Cuba met privé transfers

Verblijf in casas particulares

15-daagse reis Cuba

Vanaf € 1000,-

    • Overnachten in casas particulares
    • Vervoer met privé transfers
    • Strand van Varadero

Tijdens deze 15-daagse rondreis Cuba met overnachtingen in casas particulares ervaar je het land van Fidel en Ché in je eigen tempo. Begin in Havana, loop door de oude stad en met prive transfers verder het land in. Je bezoekt het Cubaanse platteland bij Viñales, waarbij je kennis kan maken met de boeren die op de tabaksvelden tussen de grillige karstheuvels werken. Snuif cultuur in Cienfuegos en Trinidad, twee van Cuba’s meest sfeervolle steden. Je volgende stop is de stad Sancti Spíritus, een van Cuba’s oudste nederzettingen. Hier kan je het echte Cubaanse eten leren bereiden. Uiteraard is er ook tijd om uit te rusten aan de mooie stranden van Varadero met azuurblauwe zee. Tijdens deze reis overnacht je in gezellige Bed & Breakfasts, de zogenaamde ‘casas particulares’.

Privé transfers

Deze reis is gebaseerd op privétransfers. Dit zijn particuliere taxi’s die je rechtstreeks van de ene bestemming naar de andere brengen.

Stel je individuele Cuba reis samen met verblijf in casas particulares

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze individuele rondreis Cuba in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Julio, onze lokale Cuba specialist.

Route: Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Sancti Spíritus – Varadero

Dag 1 – Aankomst Havana 
Je komt aan in Havana en wordt opgehaald door de chauffeur en naar je accommodatie gebracht. Drink vanavond je eerste mojito, de nationale cocktail van het land. Welkom in Cuba! Havana is een stad waar je uren doorheen kunt slenteren en zo hier en daar zijn eigenzinnigheden kunt ontdekken.

casas particulares cuba

Dag 2 – Havana
Je kunt vandaag meerdere optionele excursies doen. In een authentieke oldtimer door de stad touren, of een wandeling onder begeleiding van een lokale gids langs de mooiste en meest interessante plekken van Havana. De oude stad is een wonder van koloniale architectuur. Straat na straat staat vol met sfeervolle oude gebouwen. Pleinen worden opgeluisterd door palmen en terrassen, in koloniale kerken wordt wierook gebrand, uit de cafés klinkt live trompetmuziek en overal wordt rum geschonken. Tijdens de wandeling krijg je van de gids een korte introductie van wat je op Cuba allemaal te wachten staat. Tips en tricks, zodat je op deze manier met een gerust hart het avontuur op Cuba kunt beginnen.

Dag 3 – Havana via Soroa en Las Terrazas naar Viñales
Vandaag wordt je opgehaald bij je casa en naar Viñales gebracht. Viñales is het centrum van Cuba’s beroemde sigarenindustrie. Een korte rit door de mooie landschappen van de provincie Piñar del Rio brengt je langs het prachtige Sierra del Rosario berggebied. Je kunt ook een tussenstop maken in Las Terrazas, een beschermd natuurgebied. Viñales ligt in een groene vallei waaruit talloze kalkrotsen (‘mojotes’) grillig de lucht in steken.

casas particulares cuba

Dag 4 – Viñales
Viñales is een klein stadje waar vooral veel houten huisjes met veranda’s staan. Je kan hier de optionele tabakswandeling doen. Samen met de plaatselijke gids breng je dan een bezoek aan de tabaksboer en ga je de omgeving van Viñales ontdekken. Er wordt uitgebreid uitleg gegeven over het tabaksproces. Een echte Cubaanse sigaar wordt met gemak zo voor je ogen gerold.

Dag 5 – Viñales naar Cienfuegos
Vandaag word je naar Cienfuegos gebracht, een statige stad die ooit door Franse kolonisten werd gesticht. De stad is gebouwd rondom een tropische baai. Hier kun je wandeling maken langs de historische gebouwen op het centrale plein. Langs de baai loopt een lange boulevard waar het vooral in de avond een drukte van belang is.

casas particulares cuba

Dag 6 – Cienfuegos
Cienfuegos is een havenstad met een overvloed aan neoklassieke architectuur, indrukwekkende burchten/paleizen en een prachtige baai aan de Punta Gorda. Het is vooral een erg schone stad, Bekijk de elegante architectuur of meng je in de Cubaanse cultuur.

Dag 7 – Cienfuegos naar Trinidad
Je reist verder naar Trinidad, één van Cuba’s meest sfeervolle steden. Trinidad is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed omdat het koloniale centrum geheel intact is gebleven. Het centrum bestaat nog altijd uit rustige klinkerstraatjes en groen, blauw, geel en terracotta geverfde huizen.

Dag 8 – Trinidad rondrit per bici-taxi
In de ochtend maak je een bijzondere fietstaxi-tour en krijg je een bijzondere kijk op het Cubaanse lokale leven. Je rijdt langs de levendige buitenwijken van Trinidad en langs basis- en middelbare scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, de lokale verkooppunten van vers fruit en rietsuikerlimonade, een keramiekwerkplaats en nog veel meer.

Dag 9 – Trinidad 
Het koloniale Trinidad zal al je verwachtingen overtreffen. Achter de voordeuren strekken zich vaak bloemrijke patio’s uit en op allerlei onverwachte plekken klinkt live muziek. Bezoek de kathedraal op het centrale plein en zoek daarna een tafeltje uit in de Casa de la Trova, waar lokale artiesten live muziek spelen.

Dag 10 – Trinidad naar Sancti Spíritus
Sancti Spíritus is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Sancti Spíritus en werd in 1514 tegelijkertijd gesticht met Trinidad. Nabij het toeristische Trinidad gelegen wordt Sancti Spíritus door veel reizigers vergeten. Wat deze stad juist zijn extra allure geeft. Hier kan je een optionele kookworkshop doen waar je het échte Cubaanse eten leert te bereiden. Natuurlijk mag je na bereiding je eigen gemaakte lunch of diner proeven. De workshop vindt plaats in een casa van een plaatselijke kunstenaar die van een toren van een oude zeepfabriek zijn huis en atelier heeft gemaakt. Je kunt dus ook nog een stukje plaatselijke kunst en creativiteit opsnuiven.

casas particulares cuba

Dag 11 – Sancti Spíritus
Ook kan je in Sancti Spíritus een optionele stadswandeling boeken. Zo leer je het historische hart van de stad kennen. Je gaat langs alle karakteristieke gebouwen van het kleurrijke plein Parque Central Serafín Sánchez. Via de boulevard kom je bij het majestueuze koloniale gebouw waar in het koloniale tijdperk de notabelen van de regio bij elkaar kwamen. Uiteindelijk eindig je weer op de boulevard voor een wel verdiend kopje Cubaanse koffie bij een leuk barretje.

Dag 12 – Sancti Spíritus naar Varadero
Vandaag reis je naar het strand. Tijdens de reis naar Varadero maak je een stop bij het mausoleum van Ché Guevara in Santa Clara. Varadero maakt deel uit van een schiereiland. Voor de strandliefhebber is Varadero een prachtige uitvalbasis om heerlijk een paar dagen aan het strand te liggen. Deze stad biedt hoofdzakelijk strandplezier, watersport en avondleven. Je casa particular ligt op 50-100 meter afstand van het strand en op loopafstand van verschillende barretjes en restaurants.
NB: Je kunt er ook voor kiezen om de laatste nachten in een hotel te verblijven. Lees hier meer over overnachten in Varadero.

casas particulares cuba

Dag 13 – Varadero
Nog een dag vol ontspanning op het strand. Je kunt ook een aantal attracties in de buurt bezoeken. De grot Cuevas de Saturno is een ideale grot om in te zwemmen, duiken of snorkelen. Ook het parque Josone is een aanrader: dit is een haast groene oase en is vele malen mooier dan het parque Central. Het park heeft verschillende schaduwrijke plekken, sfeervolle eettentjes en een meer.

Dag 14 – Varadero
Geniet nog van het heerlijke tropische klimaat, de witte zandstranden en de heldere oceaan voor je morgen weer terug vliegt naar huis.

Dag 15 – einde reis
Je rondreis Cuba is helaas weer ten einde gekomen. Zeg de jaren ’50 gedag en stap weer in het heden.

Casas Particulares

Deze reis is gebaseerd op overnachtingen in casas particulares. Je kunt dit vergelijken met een Bed & Breakfast. Het geeft een extra dimensie aan je reis omdat je een beter beeld krijgt van het leven van de Cubanen.

Authentiek Cuba

Wil je meer weten over welke plekjes van Havana je nog meer kunt bezoeken naast de standaard highlights? Bekijk de 5 tips van Nomad en Villager, die je laten kennismaken met het authentieke karakter van de stad en haar bewoners.

casas particulares cuba

Prijsinformatie rondreis Cuba hoogtepunten met transfers

Reisduur Cuba casas particulares15 dagen/14 nachten
Reissom Cuba casas particularesVanaf € 1000,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen in casas particulares inclusief ontbijt, prive transfers, Trinidad fietstaxi-tour, airport transfers
ExclusiefInternationale of binnenlandse vluchten, autoverzekeringen (vanaf 15 CUC/ 12,50 euro per dag), overige maaltijden, optionele excursies en entrees, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie CubaOvernachtingen in casas particulares. NB: je kunt er ook voor kiezen om in Varadero in een hotel te verblijven. Informeer bij Julio naar de mogelijkheden.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Julio helpt je graag bij het samenstellen van jouw reis.

Vliegtickets naar Cuba

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Cuba boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Julio geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.
Wil je eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk dan hier de reisideeën.

Maak kennis met Julio, de reisprofessional uit Cuba. Hij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met hem je rondreis kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* verplicht veld

Je bent succesvol ingeschreven!