Moeder en dochter op reis in China

De ervaring van een Better Places reiziger
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

“China is een compleet andere wereld”

De Belgische Linda Taelemans droomde al van kinds af aan van China, dankzij de boeken die ze las over het mysterieuze keizerlijke hof en de indrukwekkende historie van het land. Dit jaar was het eindelijk zover en reisde ze met haar dochter in drie weken dwars door China. Ze maakte haar China reis helemaal op maat met Leena, de lokale reisspecialist van Better Places. “De reis bestond uit alleen maar hoogtepunten.”

China reis

Moeder en dochter op China reis

Linda’s man houdt niet van reizen, maar haar dochter gaat wel graag op pad. Toen Linda besloot dat ze dit jaar naar China zou gaan, wilde haar dochter graag mee. “Ik wilde niet met een groep reizen, maar ons eigen plan trekken”, vertelt Linda. “Op de bonnefooi reizen in China zag ik niet zitten en daarom sprak Better Places me erg aan. Ik kon zelf mijn hele reis op maat samenstellen, in samenwerking met een lokale reisspecialist die het land goed kent. Ik vond het bovendien een fijn idee om ter plekke iemand te hebben om op terug te vallen als dat nodig was. Dat vind ik de grote meerwaarde van Better Places.”

China reis

Moeder en dochter in China

Linda’s man houdt niet van reizen, maar haar dochter gaat wel graag op pad. Toen Linda besloot dat ze dit jaar een China reis zou gaan maken, wilde haar dochter graag mee. “Ik wilde niet met een groep reizen, maar ons eigen plan trekken”, vertelt Linda. “Op de bonnefooi reizen in China zag ik niet zitten en daarom sprak Better Places me erg aan. Ik kon zelf mijn hele reis op maat samenstellen, in samenwerking met een lokale reisspecialist die het land goed kent. Ik vond het bovendien een fijn idee om ter plekke iemand te hebben om op terug te vallen als dat nodig was. Dat vind ik de grote meerwaarde van Better Places.”

Linda en haar dochter zijn blij met het concept van Better Places. En wij zijn blij met blije reizigers!

Eten in China

Goed contact met China reisspecialist

Het contact met reisspecialist Leena verliep meteen goed. Linda had een plan gemaakt voor haar China reis met alle plekken die ze graag wilde bezoeken. Leena bekeek het plan kritisch en gaf advies over de route. “Voor sommige plekken had ik te weinig tijd ingepland en daarom moest ik keuzes maken”, zegt Linda. “Leena legde me verschillende opties voor en ik kon alles steeds veranderen tot de reis helemaal naar mijn zin was. De communicatie was perfect in orde: ze reageerde steeds snel via e-mail.” Ter plekke was Linda ook blij met Leena. Tijdens een vlucht van Beijing naar Chengdu maakte het vliegtuig een ongeplande landing op Xi’an, vanwege problemen op de luchthaven van Chengdu. “De situatie was voor ons heel onduidelijk, ook omdat niemand op de luchthaven Engels sprak”, zegt Linda. “Gelukkig konden we Leena bellen om haar te vragen wat er aan de hand was. Zij zocht dat meteen voor ons uit.”

Verboden Stad China

Riksjatour Beijing

Linda en haar dochter begonnen hun reis in Beijing, waar ze een groot aantal hoogtepunten bezochten. De Verboden Stad, de Chinese Muur, het Zomerpaleis en de Lama Tempel stonden allemaal op de lijst. “We hebben ook een riksjatocht door de hutongs van Beijing gemaakt”, zegt Linda. “We mochten even thuis kijken bij onze riksjabestuurder, heel bijzonder.” Na Beijing namen ze de trein naar het mooie oude stadje Pingyao en bezochten ze de tempels in Mianshan Mountain. Een binnenlandse vlucht bracht hen uiteindelijk naar Chengdu, waar ze wandelden in de Qingchengshan Mountains. “Daarna stond het stadje Lijiang op het programma”, zegt Linda. “Dat is een heel mooi sfeervol stadje met kleine straatjes, waar we een mooie fietstocht hebben gemaakt naar een Baisha-dorp.”

Je stelt samen met Leena je reis op maat samen. Laat je alvast inspireren en lees over de excursies in China!

China reis

Karstgebergte van Yangshuo

Via Dali reisden ze tijdens hun China reis door naar het karstgebergte van Yangshuo en naar de rijstterrassen van het dorpje Ping’An. Ze sloten hun reis af in Hongkong. “De reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten, ik kan niet kiezen wat het mooiste was”, zegt Linda. “Alles had zijn charme. Van de straatjes van Lijiang tot het vlotvaren in Yangshuo, alles was prachtig. China is heel afwisselend en onze reis was een mooie mix van cultuur, steden en dorpen, activiteiten en natuur. Want niet alleen de cultuur, maar ook de natuur van China is prachtig. Het meest bijzondere is misschien wel dat China zo anders is dan dat we gewend zijn. Voor mij waren drie weken in China nog veel te kort. Ik wil graag terug om nog veel meer van het land te ontdekken.”

Zelf op reis China reis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis na het lezen van de ervaringen van Linda en haar dochter? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Leena, de reisexpert die uit China komt en veel reistips kan geven. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze reisideeën of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Leena.

Meer inspiratie voor je reis naar China 

Wil je meer lezen over China en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de leukste excursies in China. Reisblogger Yvon woont in China en deelt haar reizen en avonturen op haar blog.

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis. Geef Leena je wensen door en ze stuurt je een voorstel op maat. 

China reizen

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!