Bhutan rondreis - 100% op maat

11-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

11-daagse rondreis Bhutan
Vanaf € 2095,-

  • Bezoek aan authentieke kloosters
  • Boerenleven in Transibje
  • Wandelen door mystieke valleien

Tijdens deze 11-daagse Bhutan rondreis bezoek je authentieke kloosters, mystieke valleien en afgelegen dorpjes. Je maakt uitgebreid kennis met de vriendelijke Bhutanese bevolking. De reis start in Paro, waar je door de vallei rijd richting de hoofdstad Thimphu. Via de hoge Dochu-La pas reis je naar het platteland, waar je het boerenleven ontdekt in één van de mooiste dorpjes van het Trongsa district in Bhutan. In Bhumthang bezoek je de vele kloosters die verspreid liggen over de vallei. Je eindigt je Bhutan rondreis in Paro, waar je het prachtige Taktsang klooster bezoekt.

Reisexpert Jan woont al jaren in de Indiase Himalaya en heeft jaren in Bhutan gewoond. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je Bhutan reizen.

Stel je eigen Bhutan rondreis samen

Dit is een voorbeeldreis. Je kunt deze rondreis Bhutan in overleg met reisspecialist Jan aanpassen. Geef Jan je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Bhutan , informatie over festivals of de beste reistijd Bhutan.

Route Bhutan rondreis:

  • Paro
  • Thimpu
  • Punakha
  • Tangsibje
  • Bhumthang Vallei
  • Gantey
  • Paro
Trustpilot

Dag 1 – Start rondreis Bhutan – Aankomst in Paro (2350 m) – naar Thimphu (2350 m)
Bij aankomst in Paro neemt een gids je mee voor een kort ritje door de Paro vallei. Na de lunch rijd je met eigen auto en chauffeur naar de hoofdstad Thimphu. Onderweg zie je overal tempels, gebedsvlaggen en kleurrijke gebedsmolens. Bezoek de Ayala Gallery, waar je de beste kunstenaars van Bhutan aan het werk ziet. De komende twee nachten slaap je in een gezellig hotel in Thimphu.

Dag 2 –Thimphu
Na het ontbijt haalt de gids je op voor een dagexcursie in en rondom Thimphu. Je bezoekt de imposante Thimphu Dzong. In dit indrukwekkende gebouwencomplex zetelt de regering van Bhutan. Helaas kun je het alleen van de buitenkant bewonderen. De Memorial Chorten, een witte stoepa ter nagedachtenis aan koning Jigme Sinye Wangchuk, mag je wel betreden. Vervolgens kun je nog een aantal andere bezienswaardigheden bezoeken, zoals de kleurrijke markt of het nonnenklooster op een heuvel.

Bhutan rondreis

Dag 3 – Thimphu naar Punakha (1350 m)
Vanuit Thimphu rijd je in oostelijke richting en passeer je de ruim 3000 m hoge pas Dochu-La. Bij helder weer heb je prachtig uitzicht over de oostelijke Himalaya en de prachtige Druk Wangyal Chorten met 108 stoepa’s. Je daalt af naar de vallei en stopt bij de Chhimi Llhakhang, ook wel vruchtbaarheidsklooster genoemd. Aan het eind van de middag bezoek je de indrukwekkende Punakha Dzong, gelegen op een eiland precies op het punt waar twee rivieren samenvloeien.

Dag 4 – Punakha naar Tangsibje
Via Wangdue rijd je naar Tangsibje, één van de mooiste dorpen van het Trongsa district. Je overnacht in een boerderij. In de avond wordt een heerlijk maaltijd bereid kom je meer te weten over het lokale leven en landbouwpraktijken.

Bhutan rondreis

Dag 5 – Tangsibje via Trongsa naar Bumthang (2800 m)
Vandaag verken je het dorp en ontmoet je de vele familieleden van onze gastheer. Je bezoekt de plaatselijke school en maakt kennis met leerlingen en docenten. Ook bezoek je een plaatselijke tempel. Na de lunch rijd je via Trongsa naar Bumthang. In Trongsa kun je het Museum en het fort bezoeken. In de Bumthang vallei overnacht je in een familie pension.

Dag 6 – Wandeling Bumthang vallei
In de uitgestrekte Bumthangvallei liggen diverse belangrijke tempels en kloosters. Het is aan te raden om te voet het Kurje Lhakhang klooster te bezoeken, een verzameling van 3 tempels omringd door 108 stoepa’s. In de Bumthangvallei wordt appelcider geproduceerd en er wordt kaas en honing gemaakt. Ook staat er een kleine brouwerij van Bhutan’s enige eigen biermerk.

Bhutan rondreis

Dag 7 –Bezoek Chokhortse vallei
Na het ontbijt bezoek je het Jakar fort, een fort op een schilderachtige locatie met uitzicht op de Chökhor vallei. De huidige structuur werd gebouwd in 1667 en heeft een omtrek van meer dan 1500 meter. In de middag maak je een mooie tocht met onderweg een picknick lunch. Na een bezoek aan een mooi dorpje rijd je terug naar het hotel in Bumthang.

Dag 8 – Bumthang naar Gangtey (3000 m)
Vandaag bezoek je de Gangtey vallei. Hier leven de zeldzame zwarte kraanvogels, die in de winter migreren uit Tibet en delen van China. Je maakt een wandeling door het dorp om een gevoel te krijgen van het landelijke leven. Bij mooi weer kun je ervoor kiezen te kamperen aan de rivier.

Bhutan rondreis

Dag 9 – Gangtey naar Paro (2350 m)
In Gangtey bezoek je onder andere de prachtige Gangtey Gompa, een klooster op 3000 m. hoogte, met uitzicht over de groene vallei. De gebedshal is in Tibetaanse stijl gebouwd, en een van de grootste van Bhutan. In de middag reis je naar Paro.

Bhutan rondreis

Dag 10 – Paro naar Taktsang Monastery
Op de laatste dag bezoek je één van de oudste en belangrijkste heiligdommen in Bhutan: het Taktsang klooster. Het is een flinke klim naar het klooster zelf met prachtige uitzichten. In de middag kun je een bezoek brengen aan de machtige Paro Dzong en de bijzondere ronde Ta Dzong. Hierin huist nu het Nationaal Museum, met een gevarieerde tentoonstelling van boeddhistische kunst. Na het diner kun je een traditioneel hot-stone bad nemen om de reis ontspannen te eindigen.

Dag 11 – Vertrek vanuit Paro – einde Bhutan rondreis
Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en is het tijd om afscheid te nemen.

Bhutan rondreis

Reisverslag Bhutan – Bruto Nationaal Geluk

Ingeklemd tussen China en India ligt Bhutan. Een Boeddhistisch koninkrijkje in het hart van de Himalaya, dat tot 1960 vrijwel geen buitenlanders toeliet. De koning introduceerde het Bruto Nationaal Geluk, waarin het behoud van cultuur, natuur en duurzame economische ontwikkeling centraal staan. Lees meer

Hoogtepunten van Bhutan

Deze reis net even in een ander perspectief lezen? Bekijk deze reis dan op rondreis.be.

Prijsinformatie individuele Bhutan rondreis

Reisduur Bhutan rondreis 11 dagen/10 nachten
Reissom Bhutan rondreis Vanaf € 2095,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen: december– februari, juni-augustus)
Inclusief Alle maaltijden en overnachtingen, auto met chauffeur, lokale gids, visumkosten, small-group surcharge (bij 2 personen)
Exclusief Internationale en binnenlandse vluchten, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie Bhutan Overnachtingen in een tweepersoonskamer; 1 optionele kampeerovernachting

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Jan helpt je graag bij het samenstellen van jouw individuele rondreis Bhutan.

Vliegtickets Bhutan

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Bhutan boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Jan geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een Bhutan rondreis

Wil je een Bhutan rondreis maken? Geef Jan je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een Bhutan rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Bhutan.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!