Bezienswaardigheden Guatemala

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

“Reis door Guatemala zat bomvol hoogtepunten”

Met twee gezinnen reisden ze heel Guatemala rond, inclusief uitstapjes naar Honduras en Belize. Ilse Peterse, haar man en twee dochters (18 en 19), en hun vrienden, ook met twee dochters (19 en 14), bezochten de mooiste bezienswaardigheden Guatemala en genoten met volle teugen van de natuur, cultuur en de activiteiten in Guatemala. 

Kleurrijk, divers, aardige mensen: Guatemala is een aanrader voor elke reiziger.

bezienswaardigheden Guatemala

De families Peterse en Van der Heijden maakten al eerder verre reizen samen, onder andere naar Namibië en Botswana. Dit jaar wilden ze weer samen op pad, maar het kiezen van een bestemming was lastig. “We zochten een schaap met vijf poten”, zegt Ilse Peterse. “Zelfs op de Verre reizen-beurs kwamen we er eerst niet uit. Uiteindelijk besloten we terug te gaan naar het eerste kraampje van de beurs, waar een broer en zus reizen naar Guatemala promootten. Zij staken ons aan met hun enthousiasme. En hoeveel we in het land niet zelf konden rijden – eigenlijk één van onze eisen- werd Guatemala toch onze reisbestemming.”

Je eigen rondreis met bezienswaardigheden Guatemala

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met bezienswaardigheden Guatemala? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert voor Guatemala. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Guatemala reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Guatemala of de beste reistijd Guatemala.

Guatemala-reis op maat

Via internet kwamen de families terecht bij Petra, de lokale reisspecialist van Better Places in Guatemala. Samen stelden ze een reis van vier weken op maat samen. Niet alleen naar alle uithoeken van Guatemala, maar ook met uitstapjes naar Honduras en het eiland Caye Caulker in Belize. “We zochten een kleiner reisbureau en bij voorkeur iemand die gespecialiseerd is in Guatemala”, zegt Ilse. “Petra woont er zelf en zij kent het land heel goed. Dat heeft veel meerwaarde bij het samenstellen van de reis. Ze luisterde goed naar onze wensen en ontwikkelde zo precies de reis die we voor ogen hadden.”

Bezienswaardigheden Guatemala: de hoogtepunten

De reis zat vol hoogtepunten, maar verschillende activiteiten sprongen er echt uit. Zo logeerden de families bij lokale gastgezinnen, wat vooral voor de familie Peterse een groot succes was. “Onze gastheer was leraar Engels en hij leerde ons ’s avonds Spaanse woordjes”, vertelt Ilse. “De dochters van het gezin hadden bovendien een leuke klik met die van ons. Voor mij was het hoogtepunt onze dag bij de schitterende watervallen van Semuc Champey. Met een lokale truck werden we opgehaald, we verkenden de Kan’va-grotten met een kaarsje in de hand, we gingen tuben en zwemmen bij de watervallen: een prachtige dag.”

Fijne chauffeur Guatemala

Voor llse’s man was het hoogtepunt hun bezoek aan de Maya-stad El Mirador, die verborgen ligt in de dichte jungle van Guatemala. Archeologen zijn nog steeds bezig met de opgravingen en je kunt er alleen per helikopter komen. Ilse en haar gezin waren de enige bezoekers. “Het mooie van Guatemala is dat het heel gevarieerd is”, zegt Ilse. “Van jungle tot steden en van paardrijden tot vulkanen beklimmen: we hebben het allemaal gezien en gedaan. We waren heel blij met onze chauffeur Manuel en achteraf vonden we het helemaal niet erg dat we niet zelf konden rijden. Manuel had zich duidelijk voorgenomen om ons een superreis te bezorgen en regelde ter plekke alles voor ons. Van goede gidsen tot prima lokale lunches. Als er iets onduidelijk was, konden we Petra appen en die zorgde meteen voor een oplossing. Alles werd geregeld, wij hoefden alleen maar van de reis te genieten.”

Meer Guatemala reiservaringen

Bekijk de ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Guatemala gingen.

Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,2 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Je eigen Guatemala bezienswaardigheden vakantie

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met alle Guatemala bezienswaardigheden? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.

Reisexpert Petra in Guatemala helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Guatemala. Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!