China vakantie

18-daagse rondreis door het spectaculaire landschap van Yunnan
Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

China vakantie door Yunnan

18-daagse reis, vanaf €1595,-

  • Tweedaagse wandeltocht door een spectaculair landschap
  • Verblijf op unieke locatie in een klein bergdorpje
  • Bezoek aan het Tibetaans Shangri-la
  • Bewonder de reuzenpanda van dichtbij (optioneel)
  • Reis met de hogesnelheidstrein
  • Maak een fietstour met een lokale gids
  • Slechts één binnenlandse vlucht (inbegrepen in de prijs)

Yunnan is de meest zuidwestelijk gelegen provincie van China, die wordt gekenmerkt door een spectaculaire natuur en een grote culturele verscheidenheid. Er leven vele kleurige minderheden, en op veel plekken heeft het Tibetaanse boeddhisme zijn sporen achtergelaten. Tijdens je China vakantie ga je naar Shangri-La en bezoek je een mini-versie van de Potala in Tibet. In Wumu maak je kennis met de Naxi-minderheid. Wandelen kun je door prachtige berglandschappen of tijdens een tweedaagse looptocht door een van de spectaculairste landschappen van Yunnan: de Tiger Leaping Gorge.

Reisexpert Leena in China is gespecialiseerd in het organiseren van individuele China reizen. Ze helpt je graag bij het samenstellen van je ideale China rondreis. Geef Leena je wensen door en ze stuurt je een voorstel op maat. 

China reizen

Route China vakantie

Dag 1-2: Kunming, start van je China vakantie
Dag 3 -4: Dali
Dag 5- 6: Shaxi
Dag 7-9: Lijang
Dag 10-11: Trektocht Tiger Leaping Gorge
Dag 12: Wumu
Dag 13-15: Zhongdian (Shangri- La)
Dag 16: Binnenlandse vlucht naar Chengdu
Dag 17: Chengdu 
Dag 18: Vlucht terug

Stel je China reis op maat samen

Dit is een voorbeeldreis, je kunt je China vakantie helemaal naar eigen wens samenstellen. Geef Leena je wensen door en ontvang vrijblijvend een reisvoorstel op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis China of de beste reistijd China.

Dagprogramma van je China vakantie

China vakantie
Dag 1 – Aankomst Kungmin – start van je China vakantie

Je kont aan in Kungmin, hoofdstad van de provincie Yunnan, die, vanwege het aangename klimaat, de ‘Stad van de Eeuwige Lente’, wordt genoemd. Je wordt naar je hotel gebracht.

Dag 2 – Excursie Stenen Woud

Op anderhalf uur rijden van Kungmin ligt het zogenaamde Stenen Woud, een indrukwekkende verzameling kalkstenen rotsen die vrijwel verticaal in het landschap staan. Sommige lijken wel wat op bomen, vandaar de naam Stenen Woud. Het is een zeer interessant gebied om te voet te verkennen. Sommige kliffen zijn verbonden met hangbruggen, voor anderen moet je wat meer klimmen. Mooie plaatjes verzekerd. Na een uitgebreid bezoek rijd je terug naar Kunming, waar je de plaatselijke keuken kunt proeven.

Het beste vlieg je vanaf Amsterdam met één keer overstappen naar Kunming en direct vanaf Chengdu met KLM, China Southern, China Eastern of Xiamen Airlines. Zo heb je de snelste route en de minste CO2 uitstoot. Vanuit België zijn er goede treinverbindingen naar Amsterdam. Lees meer over de vluchten naar China en de voordelen van een directe vlucht.

chinees dorp
Dag 3 – Hogesnelheidstrein naar Dali

China heeft de afgelopen jaren een uitgebreid hogesnelheidstrein netwerk aangelegd en het is tegenwoordig mogelijk om snel en comfortabel naar de meeste plekken te reizen. De treinen zijn modern en van alle gemakken voorzien en zoeven met een gemiddelde snelheid van zo’n 300 kilometer door het landschap. De trein naar Dali doet er maar zo’n twee uur over, zodat je de middag vrij hebt om het stadje te verkennen, dat tussen besneeuwde bergen ligt. Je ziet er versierde stadspoorten, smalle straatjes, binnenhofjes en talloze houten gebouwen. Het symbool van de stad zijn de Drie Pagode’s, drie witgele torens die je al van grote afstand kunt zien.

Reizen met de trein is niet alleen beter voor milieu. Wij geven je vijf redenen waarom reizen over land ook nog eens leuker is!

China vakantie
Dag 4 – De omgeving van Dali

Dali ligt aan het mooie Erhaimeer, dat uitzichten biedt op hoge bergtoppen. In de morgen bezoek je een lokale markt, die door veel minderheden wordt bezocht. In dit deel van China wonen verschillende bevolkingsgroepen die een eigen cultuur en taal hebben. Na de markt volgt een boottocht over het mooie Erhaimeer.

Dag 5 – Naar Shaxi

Een autorit van een paar uur of brengt je naar Shaxi, een prachtig gerestaureerd oud stadje, dat ooit op de zogenaamde Theeroute lag naar Tibet lag. Het lijkt wel of het stadje zo uit een prentenboek komt. Er is hier zo veel te zien dat je zeker anderhalve dag nodig hebt om door de oude stad te dwalen.

Lijiang
Dag 6 – Shaxi

Je hebt de hele dag om heerlijk op je gemak en in je eigen tempo van al het moois dat het stadje biedt te genieten.

Dag 7 – Naar Lijang

Je vervolgt je China vakantie met een korte rit naar Lijang. Het sfeervolle stadje Lijang heeft een oud centrum met veel barretjes en restaurantjes. Het wordt sfeervol verlicht door rode lampionnetjes en je vindt er vele binnenhofjes. Je hoort mannen en vrouwen elkaar toezingen, waarbij er veel geschreeuwd, gedanst en gelachen wordt. Je hebt de hele dag om hier op eigen gelegenheid rond te kijken.

Benieuwd naar de mooiste plekken in China die je echt niet mag missen? Wij zetten ze voor je op een rij!

China vakantie
Dag 8 – Fietstocht omgeving Lijang

Samen met een lokale gids maak je in een leuke fietstour door de omgeving. Je fiets vandaag door de mooie omgeving van Lijang. Je bezoekt een lokale markt, waar de gids je van alles kan uitleggen over de, voor ons soms onbekende, producten die er te koop zijn. Je fietst naar het traditionele Naxi dorpje Baisha.

Dag 9 – Lijang

Lijang heeft genoeg te bieden om nog een dag op eigen gelegenheid rond te kijken. Of huur nogmaals een fiets om de mooie omgeving te verkennen.

oevers van Yangtse
Dag 10 – Trektocht Tiger Leaping Gorge

Je wordt met de lokale bus naar het beginpunt van je tweedaagse looptocht gebracht. Je wandelt door de Tiger Leaping Gorge, een fantastische kloof die uitgeslepen is door de Yangtse Rivier. Je loopt vandaag 6 uur over een pad door de kloof, hoog boven de rivier. Je overnacht in een eenvoudig hotelletje in de kloof.

Dag 11 – Trektocht Tiger Leaping Gorge – Wumu

Vandaag loop je in een uur of twee naar het busstation. Via Lijang rijd je in een uur of vier naar Wumu, een idyllisch dorpje in de bergen van Yunnan. Je verblijft hier in een mooie lodge, gebouwd van lokale materialen. De meeste kamers hebben een balkon, dat uitzicht biedt op de mooie omgeving en de rivier de Yangtse. Hier kun je het Chinese plattelandsleven echt ondergaan. De Naxi, een Chinese minderheid, heeft hier zijn leefgebied.

China vakantie
Dag 12 – Wandeltocht door streek rond Wumu

Vandaag heb je een lokale, Engelssprekende, gids tot je beschikking, die je meenmeent door de omgeving. Deze is prachtig, met steile hoge bergen, en blauwe bergmeren. Je kunt zelf bepalen hoe lang en hoe zwaar je de tocht wilt maken. Trek je echt de bergen in, of concentreer je je op de directe omgeving van het dorp, om kennis te maken met de leefwereld van de Naxi.

Dag 13 – Naar Zhongdian (Shangri La)

Met een overstap in Lijang rijd in een uur of 6 naar Zhongdian. Zhongdian staat ook wel bekend als Shangri-La, het aardse paradijs; er zijn een hoop plaatsen die dit mogelijk kunnen zijn, maar sinds 2001 is Zhongdian het officiële Shangri-La. Je proeft de Tibetaanse sferen in de stad die tussen de hoge bergen ligt en versierd is met gebedsvlaggetjes.

Twijfel je wanneer je jouw China vakantie het beste kunt plannen? Wij vertellen je wat de beste reistijd is in de verschillende regio’s.

China vakantie
Dag 14 – Songtsam Klooster en Pudacuo Nationaal Park

Vandaag maak je een interessante tour door de prachtige omgeving. Het Songtsam klooster mag je absoluut niet missen. Dit majestueuze Tibetaanse klooster ligt prachtig in een vallei met op de achtergrond hoge besneeuwde bergen. Het Pudacuo National Park is een hoogtepunt van je bezoek aan Shangri La.

Dag 15 – Shangri La (Zhongdian)

Je hebt de dag vrij. De Ganden Sumtseling Gompa, ook wel het Tsongtam klooster genoemd, is het belangrijkste Tibetaanse complex in het zuidwesten van China. Het wordt ook wel het kleine Potalapaleis genoemd, omdat het in de zelfde bouwstijl is gemaakt. Overal in en om het gebouw zie je schilderingen die legendes uitbeelden. Tijdens een wandeling of fietstocht zie je bewoners in traditionele kleding. In de avond komen de bewoners gezellig samen op het plein in het oude centrum om te kletsen en dansen.

China vakantie
Dag 16 – Binnenlandse vlucht naar Chengdu

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Chengdu. Na aankomst op het vliegveld van Chengdu word je naar je hotel gereden. Ga op zoek naar een theehuisje langs de rivier om hier een kop verse Chinese thee te drinken.

Dag 17- Bezoek Pandacentrum

Vandaag breng je een bezoek aan het Panda Research Centre. Het centrum is opgezet om het uitsterven van de panda tegen te gaan. In de ochtend zijn de panda’s nog vrij actief, maar de rest van de dag zullen ze zich bezighouden met hun favoriete bezigheid, namelijk slapen, dus het is belangrijk dat je er in de ochtend bent. De rest van de dag is vrij.

Dag 18 – Vlucht terug – einde van je China vakantie

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug, al dan niet via Beijing.

In deze reis is één binnenlandse vlucht opgenomen. Wil je liever niet vliegen, vraag dan je reisexpert wat de alternatieven zijn.

Prijsinformatie China vakantie

Reisduur: 18 dagen/17 nachten
Reissom: Vanaf €1595,- per persoon (op basis van 2 personen reizend in het laagseizoen).
Inclusief: Overnachtingen in middenklasse hotels met ontbijt, alle vervoer per hogesnelheidstrein of auto, binnenlandse vlucht Zhongdian-Chengdu (t.w.v. € 137), tweedaagse looptocht Tiger Leaping Gorge, dagtochten naar Stenen Woud, boottocht Dali, fietstocht Lijang, wandeldag Wumu, dagtocht Shangri La, allen met Engelssprekende gids.
Exclusief: Intercontinentale vluchten; alle entreegelden, overige maaltijden, calamiteitenfonds à € 2,50 en reserveringskosten à € 25,- pp (max. € 75,- per boeking).
Accommodaties: Tijdens de Yunnanreis overnacht je in middenklasse hotels en een enkele keer in eenvoudigere lokale guesthouses in een tweepersoonskamer.

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande China vakantie. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap etc. De reis kan ook met een lokale Engelssprekende gids worden georganiseerd; vraag Leena naar de mogelijkheden.

Reisinspiratie – tips van een China kenner

Op zoek naar meer inspiratie voor je rondreis door China? Lees meer over reizen in China.

Vliegtickets voor hoogtepunten China

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar China boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!