Cambodja vakantie

De ideale reisroute volgens onze lokale reisexpert
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De ideale route voor een Cambodja vakantie

 20-daagse reis

 • Reis met maximale positieve impact
 • Ervaar het plattelandsleven in Cambodja
 • Spot Irrawady dolfijnen in Stung Treng of Kampi
 • Heerlijk relaxen aan het strand in de omgeving van Sihanoukville

Tijdens deze Cambodja vakantie ontdek je in 3 weken de schoonheid van Cambodja. Je begint je reis in in Siem Reap. Hier kun je op eigen gelegenheid de beroemde tempels van Angkor ontdekken. Je maakt een fietstocht over het eiland Koh Trong in de Mekongrivier en je gaat op zoek naar de zeldzame Irrawady dolfijnen in Stung Treng en Kampi. Vanuit Mondulkiri bezoek je de animistische Phnong minderheid en kun je olifanten wassen. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Pnomh Penh niet ontbreken. Het is heerlijk relaxen aan het strand vlakbij Sihanoukville.

Op zoek naar de ideale route voor je Cambodja vakantie? Reisexpert Jurry die al jaren in Cambodja woont geeft je zijn favoriete route en tips. Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Cambodja vakantie

Reizen met positieve impact

Toerisme biedt veel locals in ontwikkelingslanden de kans op een eigen inkomen. Ook kunnen opbrengsten vanuit toerisme helpen bij het beschermen van belangrijke natuurgebieden. Als reiziger kun je daarbij helpen. Reis je naar Cambodja en wil je zorgen dat je geld zoveel mogelijk op de goede plek en bij locals terechtkomt? Better Places zorgt ervoor dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je vaak verblijft kleinschalige hotels en excursies doet die bijdragen aan het behoud van de natuur.

Van te voren via de mail een plezierig contact gehad met de reisspecialist ter plekke om zo samen tot een passend reisvoorstel te komen. Het bleek inderdaad en fantastische reis te zijn, ervaren en enthousiaste gidsen en logeren bij de mensen thuis en zo het leven van de mensen in Cambodja van dicht bij mee te maken.

Je eigen Cambodja vakantie

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Cambodja vakantie in overleg met reisspecialist Jurry aanpassen. Geef Jurry je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Cambodja of de beste reistijd Cambodja.

Dag 1 – Start Cambodja vakantie – Aankomst Siem Reap
Aankomst in Siem Reap. Transfer van luchthaven naar het hotel. In het hotel krijg je een briefing over je rondreis Cambodja. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2 – Siem Reap vrije dag
De komende twee dagen kun je de omgeving van Siem Reap en de tempels van Angkor te bezoeken. De tempels liggen verspreid over een groot gebied en je kunt ze op verschillende manieren bezoeken.  Huur bijvoorbeeld een brommertaxi of bezoek ze op de fiets. Angkor Thom, de voormalige hoofdstad, is zeker een bezoek waard. Hier kun je een bezoek brengen aan de 216 stenen gezichten van Bayon. Ook Ta Prohm, een tempel die overwoekerd is door een wurgvijg, is de moeite waard.

Dag 3 – Siem Reap vrije dag
Nog een vrije dag om de prachtige ruïnes in de omgeving van Siem Reap te bezoeken.  Het is aan te raden om aan het einde van de middag Angkor Wat te bezoeken. Dit is ’s werelds grootste religieuze monument en het staat bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De zonsondergang is onvergetelijk mooi.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Een bijzonder hotel

Dit kleine hotel is verstopt tussen hoge bomen en vormt een fijne plek om te ontspannen, mede door de twee zwembaden, spa-faciliteiten en het restaurant. Het vriendelijke personeel, de stijlvolle inrichting en het goede bed maken je verblijf extra comfortabel. Het hotel steunt verschillende sociale projecten, zoals een muziekschool, lokale kunstacademie, museum en The Green Gecko Project, dat straatkinderen steunt. Lees meer over Jaya House River Park.

Het leven van een monnik

Altijd al benieuwd geweest naar het leven van een monnik? Deze experience geeft je een kijkje in het leven van een monnik in Siem Reap. Je lokale gids is een voormalige monnik. Je bezoekt met hem twee pagodas waar hij destijds heeft gewerkt. Lees meer

Cambodja vakantie

Dag 4 – plattelandsleven rondom Siem Reap – vrije middag
Vandaag ga je het echte plattelandsleven van Cambodja ontdekken. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids breng je een bezoek aan het dorpje Krabey Riel, net buiten Siem Reap.  Je bezoekt het huis van een lokale familie, achterin de tuin kun je zien hoe aan huis rijstwijn gemaakt wordt. Daarna bezoek je de lokale markt van het dorp. Een klein stukje verder staat de ossenkar al op je te wachten voor een kort ritje. Na de rit ga je op weg naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar drijvende dorp Mechrey. Je vaart langs drijvende huizen, scholen, benzinestations en nettenmakerijen. Na afloop rijd je weer terug naar Siem Reap waar je rond lunchtijd weer aankomt.

Dag 5 – Siem Reap naar Stung Treng
Je privé auto met Engelssprekende chauffeur komt je na de lunch bij het hotel ophalen. Jullie gaan op weg naar Stung Treng in het wilde Noordoosten van Cambodja. Onderweg kun je zo vaak stoppen als je wilt om foto’s te maken of de benen te strekken. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 6 – ontdek het Mekong gebied ten noorden van Stung Treng
Vandaag breng je onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan  het Mekong gebied ten noorden van Stung Treng. Je rijdt in ongeveer anderhalf uur naar het noorden richting de grens met Laos , waar je op de boot stapt en over de Mekong rivier naar de imposante Mekong watervallen vaart. Te voet bezoek je de watervallen en een klein afgelegen vissersdorpje, waar je meer leert over traditionele medicijnen tegen bijvoorbeeld malaria en diarree die de lokale mensen hier gebruiken. Vervolgens ga je naar het zuidelijke tipje van Hang Khone eiland, een van de 4000 eilanden waar dit gebied bekend om is. Per boot ga je op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Na de lunch (inbegrepen) stap je in de de kayak om door “flooded forest” en de “Ramsar wetlands” te peddelen. Het is een bijzondere tocht langs bomen die uit het water steken. Aan het einde van de kayak trip ga je per longtail boot terug naar de auto die je weer terug naar Stung Treng brengt.

Dag 7 – Stung Treng naar naar het eiland Koh Trong in de Mekongrivier
Per auto volg je de Mekong rivier naar het zuiden. Net buiten Kratie passeer je Kampi, de beste plek in Cambodja om Irrawaddy dolfijnen te spotten. Mocht je ze in Stung Treng niet hebben gezien, hier is de kans dat je ze ziet heel groot. Even verderop staat de bekende 100 pilaren pagode. De tempel is rijkelijk versierd met Boeddhabeelden en schilderingen. In Kratie neem je de ferry naar het eiland Koh Trong in de Mekongrivier. De auto gaat niet mee naar het eilandje, je bagage wel. Op Koh Trong staan motortaxi’s klaar om je naar je hotel te brengen, gewoon achterop de motor. Je bagage wordt apart vervoerd.

Dag 8 – fietstocht Koh Trong en naar Mondulkiri
In de ochtend maak je met een lokale gids een mooie fietstocht  over Koh Trong (ongeveer 9 km). Je fietst over smalle paden en langs traditionele Khmer huizen en -pagodes. Onderweg stop je zo vaak je maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten of te kijken naar het productieproces van lokale producten. Je kunt hier zelfs een boom planten met je eigen naam, als onderdeel van een rehabilitatie-project. Na de fietstocht word je weer achterop de brommer naar de ferry gebracht. Na de overtocht staat je auto al weer klaar om je naar Mondulkiri te brengen. In Kratie maak je een stop voor de lunch (inbegrepen) om vervolgens in in ongeveer 3 uur naar Mondulkiri te rijden.

Cambodja vakantie

Dag 9 – bezoek  dorp Phnong stam en olifanten wassen
’s Ochtends word je opgehaald door een Engelssprekende gids voor een leuke excursie. Allereerst bezoek je een dorp van de animistische Phnong minderheid.  De Phnong zijn landarbeiders, en verbouwen rijst, fruitbomen, koffie, rubber en cashewnoten. Ook behoort jagen nog steeds tot hun bezigheden. In het dorp staan nog enkele traditionele Phnong huizen. Na het bezoek aan het dorp wandel je door het bos naar een riviertje met een kleine waterval. Een prachtige plek voor een traditionele Phnong lunch. Na de lunch bezoek je een olifantenkamp, waar je van alles leert over deze imposante dieren: wat ze eten, hoeveel ze wegen, hoe oud ze worden en wat ze bijdragen aan het bos en het behoud ervan. De lokale mahouts (olifantentrainers) laten je zien hoe er met de dieren wordt gewerkt. Er wordt hier niet meer op de olifanten gereden, dit is afgeschaft om het leven van de olifanten te verbeteren. Maar wat misschien wel het leukste is, je mag ze zelf wassen en schrobben. Neem dus zwemkleding en een handdoek mee.

Cambodja vakantie olifanten

Een bijzondere maaltijd

Tijdens je Cambodja vakantie kun je op verschillende plaatsen een avondmaaltijd boeken bij een lokale familie. Bij aankomst trekt de vrouw des huizes mij meteen mee de keuken in. In no time zetten we samen een heerlijke maaltijd op tafel, die we met het hele gezin gezellig oppeuzelen. Een onvergetelijke ervaring voor ons, maar ook voor de familie. Moeder Phaen is dolblij was met ons bezoek.  Lees meer over deze bijzondere ervaring

Dag 10 – Mondulkiri naar Phnom Penh
Vandaag ga je naar de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg heb je de mogelijkheid stops te maken.

Dag 11 – Phnom Penh vrije dag
Je hebt vandaag een vrije dag in Phnom Penh. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het koninklijk paleis. Hier staat onder andere de bijzondere zilveren pagode, gemaakt met meer dan 5000 zilveren tegels, een Boeddha van emerald en een gouden Boeddha ingelegd met meer dan 9500 diamanten. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende “Killing Fields” en de Tuol Sleng gevangenis kun je in het duistere verleden van Cambodja duiken en leren over de Khmer Rouge periode .

Cambodja vakantie – Refill not Landfill

Het project Refill not Landfill zet zich in om in Cambodja zo veel mogelijk gebruik te maken van hervulbare flessen. Als reiziger gebruik je per week gemiddeld 15 waterflessen per persoon. Met zo’n vijf miljoen toeristen per jaar kan je wel bedenken wat een gigantische afvalberg is die wij daar achterlaten. Dit project zet zich in om mensen te stimuleren om een eigen hervulbare fles mee te nemen of daar aan te schaffen, en deze op één van de vele waterpunten gratis te vullen met drinkwater. Een digitale kaart laat je precies zien waar je deze punten kan vinden. Lees hier meer over Refill Cambodja

Dag 12 – Phnom Penh naar Koh Kong
Vandaag ga je per privé taxi naar Koh Kong. Bij de Tatai brug vlakbij de grens met Thailand stap je in de boot  die je naar de Rainbow Lodge brengt. De Rainbow Lodge is prachtig gelegen, midden in de natuur en aan de rivier.  Tot het eind van de middag heb je tijd voor jezelf. Laat de natuurlijke omgeving op je inwerken en luister naar de junglegeluiden. Je mag gratis gebruik maken van de kajaks die bij het resort liggen. In de rivier kun je heerlijk zwemmen. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Dag 13 – Koh Kong vrije dag
Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. De lodge kan verschillende activiteiten voor je regelen. Maak bijvoorbeeld een korte trek door de jungle van Koh Kong onder leiding van een lokale gids. De gids wijst je op de dieren die je onderweg kunt tegenkomen, als gekko’s, spinnen, slangen en kevers. De tocht duurt ongeveer twee uur en is goed te doen. Het lopen wordt uiteindelijk beloond met een prachtige waterval waar je kunt picknicken, zwemmen, zonnen en relaxen. Hier komen soms ook veel Cambodjaanse toeristen die een paar dagen vrij hebben. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Een unieke overnachting midden in de natuur

Slaap middenin de natuur in de bijzondere Rainbow Lodge aan de Tatai rivier. De gebouwen gaan op in de natuur en zijn  gebouwd van natuurlijke materialen. De accommodatie investeert in natuurbehoud projecten en (de educatie van) de lokale gemeenschap. Als je op zoek bent naar een off-the-beaten-track accommodatie waar je ook heerlijk kunt ontspannen, dan is dit de ideale lodge. Lees meer over de Rainbow lodge.

Dag 14 – Cambodja vakantie – Koh Kong naar Sihanoukville
Het is tijd voor een paar dagen relaxen aan het strand. Per boot ga je terug naar de Tatai brug en dan per privé taxi door naar Sihanoukville. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 15 – Sihanoukville naar Koh Rong Samloem
Vandaag ga je naar een van de mooiste eilanden van Cambodja: Koh Rong Samloem. Je wordt opgehaald en naar Serendipity Beach pier gebracht, waar een boot je binnen 1 uur naar Koh Rong Samloem zal brengen. In de vroege middag kom je aan op Koh Rong Samloem en heb je de rest van de dag vrij om te relaxen.

Dag 16 – Koh Rong Samloem vrije dag
Je kunt vandaag volop genieten van de diverse stranden van het eiland. Op het eiland zelf vind je 5 stranden, maar in een baai voor de kust van het eiland vind je Saracenen Bay. Saracenen Bay prijst zichtzelf met een 5 kilometer lang zandstrand en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kun je ook genieten van de natuur op het eiland, want naast stranden vind je er ook bergen, watervallen en zoetwaterstromen. In de avond is het aan te raden vers gevangen vis te eten bij een van de vele restaurantjes.

Dag 17 – Koh Rong Samloem naar Sihanoukville en naar Kampot
Je laatste dag op Koh Rong Samloem is aangebroken. Je neemt de boot terug naar Sihanoukville waar een auto met chauffeur voor je klaar staat om je naar Kampot te brengen. Dit is een directe transfer en duurt ongeveer 2 uur.

Dag 18 – per tuktuk naar zoutvelden, Phnom Chhnouk en peper plantages
Onder begeleiding van een Engelssprekende gids, bezoek je vandaag per tuktuk de omgeving van Kampot. De tuk tuk brengt je naar zoutvelden, Phnom Chhnouk (grot met Angkor-era tempel) en peper plantages. Je rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar je heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (deze lunch is niet inbegrepen).

Dag 19 – Kampot naar Phnom Penh
Vandaag ga je per privé taxi naar Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 20 – Phnom Penh – einde Cambodja vakantie
Het einde van deze Cambodja vakantie is aangebroken. Je wordt op tijd voor je vlucht naar de luchthaven gebracht.

Route Cambodja vakantie:

 • Siem Reap
 • Stung Treng
 • Koh Trong eiland
 • Mondulkiri
 • Phnom Penh
 • Koh Kong
 • Sihanoukville
 • Kampot
 • Phnom Penh

CO2 neutraal op reis

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij maken jouw reis CO2 neutraal door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 neutraal op reis.

17 Werelddoelen

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties zeventien Werelddoelen opgesteld die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Deze Sustainable Development Goals moeten de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Better Places is een sociale onderneming. Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken mits het op een verantwoorde manier gebeurt en wij laten je zien hoe je met je rondreis een bijdrage kunt leveren aan de Werelddoelen. Lees meer

Cambodja vakantie

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!