15-daagse rondreis Chili hoogtepunten
Vanaf € 2680,-

 • Natuurschoon in de Atacama woestijn
 • Wandelen in Torres del Paine
 • Stadswandeling en ecologische Wijntour in Santiago de Chile
 • Inclusief 3 binnenlandse vluchten (400 euro)

Tijdens deze 15-daagse rondreis Chili hoogtepunten ontdek je de eindeloze natuur van dit fascinerende land en maak je kennis met de tradities en gebruiken van de Chilenen. Je start je reis in Santiago de Chile. Je reist naar het noorden en bezoekt San Pedro in de Atacama woestijn met haar overweldigende natuur met hooglandmeren, zoutvlaktes, geisers, vulkanen en flamingo`s. Je bezoekt het zuiden met haar uitgestrekte lege vlaktes, indrukwekkende luchten, bergen, fjorden en meren en het prachtige nationale park Torres del Paine. Ook leer je de centrale vallei kennen met haar wijncultuur.

Chili hoogtepunten

Je eigen rondreis noord Chili

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis noord Chili in overleg  aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Marion, de Chili specialist. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Chili of de beste reistijd Chili.

Vliegtickets

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met Iberia via Madrid naar Santiago de Chile. Reis je vanaf België? Ook dan kun je het beste kiezen voor Iberia via Madrid vanaf Brussel. Zo reis je naar Chili via de meest comfortabele route én met de minste CO2 uitstoot. Lees meer over de vluchten naar Chili.  

Route Chili hoogtepunten:

 • Dag 1 en 2 : Santiago de Chile
 • Dag 3 t/m 5 : San Pedro de Atacama
 • Dag 6 : Punta Arenas
 • Dag 7 : Puerto Natales
 • Dag 8 t/m 11 : Torres del Paine: wandel de beroemde W route
 • Dag 12 : Punta Arenas
 • Dag 13 en 14 : Santiago de Chile
 • Dag 15 : einde reis

Dag 1 – Aankomst in Santiago de Chile
De reis start in Santiago de Chile. Op het vliegveld staat je transfer op je te wachten om je naar je hotel te brengen. Santiago ligt op 500 meter hoogte en is omringd door hoge bergen. Je hebt vandaag de tijd om op eigen gelegenheid alvast een deel van de stad te ontdekken.

Dag 2 – Santiago de Chile: Citytour en bezoek aan een ecologisch wijnhuis
Je gaat met een gids op pad om tijdens een stadswandeling Santiago de Chile beter te leren kennen. Je beklimt de heuvel Santa Lucia voor een mooi uitzicht op de omringende bergen, je bezoekt een aantal bijzondere kerken, het presidentieel paleis la Moneda, het centrale plein en de centrale markt. Het is dan inmiddels lunchtijd en op de centrale markt kun je onder het genot van een pisco sour genieten van de heerlijke vis en zeevruchten die Chili te bieden heeft. In de middag bezoek je een ecologisch wijnhuis in de Maipo vallei met de mogelijkheid een aantal ecologische wijnen te proeven. In de avond kun je de gezellige wijk Bellavista bezoeken met haar vele restaurants en barretjes.

chili hoogtepunten

Dag 3 – Santiago de Chile naar San Pedro de Atacama
Je vliegt in zo’n 2 uur naar naar Calama, van waaruit je door een prachtige landschap in ongeveer anderhalf uur naar San Pedro de Atacama rijdt, een rustig stadje in de Atacama woestijn. San Pedro ademt met haar lage, gekleurde huisjes en niet geasfalteerde straten een traditionele en gemoedelijke sfeer uit. Als de tijd het toelaat, breng je vanmiddag al een bezoek aan de Maan- en Marsvallei. Dit kan per fiets of met een bustour.

Dag 4 – San Pedro de Atacama vrije dag
De komende twee dagen kun je naar eigen inzicht besteden. San Pedro de Atacama biedt verschillende interessante excursies die je van de mooie, ongerepte natuur in de omgeving laten genieten. Zo kun je een geiser bezoeken bij zonsopkomst, hooglandmeren in verschillende kleuren bezoeken, op zoek gaan naar flamingo´s en naar een zoutmeer waar je lekker in kunt drijven. Ook kun je vulkanen beklimmen. Een tour naar een van de planetaria is een onvergetelijke ervaring.

chili hoogtepunten

Dag 5 –  San Pedro de Atacama vrije dag
Nog een dag om de omgeving van San Pedro de Atacama te ontdekken.

Dag 6 – San Pedro de Atacama naar Punta Arenas
Je reist terug naar Calama en vliegt via Santiago naar Punta Arenas, helemaal in het zuiden van Chili. Punta Arenas ligt aan de straat van Magalaan. Het heeft een aantal mooie koopmanshuizen uit de tijd dat de straat van Magalaan nog een belangrijke Oost-West vaarroute was. Ervaar de Patagonische wind tijdens een wandeling langs het water. Ook de begraafplaats van Punta Arenas met zijn enorme praalgraven is een bezoek waard.

Chili hoogtepunten

Dag 7 – Punta Arenas naar Puerto Natales
Vandaag reis je in ongeveer 3 uur naar Puerto Natales, gelegen aan het fjord met de bijzondere naam “De laatste Hoop”. Je hebt de middag de tijd om Puerto Natales te verkennen. In het fjord zwemmen witte zwanen met zwarte nekken, zeer fotogeniek. En je bereidt je voor op de wandelingen van de komende dagen in Torres del Paine. Je wandelt in 4 dagen de zogeheten W-route. Je wandelt naar de Grijze Gletsjer, door de Franse Vallei, langs de rotsformatie Los Cuernos (De Hoorns) en naar de Torres del Paine (Torens van Paine). Je loopt per dag tussen de 6 en 10 uur en overnacht in eenvoudige maar comfortabele en op prachtige plekken gelegen berghutten. Je laat je grote bagage in het hotel in Puerto Natales achter en neemt alleen een dagrugzak mee voor de komende 4 dagen. Je kunt een aantal wandelingen naar behoefte inkorten.

Dag 8 – Puerto Natales naar Torres del Paine: wandeling naar het uitzichtspunt op de Grijze Gletsjer (20 km/8 uur)
Je reist per bus naar de plaats waar je met een catamaran het prachtig groenblauwe Pehoe-meer oversteekt. Je wandelt vandaag naar het uitzichtpunt op de Grijze Gletsjer, waar je een prachtig uitzicht hebt op de enorme blauwe ijsmassa. Vaak drijven er ijsschotsen in het grijze meer. Je kunt nog verder wandelen om de gletsjer van dichtbij te bekijken. Je overnacht in de berghut Paine Grande.

Chili hoogtepunten

Dag 9 – Torres del Paine: wandeling naar de Franse Vallei en de Cuernos (25 km/9 uur)
Je wandelt vandaag langs het meer Skottberg naar de Franse Vallei en steekt over een lange hangbrug de rivier de Frances over. Dan kun je verder de Franse Vallei in. Al snel bereik je de Franse Gletsjer. Je wordt in de Franse Vallei omringd door bergen en hoe dieper je in de vallei bent, hoe intenser het uitzicht. Je loopt vandaag verder tot de berghut los Cuernos aan het Nordenskjold-meer, waar je overnacht.

Dag 10 – Torres del Paine: wandeling naar de berghut Chileno (13 km/5 uur)
Je wandelt vandaag een groot deel van de dag langs het Nordenskjold-meer. Er zijn verschillende mooie uitzichtpunten, waar je kunt uitrusten en van de prachtige vergezichten kunt genieten. Je overnacht in de berghut Chileno.

Chili hoogtepunten

Dag 11 – Torres del Paine: wandeling naar de Torens (15 km/7 uur) en terug naar Puerto Natales
Vandaag staat het hoogtepunt van de W-route op het programma, los Torres del Paine, ofwel de torens van Paine. Je wandelt ongeveer 2 uur door een bosrijk gebied, dan weer klimmend, dan weer dalend. Daarna is het nog 1 uur behoorlijk steil omhoog over gletsjer morenen. Eenmaal boven wordt je inspanning beloond met een fabelachtige uitzicht op de 3 torens en een prachtig gletsjermeertje. Je loopt vervolgens naar de plek waar de bus naar Puerto Nateles vertrekt. Daar wacht je een heerlijke douche en een fijne hotelkamer om dit avontuur af te sluiten.

Dag 12 – Torres del Paine naar Punta Arenas
Je reist vandaag terug naar Punta Arenas, hier heb je de middag vrij om de stad te verkennen. Ook kun je een pinguïnkolonie op het eiland Magdalena in de straat van Magalaan bezoeken. Je vaart ongeveer 2 uur en hebt onderweg kans om albatrossen, sternen en dolfijnen te zien. In het seizoen broeden hier meer dan 55.000 Magalaan pinguïn paartjes, en het totaal aantal pinguïns neemt nog flink toe zodra de kuikens worden geboren. Je bent ongeveer een uur op het eiland, waar je tussen de pinguïns kunt wandelen.

Dag 13 – Punta Arenas naar Santiago de Chile
Je vliegt vandaag terug naar Santiago de Chile.

Chili hoogtepunten

Dag 14 – Santiago de Chile vrije dag
Je kunt er vandaag op uittrekken om Santiago de Chile verder te verkennen. Of breng de dag door in het kleurrijke op heuvels gebouwde Valparaiso aan de Pacifische kust. Cajon del Maipo in de voorlopers van de Andes is ook een goede optie. Je kunt hier gletsjers en hooglandmeren bezoeken en baden in warme bronnen op 3000 meter.

Dag 15 – Vertrek uit Santiago de Chile – einde reis
Na het ontbijt heb je nog vrije tijd om de stad verder te verkennen. Je kunt je reis hier eindigen, verlengen of op eigen gelegenheid verder reizen.

Prijsinformatie Chili hoogtepunten

Reisduur rondreis Chili hoogtepunten15 dagen/14 nachten
Reissom rondreis Chili hoogtepuntenVanaf € 2680,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
InclusiefOvernachtingen inclusief ontbijt, transfers, bus, binnenlandse vluchten (ca € 400 pp), tour en entreegelden Maan- en Marsvallei, citytour Santiago de Chile, bezoek aan wijnhuis/wijn proeven, entreegelden Nationaal Park Torres del Paine.
ExclusiefInternationale vluchten, overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, fooien, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodatie ChiliOvernachtingen op basis van een tweepersoons kamer en in de berghutten in meerspersoonskamers

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Marion helpt je graag bij het samenstellen van jouw Chili hoogtepunten reis.

Vliegtickets naar Chili

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Chili boeken. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Marion geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

 

Maak kennis met Marion, de reisexpert die al jaren in Chili woont. Zij is gespecialiseerd in het organiseren van individuele reizen. Lees hoe je samen met haar je rondreis Chili kunt samenstellen. Helemaal zoals je zelf wilt.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!