5x de mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

5x de mooiste bezienswaardigheden Argentinië

Argentinië is een droombestemming voor natuurliefhebbers. De gletsjers van Patagonië, de watervallen van Iguazu, de bergen rond Bariloche en de kleurrijke woestijnlandschappen rond Salta: Argentinië biedt een enorme diversiteit aan landschappen, allemaal in één land. Ga je een Argentinië-reis maken en wil je zeker weten dat je de mooiste plekken bezoekt? Dit zijn de vijf mooiste bezienswaardigheden Argentinie in de natuur.

Bezienswaardigheden Argentinië

1. De ruige landschappen van Patagonië

Eindeloze leegte. Ruige bergen. Witte gletsjers. Grote kolonies pinguïns. Patagonië is één van de meest spectaculaire natuurgebieden ter wereld. Reis af naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en breng een paar dagen door in Ushuaia en omgeving. Hier maak je prachtige wandelingen door Vuurland en vaar je door het Beagle Kanaal. Dé plek om kolonies zeeleeuwen en bijzondere vogels te spotten. Hier ben je relatief dichtbij Antarctica, een heel bijzonder idee.

bezienswaardigheden argentinie

Iets noordelijker liggen de gletsjers van Patagonië, waarvan Perito Moreno de bekendste is. Je kunt deze enorme ijsvlakte bewonderen vanaf een platform, maar je kunt ook prachtige wandelingen maken over het ijs. Met ijzeren crampons onder je schoenen klim je langs ijsgrotten, diepe kloven, blauwe meertjes en kleine watervallen. Een wandeltocht die je nooit meer vergeet. Heb je nog geen genoeg van al die gletsjers, maak dan ook boottocht over het Argentinomeer. Hierbij vaar je langs imposante gletsjers en drijvende ijsbergen, afgebroken van de enorme gletsjers aan de randen van het meer.

2. Hiken in El Chaltén

Het kleine El Chaltén is dé plek om de mooiste wandelingen te maken. Het dorp ligt aan de voet van het Fitz Roy-massief, een berggebied vol grillige bergtoppen, blauwe bergmeren en mooie wandelpaden. Vanuit El Chaltén starten vijf goed aangegeven wandelroutes, onder andere naar de knalblauwe Laguna de los Tres en het gletsjermeer Laguna Torre. Onderweg kom je langs schitterende uitzichten op de bergen van Fitz Roy.

Wil je Perito Mereno en El Chalten bezoeken? Bekijk de Patagonië rondreis ter inspiratie voor de ideale route.

bezienswaardigheden argentinië

3. Bezienswaardigheden Argentinie: de watervallen van Iguazu

Iguazu is een plek van superlatieven. Dit is het grootste watervallencomplex van Zuid-Amerika en de honderden watervallen zijn samen maar liefst drie kilometer lang. Iguazu ligt op de grens van Argentinië en Brazilië en beide kanten zijn een bezoek waard. In Brazilië heb je een prachtig uitzicht op de watervallen en kun je goed zien hoe omvangrijk het geheel is. Aan de Argentijnse kant sta je midden tussen al het watergeweld en beleef je de kracht van het water van dichtbij. Je kunt hier ook een boottocht maken en in het hele park heb je kans op het spotten van toekans, wasbeertjes en andere dieren.

bezienswaardigheden argentinië

4. De regio rond Salta: een avontuurlijke roadtrip

In het noordwesten van Argentinië, niet ver van de grens met Bolivia, ligt de stad Salta. Hier is de sfeer heel anders dan in de rest van Argentinië. Ook de landschappen zijn niet te vergelijken met die in het koude zuiden. Vanuit Salta kun je een prachtige roadtrip maken over de hoogvlaktes en vooral de route Salta-Cachi-Cafayate is een aanrader. Je rijdt door kleurrijke woestijnachtige landschappen, vol rode, oranje en roze rotsen, cactusvelden en diepe kloven. Qua natuur is dit gebied geweldig en ook qua cultuur heeft het veel te bieden. De indianencultuur is hier nog springlevend en de dorpjes zijn erg sfeervol. Maak zeker ook een stop in Cafayate, de wijnhoofdstad van de regio. Volg een rondleiding door een wijnhuis en proef de lekkerste wijnen uit deze hooggelegen wijnregio.

Bekijk de route voor een roadtrip door het steeds veranderende landschap van noorden van Argentinië met je eigen huurauto.

 5. De dierenwereld van Peninsula Valdés 

Wil je graag wilde dieren spotten, dan is Peninsula Valdés aan de oostkust van Argentinië de beste plek onder de bezienswaardigheden Argentinië. Hier leven onder andere pinguïns, walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten en zeevogels. Ga je voor de walvissen, zorg dan dat je hier tussen juni en december bent. Voor de kust komen zo’n 1600 walvissen bij elkaar om te paren en jongen te baren. Walvissen spotten kan natuurlijk vanaf een boot, maar een avontuurlijkere optie is kajakken. Het is geweldig om deze enorme dieren vanuit je kleine bootje te bekijken. Verder kun je op Peninsula Valdés snorkelen met zeeleeuwen. Deze dieren zijn van nature erg speels en nieuwsgierig en dat geeft je de kans om ze van heel dichtbij te bewonderen. Op het schiereiland Punta Tombo leeft de grootste Magelhaen pinguïn kolonie ter wereld, met maar liefst zo’n 650.000 pinguïns. Zeker een bezoek waard.

Je eigen Argentinië vakantie

Wil je deze bezienswaardigheden Argentinië terug zien in een bijzondere rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert die al jaren in Argentinië woont. Geef Gwendeline je wensen door en je ontvangt vrijblijvend een reisvoorstel. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Argentinië of de beste reistijd Argentinië.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer tips voor bezienswaardigheden Argentinië? Kijk dan op deze blog.

Maak kennis met Gwendeline, de reisexpert die al jaren in Argentinië woont. Lees hoe je samen met haar je rondreis Argentinie kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!