DIT ZIJN ZE: DE MOOISTE BEZIENSWAARDIGHEDEN MAROKKO

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De mooiste bezienswaardigheden Marokko

Sprookjesachtige koningssteden, eindeloze woestijnen, hoge bergen en kleurrijke souks: Marokko is een droombestemming voor elke reiziger. Het land heeft enorm veel te bieden en het is lastig om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid mooie plekken. Ga jij een Marokko-rondreis maken? Dit zijn misschien wel de mooiste bezienswaardigheden Marokko.

bezienswaardigheden Marokko

Een mix van bezienswaardigheden Marokko

Marokko is een bijzonder afwisselende reisbestemming en dat maakt een reis door het land ook zo mooi. Aan de ene kant heb je de drukke koningssteden, vol moskeeën, souks en paleizen. Aan de andere kant heeft Marokko prachtige natuur, met woestijnen, bergen en een mooie kustlijn. Je kunt slapen in luxe riads, maar ook in eenvoudige guesthouses. Je kunt er reizen met het openbaar vervoer, maar een roadtrip Marokko is ook een aanrader. Maak je een Marokko-reis, zorg dan voor een mooie afwisseling tussen alle bijzondere plekken. Zo leer je de verschillende kanten van het land kennen.

Je eigen Marokko rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met mooie bezienswaardigheden Marokko? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Rikkert, de reisexpert die al jaren in Marokko komt en het land door en door kent. Geef Rikkert je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.

bezienswaardigheden Marokko

1. Ontdek de sfeervolle koningssteden van Marokko

Alleen de vier koningssteden van Marokko hebben al genoeg te bieden om je dagen bezig te houden. Marrakech is de beroemdste van de vier, met haar doolhof van souks, smalle straatjes en het beroemde Djemaa el Fnaa-plein. Sla de kleurrijke cactussentuin van Jardin Majorelle niet over en bezoek de prachtige koranschool Ali Ben Youssef Medersa. Koningsstad Fes is ook een bezoek waard. Ook hier vind je smalle straten en drukke souks in de oude medina en daarnaast is Fes beroemd om haar traditionele leerlooierijen.

Twee koningssteden die minder vaak bezocht worden, zijn Mèknes en Rabat. Rabat is een prima plek om je rondreis Marokko te beginnen. Deze kuststad is net wat rustiger dan andere Marokkaanse steden en een mooie plek om aan de drukte in de medina’s te wennen. Mèknes heeft verschillende prachtige bezienswaardigheden, zoals het mausoleum van Moulay Ismail.

2. De Romeinse ruïnes van Volubilis en Moulay Idriss

Vanuit Mèknes ben je zo bij de Romeinse ruïnes van Volubilis, een goed bewaard gebleven oude stad met tempels, baden en mozaïeken. Een mooie plek om een paar uur rond te wandelen en je voor te stellen hoe het leven in deze Romeinse stad eruit gezien moet hebben. Vlakbij Volubolis ligt het dorp Moulay Idriss, dat wordt gezien als de bakermat van de islam in Marokko. Wandel door de smalle straatjes naar boven en geniet van het mooie uitzicht over de omgeving.

3. Bezienswaardigheden Marokko: de blauwe medina van Chefchaouen

Het is zonder twijfel één van de meest sfeervolle plaatsen van Marokko: Chefchaouen. Dit dorp ligt in het noorden van Marokko, in het indrukwekkende Rifgebergte. De medina van Chefchaouen is helderblauw geschilderd en al die blauwe straatjes zijn erg fotogeniek. Chefchaouen is een oase van rust als je het vergelijkt met andere Marokkaanse steden. Dit is een stadje om doorheen te slenteren, lekker te eten op een gezellig dakterras en Marokkaanse handgemaakte producten te kopen. Plan ook een dag in om een trekking door de omliggende bergen te maken en kennis te maken met de gastvrije Berberbevolking.

bezienswaardigheden Marokko

4. Bezienswaardigheden Marokko: de woestijn van Erg Chebbi

Je kent ze wel: de foto’s van eindeloze rode zandduinen en kamelen die langzaam door het zand sjokken. Dit is de woestijn van Erg Chebbi, een plek die je eigenlijk niet mag missen als je door Marokko reist. Op een kameel trek je samen met Bedoeïenen diep de duinen in, terwijl de zon langzaam zakt en lange schaduwen werpt over het warme zand. Je slaapt in een traditioneel Bedoeïnenkamp, geniet van een kraakheldere sterrenhemel en staat de volgende ochtend al vroeg op om de zonsopkomst te bewonderen. Een prachtige ervaring.

bezienswaardigheden Marokko

5. De rode Dades Vallei en de roze Todra Gorge

Nog twee aanraders voor natuurliefhebbers: de Dades Vallei en de Todra Gorge. De Dadesvallei is een schitterende vallei met grillige knalrode, roze en bruine rotsen, steile ravijnen en kleine dorpjes. Een perfecte plek om lange wandelingen te maken en zo de mooiste landschappen te verkennen. De Todra Gorge is een kloof van rozerode rotsen, met wanden van honderden meters hoog. In de kloof vind je oases van groene palmen en verlaten Marokkaanse kasbahs. Een mooie plek om even helemaal tot rust te komen.

Zelf de bezienswaardigheden Marokko ontdekken?

Wil je zelf de bezienswaardigheden Marokko ontdekken? Neem dan contact op met onze lokale reisspecialist Rikkert. Hij kent het land door en door en helpt je graag om je ideale rondreis Marokko samen te stellen. Helemaal op maat! Bekijk voorbeelden van een rondreis Marokko of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Rikkert.

Reisexpert Rikkert komt al jaren in Marokko. Samen met Wendy helpt hij je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Rikkert je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!