China excursies

De leukste excursies van dit bijzondere land
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De leukste excursies van China

Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de China excursies die je kunt toevoegen aan je rondreis China. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden, afhankelijk van je route en reisduur. Neem contact op met Leena om jouw China rondreis op maat samen te stellen.

Panda research center Chengdu

Chengdu – Panda Research Centre

Je begint de dagexcursie met een bezoek aan het Panda Research Centre. In de ochtend zijn de panda’s nog actief en kun je ze zien eten en spelen. Ook leer je hier veel over het moeizame voortplantingsproces. Hierna breng je een bezoek aan de Wenshu Tempel, de best bewaarde boeddhistische tempel in Chengdu, waar je tevens heerlijk vegetarisch kunt eten. De dag eindigt in Kuanzhai Xiangzi, wat zoveel betekent als “wijde en smalle steegjes”. Hier zie je de historische overblijfselen van de oude stad Chengdu en kun je de authentieke & vooral ontspannen lokale levensstijl ervaren.

Excursies China

Chengdu – Theehuis & Sichuan Opera

De Chinese theecultuur is de oudste theecultuur ter wereld. Theehuizen in China zijn vandaag de dag nog steeds erg belangrijk, en meer dan alleen een plek om thee te drinken. Een theehuis is ook een ideale plek om te relaxen en elkaar te ontmoeten. Je brengt een bezoek aan het Shufeng Yayun theehuis in Chengdu, waarna je een show van de Sichuan Opera zult bijwonen. Sichuan Opera wordt vooral gekenmerkt door de live Chinese instrumenten en de kleurige maskers. ‘Face changing’ is een bijna magische stunt, waarbij het karakter in een fractie van een seconde zijn masker veranderd in een andere kleur. De maskers, de kostuums en het gebruik van licht en het vuurspuwen zorgen voor een indrukwekkende avond.

China Excursies

Chengdu – Leshan Buddha

Tijdens deze dagexcursie breng je een bezoek aan de beroemde Grote Boeddha van Leshan. De reusachtige zittende boeddha is destijds uit de rotsen gehakt om de scheepvaart te beschermen op de drie rivieren die samen komen in Leshan. Met een hoogte van 71 meter was de boeddha tot de twintigste eeuw het grootste standbeeld ter wereld en een mooie toevoeging aan jouw China excursies.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je reis? Lees ons blog over hotels in China!

China Excursies

Yangshuo – Lichtshow

In de avond word je opgehaald en naar het amfitheater aan de oever van de Li rivier gebracht. Hier ga je het lichtspektakel Impression Sanjie Liu bewonderen. Het water van de Li rivier is het podium en de in mist omhulde bergen de achtergrond. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij varen op de rivier tijdens dit indrukwekkende optreden. Na de show word je teruggebracht naar je hotel.

China Excursies

Yangshuo – fietstocht langs Yulong rivier

Yangshuo heeft een magisch en indrukwekkend landschap met rijstvelden, rivieren en rotspieken. Deze plekken hebben allerlei fantasievolle namen zoals ‘heuvel van de kruipende tijger’ of ‘groene lotus-piek’. Tijdens een fietstocht langs de Yulong rivier kun je de mooiste plekjes ontdekken. Kies ervoor om de beroemde Moon Hill te beklimmen voor een mooi uitzicht, of combineer je fietstocht met een boottocht op de rivier. Je mag je fiets meenemen op de boot zodat je later terug kan fietsen.

China Excursies

China excursies Yangshuo – kookles

Tijdens deze kookles maak je kennis met het simpele, maar overheerlijke plattelandseten van Yangshuo. Na aankomst in de kookschool overleg je welke gerechten je zult maken. Je bezoekt eerst de lokale markt en koopt je ingrediënten zelf, uiteraard begeleid door de leraar. Vervolgens ga je terug naar de kookstudio, waar je de zojuist gekochte ingrediënten gaat bereiden tot een aantal gerechten. De lokale kok zal je uiteraard goed hierbij begeleiden. Na al het harde werk is het uiteraard tijd je zelfgemaakte gerechten als lunch op te eten.

In China eten ze de gekste dingen. Meer weten? Lees hier over de vreemdste gerechten in China!

China Excursies

Yangshuo – Kung Fu lessen

Kung Fu is een Chinese zelfverdedigingskunst, dat letterlijk vertaald “hoge vaardigheid of toewijding” betekent. De Shaolin monniken hebben deze unieke krijgerkunst ontwikkeld om zichzelf en de boeren te beschermen tegen rovers. De monniken streefden ernaar om zoveel mogelijk in harmonie te leven met de natuur. Je kunt les krijgen van een ervaren Kung Fu master, die je de zelfverdedigingskunst zal uitleggen en je een aantal basisbewegingen zal leren.

China Excursies

Ping’an – Wandelen tussen de rijstvelden

Vanuit Ping’an wandel je onder begeleiding van een lokale gids naar Dazhai. Je loopt langs de enorm uitgestrekte rijstterrassen tot je Longji bereikt. Longji betekent  “de Rug van de Draak”, en is het hoogste en meest uitgestrekte rijstterras ter wereld.

Shanghai Citytour

Shanghai – Citytour

Shanghai is een ultramoderne stad, met een enorme hoeveelheid aan wolkenkrabbers en de grootste haven van de wereld. Tijdens een citytour met lokale gids maak je ook kennis met de andere kant van Shanghai. Je brengt een bezoek aan de Franse Concessie, een klein stukje Frankrijk in China: het heeft de wijde straten en statige herenhuizen die je een eeuw geleden ook in Parijs kon vinden. Je wandelt door de Yu-tuin, waar je met al haar vijvertjes en pagodes even uit het stadsleven ontsnapt. Daarna vervolgt de tour zich naar de Jade Buddha Tempel. Vervolgens breng je een bezoek aan De Bund, wat vroeger het politieke en economische centrum van Shanghai was.

De gebruiken in een nieuw land zijn altijd even wennen. Hoeveel fooi geef je bijvoorbeeld aan de taxichauffeur?

Shanghai Citytour

Shanghai – fietsen door de stad

Je fietstocht start met twee kilometer over Sinan Road, die met bomen omzoomd is en een beetje verlegen lijkt omdat het vrij is van neonlichten en winkels. Je rijdt door naar Xintiandi, waar het eerste congres van de Communistische Partij van China plaatsvond. In de buurt ligt ook het Shikumen museum. De Shikumen is een stedelijke woningtypologie die ontwikkeld is en bloeide in Shanghai tussen 1850 en 1950. Het zorgde voor snelle verstedelijking en voor een verwesterlijking van de bouwstijl. Per ferry steek je de rivier over, parkeer je je fiets en loop je naar Lujiazui, waar de futuristische gebouwen staan. Je mag hier niet fietsen, daarom verken je dit deel te voet. Je ziet hier onder andere de Oriental Pearl Tower en de toren van de Bank of China voordat je terug fietst naar de fietsenverhuur.

China excursies

Shanghai – China excursies naar Suzhou

Tijdens deze dagexcursie bezoek je de grote en veelzijdige stad Suzhou. Je begint bij de Humble Administrator’s Garden, de grootste klassieke tuin in Zuid China die tevens op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. Daarna bezoek je een zijdefabriek, waar je over de geschiedenis van zijde leert. Uiteraard kun je hier ook het productieproces van zijde zien. Als afsluiting van de dag maak je een rondvaart langs de Shantang straat in het noorden van Suzhou.

China excursies

Shanghai – China excursies naar Tongli

Tongli is een eeuwenoude, maar zeer goed bewaard gebleven water town met een rijke geschiedenis. De stenen bruggen, gebouwd in verschillende stijlen, zijn de enige link tussen verschillende delen van de stad. Elke brug heeft een eigen naam, waaronder de “Peace and Tranquility Bridge” en de “Luck Bridge”. Tongli wordt ook wel het museum van oude architecturen genoemd, omdat er veel goed bewaarde huizen en tempels in de stad te vinden zijn. Sommige gebouwen dateren uit de 14e eeuw en verkeren nog in zeer goede staat.

Wat kun je doen om zo duurzaam mogelijk te reizen? Lees hier alles over de CO2 uitstoot reizen.

Riksjatocht door de hutongs

Beijing – Riksjatocht door de hutongs

Hutongs hebben een speciale plek in de geschiedenis en cultuur van Beijing. Tijdens een tochtje met de riksja zullen de hutongs je een blik terug in de tijd geven. De steegjes laten de oude manier van leven en de traditionele cultuur van Beijing zien. Dit is in groot contrast met de moderne veranderingen in de rest van Beijing.

China Excursies

Beijing – bezoek aan de Chinese Muur

Op zo’n 3 uur rijden van Beijing vind je de Jinshanling Great Wall. Dit stuk van de muur is een van de rustigere stukken van de muur. Je maakt een wandeling van ongeveer vier uur over de muur. Mocht je dit teveel vinden, dan kun je ook een minder zware wandeling maken; geef dit wel vooraf aan.

Verboden stad Beijing

Beijing – Citytour

Tijdens deze citytour ontdek je de pareltjes in en rondom Beijing. Je begint de tour bij de Lama Tempel. De tempel met haar 5 binnenplaatsen is licht & ruim, en de muren hebben gesneden muurschilderijen, beelden & versierde bogen. In de Zaal van het Grenzeloze Geluk staat het beroemde houten standbeeld van Buddha, dat met haar 26 meter het grootste uit hout gesneden standbeeld ter wereld is. Vervolgens bezoek je de Tempel van de Hemel (een van de heilige keizerlijke tempels van Beijing) en het Tian’anmen Plein (een van de grootste pleinen ter wereld). Als laatste bezoek je de Verboden Stad, een residentie van de keizers gebouwd als replica van het Paarse Paleis waar God in zou leven.

Plasticvrij op reis is in China niet altijd makkelijk. Maar met deze tips ga je in ieder geval goed voorbereid op pad!

China excursies

Beijing – diverse shows

Je bekijkt de beroemde Beijing Opera Show in het Liyuan Theater. Beijing Opera is de belangrijkste van alle opera’s in China en speelt een grote rol in de Chinese cultuur. Je kan ook naar het Rode Theater, dat bekend staat om zijn Kung Fu en andere vechtsport optredens.  Vechtsport beoefenaars uit heel China komen naar dit theater om hun kunsten te laten zien op het podium. Bij een acrobatic show In het Chaoyang Theater kan je genieten van de meest populaire acrobatische show van Beijing. De show combineert traditionele met moderne acrobatiek, waardoor de kloof tussen de oude Chinese cultuur en de moderne geglobaliseerde wereld wordt overbrugd.

China excursies

Xi’an – Dagexcursie Terracotta Leger & Big Goose Pagoda

Je begint de dag bij het beroemde Terracotta Leger. Het leger, gebouwd op ware grootte, bestaat uit honderden gedetailleerde modellen uit de periode van de Oude Strijdende Staten. Men geloofde dat objecten, zoals de standbeelden, geanimeerd kunnen worden in het hiernamaals. De keizer had na zijn dood een leger nodig en dit leger zou de keizer begeleiden naar onsterfelijkheid. Vervolgens bezoek je de stadsmuur van Xi’an, die de stad in het (oude) binnenste deel en (nieuwe) buitenste deel verdeelt. Als afsluiter bezoek je de Big Goose Pagode. De pagode is in traditionele Chinese stijl gebouwd, in lagen van stenen zonder cement. De pagode werd oorspronkelijk gebouwd voor de studie van de Boeddhistische geschriften.

China excursies

China excursies Xi’an – Hua Shan Berg

De Hua Shan Berg ligt op ongeveer drie uur rijden vanaf Xi’an. Hua Shan is één van de vijf heilige Taoïstische bergen in China en staat bekend om haar steile kliffen en ravijnen. Het heeft hierdoor de bijnaam “de meeste steile berg onder de hemel” gekregen. Er zijn diverse religieuze plaatsen verspreid over de berg, zoals tempels, paviljoens en gegraveerde teksten.

Een onvergetelijk avontuur beleven, meerdere landen zien én dat alles met de trein? Reis met de Trans Mongolië Express!

Shuanglin Tempel

Pingyao – Wang’s Family Residence en Shuanglin Tempel

Tijdens deze dagexcursie breng je een bezoek aan Wang’s Family Residence. Het is een luxe residentie, gebouwd in de 18e eeuw. Op de binnenplaats vind je overal beelden. De ambachten en architectuur zijn erg verfijnd en uniek, en daardoor is het tegenwoordig een museum van architectonische kunst. Vervolgens bezoek je de Shuanglin Tempel. Deze tempel staat bekend als het oude geschilderde beeldhouwwerken museum. De tempel herbergt meer dan 2000 kleurrijke sculpturen als gevolg van de prachtige vaardigheden van de ambachtslieden van verschillende dynastieën.

China excursies

Datong – Yungan Grotten en Hangend Klooster

De Yungang Grotten liggen in een gebied uitgegraven langs een berg. Je kunt hier 53 grotten met meer dan 51.000 stenen beelden bewonderen. Vervolgens bezoek je het Hangende Klooster. Dit klooster hangt aan de Hengshan berg, 50 meter boven de grond. De architectuur van het klooster en alles wat het klooster symboliseert belichaamt een grote culturele prestaties van de Chinese bevolking.

China excursies

China excursies Lijiang – Fietsexcursie naar Baisha Village

Baisha is een van de oudste steden in Lijiang. Vanwege het witte zand op de grond werd de stad “Baisha” genoemd, wat “witte zand” betekent. Baisha is de oudste nederzetting van de Naxi mensen. Tijdens de fietstocht kun je de vele oude gebouwen bewonderen in de stad, waaronder het Dabaoji Paleis, de Liuli Tempel en het Wenchang Paleis. In het Baisha Paleis zijn de bekende Baisha muurschilderingen gevestigd.

Bij Better Places boek je zelf je vlucht. We hebben daarom een paar hele handige tips voor je op een rijtje gezet. 

China excursies

Lijiang – Tiger Leaping Gorge

De ‘Tiger Leaping Gorge’ is een van de diepste kloven ter wereld. Hoe de plek zijn naam heeft gekregen, heeft te maken met een oude legende. De legende zegt dat een tijger deze rots gebruikte als opstap, zodat hij van de ene kant naar de andere kant over de kloof kon springen. Je brengt een bezoek aan deze kloof, waar je tijdens een korte of zelfs meerdaagse wandeling kunt genieten van de verschillende uitzichten.

Jade Dragon Snow Mountain

Lijiang – Jade Dragon Snow Mountain

In het zuiden van Lijiang ligt de Jade Dragon Snow Mountain. De met sneeuw bedekte en in mist omhulde berg lijkt vanaf een afstand op een jadekleurige draak die op de wolken ligt, vandaar de naam. De berg is een heilige plaats voor de lokale Naxi mensen; niet alleen vanwege de legende, maar ook omdat het lang geleden een plek was voor jonge geliefden om hun jonge leven op te offeren ter ere van ware liefde. De beste plek om de berg te fotograferen is vanaf de Black Dragon Pool. Actievelingen kunnen ook wandelen op de berg.

China excursies

Dali – Xizhou & boottocht over het Erhai meer

Vandaag breng je de dag in en rondom Dali door. De excursie begint bij het stadje Xizhou. Xizhou betekent zoveel als ‘gelukkige stad’. Het volk wat hier woont heet het Bai volk en zij zijn een van de etnische minderheden van China. Xizhou heeft 200 woningen in traditionele stijl die als nationaal erfgoed zijn aangemeld. Naast dat je een lokale markt bezoekt neem je ook een kijkje in een traditionele Bai residentie. In de middag maak je een boottocht op het Erhai meer. Tijdens de boottocht heb je alle kans om van het majestueuze landschap en de visserseilandjes in het meer te genieten.

China excursies Tip: je kunt ook per fiets naar Xizhou. De invulling van bovenstaand programma blijft verder hetzelfde

Je eigen China rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het zien van deze China excursies? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Leena, de reisexpert die uit China komt en veel reistips kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Leena.

Meer inspiratie voor je China rondreis

Wil je meer lezen over China en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de leukste excursies in China  of over de prachtige Transmongolië Express. Reisblogger Yvon woont in China en deelt haar reizen en avonturen op haar blog.

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis. Geef Leena je wensen door en ze stuurt je een voorstel op maat. 

China reizen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!