17-daagse Bolivia hoogtepunten reis
Vanaf €2020,-

 • Indrukwekkende landschappen variërend van Andesgebergte tot jungle
 • Varen op het Titicacameer,
 • Jeeptocht door de Salar de Uyuni
 • Inclusief 3 binnenlandse vluchten (+/- 270 euro p.p.)

Deze avontuurlijke en gevarieerde rondreis Bolivia hoogtepunten laat je kennis maken met de veelzijdige cultuur en de overweldigend mooie natuur van Bolivia. Van Santa Cruz reis je naar Sucre, de prachtige koloniale hoofdstad. Via Potosí -de hoogste stad ter wereld- reis je naar Uyuni.  Je maakt een 3-daagse Jeeptour naar de Salar de Uyuni, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld, en naar het Nationaal Park Avaroa, met zijn geisers, vulkanen, prachtig gekleurde meren, flamingo’s, lama’s en vicuña’s. Je vaart over het Titicaca Meer en bezoekt het mystieke eiland Isla del Sol met zijn Inca cultuur. Ook bezoek je de jungle en pampa van het Nationaal Park Madidi, waar je kunt zwemmen met zoetwaterdolfijnen. Een enorm contrast met de rest van Bolivia!

bolivia hoogtepunten

Stel je eigen Bolivia hoogtepunten reis samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Bolivia hoogtepuntenreis  in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Susanne, onze lokale reisexpert.

Reisexpert Susanne woont al jaren in Bolivia. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Susanne je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Vanaf Amsterdam en Brussel vlieg je het beste met Air Europa via Madrid. Zo reis je naar Bolivia met de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstoot. Lees meer over vluchten naar Bolivia.

Route Bolivia hoogtepunten:

 • Dag 1 : Santa Cruz
 • Dag 2 t/m 3 : Sucre
 • Dag 4 : Potosí
 • Dag 5 : Uyuni
 • Dag 6 tm 8 : Jeeptocht Salar de Uyuni
 • Dag 9 t/m 11 : La Paz met bezoek aan het Titicaca Meer
 • Dag 12 t/m 14 : 3-daagse pampa tour Rurrenabaque
 • Dag 15 en 16 : downhill biken La Paz naar Yolosa
 • Dag 16 : La Paz
 • Dag 17 : Einde Bolivia hoogtepunten reis – terugvlucht

Dag 1: Start Bolivia hoogtepunten reis – Aankomst in Santa Cruz (ca. 450 m)
Je Bolivia hoogtepunten reis begint in Santa Cruz in het laagland van Bolivia. Vandaag kun je bijkomen van de reis en een indruk opdoen van het centrum van de stad met zijn gezellige Plaza.

Dag 2: Santa Cruz – Sucre (ca. 2.750 m)
Je vliegt in 40 min. naar Sucre, de witte hoofdstad. Je kunt op eigen gelegenheid de koloniale stad verkennen of een stadstour van een halve dag doen. Veel belangrijke gebouwen liggen rondom de Plaza. Vanaf het uitzichtpunt La Recoleta kun je de hele stad overzien.

bolivia hoogtepunten

Dag 3: Sucre (ca. 2.750 m)
Vandaag kun je naar eigen inzicht invullen. Als deze dag op zondag valt, dan is de traditionele Zondagsmarkt van Tarabuco een aanrader. De bevolking stroomt toe uit de omliggende dorpen om handelswaar te kopen en verkopen en je kunt er prachtige souvenirs vinden. De grootste lokale markt van Sucre, de Mercado Campesino is eveneens een bezoek waard. Ook het ASUR-textielmuseum is een aanrader. De streek is bekend om zijn weefkunst. Wil je actiever bezig zijn, dan kun je een wandeling maken over een Inca pad en de Maragua Krater bezoeken.

bolivia hoogtepunten

Dag 4: Sucre – Potosí (ca. 4.100 m)
In de ochtend neem je de bus van Sucre naar Potosí, een rit van zo’n 3 uur. Potosí is de hoogste stad ter wereld. Eens was het ook een van de rijkste steden ter wereld vanwege haar rijkdom aan zilver. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen van Cerro Rico net buiten het centrum van de stad kun je mijnwerkers aan het werk zien (de mijnwerkers werken niet op zondag). La Casa de la Moneda (de Munt) is een van de mooiste musea van Bolivia.

Dag 5: Potosí – Uyuni (ca. 3.600 m)
In de voormiddag heb je tijd om het koloniale centrum van Potosí verder te verkennen. Kort na het middaguur reis je per bus over de hoogvlakte naar Uyuni. De busrit duurt 3½ tot 4 uur. In het barre landschap onderweg zie je hoge cactussen en quinoa-velden.

bolivia hoogtepunten

Dag 6: Uyuni – San Juan, Aguaquiza of Puerto Chuvica (ca. 3.600 m)
Vandaag start je prachtige 3-daagse Jeeptour door de Salar de Uyuni en Nationaal Park Avaroa. Je bezoekt eerst het treinenkerkhof net buiten Uyuni en het Zoutmuseum in Colchani. Daarna ga je de immense zoutvlakte op. Onderweg bezoek je een hotel dat volledig uit zout is opgetrokken, een plaats waar zout gewonnen wordt, en de “ogen” van de Salar, waar bubbelende gassen van onder de zoutlaag naar boven komen. Je rijdt naar Isla Incahuasi, het cactuseiland, waar je een korte wandeling maakt tussen de enorm hoge cactussen door. Vanaf de top van het eiland heb je een 360◦ panoramisch uitzicht over de immense zoutvlakte. De overnachting is in een zeer eenvoudig zouthostal in een dorpje aan de rand van de zoutvlakte. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

bolivia hoogtepunten

Dag 7: San Juan, Aguaquiza of Puerto Chuvica – Huallajara (ca. 4.200 m)
Je rijdt over de zoutvlakte van Chigüana en komt bij een uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt op de semi actieve Ollagüe Vulkaan. Dan voert de tocht je door de Silolí Woestijn naar de lagunes Cañapa, Hedionda en Chiarkota. Ook bezoek je de Stenen Boom, een bizarre rotsformatie van meer dan 8 m hoog, en Laguna Colorada. Langs de rand van de lagune is vaak een grote hoeveelheid flamingo’s te zien. Je slaapt in Huallajara vlakbij Laguna Colorada in een zeer eenvoudig guesthouse (een meerpersoonskamer met gedeelde badkamer). Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

Dag 8: Huallajara – Uyuni – La Paz (ca. 3.600 m)
Vroeg uit de veren vandaag om Nationaal Park Avaroa te bezoeken. De dampen van de geiser Sol de Mañana zie je het beste bij het ochtendgloren. Mocht je het koud hebben dan kun je je opwarmen in de thermale baden van Polques. Via de Salvador Dalí woestijn kom je aan bij Laguna Verde vanwaar je de Licancabur Vulkaan ziet, en vervolgens kom je bij Laguna Blanca. Via de dorpen Villa Mar, Alota en het mijnwerkersstadje San Cristobal keer je terug naar Uyuni. Je bent op tijd in Uyuni voor de avondmaaltijd, voordat je op de toeristen nachtbus naar La Paz vertrekt om 20.00 uur. Vandaag is lunch inbegrepen.

bolivia hoogtepunten

Dag 9: La Paz (ca. 3.600 m)
Mocht je wakker zijn gedurende het laatste stuk van de busreis van El Alto (4.100 m) naar La Paz (3.600 m), dan zul je genieten van de afdaling! Rond half 7 kom je aan op het busstation van La Paz. De rest van de dag kun je deze boeiende stad vol tegenstellingen gaan verkennen: rijk, arm, modern, traditioneel, oud, nieuw, hoog, laag, alles door elkaar. Je kunt een kijkje gaan nemen in enkele kleine musea aan de Calle Jaén, de kabelbaan nemen naar El Alto (met 30 km de langste kabelbaan ter wereld), de artikelen gaan bekijken die op de heksenmarkt worden aangeboden of het Coca Museum bezoeken.

Dag 10: La Paz – Copacabana (ca. 3.800 m)
In de ochtend neem je de bus naar Copacabana, een rit van ca. 4½ uur. ‘s Middags heb je gelegenheid om dit heerlijke plaatsje aan de oever van het Titicaca Meer te verkennen. Je kunt over de Plaza wandelen en de Kathedraal bekijken, naar het haventje gaan of de Kruisweg lopen, langs de 14 Staties de Calvario berg op.

bolivia hoogtepunten

Dag 11: Copacabana – Titicaca Meer – Isla del Sol – Copacabana – La Paz (ca. 3.600 m)
Je wordt opgehaald en naar het haventje gebracht voor een dag-tour op het Titicacameer en naar Isla del Sol. De boottocht duurt ongeveer 1¾ uur. Op het eiland zie je in een klein museum pré-koloniale voorwerpen van de Inca- en Tiwanakota cultuur. Je bezoekt het uitkijkpunt Pallakasa om de zonsondergang te zien. Dan brengt de boot je in 45 minuten naar Yumani aan de zuidzijde van het eiland waar je de Inca-trappen en de Bron van de Eeuwige Jeugd bezoekt. Tussen 5 en 6 uur ben je weer terug in Copacabana, vanwaar je terug reist naar La Paz. Vandaag is een lunch(pakket) inbegrepen.

Dag 12: La Paz – Rurrenabaque – 3-daagse pampa tour (ca. 250 m)
Je vliegt in een half uur van La Paz naar tropisch Rurrenabaque. Het is een prachtige vlucht langs bergtoppen van meer dan 6.000 m hoog en over Nationaal Park Madidi. Hier begint je 3-daagse tour naar de pampa. Over de weg reis je naar Santa Rosa de Yacuma aan de Yacuma Rivier. Hier ligt een bootje klaar waarmee je naar de Eco Lodge vaart. Je zult de komende dagen veel dieren gaan zien, waaronder capibara’s (het grootste knaagdier ter wereld), schildpadden, de zwarte kaaiman, apen, vele vogels en wellicht anaconda´s. Je overnacht in een privé kamer in de Eco Lodge. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

Dag 13: pampa (ca. 250 m)
Na het ontbijt ga je zo´n 3 à 4 uur wandelen door moerasland, op zoek naar de anaconda. De gids kan je ook de zwarte en witte kaaiman aanwijzen. Na de lunch ga je een boottocht maken op de Yacuma Rivier om piranha´s te vangen of te zwemmen met speelse rivierdolfijnen. In het donker maak je een boottocht om de glinsterende ogen van de kaaiman te zien en ander nachtleven. Ook deze nacht breng je in de Eco Lodge door. Vandaag zijn lunch en diner inbegrepen.

bolivia hoogtepunten

Dag 14: pampa – Rurrenabaque – La Paz (ca. 3.600 m)
Op deze laatste dag van de tour zul je tijdens een boottocht groepen doodshoofdaapjes zien die in grote aantallen door de kruinen van de bomen trekken. Ook de zwarte en de rode brulaap komen in dit gebied voor. Na je lunch in de lodge keer je per boot en 4×4 Jeep terug naar Rurrenabaque. Deze middag heb je je terugvlucht naar La Paz. Vandaag is de lunch inbegrepen.

Dag 15: La Paz – downhill biken naar Yolosa – La Paz (ca. 3.600 m)
Je wordt opgehaald bij je hotel om een downhill bike tocht van La Paz naar Yolosa te gaan maken. Per busje word je naar het hoogste punt gebracht, La Cumbre (de top) op 4.700 m. Hier stap je op je mountainbike, en fiets je over de Gevaarlijkste Weg ter Wereld naar Yolosa, vlak voor Coroico. De af te leggen afstand is 64 km en je daalt meer dan 3.600 meter! Een fantastische ervaring, van de droge Altiplano daal je door verschillende vegetatiezones af naar de vochtige en tropische Yungas. In Yolosa ontvang je een lunch en kun je het zwembad gebruiken. Daarna reis je terug naar La Paz voor je overnachting.

Indien je niet wilt downhill biken kun ’s ochtends een stadstour of een tour naar Valle de la Luna (de Maanvallei) maken en ’s middags Chacaltaya, de hoogste skipiste ter wereld bezoeken. 

bolivia hoogtepunten

Dag 16: La Paz
Deze dag heb je ter vrije besteding in La Paz. Je kunt de stad verder gaan bekijken en je kunt souvenirs kopen. Er zijn onder andere prachtige kwaliteit alpaca truien en poncho’s te koop.

Dag 17: Einde Bolivia hoogtepunten reis – terugvlucht
Je prachtige Bolivia-reis zit er op. Vandaag reis je terug naar huis.

Hoogteziekte

Deze reis gaat over grote hoogte. Omdat je in korte tijd van Santa Cruz via Sucre naar Potosí op 4.100 m reist, kan het zijn dat je in Potosí last van de hoogte krijgt. Daarna daal je weer wat af naar Uyuni voordat je aan je Jeeptour door de Salar de Uyuni begint. We adviseren je om informatie over hoogteziekte te lezen.

Prijsinformatie Bolivia Hoogtepunten rondreis

Reisduur Bolivia Hoogtepunten rondreis17 dagen/16 nachten
Reissom Bolivia Hoogtepunten rondreisVanaf €2020,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, genoemde lunches en avondmaaltijden, binnenlandse vluchten (ca. €270 pp.), alle transfers van en naar de luchthavens en busstations, openbaar vervoer van Sucre naar Potosí,  Potosí naar Uyuni, Uyuni naar La Paz (nachtbus),  en La Paz naar Copacabana vv, 3 daagse tour in internationale groep van Uyuni door de Salar de Uyuni en N.P. Avaroa met Spaanstalige chauffeur/gids, dagexcursie in internationale groep van Copacabana naar Isla del Sol met Spaanstalige gids, inclusief entree, 3 daagse groepstour  Pampa/Rurrenabaque, met Engelstalige gids, downhill bike tour in internationale groep van La Paz naar Yolosa met Engelstalige gids (of alternatieve excursie, zie dag tot dag beschrijving).
ExclusiefInternationale vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, entree Salar de Uyuni (ca. US$ 30 p.p., ter plekke te betalen in bolivianos), entree pampa (ca. BS. 150/US$ 22 p.p, ter plekke te betalen in bolivianos), persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie BoliviaOvernachtingen in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet, 2 nachten in meerpersoonskamers met gedeelde voorzieningen tijdens jeeptour Salar de Uyuni.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Er zijn diverse mogelijkheden om de reis te upgraden, naar bijvoorbeeld privé groepen en Engelstalige gidsen. Susanne helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets naar Bolivia

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Bolivia boeken. Door zoveel mogelijk te kiezen voor rechtstreekse vluchten en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Susanne geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Meer inspiratie voor een rondreis hoogtepunten Bolivia

Wil je een Bolivia rondreis maken? Geef Susanne je wensen door en zij stuurt je een voorstel voor een Bolivia rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Bolivia.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!