Ecolodges Jordanië

Een paar bijzondere accommodaties in Jordanië
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Bijzondere overnachtingen in Jordanië

Better Places focust op duurzaam reizen, en werkt veel samen met accommodaties die ook om een betere wereld geven. Voorbeelden van hiervan zijn de ecolodges Dana Guesthouse en Feynan Ecolodge in Jordanië. Deze bijzondere hotels in Jordanie laten op verschillende manieren zien hoe een accommodatie duurzaam kan zijn.

Reisexpert Elena die al jaren in Jordanië woont helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Jordanië

Bijzondere hotels Jordanie

Bijzondere hotels Jordanië: Dana Guesthouse

Dana is het grootste natuurreservaat in Jordanië en is absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers en mensen die de rust willen opzoeken. Een mooie en duurzame accommodatie om als uitvalsbasis te gebruiken is dit mooie guesthouse Guesthouse, waar er oog voor de natuur en voor de lokale bevolking is. Bij aankomst in krijgen mensen een grote fles water. Ook staan er verschillende watertaps in het hotel waar mensen hun waterfles of Dopper kunnen bijvullen. Op die manier wordt het aantal plastic flessen teruggedrongen. “In Jordanië is er nog weinig educatie over duurzaamheid. Veel mensen hier hebben nog niet door dat al dat plastic schadelijk is voor onze natuur. En het is bovendien onnodig, we kunnen het gebruik van plastic gemakkelijk verminderen”, zegt de manager Abdullah en hij kijkt uit over de vallei van Dana. Hij heeft dit uitzicht ongetwijfeld al duizenden keren gezien, maar zijn ogen blijven stralen terwijl hij van het uitzicht geniet. “Dit moeten we toch zo willen houden?”

Bijzondere hotels Jordanie

Het uitzicht over de vallei is een van de redenen wat een bezoek aan het guesthouse onvergetelijk maakt. Maar ook het vriendelijke personeel doet er alles aan om het de bezoekers naar hun zin te maken. Door de jaren heen hebben steeds meer inwoners Dana verlaten: slechts een paar families wonen hier tegenwoordig nog. Duurzaam toerisme betekent dat er op een goede manier wordt omgegaan met de lokale bevolking. De guesthouse zorgt voor banen voor de lokale mensen, waardoor ze hier kunnen blijven wonen. Daarnaast wordt het eten bereid met ingrediënten die voornamelijk uit de streek komen en waardoor de lokale economie wordt gestimuleerd. Het is mogelijk om met warm water te douchen in: het water wordt opgewarmd dankzij zonne-energie. En zelfs in de details is te zien dat de guesthouse een duurzame accommodatie is. Het informatieboekje is namelijk gemaakt van gerecycled papier.

 

Je eigen Jordanië rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere hotels in Jordanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordanië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Wandelen van Dana naar een Feynan Ecolodge

Een geliefde wandelroute door het Dana Natuurreservaat loopt van de guesthouse naar het prachtige Feynan Ecolodge in Jordanië, beide bijzondere hotels. De wandeling is ongeveer 14 kilometer en brengt je langs verschillende landschappen, van zo’n 1200 meter naar 320 meter boven zeeniveau. Tijdens de wandeling kom je bedoeïen tegen die hun geiten en schapen hoeden. In het Dana Natuurreservaat leven veel vogels en hagedissen en met wat geluk kom je zelfs de bedreigde Nubische steenbok tegen.

 

Bijzondere hotels Jordanie

Bijzondere hotels Jordanië – Feynan Ecolodge

Na zo’n 4 tot 6 uur wandelen duikt er een kameelkleurig kasteel op: dit is de mooiste ecolodge in Jordanië. Een oase van rust. Deze duurzame accommodatie is onder meer door National Geographic Traveler uitgeroepen tot een van de beste ecolodges ter wereld en maakt dan ook deel uit van onze bijzondere hotels Jordanië. En dat is niet zonder reden. De elektriciteit in de accommodatie wordt bijvoorbeeld volledig verzorgd door zonnepanelen. Ook het opwarmen van het douchewater gebeurt via zonne-energie. Op de kamers staan flessen gemaakt van klei om het drinkwater koel te houden. Je kunt deze flessen of je eigen waterfles bijvullen bij de watertaps. Daarnaast verkoopt de lodge ook eigen hervulbare waterflessen.

 

 

Jordanië barst van de mooie plekken en speciale accommodaties. Wil je meer weten over een paar uitzonderlijke gueshouses en lodges? Vraag onze lokale reisspecialist Elena naar de beschikbaarheid van de hotels.

Bijzondere hotels Jordanie

Duurzame accommodaties helpen de lokale gemeenschap

’s Avonds wordt de gehele accommodatie verlicht door kaarsen, gemaakt door vrouwen uit de lokale gemeenschap. Per maand worden er vaak wel 4000 kaarsen verbruikt. Het is een duurzame manier om met stroom om te gaan, maar het zorgt ook voor werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Een bedoeïenvrouw maakt drie keer per dag het brood dat wordt geserveerd bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

 

Bijzondere hotels Jordanië – Lokale gemeenschap

Voor het transport wordt enkel gebruik gemaakt van lokale chauffeurs. En de lokale gidsen kennen de omgeving als geen ander: zij zijn hier immers opgegroeid. “Dankzij de de ecolodge blijven steeds meer mensen hier in de buurt wonen. En dat is goed, want zo kunnen we een balans vinden tussen ons nomadenbestaan en het dagelijks leven in Jordanië. Onze kinderen gaan bijvoorbeeld naar een school hier in de buurt. Op deze manier kunnen we onze tradities bewaren, maar krijgt de jonge generatie ook wat meer van het moderne leven mee,” zegt gids Suleiman.

 

Bijzondere hotels Jordanie

Dagelijks worden er in de ecolodge verschillende lokale activiteiten georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld een dag doorbrengen met een lokale herder, leren hoe de kohl wordt gemaakt die bedoeïen rondom hun ogen gebruiken of meer van de omgeving ontdekken met een lokale gids. ’s Avonds geniet je van de prachtige sterrenhemel vanaf het dakterras, terwijl een lokale gids alles uitlegt over de sterren. Natuurlijk onder het genot van een kop warme thee. En wie weet zie je zelfs wat vallende sterren.

“Mensen komen hier om hun hectische leven tijdelijk te ontvluchten, om de rust op te zoeken. Maar ze komen er hier ook achter dat wij, de bedoeïen, genieten van ons simpele leven. We hebben weinig zorgen en zijn gelukkig met weinig. Goed eten, de natuur en een gezond lichaam: meer heeft een mens eigenlijk niet nodig”, antwoordt Suleiman tevreden, terwijl hij van zijn thee geniet.

 

Met Better Places boek je een reis die de wereld een beetje mooier kan maken. Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Meer lezen over de mooie ecolodge

Ben je benieuwd naar wat andere reizigers van de lodge vonden? Lees dan deze (Engelstalige) reisblog van Audrey, die een nachtje in de de lodge verbleef en haar ervaring met mooie foto’s en tekst beschreef.

Je eigen Jordanië rondreis

Ben je op zoek naar een rondreis met bijzondere hotels Jordanië? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Elena.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!