Bijzondere Overnachtingen

Better Places garandeert bijzondere overnachtingen. Je slaapt in sfeervolle accommodaties op de mooiste plekken. Better Places kiest graag voor kleine hotelletjes die in handen zijn van de lokale bevolking.  Bij de keuze van onze onderkomens letten we op comfort, een bijzondere ligging of sfeer, en een duurzame manier van werken. Better Places gebruikt zoveel mogelijk hotels met een keurmerk of eco-label. Veel van de accommodaties zijn gebouwd volgens lokale architectuur met duurzame materialen.

Better Places – Kleinschalige hotels en bijzondere overnachtingen

Better Places vindt het belangrijk dat bijzondere vakantiebestemmingen ook aan volgende generaties kunnen worden doorgegeven. Daarom houden we rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Better Places werkt graag samen met lokale accommodaties waarmee niet alleen de lokale economie gestimuleerd wordt, maar ook geprofiteerd wordt van lokale kennis. Bijna alle accommodaties dragen ieder op hun eigen, unieke wijze bij aan lokaal duurzaam ondernemen. Bekijk de interactieve presentatie over een duurzaam hotel.

  • Gebouwd met respect voor de natuur
  • Gebouwd volgens lokale architectuur
  • Gebruik van duurzame materialen
  • Groenten uit eigen tuin
  • (Biologische) wijnproductie
  • Verkoop van streekproducten
  • Gebruik van zonne-energie

Een hotel met een keurmerk

Er zijn veel verschillende keurmerken die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan het verduurzamen van de reissector. Het ene keurmerk richt zich op sociale aspecten en eerlijke handel, het andere meer op milieu. Een keurmerk geeft een specifiek kwaliteitsoordeel, maar een hotel zonder keurmerk is niet per se minder goed. Een hotel kan de aanvraag en controle van een keurmerk te duur vinden en er daarom vanaf zien, terwijl het hotel wel aan de eisen voldoet. Het kan ook zijn dat een hotel te klein is om aan de richtlijnen te voldoen.
In niet alle landen die wij aanbieden zijn accommodaties met een keurmerk aanwezig. In landen waar dat wel het geval is, zoals Costa Rica en Zuid-Afrika, heeft tenminste 15% van de accommodaties die wij aanbieden een keurmerk. Voor meer informatie verwijzen we je naar de overnachtingspagina bij de betreffende bestemming.

Better Places – Bijzondere verre reizen op maat

Better Places is gespecialiseerd in individuele verre reizen op maat. Wij brengen je rechtstreeks in contact met reisprofessionals over de hele wereld. Zij kennen hun land door en door en hebben ruime ervaring in het organiseren van maatwerk reizen. Wij selecteren onze partners op kwaliteit en respect voor de natuur en de bevolking. Uit ervaring blijkt dat juist touroperators die op een duurzame manier werken reiservaringen bieden die je niet snel zult vergeten.

Alleen een hotel boeken?

Wil je alleen een hotel boeken? Dan verwijzen we je graag naar Bookdifferent. Via deze hotelbookingsite kun je eenvoudig eco-gecertificeerde hotels zoeken en boeken. Elke keer als je een hotel boekt ontvangt jouw favoriete goede doel een donatie, zonder dat jou iets extra’s kost. Bookdifferent biedt een 100% beste prijsgarantie voor elke hotel boeking. www.bookdifferent.com