Bhutan reizen - 100% op maat


Regel je Bhutan reizen met een lokale expert

Individuele rondreis Bhutan

Van kleurrijke festivals tot de ongerepte Himalaya

In het hart van de Himalaya ligt het Boeddhistische koninkrijk Bhutan. Een klein land, ingeklemd tussen reuzen China en India, met een unieke cultuur. Tot 1960 werden er bijna geen buitenlanders toegelaten en wegen of munteenheid waren er heel lang niet. Maak je een rondreis Bhutan, dan leer je een uitzonderlijk land kennen, met prachtige kloosterforten, kleurrijke festivals, mythes en legendes en ongerepte natuur.

Maak kennis met Jan, onze Bhutan reisspecialist. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele rondreizen door Bhutan.

Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de reisideeën voor Bhutan reizen.

Voorbeelden individuele rondreis Bhutan

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen. Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Bhutan specialist Jan

Bhutan hoogtepunten

Bhutan hoogtepunten

Alle hoogtepunten en ontmoet de vriendelijke bevolking.

11 dagen vanaf € 2150,- per persoon

Sikkim & Bhutan

Sikkim & Bhutan

Rondreis Sikkim Bhutan. Combinatiereis door twee Boeddhistische koninkrijken.

18 dagen vanaf € 3155,- per persoon

Assam & Bhutan

Assam & Bhutan

Combineer India’s onbekende Assam met het bijzondere Bhutan.

20 dagen vanaf € 3955,- per persoon

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

Meet the locals tijdens je individuele rondreis Bhutan

 

bhutan reizen

Woon een festival bij

Probeer je reis samen te laten vallen met een traditioneel festival, in één van de dzongs van Bhutan. Je ziet hier prachtige dansen van monniken in kostuums en volop enthousiaste festivalgangers, die in hun mooiste kleren het festival bezoeken. Onvergetelijk!

Volg een kookworkshop

De Bhutanese keuken is bijzonder pittig en chilipeper horen in elk gerecht. Niet als kruid, maar als groente. Wil je meer leren over Bhutanese gerechten? Volg dan een kookworkshop onder leiding van een Bhutanese gastvrouw. Zo leer je spicy food echt waarderen.

bhutan reizen
bhutan reizen

Slaap in een homestay

Wil je het dagelijkse leven in Bhutan leren kennen? Slaap dan in een homestay bij mensen thuis. Eet met de familie, oefen Engels met de kinderen en maak kennis met de keuken van Bhutan. Misschien heb je ook de kans om daar een traditioneel hot stone bath te nemen.

Fair en groen

Beste reistijd, excursies en overnachtingen Bhutan reizen

Op zoek naar een unieke reis en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Inspiratie, reistips en ervaringen Bhutan reizen

Eric en Marion reisden van Assam naar Bhutan
“We vonden het fijn om onze reizen bij iemand te boeken die in het land zelf woont en het gebied goed kent.”

bhutan reizen

Je Individuele reis Bhutan zelf samenstellen

Maak kennis met een unieke cultuur

Naar Bhutan ga je vooral voor de unieke cultuur. Mythes en legendes zijn hier nog springlevend. Elke bergpas en tempel heeft verhalen over draken en tijgers, goden en demonen. Eén van de bekendste verhalen is dat over het Tiger’s Nest, een hooggelegen klooster dat op het randje van een steile klif balanceert. Ga je een Bhutan reis maken, dan hoort de klim naar klooster zeker op je to do-list. De Bhutanezen geloven dat Guru Rinpoche (de grondlegger van het Boeddhisme in Bhutan) op een tijger naar de grot vloog waar nu het klooster omheen staat. De klim naar het Tiger’s Nest is geweldig. Onderweg geniet je van mooie uitzichten en passeer je honderden wapperende gebedsvlaggen.

Bhutan en het Bruto Nationaal Geluk

Het behoud van de Bhutanese cultuur is heel belangrijk voor Bhutan en haar inwoners. De koning van Bhutan wil het land op een verantwoorde manier de toekomst in leiden. De vorige koning introduceerde daarom het Bruto Nationaal Geluk, waarin het behoud van cultuur, natuur en duurzame economische ontwikkeling centraal staan. Aan de hand van deze filosofie wordt de levenskwaliteit van de inwoners van Bhutan gemeten.

Homestay Bhutan: leer de Bhutanezen kennen

De bijzondere cultuur van de Bhutanezen zit in alle details van het dagelijks leven. De nationale sport, boogschieten, is daar een mooi voorbeeld van. De boogschieters schieten van een afstand van ruim 120 meter op het doel. Bij een schot in de roos doen de spelers een ingetogen overwinningsdansje. Ook het eten in Bhutan is speciaal, vanwege de enorme hoeveelheid rode pepers die de Bhutanezen in hun gerechten verwerken. Een peper is hier geen kruid, maar een groente. Wil je het gewone leven in Bhutan nog wat beter leren kennen? Slaap dan een nachtje in een homestay op het Bhutanese platteland. Wil je echt de natuur in, maak dan een trekking door de ongerepte Himalaya in Bhutan.

Festival Bhutan: het hoogtepunt van je Bhutan reizen

Ga je naar Bhutan, probeer dan zeker één van de jaarlijkse meerdaagse festivals bij te wonen. Dit zijn spektakels met felgekleurde kostuums, angstaanjagende maskers, opzwepende muziek, wervelende dansers en dolenthousiaste Bhutanezen, allemaal gekleed in hun mooiste traditionele kleding. Vaak vinden de feesten plaats in één van de prachtig gedecoreerde kloosterforten van Bhutan, de dzongs. Onze lokale reisspecialist Jan helpt je graag om je festivalreis Bhutan samen te stellen.

Zo maak je een individuele rondreis Bhutan

Er wordt vaak gedacht dat het moeilijk is om Bhutan in te komen. Dat is niet waar. Het klopt wel dat er regels zijn voor het maken van een Bhutan-reis. Om door Bhutan te kunnen reizen, moet je een complete rondreis boeken, die minimaal 250 euro per persoon per dag kost. De Bhutanese regering houdt de prijs bewust hoog, om te voorkomen dat het land wordt overlopen door toeristen. In je rondreis Bhutan zit alles inbegrepen: vluchten, hotels, excursies, entreeprijzen en maaltijden. Ter plekke heb je daardoor vrijwel geen kosten meer. Een deel van het geld dat je betaalt voor je reis, wordt bovendien geïnvesteerd in onderwijs en zorg. Zo profiteren Bhutanezen zelf direct van het toerisme.

Duurzaam Reizen Bhutan

De regering van Bhutan heeft duurzaam toerisme hoog in het vaandel staan. Het land wil voorkomen dat het wordt overlopen door reizigers. Bovendien vindt Bhutan het belangrijk dat lokale tradities en cultuur behouden blijven. Als reiziger maak je dan ook kennis met veel lokale gebruiken, zoals boogschieten, het vieren van traditionele festivals en de intense beleving van het Boeddhisme. Dat doe je samen met een goed opgeleide lokale gids, die alles weet van de cultuur en natuur in zijn land. Je kunt slapen in homestays, meedoen aan kookworkshops en prachtige wandelingen door de Himalaya maken. Bhutan is een ideale bestemming om op een duurzame manier te ontdekken.

Rondreis Bhutan zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Bhutan zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Jan, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Bhutan reizen

De beste reistijd voor Bhutan is februari tot en met mei en september tot en met november. Overdag is het dan tussen 15 en 25 graden, hoewel dit sterk afhankelijk is van de hoogte. In december en januari kun je ook prima door Bhutan reizen, maar het is dan wel kouder.

Visum Bhutan reizen

Voor Bhutan heb je een visum nodig. Better Places regelt je visum voor je als je bij ons je Bhutan-reis boekt.

Geld Bhutan reizen

De munteenheid in Bhutan is de Ngultrum en de koers is hetzelfde als die van de Indiaase Rupee. Omdat je reis naar Bhutan geheel verzorgd is, heb je ter plekke nog maar weinig geld nodig. Het is het handigste om op het vliegveld van Paro wat geld te wisselen, want in Bhutan zijn er maar een paar pinautomaten.

Inentingen en malaria Bhutan reizen

Voor Bhutan worden inentingen aanbevolen, waaronder DTP en Hepatitis A. Malaria komt in enkele gebieden in Bhutan voor. Ga je naar Bhutan reizen informeer je dan ruim op tijd over de benodigde vaccinaties en beschermingsmaatregelen. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.

Is Bhutan veilig?

Bhutan is een heel veilig land. In het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken lees je meer over de lokale regels en gebruiken die gelden.

Vliegtickets individuele Bhutan reizen

Bij Better Places boek je zelf je vlucht voor je Bhutan reis. Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Je kunt je vliegtickets direct boeken op de site van de luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, of via een van de vele vliegsites. Lees meer.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!