Georgië Bezienswaardigheden

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bezienswaardigheden Georgië

Bezienswaardigheden Georgië, onontdekte parels. Er zijn zoveel verschillende mooie plekken in dit land waar je je hart kunt ophalen denk aan natuur, cultuur en – jawel – strand! De hoofdstad Tbilisi is overzichtelijk, bruisend en vol met mooie oude kronkelende straatjes die vrolijk en gezellig afsteken bij de oude Russische gebouwen buiten het centrum. De afwisselende architectuur van oud naar nieuw maakt Tbilisi een fijne stad om in te starten tijdens je zoektocht naar bezienswaardigheden Georgie. Ga vooral ook de hoogte in, want bovenin de stad vind je een fort met een fantastisch uitzichtpunt.
Heb je niet veel tijd om rond te reizen in Georgië? Dan kun je vanuit Tbilisi ook een aantal dagtrips doen die je een indruk geven van de veelzijdigheid van Georgië.

Bezienswaardigheden Georgie

Bezienswaardigheden Georgië – Tussen de monniken

Enigszins ongemakkelijk schuiven mensen heen en weer op hun stoelen. Inmiddels is het busje zo’n 3 uur onderweg en doemt de bestemming in de verte op. Glooiende heuvels zo ver als je kijkt.  Bij het uitstappen brandt de hitte op je huid. Je bent in het David Garedzja-klooster waar nog zo’n 10 monniken wonen. Dit Georgisch-orthodox kloostercomplex bestaat al eeuwen, is uitgehakt uit rots en is geroemd om haar mooie grotschilderingen. Wanneer je hier loopt vraag je je direct af hoe de monniken hier al die jaren hebben kunnen leven. Zo afgelegen. Het is wel handig dat je een beetje goed ter been bent, want de wandeling bij het klooster is in het begin steil omhoog. Eenmaal boven is het een makkelijk en fijne wandeling. Je kunt ook de route andersom lopen, dan begin je bij het klooster. Het kloostergebied ligt op de landsgrens met Azerbeidzjan. Deze wordt dan ook bewaakt door een militair. Hier heb je verder geen last van. Wanneer je naar David Garedzja gaat, dan heb je dus ook voet gezet op Azerbeidzjaans grondgebied. Je kunt vanuit Tbilisi makkelijk naar David Garedzja met de David Garedzja Line, voor 25 lari brengen ze je heen en weer. Op de terugweg stop je bij een restaurantje genaamd Oasis, ergens in the middle of nowhere waar je een fris drankje (ook alcohol) kunt kopen én vegetarisch en zelfs wat vegan eten.

Bezienswaardigheden Georgie

Gori, Sovjet-verheerlijking

Gori, een klein nietszeggend stadje in Georgië. Waarom zou je dan een dagtrip daar naartoe maken? Nou, er is hier een museum dat wél spraakmakend is. Het Stalin museum. Gori is namelijk de geboorteplaats van deze omstreden Sovjet-figuur. In tegenstelling tot wat je verwacht: een tentoonstelling over het leven van Stalin en zijn ondenkbare daden, krijg je een heel ander beeld voorgeschoteld. Het museum rept namelijk met geen enkel woord over de gruwelijkheden die hij heeft laten uitvoeren. Ze gaan zelfs zover dat het meer lijkt dat ze Stalin ‘verheerlijken’. Als buitenstaander is het een intrigerende ervaring om te zien hoe mensen zo een ander beeld kunnen hebben van een persoon. Ben je klaar met het museum dan kun je ook nog wat kleine highlights bekijken zoals een oude treinwagon van Stalin en een kerk. Via bustation Diduben in Tbilisi (te bereiken met de metro) gaat een Marsjroetka en die doet er ongeveer één uur over. Je bent zes euro voor een retour kwijt en voor de metro 1 euro per retour. Heb je wel wat meer tijd en wil je wat uitrusten na verschillende hikes in Svanetië? Ga dan naar het strand!

Bezienswaardigheden Georgie

Bezienswaardigheden Georgië –  Beach Time

Vanuit Mestia is het ongeveer 5 a 6 uur reizen naar de badplek Batumi. Batumi staat bekend als de Riviera voor de Russen en is inmiddels de tweede grootste stad van Georgië. Gelukkig komen hier allerlei soorten mensen en door de jaren heen is Batumi aardig opgeknapt.  De kilometerslange lange boulevard is netjes en opgeruimd. Er staan aantal hippe strandtenten en je huurt zo een bedje op het kiezelstrand. Waar het centrum mooi opgeknapt is met veel luxe hotels en casino’s, heeft Batumi ook een andere kant. Er staan veel slecht onderhouden Sovjet-flatgebouwen waar de treurigheid vanaf druipt. Deze mix maakt Batumi een interessante plek. Er zijn zeker mooiere plekken op aarde, maar ook zijn ook bezienswaardigheden Georgië. Naast strand heeft Batumi ook een botanische tuin in de buurt en een aantal nationale parken waar je kunt wandelen. Wil je liever geen kiezelstrand? Ga dan naar Ureki. Ook voor rustzoekers is deze plek geschikt. Wil je iets meer drukte maar geen Batumi? Ga dan naar Kobuleti-strand waar ze verschillende hotels hebben en een wat restaurantjes. Reis je vanuit Tbilisi? Vanuit Tbilisi kun je ook een trein nemen naar Batumi, duurt ongeveer vier tot zes uur.

Je eigen Georgië rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met een bezoek aan de bezienswaardigheden Georgië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met George, de reisexpert in Georgië. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij George.

Maak kennis met George, de reisexpert die in Georgië woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Trustpilot

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!