Cambodja reisadvies: Maak kennis met Jurry

Jurry kwam tijdens een lange reis terecht in Cambodja. De vriendelijke, open Cambodjanen zorgden ervoor dat hij zich er snel thuis voelde en hij ging aan de slag bij een lokale reisorganisatie. Inmiddels is hij manager van deze organisatie en is hij gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerkreizen. “Cambodja is nog steeds heel authentiek.”


specialist cambodja

Tien jaar geleden werkte Jurry nog bij een assurantiekantoor. Door de financiële crisis raakte hij zijn baan kwijt en nam hij een jaar vrij om te gaan reizen. Hij trok door Australië en Canada en kwam vervolgens in Cambodja terecht. “En daar ben ik blijven hangen”, zegt hij. “Vooral de Cambodjanen zelf spraken me aan. Je voelt je daar niet de zoveelste toerist. Ze zijn open, lachen altijd en zijn altijd in voor een praatje. Misschien komt het wel door de heftige geschiedenis van hun land: hun vriendelijkheid is een tegenhanger voor alle ellende die ze hebben doorgemaakt.” Jurry wilde niet blijven rondhangen in Cambodja en zocht een baantje. Hij ging aan de slag bij een reisorganisatie om daar de administratie op orde te brengen en hij groeide uit tot manager van het bedrijf.

Cambodja reisadvies

Persoonlijke aanpak

Jurry is inmiddels gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerkreizen. “Als het uitvoerbaar is, dan doen we het”, vertelt hij enthousiast. “Reizigers kunnen met de meest aparte verzoeken komen, we proberen het allemaal te regelen. Onze aanpak is heel persoonlijk. We maken de reis natuurlijk helemaal naar de wensen van de klant. We denken graag mee met mensen, zodat zij hun droomreis kunnen maken. Ter plekke zijn we altijd bereikbaar. Bij aankomst ontvangen we de reizigers en als er iets is, dan kunnen ze ons altijd bereiken.”

Cambodja reisadvies

Duurzaam toerisme Cambodja

Na negen jaar in Cambodja is Jurry nog altijd dolenthousiast over het land en hij wil reizigers graag de mooiste plekken van Cambodja laten zien. “Cambodja is nog heel authentiek”, zegt hij. “Natuurlijk heb je Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld. Dat weten reizigers heel goed te vinden, net als Phnom Penh. Maar daarbuiten is nog zoveel meer te ontdekken. Jungle, eilanden, een traditioneel platteland: het is prachtig. Bovendien is Cambodja bij uitstek geschikt voor duurzaam toerisme. Er zijn talloze kleine projecten die door lokale gemeenschappen worden gerund. Je kunt slapen in homestays, boeren helpen met rijst planten en dorpjes in de omgeving bezoeken. Een mooie manier om Cambodja goed te leren kennen.”

specialist cambodja

Onontdekte plekken Cambodja

Jurry’s favoriete plek in Cambodja is Kampot. Dit is een klein, lieflijk stadje aan een rivier, met in de omgeving veel kleine dorpen, rijstvelden en peperplantages. Je kunt hier ook een boottochtje maken over de zijtakken van de Kampot-rivier. “Daarnaast vind ik het noordenoosten van Cambodja prachtig”, zegt hij. “Reis bijvoorbeeld naar het plaatsje Stung Treng, om de mooie omgeving te ontdekken. Hier vind je de Mekong Waterfalls en een brede rivier met stroomversnellingen. Er leven veel lokale stammen en je kunt hier mountainbiken en meerdaagse trekkings maken. Ook de jungle in het zuidwesten is een aanrader. Hier slaap je in kleinschalige eco-lodges, midden in de natuur.”

specialist cambodja

Gouden tips Cambodja

Veel reizigers kiezen ervoor om Cambodja te combineren met Thailand of Laos, terwijl het ook een prima bestemming is om een paar weken door te brengen. “Er is zoveel te beleven”, zegt Jurry. “Ik wil alle reizigers aanraden om in elk geval een homestay te doen, want dat is in Cambodja een prachtige ervaring. Natuurlijk moet iedereen een keer de amok proeven, het nationale currygerecht van Cambodja. Verder is een verblijf op de eilanden Koh Rong of Koh Rong Samloem een heerlijke afsluiting van je reis. Thailand mag dan bekend staan om de eilanden, maar Cambodja doet daar zeker niet voor onder.”

specialist cambodja

Je eigen Cambodja rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Cambodja? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jurry, de specialist Cambodja. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jurry.

Maak kennis met Jurry, de specialist Cambodja die er al jaren woont. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele Cambodja reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!