13-daagse familiereis Bhutan
Vanaf € 1680,-

 • Fietsen in de Thimphu vallei
 • Ontdek het boerenleven
 • Leer Bhutanees te koken

Deze 13-daagse rondreis Bhutan met kinderen is speciaal gemaakt voor families die samen tijd willen doorbrengen in een van ‘s werelds meest exclusieve bestemmingen. Het reistempo is ontspannen zodat er voldoende tijd is om alle hoogtepunten van Bhutan te bekijken. Na een bezoek aan de hoofdstad Paro bezoek je al fietsend Thimphu, Punakha en de omliggende valleien met haar kloosters. Je brengt een bezoek aan een traditionele boerderij in een dorp waar nauwelijks toeristen komen en je maakt prachtige wandelingen door ongerepte bossen van de Bumthang en Gangtey valleien. De reis eindigt met een bezoek aan het ultieme hoogtepunt van Bhutan: Tiger’s Nest.

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen rondreis Bhutan met kinderen samen

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt deze rondreis Bhutan met kinderen in overleg met reisspecialist Jan aanpassen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Bhutan of de beste reistijd Bhutan.

Route Bhutan met kinderen:

 • Dag 1 : Van Paro naar Thimphu, start van je Bhutan met kinderen reis
 • Dag 2 : Thimphu
 • Dag 3 : Fietstocht in de Thimphu Vallei
 • Dag 4 : Van Thimphu naar Punakha
 • Dag 5 : Fietsen in Punakha Vallei
 • Dag 6 : Tangsibje
 • Dag 7 : Naar Bumthang
 • Dag 8 : Wandeling in Bumthang Vallei
 • Dag 9 : Chokhortse Vallei
 • Dag 10 : Gangtey
 • Dag 11 : Paro
 • Dag 12 : Taktsang Monastery
 • Dag 13 : Transfer naar vliegveld – einde van je Bhutan met kinderen reis
Trustpilot

Dag 1 – Start reis Bhutan met kinderen – Aankomst in Paro (2350 m) – naar Thimphu (2350 m)
Bij aankomst in Paro neemt een gids je mee voor een kort ritje door de Paro vallei, waarbij je ondermeer de 7e eeuw Kyichu Lhakhang tempel bezoekt. Na de lunch rijd je naar Thimphu. Tijdens de rit zie je overal tempels, gebedsvlaggen en kleurrijke gebedsmolens. Bezoek de Ayala Gallery waar je de beste kunstenaars van Bhutan aan het werk ziet. De komende twee nachten slaap je in een gezellig hotel in Thimpu.

Dag 2 – Thimphu
Na het ontbijt haalt de gids je op voor een dagexcursie in en rondom Thimphu. Je bezoekt de imposante Thimphu Dzong. In dit indrukwekkende gebouwencomplex zetelt de regering van Bhutan. Helaas kun je het alleen van de buitenkant bewonderen. De Memorial Chorten, een witte stupa ter nagedachtenis aan koning Jigme Sinye Wangchuk, mag je wel betreden. Vervolgens kun je nog een aantal andere bezienswaardigheden bezoeken, zoals de kleurrijke markt of het nonnenklooster op een heuvel.

Bhutan met kinderen

Dag 3 – Fietstocht in de Thimphu vallei
In de ochtend rijd je per mountainbike naar een gigantische Boeddha, met uitzicht op de Thimphu vallei. Je maakt een schitterende fietstocht door de vallei. Te voet kun je een bezoek brengen aan de Tango en Cheri kloosters. In het dorp Kabesa dorp zie je de boeren aan het werk in de velden. In de avond kun je het Trashichhodzong fort bezoeken of tijdens een kookworkshop leren hoe je een aantal populaire Bhutanese maaltijden klaarmaakt.

Dag 4 Fietstocht van Thimphu naar Punakha (1300 m)
Na het ontbijt neem je opnieuw de fiets. Je klimt 16 kilometer naar de Dochula Pass op 3140 m. Hier heb je uitzicht op de spectaculaire Himalaya en de wapperende gebedsvlaggen. Je daalt af naar de lager gelegen rijst vallei van Lobesa en bezoekt het vruchtbaarheid klooster. Je fietst door naar de Punakha vallei en kamperen langs de rivier. De crew zorgt voor gezelligheid en zal de avond vullen met liedjes onder de sterrenhemel.

Bhutan met kinderen

Dag 5 – Fietsen Punakha vallei
Na het ontbijt bezoek je de Punakha Dzong. Dit fort is gebouwd op de kruising van twee rivieren en wordt beschouwd als het mooiste fort in Bhutan. Je maakt een mooie wandeling door de rijstvelden. In de namiddag bezoek je een school en kun je kennis maken met monniken. Je fietst naar het kamp in het dal. In de namiddag kunnen liefhebbers gaan vliegvissen.

Dag 6 naar het dorp Tangsibje
Via Wangdue rijd je naar Tangsibje, één van de mooiste dorpen van het Trongsa district. Je overnacht in een boerderij. In de avond wordt een heerlijk maaltijd bereid kom je meer te weten over het lokale leven en landbouwpraktijken.

Bhutan met kinderen

Dag 7 Tangsibje –naar Bumthang(2900 m)
Vandaag verken je het dorp en ontmoet je de vele familieleden van onze gastheer. Je bezoekt de plaatselijke school en maakt kennis met leerlingen en docenten. Ook bezoek je een plaatselijke tempel. Na de lunch rijd je naar Bumthang via Trongsa. In Trongsa kun je het Museum en het fort bezoeken. In de Bumthang vallei overnacht je in een familie pension.

Dag 8 Wandeling Bumthang vallei
In de uitgestrekte Bumthangvallei liggen diverse belangrijke tempels en kloosters. Het is aan te raden om te voet het Kurje Lhakhang klooster te bezoeken, een verzameling van 3 tempels omringd door 108 stupa’s . In de Bumthangvallei wordt appelcider geproduceerd en er wordt kaas en honing gemaakt. Ook staat er een kleine brouwerij van Bhutan’s enige eigen biermerk.

Bhutan met kinderen

Dag 9 Bezoek  Chokhortse vallei
Na het ontbijt bezoek je het Jakar fort op een schilderachtige locatie met uitzicht op de Chökhor vallei. De huidige structuur werd gebouwd in 1667 en heeft een omtrek van meer dan 1500m. In de middag maak je een mooie tocht met onderwerg een picknick lunch. Na een bezoek aan een mooi dorpje rijdt je terug naar het hotel in Bumthang.

Dag 10 – Bumthang naar Gangtey (3000 m)
Vandaag bezoek je de Gangtey vallei. Hier leven de zeldzame zwarte kraanvogels, die in de winter  migreren uit Tibet en delen van China. Je maakt een  wandeling door het dorp om een gevoel te krijgen van het landelijke leven. Bij mooi weer kun je ervoor kiezen te kamperen aan de rivier.

Bhutan met kinderen

Dag 11 – Gangtey naar Paro (2350 m)
In Gangtey bezoek je onder andere de prachtige Gangtey Gompa, een klooster op 3000 m. hoogte, met uitzicht over de groene vallei. De gebedshal is in Tibetaanse stijl gebouwd, en een van de grootste van Bhutan. In de middag reis je naar Paro.

Dag 12 Paro – Taktsang Monastery
Op de laatste dag bezoek je één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan: het Taktsang klooster. Het is een flinke klim naar het klooster zelf met prachtige uitzichten. In de middag kun je een bezoek brengen aan de machtige Paro Dzong en de bijzondere ronde Ta Dzong. Hierin huist nu het Nationaal Museum, met een gevarieerde tentoonstelling van boeddhistische kunst. Na het diner kun je een traditioneel hot-stone bad nemen om de reis ontspannen te eindigen.

Dag 13 Transfer naar vliegveld – einde van de reis Bhutan met kinderen
Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is het tijd om afscheid te nemen. Hier eindigt de rondreis Bhutan met kinderen.

Bhutan met kinderen

Reiservaringen in Bhutan

Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze in Bhutan zijn geweest. Karlijn Meulman kan dit echter wel. Zij reisde door Bhutan en schreef een blog met prachtige foto’s over haar ervaringen met het “land van de donderende draak”. Lees haar verhaal op Karlijntravels.

Prijsinformatie rondreis Bhutan met kinderen

Reisduur rondreis Bhutan met kinderen13 dagen/12 nachten
Reissom rondreis Bhutan met kinderenVanaf € 1680,- per persoon(op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen tussen 5-12 jaar, reizend in het laagseizoen)
InclusiefAlle maaltijden en overnachtingen, auto met chauffeur, lokale gids, visumkosten
ExclusiefInternationale en binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie BhutanOvernachtingen in een tweepersoonskamer, 1 kampeerovernachting, 1 optionele kampeerovernachting

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw Bhutan met kinderen reis.

Vliegtickets Bhutan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Bhutan boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!