Chili reistips van reisexpert Marion

Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Chili reistips

Chili is enorm divers. Ontdek de eindeloze en ongerepte natuur in dit prachtige land dat wordt geflankeerd door de Andes in het oosten en de Pacifische oceaan in het westen. Do as the Chileans, ontdek de plaatselijke specialiteiten en heerlijkheden. Dompel je onder in Chili. Dit zijn de Chili reistips van Marion, de reisspecialist die al jaren in Chili woont.

Proef een paila marina en een pisco sour

Chili’s kustlijn beslaat 6435 km en het water is fris door de Humboldstroom, een koude golfstroom uit Antarctica. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de beste en meest verse vis en zeevruchten die je je kunt voorstellen. Proef een paila marina, een vis/zeevruchtensoep op de centrale markt. Laat die vooraf gaan door een pisco sour, een goddelijke aperatief.

Ontdek de multiculturele wijken

Ontdek in een 2 uur durende wandeltour de multiculturele en sociale aspecten van Santiago de Chili. Je leert het oude Mapoche treinstation kennen, dat nu in gebruik is als cultureel centrum. Je bezoekt La Vega, de markt van Santigo aan de andere kant van de Mapoche rivier. De tour heeft een duurzaam tintje, je leert over milieuvriendelijke gebruiken in ChilI en je ontvangt een milieuvriendelijk tas.

chili reistips

El Cajon del Maipo

Op nog geen twee uur rijden van Santiago de ChilI vind je gletsjers en hooglandmeren in het dal van de Maipo-rivier. Diep in de vallei is het leven ruig en rustig. Je klimt naar meer dan 3000 meter. Van hieruit kun je verschillende wandelingen maken naar diverse gletsjers. Sluit je bezoek af met een traditionele chileense maaltijd met een goed glas carmenere, de typische chileense rode wijn.

Geniet het nachtleven in de Bellavista

Heb je het geluk een vrijdag- of zaterdagavond in Santiago de Chile door te brengen, volg dan de locals en geniet van live muziek en het terrasleven in de wijk Bellavista.

De bijzondere nalatenschap van Pablo Neruda

Pablo Neruda was Chili´s meest bekende schrijver/dichter en verwoed verzamelaar. Hij heeft drie huizen achtergelaten met een enorme schat aan exotische verzamelingen: Het huis Isla Negra in het kustdorpje Isla Negra, La Sebastiana in de schilderachtige havenstad Valparaíso en La Chascona in hoofdstad Santiago de Chile. Leuke rondleidingen met audio.

Chili reistips – Het ecologische wijnhuis Miraflores

Leuke tour naar het ecologische wijnhuis Miraflores in de Maipo valei. Je krijgt veel uitleg en kunt natuurlijk de ecologische wijnen proeven.

De wijnhuizen Undurraga en Concha y Toro

De centrale vallei is bekend om haar vele wijnhuizen. Enkele die misschien tot de verbeelding spreken zijn Concha y Toro, die Cassilero del Diablo produceert en Undurraga. Dit zijn twee merken die we in Nederlandse supermarkten aantreffen. Bezoek de wijnhuizen in een tour vanuit Santiago de Chile en proef een aantal van Chili´s heerlijke wijnen waarvan de carmenere alleen in Chili wordt geproduceerd.

Valparaiso en de Pacifische kust

Valparaiso ligt ongeveer 90 km ten westen van Santiago de Chile. De stad is op vele heuvels gebouwd en heeft een aantal kleurrijke wijken. Maak een leuke dagtour vanuit Santiago de Chile of verblijf er een paar dagen aan de kust.

chili reistips

De mystieke Elqui vallei

Ongeveer 6 uur ten noorden van Santiago de Chile ligt de Elqui vallei. Het is het gebied van de wijngaarden van de witte pisco druiven en waar de pisco wordt geproduceerd. Pisco is vergelijkbaar met een aguardiente. Je kunt er een heerlijke sour mee maken. De Elqui vallei telt vele kleine dorpen waar het leven stilgestaan lijkt te hebben. Je kunt er goed wandelen. Het ademt een mystieke sfeer en is een uitgelezen gebied om sterren te kijken.

Overnacht op een Estancia

Estancia’s zijn vaak prachtig gelegen schapenboerderijen. In Patagonië is er 2-3 hecatare land nodig om 1 schaap groot te kunnen brengen. Dit verklaart de uitgestrektheid van de meeste estancia’s. Breng een nacht door op een estancia, ervaar het gaucho-leven en geniet van een typische Patagonische lamsbarbeque.

Verken Aysen

Merengebied ten zuiden van Puerto Montt. Nog niet veel bereisd maar in opkomst als toeristisch gebied. Erg mooie natuur, rustig leven, traditioneel gebied. Een bijzonder gebied om met een huurauto te doorkruisen. Met mogelijkheden tot uitstapjes naar Bariloche en el Calafate en el Chalten in Argentinie.
Chili reistips

Chili reistips – Paaseiland

Sluit je verblijf in Chili af met een bezoek aan het bijzondere Paaseiland. Ontdekt door Jacob Roggeveen op Paaszondag van 1722 en met een afstand van bijna 4000 km van het vaste land van Chili het meest afgelegen gebied ter wereld. Hier komt de Rapa Nui cultuur tot leven. Wie maakten die enorme beelden, de Moai en waarom. Het klimaat op het eiland is aangenaam, het leven rustig, de vis overheerlijk.

Je eigen Chili rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Chili? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Marion, de reisexpert in Chili . Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Marion.

Reisexpert Marion woont al jaren in Chili en heeft er vele reizen begeleid. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale reis. Geef Marion je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Beste reistijd Chili

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!