Rondreis China per trein

21-daagse reis
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Reis door China per trein

21 dagen, vanaf € 1235,-

  • Doorkruis China per trein
  • Bezoek de reuzenpanda’s nabij Chengdu
  • Leer de Chinese keuken kennen tijdens een kookworkshop
  • Stap op de fiets en bewonder groene rijstterrassen
  • Wandel over de Chinese muur
  • Bewonder de 51000 Boeddha’s in de Yungang Grotten
  • Geen binnenlandse vluchten

Kies voor deze bijzondere reis en doorkruis China per trein. Je neemt twee keer de nachttrein, en drie keer leg je een treintraject overdag af. Op die manier zie je een stuk meer van het land, en reis je op een milieuvriendelijke manier. Met de trein leg je enorme afstanden in een relatief korte tijd af. Uiteraard heb je altijd gereserveerde plaatsen. Je begint je China per trein reis met een bezoek aan Chengdu, waar je een bezoek kunt brengen aan een Panda reservaat. Je volgende stop is in Yangshuo, gelegen tussen een magisch landschap van karstbergen. Je kunt een fietstocht maken langs de mooiste rijstterrassen van China. Vanuit het ultra moderne Shanghai reis je naar het charmante stadje Pingyao en de stad Datong, beroemd om de Yungang Grotten. Je sluit de reis af in Beijing. Wandel over het Plein van de Hemelse Vrede naar de Verboden Stad. Een bezoek aan de Chinese Muur mag natuurlijk niet ontbreken!

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis. Geef Leena je wensen door en ze stuurt je een voorstel op maat. 

China reizen

Route China per trein:

Dag 1: Chengdu, start China per trein
Dag 2 en 3: Chengdu
Dag 4 – 6: Yangshuo
Dag 7 en 8: Ping’an
Dag 9 – 12: Shanghai
Dag 13: Taiyuan
Dag 14 en 15: Pingyao
Dag 16 en 17: Datong
Dag 18 – 20: Beijing
Dag 21: Einde China per trein

Stel je reis op maat samen

Je kunt deze voorbeeldreis, waarbij je China per trein doorkruist, helemaal naar eigen wens samenstellen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Leena, onze lokale reisexpert. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis China of de beste reistijd China.

Dagprogramma China per trein rondreis

Chengdu China
Dag 1 – Start China per trein rondreis – Aankomst in Chengdu

Je start je China per trein reis in Chengdu. Na aankomst op de luchthaven, word je opgewacht en naar je hotel gebracht.  De hoofdstad van de provincie Sichuan heeft enorm veel te bieden en daarom blijf je hier twee volle dagen. Ook al is Chengdu een miljoenenstad, de stad is vooral ook gezellig. Drink een kopje thee in een theehuis langs de rivier.

Dag 2 – Chengdu

Vandaag heb je de tijd om zelf de stad te gaan bekijken. Chengdu is een levendige stad. Bewonder het immense standbeeld van Mao dat in het moderne deel van de stad staat en bekijk de vele leuke winkels!

Wil je de vlucht met de minste CO2 uitstoot, kies dan voor de directe vlucht met KLM, China Southern Airlines of Xiamen Airlines. Kiezen voor directe vluchten heeft nog meer voordelen. 

China per trein
Dag 3 – Chengdu: optionele excursie Panda reservaat en Wenshu klooser

Vandaag kun je reuzenpanda’s bewonderen in het Panda Breeding Centre, vlakbij Chengdu.  Dit centrum beschermt de panda populaties. Je leert hier veel over het moeizame voortplantingsproces van deze dieren. Aansluitend kun je een bezoek brengen aan het boeddhistische Wenshu-klooster. Je kunt er heerlijk vegetarisch eten.

Dag 4 – Chengdu via Guilin naar Yangshuo

Met de hogesnelheidstrein  reis je naar Guilin, in het zuiden van China, een rit van 7,5 uur. Om 6 uur kom je aan in Guillin, en word je in een goed uur naar Yangshuo gebracht.  Het plaatsje ligt ligt in een magisch landschap van grillige, groene karstbergen. Het is een heerlijke plek om in de omgeving te fietsen of  te wandelen.

China per trein
Dag 5 – Yangshuo

Al eeuwenlang komen Chinese artiesten naar Yangshuo om met hun penselen iets van die magie vast te leggen. Je kunt een fietstocht maken door het prachtige landschap. Je fietst tussen rijstvelden, rivieren en prachtige rotspieken. Het platteland rond Yangshuo is magisch. Beklim hier de Moon Hill voor een mooi uitzicht.

Dag 6 – Yangshuo

Vandaag kun je een boottocht maken over de rivier. Tussen de pieken van het wereldberoemde karstgebergte liggen groene rijstvelden en kleine dorpen. In de middag kun je een kookworkshop volgen. Sluit de dag af met een bezoek aan een schitterende lichtshow. De bergen in de omgeving worden verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor.

Reizen per trein is al een duurzame keuze. Als je ook nog kiest voor een rechtstreekse vlucht dan wordt de impact van jouw vakantie nog lager.

China per trein
Dag 7 – Yangshuo naar Ping’an

Je rijdt vandaag naar Ping’an. Hier slaap je in een schitterend gelegen hotel in een pittoresk dorpje met houten huizen. Om hier te komen loop je een stuk. Vanuit Ping’an kan je verschillende mooie wandelingen maken door de rijstterrassen. Het is een heerlijke plek om bij te komen.

Dag 8 – Ping’an: Longji

Longji, dat “de Rug van de Draak” betekent, ligt in een gebied dat beroemd is vanwege de enorm uitgestrekte rijstterrassen en de vele kleurrijke stammen die er wonen. Je kunt hier een mooie wandeling maken langs de rijstvelden. Het uitzicht is steeds weer geweldig.

Shanghai Bund
Dag 9 – Ping’an via Guilin naar Shanghai

Je reist weer terug naar Guilin voor de nachttrein naar Shanghai. Een vrij lange reisdag dus, maar je kunt comfortabel slapen in de soft sleeper treincoupé.Dit zijn afsluitbare coupé’s met 4 bedden per coupé.

Dag 10 – Shanghai

Vandaag kom je aan in Shanghai. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je aan het einde van de ochtend aankomt. In de middag kun je op je gemak gaan beginnen met het verkennen van de miljoenenstad.

Over land reizen is niet alleen avontuurlijker, het is ook veel leuker dan vliegen. Je zit met de locals in de trein en ziet veel meer van China.

Shanghai Skyline
Dag 11-12 – Shangai

Je hebt twee volle dagen om de stad te verkennen. Bezoek de oude stad, de futuristische wijk Pudong of maak een boottocht over de Huangpu rivier. Je kunt ook gaan shoppen in de grootste en meest luxueuze winkelstad van China.  Een hoogtepunt van Shanghai is de Bund. Het uitzicht hier is fenomenaal, met name bij zonsondergang. De boulevard ligt aan de oever van de Huangpu rivier en is hèt symbool van Shanghai. Aan de ene kant van de rivier staan de Art Deco gebouwen uit het koloniale tijdperk, aan de andere kant van de rivier de futuristische gebouwen van de toekomst.

China per trein
Dag 13 – Shanghai; nachttrein naar Taiyuan

Aan het einde van de middag neem je de nachttrein naar Taiyuan, waar je de volgende ochtend aankomt.

Dag 14 – Taiyuan naar Pingyao

Vanaf Taiyuan wordt je in zo’n anderhalf uur naar het charmante Chinese stadje Pingyao gebracht. Pingyao was in de 19de eeuw hét financiële handelscentrum van China en in die tijd zijn prachtige, monumentale koopmanshuizen gebouwd. De koopmanshuizen zijn goed bewaard gebleven en lopend door het stadje proef je het verleden van het oude keizerrijk. Sinds 1997 staat Pingyao op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is heerlijk ronddwalen door het autovrije centrum.

Grotten van Yungang China
Dag 15 – Pingyao

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om dit mooie stadje te bekijken. Het centrum van Pingyao bestaat uit een wirwar van autovrije straatjes en steegjes. De koopmanshuizen zijn vaak gedecoreerd met verfijnde schilderingen en voorzien van pittoreske patio’s. Pingyao is omringd door indrukwekkende stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten en overal in de stad zie je de karakteristieke rode lampions, die het stadje ’s avonds extra sfeervol maken.

Dag 16 – Trein van Pingyao naar Datong

 
Aan het begin van de middag ga je in aan boord van de trein naar Datong waar je om kwart over 8 aankomt. Een korte transfer brengt je naar het hotel.

De Chinese keuken is smaakvol, veelzijdig en… een beetje vreemd. Durf jij deze gerechten aan? Eet smakelijk!

Paleis China Beijing
Dag 17 – Datong Yungang Grotten

Datong lag aan de Zijderoute en vlakbij liggen de beroemde grotten van Yungang. Deze 253 grottempels tot de hoogtepunten van boeddhistische kunst in China. Ze staan dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Over een afstand van ruim een kilometer bevindt zich een verzameling van zo’n 51.000 beelden van Boeddha’s en Boddhisattva’s, variërend van enkele centimeters tot wel 18 meter hoogte.

Dag 18 – Datong naar Beijing

Vandaag reis je met de trein naar Beijing. In de hoofdstad van China heb je twee dagen de tijd om rond te kijken en een bezoek te brengen aan de vele bezienswaardigheden. Maar natuurlijk kun je desgewenst altijd extra nachten Beijing aan je reis toevoegen!

China per trein
Dag 19 – Beijing

Wandel over het Plein van de Hemelse Vrede en door de Verboden Stad. Met al zijn paleizen, paviljoens en terrassen heeft dit inderdaad het formaat van een stad. Bekijk ook Beijing’s prachtige tempels, die de Culturele Revolutie hebben overleefd, zoals de Tempel van de Hemel, een van China’s mooiste bouwwerken. Dwaal rond door de hutongs, het stelsel van oude, smalle straatjes die zo typerend zijn voor Beijing. Ook kun je een bezoek brengen aan de buiten Beijing gelegen keizersgraven uit de Ming en Qing dynastie en de tuinen en paviljoens van het Zomerpaleis. Genoeg te beleven dus in deze prachtige stad!

China per trein
Dag 20 – Beijing – Chinese Muur

Een rondreis door China is niet compleet zonder een bezoek aan De Chinese Muur. Tijdens een optionele excursie vertrek je al vroeg uit Beijing om naar een wat rustiger deel van de Muur te gaan, zo’n drie uur rijden. Hier loop je 10 kilometer over de Muur, een pittige wandeling en niet voor mensen met hoogtevrees. Je doet er ongeveer vier uur over waarbij je een lang stuk klimt en daarna een lang stuk daalt. Doordat het hier niet druk is en je lang over de Muur loopt, krijg je echt een gevoel van de uitgestrektheid. Bij het eindpunt word je opgewacht en ga je terug naar de drukte van Beijing.

Dag 21 – einde China per trein rondreis

Helaas zit de rondreis door China per trein er al weer op. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Prijsinformatie China per trein

Reisduur: 21 dagen/20 nachten
Reissom: Vanaf € 1235,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, treintickets, al het overige vervoer ter plaatse
Exclusief: Intercontinentale vluchten, overige maaltijden, entreetickets, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking)
Accommodaties: Overnachtingen in een tweepersoonskamer, 1 nachttrein

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. Leena helpt je graag bij het samenstellen van jouw China per trein reis.

Reisinspiratie – Stop and Stare in Guilin

Laat je inspireren door de schrijvers van Stop and Stare. Ook zij werden verliefd op de schilderachtige omgeving van Guilin en Yangshuo en schreven daar een mooi blog over.

Vliegtickets voor je China per trein reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar China boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!