Bolivia Chili rondreis

21-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

21-daagse Bolivia Chili rondreis
Vanaf € 2560,-

 • De Che Guevara route van Samaipata naar Sucre
 • 3-daagse jeeptour door de immense zoutvlakte van Uyuni & N.P. Avaroa,
 • Stadstour en ecologische wijntour in Santiago de Chile
 • Inclusief binnenlandse vlucht (90 euro p.p.)

Deze avontuurlijke Bolivia Chili rondreis gaat van Santa Cruz de la Sierra in Bolivia naar Santiago de Chile in Chili. De ongerepte natuur met zijn eindeloze hoogvlaktes, de weinig bereisde route en de vriendelijke en open bevolking maken dit een zeer bijzondere reis.  Je reist via de oude handelsroute van Samaipata naar Sucre, ook wel de Che-route genoemd, naar Che Guevara. De hoofdstad Sucre staat bekend als de witte stad en om haar prachtige weefwerk. Op zondag vindt de kleurrijke markt van Tarabuco plaats, zeker een bezoek waard. Een spectaculaire tour over de zoutvlakte van Uyuni en de hoogvlakte van de Andes brengt je in San Pedro de Atacama in de prachtige Atacama woestijn in Chili. Je eindigt je Bolivia Chili rondreis in de bruisende stad Santiago de Chile.

bolivia chili

Stel je eigen Bolivia Chili rondreis samen

Dit is een voorbeeld voor een rondreis Bolivia Chili. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Marion, onze Chili specialist, die er al jaren woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Bolivia Chili reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Chili of de beste reistijd Chili.

Route Bolivia Chili:

 • Dag 1 : Santa Cruz de la Sierra
 • Dag 2 en 3 : El Refugio Los Volcanes, Nationaal Park Amboró
 • Dag 4 en 5 : Samaipata
 • Dag 6 t/m 8 : Che Guevara Route
 • Dag 9 en 10 : Sucre
 • Dag 11 : Potosí
 • Dag 12 : Uyuni
 • Dag 13 en 14 : Tocht Salar de Uyuni
 • Dag 15 :Laguna Colorada en naar Chili
 • Dag 16 en 17 : San Pedro de Atacama
 • Dag 18 t/m 20 : Santiago de Chile
 • Dag 21 : Einde Bolivia Chili rondreis

Dag 1 – Aankomst in Santa Cruz de la Sierra en transfer naar je hotel
Je Bolivia en Chili rondreis begint in Santa Cruz in het laagland van Bolivia. Op het vliegveld staat je transfer op je te wachten om je naar je hotel in Santa Cruz de la Sierra te brengen (ca 45 min rijden). Veel vluchten uit Europa komen in de vroege ochtend in Santa Cruz de la Sierra aan. Dit geeft je genoeg tijd om uit te rusten, voordat je aan je avontuur begint.

bolivia chili

Dag 2 – Santa Cruz de la Sierra naar El Refugio Los Volcanes, Nationaal Park Amboró (ca. 900 m)
Je reist in 2 uur naar het subtropische gedeelte van N.P. Amboró waar de Eco Lodge El Refugio Los Volcanes gelegen is. De lodge is omringd door rode zandsteen bergen en dicht subtropisch bos. Je kunt hier mooie wandelingen maken met een lokale Spaanstalige begeleider en van de prachtige natuur genieten. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 3 – El Refugio Los Volcanes,  Nationaal Park Amboró (ca. 900 m)
Bij het wakker worden in de Eco Lodge weet je je omringd door de geluiden van de natuur. Je hebt de hele dag de tijd om in de omgeving van El Refugio te wandelen. Er zijn diverse wandelingen waaruit je kunt kiezen, variërend van 2 tot 5 uur. Je kunt ook vanuit een hangmat genieten van de prachtige omgeving. Tussen de bergen door kronkelt een riviertje, Elvira genaamd. Je kunt een verfrissend bad nemen bij een van de watervallen. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4 – El Refugio Los Volcanes, N.P. Amboró – Samaipata (ca. 1.650 m)
Na het ontbijt reis je in 1½ uur naar het rustieke dorp Samaipata dat op 1.650 m hoogte in de uitlopers van het Andesgebergte ligt. Samaipata betekent rustplaats in de hoogte. Het ligt in een prachtig groene omgeving. Toen de Inca’s hier leefden was “El Fuerte” hun strategisch punt tussen het hoogland en het laagland waar ook handel werd gedreven. In de middag kun je de (pré)-Inca ruïnes van El Fuerte bezoeken, die in 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst zijn. Het hart van El Fuerte is de grootste bewerkte rots ter wereld met een afmeting van 220 bij 60 m, die vooral dienstdeed bij rituelen.

bolivia chili

Dag 5 – Samaipata, nevelwoud of condors spotten (ca. 1.650 m)
Het nevelwoud is mysterieus, met hangmossen, bromelia´s en reuzenvarens die meer dan 12 meter hoog kunnen worden. Je kunt vandaag op zoek gaan naar deze reuzenvarens of naar condors, de reusachtige gieren van de Andes.

bolivia chili

Dag 6 – Samaipata – La Higuera (ca. 2.150 m) 1e dag van de Oude Handelsroute naar Sucre (ca 5 uur + stops)
Vandaag begint de 3-daagse tour over de oude handelsroute van Samaipata naar Sucre, ook wel de Che Guevara route genoemd. Het was in deze streek waar Che Guevara wegens zijn rol in de guerrillastrijd in Bolivia in 1967 door de Boliviaanse strijdkrachten werd overmeesterd en geëxecuteerd. Met een jeep reis je door een prachtig desolaat landschap, waar je kans hebt om condors te zien. In Vallegrande ga je op zoek naar de geschiedenis van Che Guevara. Je bezoekt het museum, het ziekenhuis waar zijn lichaam na zijn executie aan de wereldpers en aan het volk werd getoond en het mausoleum waar zijn lichaam meer dan 30 jaar in het geheim lag begraven. Ook bezoek je de plek waar o.a. Tania Bunke werd begraven, de enige vrouwelijke guerrillastrijder die sneuvelde tijdens de gevechten. ´s Middags rijd je via het authentieke dorpje Pucará door naar La Higuera. Je geniet vanavond van een diner bij kaarslicht en overnacht in La Higuera in het romantische hostal dat in de tijd van Che Guevara het huis van de telegrafist was en van waaruit de boodschap van zijn overlijden de wereld werd ingestuurd. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

Dag 7 – La Higuera naar Villa Serrano: 2e dag van de oude handelsroute naar Sucre (ca 5 uur + stops)
Je bezoekt vandaag het schooltje waar Che Guevara werd geëxecuteerd. Vervolgens kun je kiezen om ’s ochtends ca. 2 uur te wandelen naar de plaats waar Che Guevara in een hinderlaag liep en door de Boliviaanse strijdkrachten gevangen werd genomen. Na de lunch vervolg je je reis. De andere keuze is om ’s ochtends al te vertrekken en ’s middags de bijna 100 m hoge waterval in de buurt van Nuevo Mundo te bezoeken. De wandeling heen en terug duurt ongeveer 2x 1 uur. Je rijdt door een groen en onherbergzaam landschap naar Villa Serrano, een traditioneel stadje. Hier vind je het museum Mauro Nuñez, een veelzijdig artiest die veel voor villa Serrano heeft betekend. In het museum is de grootste charango ter wereld te bewonderen, mét certificaat van het Guinness Book of Records. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

bolivia chili

Dag 8 – Villa Serrano naar Sucre (2750 m): 3e dag van de oude handelsroute naar Sucre (ca 5 uur + stops)
Als deze dag op zondag valt, dan reis je vanuit Villa Serrano direct naar Tarabuco, waar een kleurrijke traditionele markt wordt gehouden in het hart van de Yampará cultuur. Het is heerlijk door de straatjes te slenteren en de mensen te zien onderhandelen. Na de lunch rijd je in zo’n 1½ uur naar Sucre. Indien het geen zondag is dan kun je onderweg een aantal stops maken, zoals in Tomina waar je de oude kerk kunt bekijken. Eenmaal op de asfaltweg aangekomen rijd je vlak voor Zudañez de berg Calle Calle op. Daar kun je een korte wandeling maken tussen mooie rotsformaties door. Vanaf de bergtop heb je schitterende uitzichten over de omgeving. Verderop, bij de kloof van Lamboya, heb je kans de endemische klif parkiet te zien, of de Kolibrie Gigante, met 22 cm de grootste kolibrie van Zuid-Amerika. Dan klimt de weg naar een vlak gebied waar aardappels, mais en quinoa wordt verbouwd. Via Yamparáez en Tarabuco reis je naar Sucre, waar de Oude Handelsroute eindigt. Je overnacht in Sucre in een mooi koloniaal hotel in het centrum. Vandaag is de lunch inbegrepen.

Dag 9 en 10 – Sucre vrije dagen
Je verblijft 2 hele dagen in Sucre zodat je ruim de tijd hebt om de stad en de omgeving te leren kennen, maar ook om aan de hoogte te wennen voor je verder reist naar de hoogvlakte van de Andes. Sucre is een mooie koloniale stad met witgeschilderde gebouwen en parken. Op een van de twee dagen doe je twee halve-dag-excursies. ´s Ochtends ga je een kijkje nemen in de Hoedenfabriek van Sucre. Daarna ga je naar de traditionele Mercado Campesino, de grootste markt van Sucre. Na de lunch krijg je een rondleiding door de stad om de gebouwen aan het centrale plein te bezichtigen, het klooster en het uitkijkpunt La Recoleta. Als het textielmuseum op deze dag geopend is (maandag is sluitingsdag voor musea in Sucre), dan bezoek je dit eveneens. De andere dag kun je zelf invullen. Je kunt de stad verder verkennen of een excursie ondernemen, bijvoorbeeld de wandeling van 3.665 naar 2.900 m over een pré Inca-pad en vervolgens naar de Maragua Krater. Het is een mooie route en de wandeling zal je helpen bij het acclimatiseren.

bolivia chili

Dag 11 – Sucre naar Potosí (4100 m)
Je reist in de ochtend per bus naar Potosí, een rit van ongeveer 3 uur. Potosí is de 2e koloniale stad van Bolivia en heeft een prachtig centrum. Bezoek het Santa Teresa Klooster of La Casa de la Moneda (de Munt), wellicht het mooiste museum van Bolivia.

bolivia chili

Dag 12 – Potosí, Cerro Rico en Stadstour óf Exclusieve Stadstour – Uyuni (ca. 3.600 m)
Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van het Zuid-Amerikaanse continent door de aanwezigheid van de zilverader in de mijn van de Cerro Rico, de Rijke Berg. Het was het zilver uit deze mijn dat Piet Hein buitmaakte op de Spanjaarden toen hij de Zilvervloot onderschepte. Vandaag kun je kiezen uit 2 opties:
• ´s ochtends een bezoek brengen aan de mijn van Cerro Rico (de mijnwerkers werken niet op zondag) en ’s middags een rondleiding door de stad, óf:
• de exclusieve stadstour van 6 uur. Behalve een bezoek te brengen aan het koloniale stadscentrum ga je dan ook op de markt Kalaphurka-soep proberen. In deze soep met groenten en vlees wordt een gloeiende vulkanische steen gedaan die ervoor zorgt dat de soep na het serveren blijft koken.

Per nachtbus reis je naar Uyuni, een rit van 3½ tot 4 uur.

bolivia chili

Dag 13 – Uyuni – San Juan, Aguaquiza of Puerto Chuvica (ca. 3.600 m)
Vandaag begint een prachtige 3-daags avontuur over de hoogvlakte van de Andes, een van de hoogtepunten van deze Bolivia en Chili rondreis. Deze dag staat in het teken van de immense zoutvlakte van Uyuni op 3.600 m hoogte. Met een oppervlakte van 10.582 km2 is het de één na grootste zoutvlakte ter wereld. Allereerst bezoek je het Treinenkerkhof van Uyuni, waar de skeletten van afgedankte stoomlocomotieven en wagons surrealistisch afsteken tegen de azuurblauwe lucht. Je leert over zoutwinning in het dorpje Colchani en wandelt over het eiland Incahuasi met zijn enorme cactussen. Vanaf de top van het eiland heb je een 360◦ panoramisch uitzicht over de immense zoutvlakte. Je slaapt in een eenvoudig zouthostal in een dorpje aan de rand van de zoutvlakte. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

bolivia chili

Dag 14 – San Juan, Aguaquiza of Puerto Chuvica – Laguna Colorada (ca. 4.200 m)
De reis gaat verder door indrukwekkende landschappen. Je reist door de woestijn van Chigüana, en komt langs de semi actieve vulkaan Ollagüe, hooglandmeertjes waar je flamingo’s kunt spotten en merkwaardig geërodeerde rotsformaties kunt zien. De stenen boom is de bekendste van deze rotsformaties. Uiteindelijk arriveer je bij Laguna Colorada, het rode meer, waar vaak grote groepen flamingo´s verblijven. Je overnacht in een eenvoudige accommodatie vlak bij het meer. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

bolivia chili

Dag 15 – Laguna Colorada naar San Pedro de Atacama (ca. 2.408 m)
Vandaag reis je door het prachtige N.P. Avaroa, je zult genieten van verschillende hoogtepunten en je gaat over het hoogste punt van deze reis, op circa 5.000 m. Je staat heel vroeg op, om van het prachtige schouwspel van stoom en licht van de indrukwekkende geiser Sol de Mañana (ochtendzon) te genieten. Je kunt je opwarmen in de natuurlijke baden van Polques. Je reist door de surrealistische Dalí woestijn, langs de Licancabur vulkaan en het witte en het groene meer. Daarna bereik je Hito Cajón, de grens tussen Bolivia en Chili op 4.300 m hoogte. Hier maak je aansluiting met je gedeelde transfer in (mini)bus naar San Pedro de Atacama. De rit duurt ongeveer een uur. Je zult in het centrum van San Pedro de Atacama worden afgezet.

bolivia chili

Dag 16 – San Pedro de Atacama: Maanvallei (ca. 2.408 m)
Je gaat op pad om de Maanvallei te ontdekken, een erg mooi landschap van rode aarde en bijzondere formaties in de Atacama woestijn. Dit kan op de fiets of met een bus-tour. Fietsen is een bijzondere ervaring, maar houd er rekening mee dat fietsen op deze hoogte inspannend is en de zon intens kan zijn. Je beklimt een uitzichtpunt van waar je een fabelachtig uitzicht hebt over de uitgestrektheid van de Atacama woestijn.

Dag 17 – San Pedro de Atacama vrije dag
In de omgeving van San Pedro de Atacama zijn verscheidene interessante excursies mogelijk, die je van de ongerepte natuur laten genieten. Zo kun je een geiser bezoeken bij zonsopkomst, hooglandmeren in diverse kleuren bezichtigen, op zoek gaan naar flamingo´s en naar een zoutmeer gaan waarin je heerlijk kunt drijven. Ook kun je een vulkaan beklimmen. Een tour naar een van de planetaria is een onvergetelijke ervaring.

bolivia chili

Dag 18 – San Pedro de Atacama naar Santiago de Chile (ca. 520 m)
Je wordt naar het vliegveld van Calama gebracht, een rit van ongeveer 1,5 uur. Van Calama vlieg je in ongeveer 2 uur naar Santiago de Chile. Op het vliegveld wacht je transfer op je, die je naar je hotel in de prettige wijk Providencia brengt.

Dag 19 – Santiago de Chile: citytour en bezoek aan een wijnhuis
´s Ochtends een leuke privé stadswandeling met een lokale Engelstalige gids waarbij je Santiago de Chile beter leert kennen. Gedurende deze stadswandeling ga je met je gids ook enkele kleine gerechtjes proberen. Je beklimt de heuvel Santa Lucia voor een mooi uitzicht op de omringende bergen, je bezoekt een aantal bijzondere kerken, het presidentieel paleis la Moneda, het centrale plein en de centrale markt. Het is dan inmiddels lunchtijd, dus een proeverij op de centrale markt is op zijn plaats. Proef de lokale gerechtjes, zoals een pisco sour of de heerlijke vis en zeevruchten die Chili te bieden heeft. In de middag bezoek je een ecologisch wijnhuis in de Maipo vallei met de mogelijkheid een aantal ecologische wijnen te proeven. In de avond kun je de gezellige wijk Bellavista bezoeken met haar vele restaurants en barretjes.

bolivia chili

Dag 20 – Santiago de Chile vrije dag
Je kunt er vandaag op uittrekken om Santiago de Chile verder te verkennen. Of breng de dag door in het kleurrijke op heuvels gebouwde Valparaiso aan de Pacifische kust. Cajon del Maipo in de voorlopers van de Andes is ook een goede optie. Je kunt hier gletsjers en hooglandmeren bezoeken en baden in warme bronnen op 3000 meter.

Dag 21 – Santiago de Chile – einde Bolivia Chili rondreis
Helaas, je Bolivia Chili rondreis zit erop! Na het ontbijt heb je nog vrije tijd om de stad verder te verkennen. Je kunt je reis hier eindigen, verlengen of op eigen gelegenheid verder reizen.

bolivia chili

Hoogteziekte

De Bolivia en Chili rondreis gaat over grote hoogte. Om zo veel mogelijk te voorkomen dat je last van hoogteziekte krijgt is de reis zodanig samengesteld dat je stapje voor stapje naar hoger gelegen gebied reist. Zo kan je lichaam wennen aan de hoogte. We adviseren je om je vooraf goed te informeren over hoogteziekte.

Prijsinformatie Bolivia Chili rondreis

Reisduur21 dagen/20 nachten
ReissomVanaf € 2560,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, genoemde lunches en avondmaaltijden, transfers van en naar luchthavens en busstations, privé vervoer Santa Cruz – El Refugio Los Volcanes – Samaipata, binnenlandse vlucht (ca. €90 p.p.), entree Nationaal Park Amboró, dagexcursie in de omgeving van Samaipata (dag 5: tour naar het varenwoud van N.P. Amboró of de Condor Hike), 3 daagse tour Oude Handelsroute van Samaipata naar Sucre, vermelde dagexcursie Sucre, vermelde dagexcursie Potosí, openbaar vervoer van Sucre naar Potosí,  Potosí naar Uyuni, 3 daagse groepstour van Uyuni naar grens Bolivia/Chili, gedeelde transfer per bus van de grens Bolivia/Chili naar San Pedro de Atacama, tour maanvallei per fiets of bus, transfer van hotel naar vliegveld Calama en van vliegveld Santiago naar hotel, halve dag Stadswandeling Santiago de Chile en halve dag bezoek ecologisch wijnhuis in de Maipo Vallei
 ExclusiefInternationale vluchten,, overige maaltijden, optionele excursies, entree Salar de Uyuni (ca. Bs. 200 /€ 24 p.p., ter plekke te betalen in bolivianos), overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, fooien, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
AccommodatieOvernachtingen in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet, 1 nacht in Higuera in 2 persoonskamer met gedeelde voorzieningen, 2 nachten tijdens jeeptour Salar de Uyuni in meerpersoonskamers met gedeelde voorzieningen

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande Bolivia Chili rondreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Er zijn diverse mogelijkheden om de reis te upgraden, naar bijvoorbeeld privé groepen en Engelstalige gidsen. Marion helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets 

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Chili boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Marion geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Reisexpert Marion woont al jaren in Chili en heeft er vele reizen begeleid. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Marion je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!