Bezienswaardigheden Peru

Excursies in en om Cuzco Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bezienswaardigheden Peru: excursies en activiteiten in en om Cusco

Bezienswaardigheden Peru: Cusco staat vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan Machu Picchu: voor de meeste toeristen een hoogtepunt tijdens hun Peru reis. Maar er is genoeg reden om langer in deze stad te blijven. Neem bijvoorbeeld een kookles, ga op pad met een lokale gids of ontdek de omgeving met prachtige valleien, unieke landschappen en interessante Inca ruïnes. In overleg met onze Peru reisexpert kan je tijdens je verblijf in Cusco een aantal excursies en activiteiten in je programma opnemen.

Bezienswaardigheden Peru

Je eigen Peru rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Peru? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Guido en Agnes, onze Peru specialisten. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Peru reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Peru of de beste reistijd Peru.

Cuzco stadswandeling met gids

Omdat Cusco in een spectaculaire omgeving gelegen is, zou je bijna vergeten dat de stad zelf ook bol staat van de geschiedenis en bijzondere plekken. Tijdens een stadswandeling maak je op een leuke manier kennis met de verhalen uit deze oude hoofdstad van het Incarijk. Het kan op het eerste gezicht een uitdaging lijken om Cusco te voet te verkennen; de stad is gebouwd tegen de bergen, waardoor de straten behoorlijk steil zijn en voorzien van ontelbare trappen. De stad is bovendien gelegen op ruim 3300 meter hoogte. Als je net aankomt is het daarom aan te raden om het rustig aan te doen. De stadswandeling is hier volledig op afgestemd; je wordt met een taxi naar een punt boven de stad gebracht en wandelt vanaf daar in rustig tempo naar beneden, waarbij je onderweg zult stoppen bij allerlei bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Peru

Je begint de wandeling bij twee archeologische plaatsen waar je gids je meer vertelt over de Inca’s en hun fascinerende cultuur. Samen met een kudde lama’s en alpaca’s kun je hier ook genieten van een fantastisch uitzicht over heel Cusco. Vanaf daar wandel je via de gezellige wijk San Blas richting het centrum, waar je de tour afsluit met een bezoek aan de Zonnetempel. Tijdens deze wandeling leer je in een paar uur de stad en haar geschiedenis kennen en krijg je daarnaast allerlei tips over andere plekken die de moeite waard zijn. Zo kan je na afloop van de tour op eigen gelegenheid verder op ontdekking in deze mooie stad.

Kookles van een lokale kok in Cuzco

De Peruaanse keuken staat wereldwijd hoog aangeschreven. Geen betere plek om hier meer over te leren dan in Cusco, waar kokkin en restauranteigenaar Seledonia een begrip is. Tijdens een kookles leert zij je niet alleen meer over de lokale keuken, maar ga je ook zelf aan de slag met een aantal gerechten naar keuze. De activiteit begint in de ochtend met een bezoek aan de markt om de ingrediënten te kopen. Seledonia slaat daarbij de toeristische San Pedro markt over en neemt je mee naar de markt waar de Cusqueños hun dagelijks boodschappen halen. Een beleving op zich!

Bezienswaardigheden Peru

Eenmaal aangekomen in de keuken kan het echte werk beginnen. Van begin tot eind zet je je eigen gerechten op tafel; meestal is dat een soep vooraf en een hoofdgerecht naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor Seledonia’s specialiteit ‘Pollo Novoandino’: krokante kip in quinoa. Of misschien waag je je wel aan alpacavlees? De les wordt uiteraard afgesloten aan tafel, waar je kunt genieten van je zelfgemaakte lunch. Het recept krijg je mee; dus eenmaal terug in Nederland kan je je Peruaanse kookkunsten nog eens herhalen.

Deze gezellige en ontspannen activiteit is ook ideaal als je het even een dagje rustig aan wilt doen. Bijvoorbeeld omdat je nog moet wennen aan de hoogte of moet bijkomen van een trekking.

Beklim Rainbow Mountain

De foto’s zien er indrukwekkend uit, en als je het met eigen ogen ziet is dat niet anders. De ruim 5000 meter hoge Rainbow Mountain, officieel ‘Vinicunca’, heeft zijn naam te danken aan de kleurrijke strepen die worden veroorzaakt door de aanwezigheid van onder andere koper en ijzer. Tot voor kort was dit surrealistische landschap alleen te bewonderen tijdens een lange trekking, maar inmiddels is het te doen tijdens een dagtrip vanuit Cusco. Lees meer over de excursie naar Rainbow Mountain.

Bezienswaardigheden Peru

Bezoek de Heilige Vallei vlakbij Cusco

Eeuwenoude Inca ruïnes, kleurrijke markten en indrukwekkende landschappen; tijdens een dagtrip naar de Heilige Vallei maak je kennis met de geschiedenis, cultuur en natuur van de regio Cusco. De Heilige Vallei strekt zich grofweg uit tussen de plaatsen Pisaq en Ollantantaytambo, langs de Urubamba rivier. Vanwege de ligging nabij Cusco, de vruchtbare grond, het goede klimaat en de aanwezigheid van water, was deze vallei van grote waarde voor de Inca’s en vormde het ook wel het hart van hun rijk.

Bezienswaardigheden Peru

Een dagtrip naar deze bijzondere vallei begint met een bezoek aan Pisaq, gelegen op zo’n uur rijden van Cusco. Deze plaats bevindt zich aan de voet van een oude Inca nederzetting, waar je vanuit de vallei al hoog in de bergen de ruïnes van kunt zien. Eenmaal boven verken je met gids deze archeologische plaats met prachtige uitzichten over de vallei en de kenmerkende terrassen die de Inca’s creëerden voor de landbouw. Terug in Pisaq bezoek je de grote ambachtsmarkt waar lokale inwoners uit de vallei hun handgemaakte souvenirs verkopen. Bezoek je de Heilige Vallei op een zondag, dan wacht er in Pisaq ook een lokale markt waar vrouwen uit de Quechua gemeenschappen hun wekelijkse inkopen doen.

Vanuit Pisaq reis je verder naar Ollantaytambo, een plaats die een belangrijke positie innam in het Incarijk. Via trappen klim je langzaam omhoog langs de ruïnes, waar je gids je meer zal vertellen over de theorieën die er bestaan over de ingenieuze bouwtechnieken die de Inca’s toepasten. Helemaal bovenaan wacht de zonnetempel, waarvandaan je een spectaculair uitzicht hebt over het dorp Ollantaytambo en de omringende bergen.

Bezienswaardigheden Peru

Bezienswaardigheden Peru – Excursies en activiteiten in Cusco

Onze Peru reisexpert Guido kan je adviseren over veel meer bezienswaardigheden Peru. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een inheemse gemeenschap, bezoek een bijzonder project van de lokale bevolking of leer je eigen Peruaanse chocolade maken in het ChocoMuseo van Cusco. Voor meer informatie over de excursies kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Guido.

Reisexperts Guido en Agnes hebben jaren in Peru gewoond en helpen je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Peru. Geef Guido en Agnes je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!