Borneo met kinderen

21-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Rondreis Borneo met kinderen

21-daagse reis, vanaf € 1753,-

 • Overnachting bij orang-oetang opvangcentrum Sepilok
 • Verblijf in homestay bij lokale familie
 • Bezoek aan origineel longhouse van de Bidayuh stam
 • Kajaktocht en fietstour inclusief
 • Alle ontbijten, 11 lunches en 6 diners inbegrepen
 • Entreegelden voor alle parken inbegrepen
 • Engelssprekende gidsen tijdens alle tours
 • Alle transfers met eigen auto met chauffeur
 • Éen binnenlandse vlucht

Maleisisch Borneo met kinderen is een fantastisch avontuur, zeker voor natuurminnende families. Het regenwoud zit hier nog vol met wild. Je maakt prachtige tochten door het bos, overnacht op plekken midden in de natuur en vaart dwars door de jungle. Je komt oog in oog met orang-oetangs, maar zult ook prachtige vogels en heel veel andere apensoorten tegenkomen. Door het rustige reistempo, met meerdere overnachtingen op 1 plek en, waar mogelijk hotels met zwembad is dit ook een geschikte reis voor jongere kinderen. Een bijzondere zeekajak-tocht en een leuke fietstour zijn inclusief. Twee nachten overnacht je in een leuke homestay bij mensen thuis.

Reisexpert Nick woont al jaren in Maleisisch Borneo. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Maleisie.

Je eigen rondreis Maleisisch Borneo met kinderen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Maleisisch Borneo met kinderen helemaal naar eigen wens  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Nick, de Maleisië specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Maleisië of de beste reistijd Maleisië.

Route rondreis Borneo met kinderen:

 

 • Dag 1 : Start familiereis Maleisisch Borneo
 • Dag 2 : Sepilok
 • Dag 3-4 : Kinabatangan rivier
 • Dag 5-6 : Kundasang Hooglanden
 • Dag 7-9 : Strand Kudat
 • Dag 10 -12 : Kota Kinabalu, kayaktocht
 • Dag 13: Vlucht naar Kuching
 • Dag 14 en 15: Kuching, fietstocht
 • Dag 16-17 : Orang-oetan opvangcentrum, homestay
 • Dag 18 – 20 : Strand Damai, boottocht wetlands
 • Dag 21 : Einde familiereis Maleisisch Borneo, vlucht huiswaarts

Wil je de CO2 uitstoot van je vlucht zo veel mogelijk beperken, kies dan voor een directe vlucht naar Kuala Lumpur met KLM of Malaysia Airlines, van waar je doorvliegt naar Sandakan. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Route rondreis Maleisisch Borneo met kinderen

borneo met kinderen

Dag 1 – Aankomst Sandakan, naar Sepilok
Je Maleisisch Borneo vakantie start in Sandakan. Je komt aan op de luchthaven van Sandakan (meestal met een vlucht uit Kuala Lumpur). Het is maar een klein stukje rijden naar de overnachtingsplek, maar je kunt al de eerste glimpen van het plattelandsleven opvangen. In Sepilok verblijf je in een accommodatie die dichtbij het Sepilok Orangutan Centre ligt, dus mocht je daar nog tijd voor hebben dan kun je daar al een wandeling naartoe maken.

Dag 2 – Sepilok
Een dag in het teken van wilde dieren! Samen met een gids bezoek je het Sunbear Conservation Centre. In dit centrum worden deze bijzondere kleine beren opgevangen om ze later weer in het wild te kunnen uitzetten. Hierna bezoek je het Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary, een opvangcentrum voor neusapen. Hier kom je van alles te weten over deze grappige apen met hun grote neuzen.
Met zijn enorme neus wordt deze aap door de Maleise bevolking ook wel Orang Belanda ofwel de “Nederlandse mens” genoemd. De eerste scheepslui en missionarissen die op Borneo voet aan wal zetten hadden in de ogen van de lokale bevolking net zo’n grote lange neus als de neusaap. In de middag wordt het Rainforest Discovery Centre bezocht. Het bezoekerscentrum herbergt een prachtige tentoonstelling over dit regenwoud en de verschillende unieke plantensoorten en dieren. Dit centrum is ook beroemd vanwege de 150 meter lange canopy walk die een spectaculair uitzicht biedt over het regenwoud. In de boomtoppen zie je eekhoorns, vogels en wie weet wat nog meer. Je slaapt weer in het Nationale Park.

borneo met kinderen

Dag 3 – Bezoek Orang-oetang centrum, naar Kinabatangan rivier
Samen met een gids wandel je naar het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Hier kun je getuige zijn van het voeden van deze grote apen. Altijd heel bijzonder om mee te maken. Ook is er een video te zien over de rehabilitatie van de orangs. In de middag word je naar de pier in Sandakan gebracht voor de 2½ uur durende boottocht naar het Kinabatangan Wetlands Resort. Dit ligt aan Sabah’s langste rivier, de Kinabatangan, en dit is dé plek om vogels te spotten en wildleven te zien in onaangetaste mangrove- en moeraslandschappen. In de middag staat een riviercruise op het programma, op zoek naar een aantal van de tien primatensoorten die hier leven. Daarnaast is dit het leefgebied van dwergolifanten, orang-oetangs en vele soorten toekans. Je dineert en overnacht in het mooie resort.

borneo met kinderen

Dag 4 – Kinabatangan rivier
Word wakker met het geluid van gibbons en toekans. Om 06.00 uur ga je aan boord van een ochtend riviercruise naar het Pitas meer om vogels en wild te spotten. Na het ontbijt kun je de lokale dorpjes in de omgeving bezoeken. In de middag volgt nog een laatste riviercruise. De jungle ziet er op elk moment van de dag weer anders uit.

Dag 5 – naar de Kundasang Hooglanden
Je wordt opgehaald door een auto met chauffeur voor een tocht naar de hooglanden van Sabah. Onderweg passeer je vele dorpjes en palmolieplantages. In Poring kun je lunchen in een lokaal restaurant, waarna je je gids ontmoet die je meeneemt op een 30-45 minuten durende trek door prachtig regenwoud. Je zal onderweg een aantal keer stoppen om mooie foto’s te nemen van de bijzondere uitzichten over het Mount Kinabalu gebergte. Je komt in de middag aan bij je accommodatie in de hooglanden. Check in en geniet de rest van de dag van de frisse en “koudere” lucht. Als je wilt kun je een taxi nemen naar het War Memorial of naar de Desa Farm Melk boerderij.

maleisie vakantie

Dag 6 – Kinabalu Nationaal Park & Poring Heetwaterbronnen
Vandaag verken je het schilderachtige landschap van het Kinabalu Nationaal Park en de unieke bergketen van de Crocker Range. Stop bij de fruit- en handwerkmarkt van Pekan Nabalu en wandel over de natuurpaden van het park. Je gids kan je van alles vertellen over de plantensoorten in het gebied en je kunt een foto maken van de kleinste orchidee van Borneo. Na een stukje in de auto, kom je aan bij de Poring Hotsprings. Hier maak je eerst een gave wandeling op 60 meter hoogte door de bomen! Na deze Canopy Walk kun je relaxen in de heetwaterbronnen.

Dag 7 Naar Kudat
Ontmoet je chauffeur in de hotel lobby en rijd door het prachtige regenoud in een uur of 3 naar Kudat, gelegen op de uiterste noordpunt van het vasteland van Borneo. Je verblijft hier in een nette bungalow op een prachtig punt, met uitzicht over de Zuid-Chinese Zee.

maleisie vakantie

Dag 8 – Kudat
Een vrije dag om lekker te zwemmen of te surfen. Het is leuk om naar het Tip of Borneo uitkijkpunt te wandelen, niet ver van de accommodatie. Een perfecte plek om mooie foto’s te nemen.

maleisie vakantie

Dag 9- Kudat
Nog een vrije dag op deze relaxte plek. Tijd om te surfen, aan je boek toe te komen, langs het strand te wandelen en te genieten van zee en zon.

Dag 10 – Naar Kota Kinabalu
Na de natuur van Sabah ontdekt te hebben is het ook leuk om in de stedelijke cultuur te duiken. Je wordt door een chauffeur naar de hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu gebracht, een tocht van een paar uur. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad. Je hebt de rest van de dag de tijd om deze grote stad te bekijken. Er is genoeg te doen in deze stad, maar bezoek vooral de nachtmarkt aan zee, waar je de verste vis kunt krijgen!

Dag 11 – Kota Kinabalu, zeekajakken
Het strand van Tanjung Aru ligt net buiten de stad. Hier begint een leuke zeekajaktocht. Eerst krijg je een uitgebreide veiligheidsbriefing van de gids en daarna peddel je naar een van de eilanden voor de kust. Hier zijn talloze snorkelmogelijkheden. Je vaart verder naar een ander eiland waar je je lunch kunt gebruiken. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt varen. In de middag kajak je terug naar het strand.

maleisie vakantie

Dag 12 – Kota Kinabalu, vrije dag
Een vrije dag om deze aangename stad te bekijken. Bezoek eens een Chinese of Indiase tempel of ga naar het Viewpoint dat een prachtige blik op de stad biedt.

Dag 13 Vlucht naar Kuching
Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak, het andere gedeelte van Maleisië dat op Borneo ligt. Ook hier verblijf je in een comfortabel hotel met zwembad. Kuching is een levendige stad, met een gezellig winkelhart en een keur van eetstalletjes. Langs de Sarawak rivier is het heerlijk flaneren.

maleisie vakantie

Dag 14 – fietstocht Kuching
In het centrum van Kuching ontmoet je je fietsgids. Je krijgt een korte veiligheidsinstructie en dan is het op de pedalen langs de hoogtepunten en de verborgen parels van de stad. Je fietst door kleine straatjes en bezoekt een moskee. Ook stop je bij kleine eettentjes om lokale heerlijkheden te proberen. Aan de andere kant van de rivier bezoek je een markt waar je een aantal exotische producten kunt vinden. De fietstocht gaat verder door Maleisische kampungs (dorpjes), waar de gids ook een en ander over de levenswijze zal uitleggen. Aan het eind van de middag zet je de fiets op een traditionele sampang en vaar je terug naar de stad.

Dag 15: Kuching, vrije dag
Lekker, eens een dagje zonder programma. Slaap uit en doe het rustig aan. Kuching heeft nog heel veel te bieden. Dwaal door het oude hart en bewonder de koloniale gebouwen of bezoek een kleurrijke pasar. Ook lonkt het zwembad bij het hotel.

borneo met kinderen

Dag 16 – Bezoek orang-oetangs, verblijf homestay
Een mooie rit brengt je naar het Semenggoh Orangutan Centre. Hier kun je deze imposante apen bewonderen terwijl ze door de bomen slingeren of fruit eten tijdens voedingstijd. Hierna word je naar Kampung Sadir gebracht, een mooi authentiek dorpje waar je in een homestay, een eenvoudige accommodatie bij mensen thuis, overnacht. Je geniet hier van een lunch, bereid met lokaal gekweekte ingrediënten en in de middag bezoek een origineel Bidayuh longhouse. Hier maak je kennis met de levenswijze van deze stam. Je brengt een bezoek aan een schooltje en een handwerkplaats. Een authentiek diner in de homestay is inbegrepen. ’s Avonds kun je nog kiezen voor een spannende nachtwandeling op zoek naar vuurvliegjes en andere nachtbeestjes.

Dag 17 – Borneo met kinderen – verblijf homestay
Een dag om bij de homestay door te brengen. Je bent te gast bij een familie en met hun kan je overleggen wat je vandaag wilt doen. Je kunt wat dorpjes in de omgeving bezoeken, wandelen door de jungle of van de vrouw des huizes kookles krijgen.

maleisie vakantie

Dag 18 – Jungletrek, naar Damai
In de morgen maak je een mooie wandeling door het regenwoud naar een waterval. Hier kun je, omringd door dichte begroeiing en begeleid door junglegeluiden, een verfrissende duik in de poel onder de waterval nemen. Na een laatste lunch in de homestay rijd je naar Damai, waar je in een resort aan de kust verblijft.

maleisie vakantie

Dag 19 – Damai, boottocht Kuching Wetlands
In Santubong ga je aan boord van een cruise door de Kuching Wetlands. De boottocht gaat door mangrove bossen en langs het historische stadje Santubong. Bij de monding van de rivier is er een kans om de Irrawaddy dolfijn te spotten. Op het eiland Satang bezoek je een centrum waar de Sarawak zeeschildpad wordt beschermd. Je kunt zien hoe hier schildpaddeneitjes worden uitgebroed. De zeetuinen rond het eiland zijn zeer geschikt om te snorkelen. Na de lunch wordt teruggevaren naar het vasteland en heb je de rest van de middag vrij in het resort in Damai.

Dag 20  – Damai, vrije dag
Een vrije dag in het resort. Je kunt van het zwembad genieten of van het strand of het Sarawak Cultural Village bezoeken– een openluchtmuseum niet ver van het hotel.

Dag 21 – Einde rondreis, vlucht naar huis
Helaas, jullie rondreis Borneo met kinderen is ten einde gekomen. Je wordt naar de luchthaven van Kuching gebracht voor de vlucht huiswaarts.

Borneo met kinderen

Prijsinformatie rondreis Maleisisch Borneo met kinderen

Reisduur rondreis Borneo met kinderen21 dagen/20 nachten
Reissom Maleisie vakantieVanaf € 1753,- per persoon (op basis van 4 personen)
InclusiefAlle overnachtingen met ontbijt, 11 lunches en 6 diners, Engelssprekende gidsen tijdens alle tours, alle transfers met eigen chauffeur, entreegelden voor alle parken
Exclusief(Internationale) vluchten, toerisme belasting 10 MYR per kamer per nacht (ter plekke te betalen) overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Hotels MaleisieOvernachtingen in een tweepersoonskamer

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Nick helpt je graag bij het samenstellen van jouw rondreis Maleisisch Borneo met kinderen.

Vliegtickets vakantie Maleisisch Borneo

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Maleisisch Borneo boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Nick geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Je eigen Maleisisch Borneo reis

Wil je een gezinsvakantie door Maleisisch Borneo maken? Geef Nick je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Maleisisch Borneo.

Meer inspiratie voor een verre reis met kinderen?

Onze lokale reisspecialisten hebben veel ervaring met het organiseren van bijzondere verre reizen met kinderen. Zij stellen graag een reis op maat voor je samen. Bekijk het overzicht van onze verre reizen met kinderen.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!