Bezienswaardigheden Costa Rica

De top 5 van Liesbeth, onze reisspecialist in Costa Rica Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Top 5 bezienswaardigheden Costa Rica

“Costa Rica heeft iedereen wel wat te te bieden,” vertelt Liesbet. “Ontmoetingen met de talrijke dieren, wandelingen door nationale parken en over de flanken van vulkanen, outdoor activiteiten als raften en ziplinen, stranden aan zowel aan de Pacifische als aan de Caribische kust waar je kunt surfen, zonnebaden, snorkelen en duiken. Andere mensen lopen liever hun hele vakantie rond met een verrekijker om vogels te spotten. Er is voor ieder wat wils. Costa Rica is een heel veelzijdig land en de reisplannen zien er altijd anders uit, want iedereen heeft zijn eigen wensen. Het is voor mij een uitdaging om de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en het perfecte reisplan voor mensen samen te stellen.” Om je op weg te helpen geeft Liesbet je hier haar top 5 bezienswaardigheden Costa Rica. “Wel in willekeurige volgorde”, lacht Liesbet, “Want alle 5 bezienswaardigheden Costa Rica zijn even mooi!”

 

Top 5 Costa Rica bezienswaardigheden volgens Liesbeth

  • Nationaal Park Tortuguero
  • Arenal Vulkaan
  • Canopy Tour en Skywalk in Monteverde
  • De Caribische Kust
  • De Pacifische Kust

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

bezienswaardigheden Costa Rica

Nationaal Park Tortuguero

Tortuguero National Park bestaat uit regenwoud, en biedt een échte junglebeleving. Het lijkt op een kleine versie van het Amazonegebied, vol met dieren. Je kunt prachtige boottochten maken in gebied, waarbij je op zoek gaat naar kaaimannen, krokodillen, apen, luiaards, slangen en andere dieren. In de zomer komen reuzeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Het is heel bijzonder om hierbij aanwezig te mogen zijn.

bezienswaardigheden Costa Rica

Arenal Vulkaan

Met zijn perfect conische vorm ziet de Arenal Vulkaan eruit zoals een kind een berg tekent. Je kunt wandelingen maken over de flanken van de vulkaan, waarbij je over indrukwekkende lavastromen van de laatste grote uitbarsting in 1968 loopt. Vlakbij vind je een grote waterval midden in de jungle, waar je heerlijk kunt zwemmen. En ’s avonds kun je heerlijk ontspannen in thermale baden, met uitzicht op de vulkaan!

bezienswaardigheden Costa Rica

Canopy tour en skywalk in Monteverde

Monteverde is een nevelwoud, en de natuur is hier weer heel anders dan in de andere natuurgebieden in Costa Rica. De boomstammen zijn groen van het mos wat erop groeit en de bomen zitten vol epifyten. Durf-alls mogen hier absoluut de canopy tour niet missen! Als een echte Tarzan of Jane slinger je tussen de boomtoppen. De langste afstand is wel een kilometer lang! Een stuk rustiger, maar ook erg indrukwekkend is de wandeling over hoge hangbruggen. Het is heel boeiend om de rijke natuur vanuit een ander gezichtspunt te kunnen zien.

bezienswaardigheden Costa Rica

De Caribische Kust

De sfeer aan de Caribische Kust is heel anders dan in de rest van Costa Rica. Hier heerst een rasta sfeertje, door de vele afstammelingen van de Jamaicanen die in de negentiende eeuw naar Costa Rica kwamen om te helpen met de aanleg van een spoorlijn. Het tropische klimaat, de heerlijke cocktails en de klanken van de reggae maken de sfeer compleet. Als je hier bent, is een bezoek aan het El Jacuar Rescue Centre een aanrader. Hier worden dieren opgevangen die gewond zijn geraakt of illegaal gevangen zijn genomen, met het doel ze weer uit te zetten in de natuur. Of breng een bezoek aan de Bri Bri Indianen die in dit gebied wonen en leer van alles over hun oude tradities en gebruiken.

Je eigen rondreis Costa Rica 

Ben je op zoek naar een mooie reis door Costa Rica en wil je ook alle bezienswaardigheden zien?. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Liesbet, de Costa Rica specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Costa Rica , de leukste Costa Rica reis of de beste reistijd Costa Rica.

bezienswaardigheden Costa Rica

De Pacifische Kust

De Pacifische Kust mag ook niet ontbreken tijden je bezoek aan Costa Rica. Het is hier wat droger dan aan de Caribische Kust, maar eveneens vol tropisch regenwoud. Hier vind je een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden Costa Rica: van half juli tot eind oktober en van eind december tot maart  komen imposante bultrugwalvissen naar deze wateren om te paren en hun kinderen groot te brengen, totdat ze sterk genoeg zijn om de reis naar de koude wateren vol vis rond Antarctica te kunnen maken. Soms springen ze uit het water, een onvergetelijk gezicht! Hier vind je Nationaal Park Corcovado en het nabijgelegen Drake Bay, met ongerepte stranden en prachtig  regenwoud, vol ara’s, apen en andere dieren. Een van de beste plekken om een tapir te zien in Costa Rica! 

Costa Rica met kinderen

Costa Rica is volgens Liesbet bovendien erg geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen.  De bezienswaardigheden Costa Rica zijn geweldig voor kinderen. Kinderen zullen genieten van de vele dieren en zich ongetwijfeld vermaken met een canopy tour. Het strand is een goede afsluiter van de reis. Bekijk hier een voorbeeld van een familiereis.

Beste reistijd Costa Rica

Je kunt Costa Rica het hele jaar door bezoeken. De droge tijd loopt van november tot april, maar ook dan kan er nog steeds een bui vallen. Lees meer over de beste reistijd Costa Rica

Duurzaam reizen in Costa Rica

“Duurzaamheid is Costa Rica, dat staat hier heel hoog in het vaandel.” Er wordt veel samengewerkt met hotels die zich inzetten voor een verantwoorde manier van omgaan met natuur en milieu: afval wordt gescheiden, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en het eten wordt lokaal verbouwd. Deze hotels hebben de Certification for Sustainable Tourism. In plaats van sterren krijgen de hotels blaadjes toegewezen. “We brengen reizigers in contact met kleinschalige, sfeervolle hotels die worden gerund door lokale mensen. En we letten natuurlijk op de duurzaamheid. Het moet niet zomaar een overnachting zijn, maar een speciale beleving.” Veel accommodaties liggen bijvoorbeeld midden in de natuur, waardoor je zomaar verrast kunt worden door een bezoek van een leguaan, toekans of een luiaard.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!