Tempels zover als je kunt kijken. Traditionele dorpjes rond het mooie Inle Lake. Kleurrijke markten. Een unieke cultuur én de vriendelijkste mensen van heel Zuidoost-Azië. Dit en nog veel meer is Myanmar. Twijfel je nog over een reis naar dit bijzondere land? Dit zijn vijf redenen waarom de bezienswaardigheden Myanmar zeker moet bezoeken.

1. Myanmar heeft een unieke cultuur

De sfeer in Myanmar is heel anders dan in haar buurlanden. Het land ligt in Zuidoost-Azië, maar ook niet ver van India, en dat zorgt voor een bijzondere mix. De inwoners van Myanmar zijn overwegend Boeddhistisch en beleven hun geloof heel intens. ’s Ochtends vroeg zie je in rode gewaden geklede monniken al op pad gaan voor hun dagelijkse almronde, een bijzonder ritueel. Mannen dragen vaak hun traditionele longyis en de wangen van vrouwen zijn voorzien van thanaka, een natuurlijke gele crème die onder andere beschermt tegen de zon. Oude tradities zijn in Myanmar nog springlevend en als reiziger leer je de cultuur goed kennen.

bezienswaardigheden myanmar

Je eigen rondreis Myanmar

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis met bezienswaardigheden Myanmar? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nwai, de reisexpert voor Myanmar. Geef Nwai je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Myanmar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Myanmar of de beste reistijd Myanmar.

2. De locals in Myanmar zijn oprecht, gastvrij en hartelijk

Als het om vriendelijke locals gaat zit je in Zuidoost-Azië sowieso goed, maar de inwoners van Myanmar doen daar nog een schepje bovenop. Overal word je met een oprechte glimlach begroet, je bent van harte welkom en de locals doen hun best om je met alles te helpen. Wil je het dagelijks leven van de mensen in Myanmar leren kennen, overnacht dan in een homestay. Zo maak je even deel uit van het leven van een gewone familie in Myanmar. Een bijzondere ervaring voor jou, en een mooie manier voor de locals om in hun levensonderhoud te voorzien.

3. Bezienswaardigheden Myanmar: de tempels van Bagan

Je eerste blik op de tempelvlakte van Bagan vergeet je nooit meer. Zo ver als je kunt kijken zie je stupa’s, kloosters en tempels, ruim tweeduizend in totaal. Het is één van de indrukwekkendste tempelsteden ter wereld. Neem de fiets of huur een paard en wagen en ga de tempels ontdekken. Ze zijn allemaal anders, dus vervelen doet het niet. Vergeet niet om ook binnen te kijken, want de tempels zijn vaak voorzien van mooie muurschilderingen en Boeddhabeelden. Vraag de locals vanaf welke tempel je het beste de zonsondergang kunt bekijken. Zij kennen ook de plekken waar nog niet zoveel reizigers komen.

De cultuurschatten van Myanmar

Op tempelgebied kun je hoe dan ook je hart ophalen in Myanmar, want in elke plaats vind je de mooiste tempels. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Myanmar is de gouden Shwedagon-pagode in Yangon. Dit tempelcomplex wordt druk bezocht en ook hier is het makkelijk om in contact te komen met enthousiaste locals. Wil je helemaal opgaan in de religie van de Myanmarezen, bezoek dan de Gouden Rots Pagode in het zuidoosten van het land, waar honderden pelgrims zich elk dag verzamelen. Natuurlijk breng je ook een paar dagen door in de noordelijke stad Mandalay, die omringd wordt door tempelcomplexen, de beroemde teakhouten U Bein Bridge en de immense tempel in Mingun, die beschadigd raakte tijdens een aardbeving.

bezienswaardigheden Myanmar

4. Ongerepte natuur in Myanmar: van het Inle Lake tot de bergen

Als het gaat om mooie bezienswaardigheden in Myanmar, dan mag je de plekken met indrukwekkende natuur ook niet overslaan. Het Inle Lake bijvoorbeeld, omringd door traditionele dorpen, tempelcomplexen en kleurrijke markten. De vissers op het meer roeien met hun benen en je kunt tijdens je boottocht verschillende lokale werkplaatsen bezoeken. Zo zie je onder andere hoe sigaren gerold worden en hoe de mooiste stoffen worden geweven. Heb je zin om actief te zijn, maak dan een trekking door de berggebieden van Myanmar. Vanuit het stadje Kalaw wandel je bijvoorbeeld naar afgelegen bergdorpen en ook vanuit Hsipaw kun je prachtige trekkings maken. Onderweg slaap je bij mensen thuis, wat je ervaring compleet maakt.

bezienswaardigheden Myanmar

5. Lekker eten in Myanmar

De keuken van Myanmar is niet zo bekend als die van Thailand of Vietnam, maar dat betekent niet dat het eten in Myanmar niet lekker is. Het tegenovergestelde juist! Doordat het land zo centraal in Azië ligt, is de keuken beïnvloed door omringende landen als India, China en Thailand. Elke regio heeft eigen specialiteiten en unieke gerechten, zoals de vissoep mohinga en de salade le pet thoke. Wil je al dat lekkers thuis ook kunnen maken? Volg dan een kookworkshop onder leiding van een lokale kok. Zij zorgt dat je de fijne kneepjes van het Myanmarees koken snel onder de knie krijgt.

Zelf de bezienswaardigheden Myanmar ontdekken?

Wil je zelf de bezienswaardigheden van Myanmar ontdekken? Neem dan contact op met onze lokale reisspecialist Nwai. Zij kent het land door en door en helpt je graag om je ideale rondreis Myanmar samen te stellen. Helemaal op maat! Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Reisexpert Nwai in Myanmar helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Myanmar. Geef Nwai je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veiligheid Myanmar

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!