Beste verre reizen specialist

Met het prachtige cijfer van een 9,2 is Better Places begin 2018 opnieuw verkozen tot beste reisorganisatie. Dit cijfer is een gemiddelde wat reizigers hebben gegeven naar aanleiding van de reis die ze met ons maakten. Lees meer over de Reisgraag Award

Bhutan reiservaringen

Bekijk de Bhutan reiservaringen van reizigers die op reis gingen met Better Places op Reisgraag of rondreis.

Ruud en Lilian

Bhutan reiservaringen, April 2018

We zijn nu voor de derde keer op pad geweest met Better Places. Dit keer was de reisbestemming Bhutan. En wederom was het een prachtige ervaring. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Een gids die ontzettend veel wist te vertellen over zijn land, de cultuur maar ook de natuur, een chauffeur die echt safe reed. Wij zijn vanaf Guwahati naar oost-Bhutan gereden waar we aan de grens werden verwelkomd door Darjay en Chador (gids en chauffeur). Het eerste onderkomen was volgens de beschrijving van Jan (van Better Places) eenvoudig. Wat heet eenvoudig? Als je het vergelijkt met de andere onderkomens dan klopt dat, maar het is – ook naar westerse maatstaven – een prima onderkomen.
Van daar uit zijn we in 2 weken van oost naar west door het land getrokken. Veel mooie dzongs en tempels gezien. Adembenemende natuur. Onderweg op een mooie plek stoppen voor een kop thee of koffie. En de heren hadden daar altijd weer iets lekkers bij georganiseerd. Op ons verzoek ook vaker geluncht in local guesthouses.
En als de kans zich voordeed “gebeurtenissen onderweg” gezien en beleefd. Voorbeeld: we reden ergens langs een tempel en daar bleek een ceremonie aan de gang. Gaan kijken, mee de tempel is. De mantra’s die gereciteerd/gezongen werden over ons heen laten komen. Gedeeld in de boterthee en rijst die aan de monniken werd gegeven.
Thimpu ervaar je na die 2 weken als een drukke stad (van 50.000 inwoners!) Is toch wel apart als je je dat realiseert, komend uit een van de dichtbevolkste landen ter wereld.
Aansluitend hebben we nog een trekking gemaakt van 1 week. Een aanrader!!! Onze gids liep mee. Verder een kok, een manusje van alles en een horse-man (6 paarden voor onze bagage, de tenten en het eten). In die week de korte Jomolhari hike gedaan. Niet helemaal de officiele route kunnen lopen tgv sneeuwval. Dus een hoger gelegen pas was niet te doen. Het is wel heel bijzonder om ’s ochtends gewekt te worden (met een kop warme thee in de tent) en dan te zien als je je hoofd uit de tent steekt dat er meer dan 10 cm sneeuw ligt.
Deze tocht is goed te doen, als je maar niet te snel loopt. Een groot deel loop je boven de 4000 meter, dus de lucht is ijl. Wij hadden niet het beste weer, maar het was een prachtige ervaring.
Leuk is – als je eenmaal weer beneden bent – de chauffeur je staat op te wachten met in de auto een lekker drankje en taart. Als beloning voor het volbrengen van de hike.
Dat Bhutan het land is van “het bruto nationaal geluk” hebben we ervaren. Better Places in de persoon van Jan, had in onze beleving zorg gedragen voor een mooie reis met zeer deskundige begeleiding!!

Stel je individuele Bhutan rondreis samen

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Bhutan? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jan, die jarenlang in Bhutan woonde. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Bhutan of de beste reistijd Bhutan.

Helen en Robin,

Bhutan reiservaringen, oktober 2018

Dit was een reis uit duizenden! We zijn in 12 dagen van oost- naar west-Bhutan gereisd, op aanraden van Jan, de reisexpert, en dat was perfect advies. De reis is ook goed zelf samen te stellen en je kan van tevoren alles overleggen met Jan. We hadden er graag langer over gedaan, maar we hadden maar twee weken, en heen en terug via Delhi kost twee dagen. Maar we hadden het oosten niet willen overslaan! Het oosten is meer ongerept, schitterend groen en in de vele tempels waren we vaak de enigen. Wij kozen voor een combinatie van cultuur (tempels), natuur (hikes) en een festival in Bumthang. Onze gids probeerde ook steeds extra wandelingen in te passen, om de vele uren in de auto te compenseren. En de natuur is prachtig, dus dat is echt aan te raden. Het is even wennen dat je constant vergezeld wordt door een gids + chauffeur, maar: 1. je wil hier niet zelf over de wegen rijden en 2. je hebt altijd iemand bij je aan wie je alles kan vragen. Daarbij waren ze goed gezelschap. Onderweg stopten we voor thee met koekjes, fruit uit de bomen, bananenchips bij een stalletje en af en toe een picknick als lunch, echt heel fijn! Ze hebben uitstekend voor ons gezorgd. De wegen zijn best avontuurlijk, op de meeste plaatsen wordt er nog flink aan gewerkt. De (meeste) hotels onderweg waren prima en voldeden aan de verwachtingen. Al met al is deze vakantie een blijvende herinnering. Dank!

bhutan vakantie

Christianne Heertjes

Bhutan reiservaringen – Maart 2018

Na een reis naar Nepal in 2016 kozen we voor de tweede keer voor Better Places om deze keer Bhutan te bezoeken. Het concept om via iemand ter plaatse die het land goed kent de reis samen te stellen is ons weer prima bevallen. Er zaten heel wat afhaal momenten in omdat we via Delhi een dag later naar Guwahatti vlogen en van daaruit met de auto naar het oosten van Bhutan werden gebracht. Telkens was chauffeur, Hotel enz prima geregeld. Dwars door Bhutan van oost naar west in twee weken is een ongelooflijke ervaring geweest. Met geen ander land te vergelijken. Boeddhistische festivals, dzongs en schitterende natuur. Fijne accomodaties in lodges en hotels. Tussendoor werd de vinger aan de pols gehouden door Jan, (waarmee we de reis via mail hadden samengesteld) of alles naar wens was.
Ik denk dat er een derde keer komt om met Better Places op stap te gaan.

bhutan reiservaringen

Marjolein Jansen – met partner

Bhutan reiservaringen – Maart 2017

Een prachtige , goed georganiseerde reis door een heel apart land .We hebben genoten van de mooie natuur en de rust , die er heerste. De communicatie met Jan , die onze reis uitstippelde , was prettig en snel . De gids en chauffeur waren kundig , vriendelijk en behulpzaam .
Het is geen land voor mensen , die wat slecht ter been zijn , want er moet veel geklommen en geklauterd worden .

bhutan vakantie

Arina en Ton

Bhutan reiservaring, oktober 2018

Onze Bhutan reis (2 personen) met gids en chauffeur vonden we een geweldig mooie reis met veel cultuur (traditioneel, Boeddhistisch) , ongerepte natuur en mooie, vrolijke en open mensen. De reisorganisator heeft goed geluisterd en gereageerd op onze wensen, vragen en twijfels. Met name de opbouw van de reis – van oost naar west Bhutan, van laag naar hoog- heeft goed uitgepakt. Ook was prettig dat wij 3 keer een telefoontje kregen van de reisorganisator of te kijken of alles naar wens verliep. Het verblijf in hotels en ook in een homestay, en de diverse maaltijden ( incl picknicks) waren goed georganiseerd en zijn goed bevallen .
Onze gids en chauffeur waren fantastisch, en zij pasten de dagelijkse uitvoering van de reis aan aan onze mogelijkheden en voorkeuren, b.v. minder tempels bezoeken of inbouwen van meer rust.
Het systeem in Bhutan van het reizen met gids & chauffeur hield wel in dat je soms verlangde naar meer persoonlijke vrijheid; maar daar kan Better Places niets aan doen. We hebben in Bhutan een mooie tijd gehad

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Bhutan reiservaringen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!