wordt uiteraard met name bepaald door het weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor Beste Reistijd Thailand niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Reisexpert Seb, die al jaren in Thailand woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Thailand vakantie. Afhankelijk van je wensen, kijkt hij daarbij niet alleen naar het klimaat, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de Beste Reistijd Thailand.

De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Thailand maken.

Je eigen Thailand rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Thailand? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Seb, de reisexpert in Thailand. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk voorbeelden van een rondreis Thailand of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Seb.

Beste Reistijd Thailand: Klimaat

Het midden en noorden van Thailand hebben een tropisch savanne-klimaat met daarbij invloeden van de moesson. Er zijn hier drie seizoenen te onderscheiden: een droge, warme periode (maart – april), de regentijd met korte, hevige regen- en onweersbuien die voor een aangename verkoeling zorgen (mei – oktober), en tenslotte een droge, minder warme periode van november tot februari. In elke periode kan goed gereisd worden. De temperatuur ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in maart en april. In de minder warme periode kan in Chiang Mai de temperatuur ‘s nachts dalen tot 13° C en in de bergen kan het dan nog frisser worden.

Voor wat betreft de Thaise eilanden, is er een verschil in beste reistijd Thailand voor de eilanden in de Golf van Thailand voor de oostkust (zoals Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao) en de stranden en eilanden voor de westkust van Thailand (zoals Phuket, Krabi, Ko Phi Phi en Ko Lanta). Op de eilanden in de golf van Thailand  kan het in november en december nog goed regenen. Deze eilanden zijn in het regenseizoen daarentegen wel weer droger dan de rest van Thailand (slechts 15 regendagen ten opzichte van 20 regendagen in de rest van Thailand). Daarom kun je voor wat betreft het weer in onze winter het beste kiezen voor de eilanden voor de westkust van Thailand en in onze zomer voor de eilanden voor de oostkust. Hoe dan ook blijft de temperatuur in alle seizoenen aangenaam en een regenbui zorgt dat het stof wegspoelt en het heerlijk fris ruikt.

De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. In de overige maanden kun je echter ook prima een rondreis Thailand maken.

Beste Reistijd Thailand: Drukte

Het hoogseizoen in Thailand is gelijk aan de meest ideale weersomstandigheden in het land, van november t/m februari. Qua weer is dat de beste reistijd Thailand. In de overige maanden is het rustiger in Thailand, al kan het op sommige plekken in juli en augustus ook druk zijn. Voor de eilanden aan de oostkant, zoals Ko Samui, Ko Pha Ngan en Ko Tao is het in juli en augustus hoogseizoen. Je kunt gedurende het hele jaar prima een rondreis Thailand maken, dus ook in de minder drukke periodes!

Beste Reistijd Thailand: Speciale evenementen

Februari Chinees nieuwjaar
Vanwege het grote aantal Chinezen wordt dit feest op veel plaatsen gevierd in Thailand. Je ziet optochten met draken en natuurlijk wordt er ook veel Chinees vuurwerk gebruikt.

13-15 april Songkran festival
Het Thaise nieuwjaarsfeest valt doorgaans samen met het begin van het regenseizoen . De Thai proberen de goden gunstig te stemmen voor de komende maanden zodat er voldoende regen valt voor een goede oogst. Op veel plaatsen vinden er massale watergevechten plaats waar iedereen aan mee doet. De 13de is het echte oud en nieuw feest.

Oktober Veganistisch Festival
Het Veganistisch festival is vanuit Phuket overgewaaid. Veel mensen vasten 10 dagen lang door enkel veganistisch te eten. Op Phuket zijn er ook optochten waarbij mensen de raarste voorwerpen door de wangen steken, zoals zwaarden. Je kunt het zo gek niet bedenken.

November (1ste volle maan in de maand) Loy Kratong
Loy Kratong markeert het einde van het regenseizoen en de goden worden bedankt voor het geven van voldoende water. Er worden prachtig versierde bootjes (Kratongs) te water gelaten en op sommige plaatsen ook wensballonnen opgelaten.

Daarnaast zijn er diverse boeddhistische feestdagen waarin de Thai massaal naar de tempel gaan. Het is dan erg druk bij de tempels, leuk om de rituelen te aanschouwen.

Reisexpert Seb is specialist in het organiseren van individuele Thailand reizen. Samen met Eric en Dave helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Thailand. Geef Seb je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!