Cambodja vakantie

De ideale reisroute volgens onze lokale reisexpert
Ontvang een voorstel op maat

De ideale route voor een Cambodja vakantie

 20-daagse reis

  • Reis met maximale positieve impact
  • Ervaar het plattelandsleven in Cambodja
  • Spot Irrawady dolfijnen in Stung Treng of Kampi
  • Heerlijk relaxen aan het strand in de omgeving van Sihanoukville
  • Geen binnenlandse vluchten

Tijdens deze Cambodja vakantie ontdek je in 3 weken de schoonheid van Cambodja. Je begint je reis in in Siem Reap. Hier kun je op eigen gelegenheid de beroemde tempels van Angkor ontdekken. Je maakt een fietstocht over het eiland Koh Trong in de Mekongrivier en je gaat op zoek naar de zeldzame Irrawady dolfijnen in Stung Treng en Kampi. Vanuit Mondulkiri bezoek je de animistische Phnong minderheid en kun je olifanten wassen. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Pnomh Penh niet ontbreken. Het is heerlijk relaxen aan het strand vlakbij Sihanoukville.

Op zoek naar de ideale route voor je Cambodja vakantie? Reisexpert Jurry die al jaren in Cambodja woont geeft je zijn favoriete route en tips. Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba
Cambodja vakantie

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van de winst in goede doelen.

Van te voren via de mail een plezierig contact gehad met de reisspecialist ter plekke om zo samen tot een passend reisvoorstel te komen. Het bleek inderdaad en fantastische reis te zijn, ervaren en enthousiaste gidsen en logeren bij de mensen thuis en zo het leven van de mensen in Cambodja van dicht bij mee te maken.

Je eigen Cambodja vakantie

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze Cambodja vakantie in overleg met reisspecialist Jurry aanpassen. Geef Jurry je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Cambodja of de beste reistijd Cambodja.

Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de leukste Cambodja vakantie.

Dag 1 – Start Cambodja vakantie – Aankomst Siem Reap

Aankomst in Siem Reap. Transfer van luchthaven naar het hotel. In het hotel krijg je een briefing over je rondreis Cambodja. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2 – Siem Reap vrije dag

De komende twee dagen kun je de omgeving van Siem Reap en de tempels van Angkor te bezoeken. De tempels liggen verspreid over een groot gebied en je kunt ze op verschillende manieren bezoeken.  Huur bijvoorbeeld een brommertaxi of bezoek ze op de fiets. Angkor Thom, de voormalige hoofdstad, is zeker een bezoek waard. Hier kun je een bezoek brengen aan de 216 stenen gezichten van Bayon. Ook Ta Prohm, een tempel die overwoekerd is door een wurgvijg, is de moeite waard.

Dag 3 – Siem Reap vrije dag

Nog een vrije dag om de prachtige ruïnes in de omgeving van Siem Reap te bezoeken.  Het is aan te raden om aan het einde van de middag Angkor Wat te bezoeken. Dit is ’s werelds grootste religieuze monument en het staat bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De zonsondergang is onvergetelijk mooi.

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, dan is de KLM vlucht met een overstap in Bangkok de beste keuze. Zo veel mogelijk kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Een bijzonder hotel

Dit kleine hotel is verstopt tussen hoge bomen en vormt een fijne plek om te ontspannen, mede door de twee zwembaden, spa-faciliteiten en het restaurant. Het vriendelijke personeel, de stijlvolle inrichting en het goede bed maken je verblijf extra comfortabel. Het hotel steunt verschillende sociale projecten, zoals een muziekschool, lokale kunstacademie, museum en The Green Gecko Project, dat straatkinderen steunt. Lees meer over Jaya House River Park.

Cambodja vakantie
Dag 4 – plattelandsleven rondom Siem Reap – vrije middag

Vandaag ga je het echte plattelandsleven van Cambodja ontdekken. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids breng je een bezoek aan het dorpje Krabey Riel. Je bezoekt het huis van een familie. Daarna bezoek je de lokale markt van het dorp. Een klein stukje verder staat de ossenkar op je te wachten voor een kort ritje. Daarna ga je naar het Tonle Sap meer voor een boottocht naar drijvend dorp Mechrey. Je vaart langs drijvende huizen, scholen en nettenmakerijen. Na afloop rijd je terug naar Siem Reap waar je rond lunchtijd weer aankomt.

Dag 5 – Siem Reap naar Stung Treng

Je privé auto met Engelssprekende chauffeur komt je na de lunch bij het hotel ophalen. Jullie gaan op weg naar Stung Treng in het wilde Noordoosten van Cambodja. Onderweg kun je stoppen om foto’s te maken of de benen te strekken. De rit duurt zo’n 4 uur.

Cambodja vakantie

Het leven van een monnik

Altijd al benieuwd geweest naar het leven van een monnik? Deze experience geeft je een kijkje in het leven van een monnik in Siem Reap. Je lokale gids is een voormalige monnik. Je bezoekt met hem twee pagodas waar hij destijds heeft gewerkt. Lees meer

Cambodja vakantie
Dag 6 – ontdek het Mekong gebied ten noorden van Stung Treng

Vandaag breng je met een gids een bezoek aan het Mekong gebied ten noorden van Stung Treng. Je rijdt in anderhalf uur richting de grens met Laos, waar je op de boot stapt en over de rivier naar de imposante Mekong watervallen vaart. Te voet bezoek je de watervallen en een klein vissersdorpje, waar je leert over traditionele medicijnen tegen bijvoorbeeld malaria en diarree die de mensen gebruiken. Vervolgens ga je naar het zuidelijke tipje van Hang Khone eiland, een van de 4000 eilanden waar dit gebied bekend om is. Per boot ga je op zoek naar de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Na de lunch stap je in de de kayak om door “flooded forest” en de “Ramsar wetlands” te peddelen. Het is een tocht langs bomen die uit het water steken. Aan het einde van de trip ga je per boot naar de auto die je naar Stung Treng brengt.

Cambodja vakantie
Dag 7 – Stung Treng naar naar het eiland Koh Trong in de Mekongrivier

Per auto volg je de Mekong rivier naar het zuiden. Net buiten Kratie passeer je Kampi, de beste plek in Cambodja om Irrawaddy dolfijnen te spotten. Mocht je ze in Stung Treng niet hebben gezien, hier is de kans dat je ze ziet heel groot. Even verderop staat de bekende 100 pilaren pagode. De tempel is rijkelijk versierd met Boeddhabeelden en schilderingen. In Kratie neem je de ferry naar het eiland Koh Trong in de Mekongrivier. De auto gaat niet mee naar het eilandje, je bagage wel. Op Koh Trong staan motortaxi’s klaar om je naar je hotel te brengen, gewoon achterop de motor. Je bagage wordt apart vervoerd.

Cambodja vakantie
Dag 8 – fietstocht Koh Trong en naar Mondulkiri

In de ochtend maak je met een lokale gids een mooie fietstocht  over Koh Trong (ongeveer 9 km). Je fietst over smalle paden en langs traditionele Khmer huizen en -pagodes. Onderweg stop je zo vaak je maar wilt om bijvoorbeeld fruit te eten of te kijken naar het productieproces van lokale producten. Je kunt hier zelfs een boom planten met je eigen naam, als onderdeel van een rehabilitatie-project. Na de fietstocht word je weer achterop de brommer naar de ferry gebracht. Na de overtocht staat je auto al weer klaar om je naar Mondulkiri te brengen. In Kratie maak je een stop voor de lunch (inbegrepen) om vervolgens in in ongeveer 3 uur naar Mondulkiri te rijden.

Cambodja vakantie olifanten
Dag 9 – bezoek dorp Phnong stam

’s Ochtends word je opgehaald voor een leuke excursie. Allereerst bezoek je een dorp van de animistische Phnong minderheid. De Phnong zijn landarbeiders, maar jagen hoort ook nog steeds tot hun bezigheden. In het dorp staan nog enkele traditionele Phnong huizen. Na het bezoek aan het dorp wandel je door het bos naar een riviertje met een kleine waterval. Een prachtige plek voor een traditionele Phnong lunch. Na de lunch bezoek je een olifantenkamp, waar de mahouts (olifantenverzorgers) je alles vertellen over deze imposante dieren: wat ze eten, hoeveel ze wegen, hoe oud ze worden en wat ze bijdragen aan het bos en het behoud ervan.

Een bijzondere maaltijd

Tijdens je Cambodja vakantie kun je op verschillende plaatsen een avondmaaltijd boeken bij een lokale familie. Bij aankomst trekt de vrouw des huizes mij meteen mee de keuken in. In no time zetten we samen een heerlijke maaltijd op tafel, die we met het hele gezin gezellig oppeuzelen. Een onvergetelijke ervaring voor ons, maar ook voor de familie. Moeder Phaen is dolblij was met ons bezoek.  Lees meer over deze bijzondere ervaring

Dag 10 – Mondulkiri naar Phnom Penh

Vandaag ga je naar hoofdstad Phnom Penh. De rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg heb je de mogelijkheid stops te maken.

Dag 11 – Phnom Penh vrije dag

Je hebt vandaag een vrije dag in Phnom Penh. Je kunt een bezoek brengen aan het koninklijk paleis. Hier staat onder andere de bijzondere zilveren pagode, gemaakt met 5000 zilveren tegels, een Boeddha van emerald en een gouden Boeddha ingelegd met diamanten. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende “Killing Fields” en de Tuol Sleng gevangenis kun je in het duistere verleden van Cambodja duiken en leren over de Khmer Rouge periode .

Cambodja vakantie – Refill not Landfill

Het project Refill not Landfill zet zich in om in Cambodja zo veel mogelijk gebruik te maken van hervulbare flessen. Als reiziger gebruik je per week gemiddeld 15 waterflessen per persoon. Met zo’n vijf miljoen toeristen per jaar kan je wel bedenken wat een gigantische afvalberg is die wij daar achterlaten. Dit project zet zich in om mensen te stimuleren om een eigen hervulbare fles mee te nemen of daar aan te schaffen, en deze op één van de vele waterpunten gratis te vullen met drinkwater. Een digitale kaart laat je precies zien waar je deze punten kan vinden. Lees hier meer over Refill Cambodja

Dag 12 – Phnom Penh naar Koh Kong

Vandaag ga je per privé taxi naar Koh Kong. Bij de Tatai brug vlakbij de grens met Thailand stap je in de boot die je naar de Rainbow Lodge brengt. De Rainbow Lodge is prachtig gelegen, midden in de natuur en aan de rivier.  Tot het eind van de middag heb je tijd voor jezelf. Laat de natuurlijke omgeving op je inwerken en luister naar de junglegeluiden. Je mag gratis gebruik maken van de kajaks die bij het resort liggen. In de rivier kun je heerlijk zwemmen. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Cambodja vakantie
Dag 13 – Koh Kong vrije dag

Vandaag kun je naar eigen inzicht besteden. De lodge kan verschillende activiteiten voor je regelen. Maak bijvoorbeeld een korte trek door de jungle van Koh Kong onder leiding van een lokale gids. De gids wijst je op de dieren die je onderweg kunt tegenkomen, als gekko’s, spinnen, slangen en kevers. De tocht duurt ongeveer twee uur en is goed te doen. Het lopen wordt uiteindelijk beloond met een prachtige waterval waar je kunt picknicken, zwemmen, zonnen en relaxen. Hier komen soms ook veel Cambodjaanse toeristen die een paar dagen vrij hebben. Vandaag zijn alle maaltijden inbegrepen.

Een unieke overnachting midden in de natuur

Slaap middenin de natuur in de bijzondere Rainbow Lodge aan de Tatai rivier. De gebouwen gaan op in de natuur en zijn  gebouwd van natuurlijke materialen. De accommodatie investeert in natuurbehoud projecten en (de educatie van) de lokale gemeenschap. Als je op zoek bent naar een off-the-beaten-track accommodatie waar je ook heerlijk kunt ontspannen, dan is dit de ideale lodge. Lees meer over de Rainbow lodge.

Dag 14 – Cambodja vakantie – Koh Kong naar Sihanoukville

Het is tijd voor een paar dagen relaxen aan het strand. Per boot ga je terug naar de Tatai brug en dan per privé taxi door naar Sihanoukville. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Dag 15 – Sihanoukville naar Koh Rong Samloem

Vandaag ga je naar een van de mooiste eilanden van Cambodja: Koh Rong Samloem. Je wordt opgehaald en naar Serendipity Beach pier gebracht, waar een boot je binnen 1 uur naar Koh Rong Samloem zal brengen. In de vroege middag kom je aan op Koh Rong Samloem en heb je de rest van de dag vrij om te relaxen.

Dag 16 – Koh Rong Samloem vrije dag

Je kunt genieten van de  5stranden van het eiland. In een baai voor de kust van het eiland vind je Saracenen Bay, dat zich prijst met een 5 kilometer lang zandstrand. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kun je ook genieten van de natuur op het eiland, want naast stranden vind je er ook bergen, watervallen en zoetwaterstromen. In de avond is het aan te raden vers gevangen vis te eten bij een van de vele restaurantjes.

Dag 17 – Koh Rong Samloem naar Sihanoukville en naar Kampot

Je laatste dag op Koh Rong Samloem is aangebroken. Je neemt de boot terug naar Sihanoukville waar een auto met chauffeur voor je klaar staat om je naar Kampot te brengen. Dit is een directe transfer en duurt ongeveer 2 uur.

Dag 18 – Zoutvelden, Phnom Chhnouk en peper plantages

Samen met een gids bezoek je vandaag per tuktuk de omgeving van Kampot. De tuk tuk brengt je naar zoutvelden, naar een grot met een Angkor-era tempel en peper plantages. Je rijdt door een charmante omgeving met prachtige uitzichten. Voor de lunch wordt gestopt in Kep waar je heerlijk verse vis, krab of garnalen kunt eten (niet inbegrepen).

Dag 19 – Kampot naar Phnom Penh

Vandaag ga je per privé taxi naar Phnom Penh. De rit duurt 4 uur.

Dag 20 – Phnom Penh – einde Cambodja vakantie

Het einde van deze Cambodja vakantie is aangebroken. Je wordt op tijd voor je vlucht naar de luchthaven gebracht.

Route Cambodja vakantie:

Dag 1 – 4: Siem Reap
Dag 5 en 6: Stung Treng
Dag 7: Koh Trong eiland
Dag 8 en 9: Mondulkiri
Dag 10 en 11: Phnom Penh
Dag 12 en 13: Koh Kong
Dag 14: Sihanoukville
Dag 15 en 16: Koh Rong Samloem
Dag 17 en 18: Kampot
Dag 19: Phnom Penh
Dag 20: Einde van je Cambodja vakantie, vlucht vanuit Phnom Penh

Geef Jurry je wensen door en hij stuurt je een voorstel. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan rustig de leukste Cambodja vakantie.

Cambodja dopper

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Cambodja vakantie.  Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers. Lees meer.

Daisy en Patrick van All Day Every Daisy reizen al 24 maanden zonder plastic flesjes te kopen. Laat je inspireren.

Cambodja vakantie

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Lees meer

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van het landarrangement wat je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als één van de weinige reisorganisaties in Nederland de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken, ook als je de vlucht niet bij ons boekt. Om de uitstoot in kaart te brengen, maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot van jouw reis door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!