Bezienswaardigheden Suriname

Leuke excursies rond de geschiedenis van Suriname Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bezienswaardigheden Suriname

Suriname en Nederland zijn nauw met elkaar verbonden, maar hoeveel weet je eigenlijk van onze gezamenlijke geschiedenis? Maak je een rondreis Suriname, dan ontdek je pas echt hoe de historie van Suriname in elkaar zit. Tijdens deze vijf bijzondere excursies Suriname ga je op pad met een lokale gids, die je alles kan vertellen over de oude plantages, koloniale architectuur en voormalige Nederlandse forten.

bezienswaardigheden Suriname

1. Maak een fietstocht naar de plantages van Suriname

Suriname had in de achttiende eeuw een groot aantal suiker- en koffieplantages, die in handen waren van Nederlandse kolonisten. Op deze plantages werkten honderden slaven onder zware omstandigheden. Je kunt nog steeds oude plantages bezoeken in Suriname, waaronder de authentieke plantage Mariënbosch. Mariënbosch ligt aan de Commewijnerivier en je hebt hier het gevoel dat je een stap terug in de tijd zet. Je kunt hier slapen in het oude plantagehuis, in een authentieke sfeer. Heel bijzonder!

Stel je individuele Suriname reis samen

Reisspecialist Lizet die al jaren in Suriname woont, vertelt je graag meer over de bezienswaardigheden Suriname. Geef Lizet je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Suriname, de leukste Suriname vakantie of de beste reistijd Suriname.

2. Bezoek Fort Nieuw Amsterdam

Fiets je naar Mariënbosch, maak dan onderweg ook een stop bij Fort Nieuw Amsterdam. Dit oude Nederlandse verdedigingsfort is nu een museum en geeft je een goed inzicht in de geschiedenis van Suriname. Het fort ligt op een strategisch punt aan de Surinamerivier, als verdedigingsvesting tegen vijandelijke vloten. In 1799 kwam het fort in Engelse handen en dat bleef zo tot 1816. Je kunt deze fietstocht onder leiding van een gids maken en dan ook naar koffieplantage Peperpot gaan, één van de oudste plantages van Suriname. De gids kent de omgeving en de geschiedenis van de plantages op zijn duimpje. Dat geeft je de kans om vragen te stellen en veel te leren over Suriname.

3. Bezienswaardigheden Suriname –  Dagtrip langs The Sugar Trail

Vanuit Paramaribo kun je een afwisselende historische dagtrip maken langs The Suger Trail. Deze trip belicht de geschiedenis van Suriname in chronologische volgorde: van de slaventijd naar de tijd van de contractarbeiders tot het heden. Je vaart vanuit Stolkertsijver naar de voormalige suikerplantage Concordia. Hier zie je de overblijfselen van een waterrad en stoommachine van deze suikerfabriek uit de negentiende eeuw. Je gids vertelt je alles over de tijd van de slaven en de manier waarop de suikerplantage gerund werd. Vervolgens ga je naar de oude suiker- en rumfabriek Mariënburg, waar een oud-contractarbeider een rondleiding geeft. Zo brengt hij de plantage tot leven en leer je alles over het leven van de contractarbeiders. Een ontspannen boottocht, onder het genot van een rumcocktail, brengt je terug naar Paramaribo.

4. Boottocht naar de Jodensavanne

Wil je een bijzonder stukje Joodse geschiedenis zien, maak dan vanuit Paramaribo een boottocht naar de Jodensavanne. Je vaart over de Surinamerivier, waar vroeger veel plantages stonden. Samen met je lokale gids stop je bij de voormalige citrusplantage Domburg en bij suikerplantage Laarwijk, wat nu allebei gezellige dorpjes zijn. Dan vaar je door naar de Jodensavanne, in de zeventiende eeuw de eerste Joodse nederzetting in Suriname. De Jodensavanne werd een welvarend dorp met ruim veertig suikerplantages. Je vindt er onder andere restanten van een synagoge en Joodse begraafplaatsen.

excursies suriname

5. Excursies Suriname: maak een stadswandeling Paramaribo

Paramaribo heeft volop historische bezienswaardigheden. Tijdens een stadswandeling Paramaribo leer je de stad en haar geschiedenis goed kennen. Je bezoekt onder andere Fort Zeelandia, een voormalig Nederlands fort, dat door kolonisten werd gesticht aan het begin van de zeventiende eeuw. Natuurlijk wandel je ook langs de Waterkant, één van de belangrijkste straten van Paramaribo. Aan de straat liggen verschillende historische gebouwen, zoals het Hoekhuis, de Waag, de Sint-Petrus- en Paulusbasiliek en de Lutherse kerk. Je vindt hier volop mooie voorbeelden van koloniale architectuur. Een lokale gids vertelt je over de geschiedenis van zijn stad en laat je de meest bijzondere plekken zien.

excursies suriname

Bezienswaardigheden Suriname –  het koloniale verleden van Suriname

De bloggers van Stop and Stare hebben eveneens een aantal plantages bezocht en daar een mooie blog over geschreven.

Je eigen Suriname rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere met de bezienswaardigheden Suriname? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lizet, de reisexpert in Suriname. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lizet.

Maak kennis met Lizet, de reisexpert die al jaren in Suriname woont. Samen met Sharoma is zij gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hen je rondreis Suriname kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

bezienswaardigheden Suriname

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!