Even voorstellen: Eddy, de lokale reisexpert in Colombia

Elf jaar geleden zette Eddy voor het eerst voet op Colombiaanse grond en hij is nooit meer weggegaan. Hij richtte de Stichting Straatkinderen Medellín op, waar inmiddels driehonderd kinderen bij betrokken zijn en ontwikkelt reizen op maat door Colombia. Eddy kent Colombia inmiddels door en door en is dus de ideale persoon om je Colombia reisadvies te geven. “Ik wil reizigers laten zien hoe bijzonder en veelzijdig Colombia is.”

Het was de bedoeling dat Eddy anderhalf jaar in Zuid-Amerika zou blijven. Al die tijd reizen leek hem wat te lang, dus besloot hij eerst een half jaar vrijwilligerswerk te gaan doen in Colombia. Hij ging werken met straatkinderen in Medellín en daar bleek zijn passie te liggen. “Een half jaar werd anderhalf jaar en van reizen kwam niets meer”, vertelt Eddy. “Toen stond ik voor de keuze: ga ik terug naar Nederland of blijf ik in Colombia? Het werd het laatste. Ik zette de Stichting Straatkinderen Medellín op en zocht daarnaast een baan. Twee Nederlanders waren net een reisbureau begonnen in Bogotá en ik kon aan de slag met het begeleiden van tours in Medellín en omgeving en in Colombia.”

Persoonlijk Colombia reisadvies

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Colombia? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Eddy, de reisexpert in Colombia. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Colombia reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Colombia of de beste reistijd Colombia.

Colombia reisadvies

Straatkinderen helpen

Eddy’s stichting is inmiddels stevig gegroeid. Eddy komt uit het onderwijs en was coach bij de KNVB. “Colombianen zijn ook gek van voetbal”, vertelt hij. “Ik vroeg de kinderen op straat wat ze graag wilden, en hun wens was om te voetballen in de officiële competitie. Ik bood ze aan om te helpen, mits ze in een tehuis kwamen wonen en naar school zouden gaan. Dat deden ze en sinds 2007 voetballen we met een jongens- en een meidenteam in de competitie. De stichting werkt samen met een aantal tehuizen en biedt sport-, recreatie- en culturele activiteiten. In het tehuis van de stichting in de wijk Carambolas bieden we Engelse les, computerles en hebben we een bibliotheek. In totaal helpen we zo’n driehonderd straatkinderen.” In Columbus gaf Eddy een interview over zijn werk bij de stichting. 

Colombia reisadvies van een lokale reisexpert

Door het begeleiden van reizen en door zijn eigen vakanties in Colombia heeft Eddy het land erg goed leren kennen. Ondanks dat hij het begeleiden van reizen erg leuk vond, is hij daarmee gestopt, zodat hij genoeg tijd heeft om in zijn stichting te steken. Daarnaast ontwikkelt hij nu reizen op maat voor de reisorganisatie waarvoor hij eerst reizen begeleidde. “Ik ben zelf een echte reiziger”, zegt hij. “Met dit werk krijg ik de kans om andere reizigers te laten zien hoe bijzonder en veelzijdig Colombia is. De reden dat Colombia mij vanaf het begin pakte, was de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen. Dat werkt zo aanstekelijk. Ik krijg regelmatig de vraag: is Colombia niet gevaarlijk? Maar eenmaal hier zie je dat eerder het tegenovergestelde waar is. De mensen staan altijd voor je klaar.”

Colombia reisadvies

Reisadvies Colombia – Van kust tot jungle

Colombia is ook één van de meest veelzijdige landen van Zuid-Amerika. Het land heeft de tropische Caribische kust met prachtige stranden, de Pacifische kust met walvissen, de Amazone, het Andes-gebergte, woestijnen en bruisende steden. “De diversiteit zorgt ervoor dat ik altijd een reis kan samenstellen die bij de reiziger past”, zegt Eddy. “Ik probeer altijd mijn passie voor Colombia over te brengen en het standaard beeld van Colombia om te draaien. Ik heb zelf volop favoriete plekken in Colombia. Ik ben bijvoorbeeld gek op Nuqui aan de Pacifische kust. Je vaart naar een kleine ecolodge, een paradijs op aarde, waar je ook nog eens fantastisch kunt eten. Je kunt hier bovendien walvissen zien, jungletrekkings maken en genieten van bountystranden. Ook een aanrader is Parque Tayrona, met haar prachtige stranden.”

Colombia reisadvies

Slapen bij lokale koffieboeren

Jardin is een schitterend dorpje in de koffieregio, dat nog maar weinig bezocht wordt. Eddy: “Dit mooie dorp is echt een aanrader. De omgeving vol watervallen is prachtig. In dit gebied kun je ook lokale koffieboeren bezoeken, die je laten zien hoe het leven er op hun boerderij aan toe gaat. Tot slot raad ik iedereen aan om naar Medellín te gaan. Dit is een vooruitstrevende, sociale stad met veel aandacht voor de armere wijken.”

Colombia reisadvies: de gouden tip voor Colombia

Voor reizigers die naar Colombia gaan heeft Eddy een gouden tip. “Zoek vooral de lokale bevolking op”, zegt hij. “Maak contact, al is het met handen en voeten als je Spaans tekort schiet. De Colombianen staan daar erg voor open. Proef het gewone leven in Colombia, bestel verse vruchtensappen in kraampjes en eet samen met de locals in lokale restaurants. Zo kom je helemaal in Colombiaanse sferen.”

Reisexpert Eddy in Colombia helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Colombia. Geef Eddy je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd colombia

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!