Costa Rica specialist Liesbet

Hola, mijn naam is Liesbet en ik ben jouw Costa Rica specialist. Graag stel ik een reis voor je samen door het veelzijdige Costa Rica; het land van rokende vulkanen, brullende apen, ongerepte jungle, vogels in alle kleuren van de regenboog en prachtige stranden. Tien jaar geleden ben ik hier gekomen en ik werd direct verliefd op dit fantastische land. De natuur is overweldigend en de diversiteit van dit land is grandioos; zo veel te zien, te doen en te ontdekken in dit kleine land! In Costa Rica kan je gemakkelijk en veilig reizen, er is veel te zien en toch met korte reisafstanden. Een prachtig vakantieland voor alle leeftijden!

“Door mijn jaren werkervaring als reisleidster ken ik Costa Rica door en door. Zelf woon ik aan de Atlantische kust, waar ik iedere morgen gewekt word door de brulapen, de toekans en de golfslag van da Caribische Zee. “ 

‘Pura vida!’ is een uitspraak die je op iedere straathoek in Costa Rica hoort, als begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. Letterlijk betekent dit ‘het pure leven’. Het is een mantra waar veel Tico’s, oftewel de inwoners van Costa Rica, hun leven naar inrichten. Liesbet vertrok 10 jaar geleden naar Costa Rica en kon zich helemaal vinden in het Pura vida gevoel. Ze werd verliefd op de adembenemende natuur, de vele outdoor mogelijkheden, de mooie stranden, de grote diversiteit aan dieren en de vriendelijke Tico’s. En hoewel ze er met haar lengte van 1.88 meter en haar blonde haren niet uitziet als een typische inwoner voelt ze zich op en top Costa Ricaan. “Het contact met de bevolking zorgt ervoor dat je het échte Pura vida gevoel ervaart.”

Hoewel Liesbet Communicatiewetenschappen heeft gestudeerd vond ze haar passie in de reiswereld. Inmiddels woont ze ruim 10 jaar in Costa Rica en stelt ze met veel plezier reizen op maat samen. Ze wil het Pura vida gevoel waar ze zelf zo van houdt overbrengen op andere reizigers. Liesbet regelt reizen naar alle uithoeken van het land. “Veel mensen denken dat Costa Rica een erg toeristisch land is waar je geen verborgen plekken meer kunt vinden, maar niets is minder waar. We willen mensen ook de minder bekende plaatsen laten ervaren zoals Caño Negro en Rincon de la Vieja. Bovendien is het contact tussen reizigers en de lokale bevolking erg belangrijk, juist om het Pura vida gevoel over te brengen.”

Bekijk de favoriete bezienswaardigheden van onze costa rica specialist Liesbet.

Je eigen Costa Rica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Costa Rica? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de Costa Rica reis specialist die al jaren in Costa Rica woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Costa Rica Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Costa Rica of de beste reistijd Costa Rica.

Nadieh, Costa Rica specialist

Hi! Mijn naam is Nadieh en ik werk samen met Liesbet. In 2009 ben ik naar Costa Rica gekomen om stage te lopen als Sociaal Medewerkster vanuit de Hogeschool van Utrecht, mijn geboortestad. Costa Rica heeft mijn hart gestolen en van een jaar kwam zeven jaar…Al vrij snel ben ik in de reisbranche beland, waar ik tot op de dag van vandaag geen genoeg van kan krijgen. Het plannen van vakanties in dit ongelooflijk mooie en diverse land doe ik met veel passie en plezier. Van de mooiste uitgestrekte stranden om tot rust te komen, tot dichtbegroeide jungles en vulkanen voor de echte avonturiers, er is hier voor iedereen iets te vinden. Ik kijk ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke reis samen te stellen, tot snel?! Pura Vida!

costa rica specialist

Antoinette, Costa Rica specialist

Hoi, ik ben Antoinette, geboren in 1984 en ik ben met Liesbet en Nadieh ook Costa Rica specialist. In 2015 kwam ik voor het eerst een jaar naar Costa Rica. Ik startte meteen met werken, waardoor ik geleidelijk door het jaar heen steeds meer van het land leerde kennen. Ik was vooral onder de indruk van de overweldigende natuur. Costa Rica is een klein land, maar bevat maar liefst 5% van de mondiale biodiversiteit. Ik woon aan de Caribische kust in een dorp met aan de ene kant een pure en wilde jungle (die het hele jaar door groen is) en aan de andere kant de zee. Als je wilt, kun je in een korte periode veel van dit land zien en ervaren. Denk aan: nevelwoud, wetlands, actieve vulkanen, stranden, natuurlijke hotsprings en jungle. Ik wil nog heel veel van de wereld zien, maar voorlopig hoef ik hier niet weg. Ik hoop dat ik iets van mijn enthousiasme voor dit land heb kunnen overdragen. Met jullie input stel ik graag een vrijblijvend reisvoorstel samen.

Simone, Costa Rica specialist

Ik ben Simone. Ik maak samen met Liesbet, Nadieh en Antoinette jullie reiswensen waar. Op 8 Juli 2008 zette ik voor het eerst voet op Costaricaanse bodem. Ik zou drie maanden als reisleider in Costa Rica gaan werken maar drie maanden werden uiteindelijk acht jaar. Ik heb met veel liefde en plezier onze reizigers de mooiste plekken van Costa Rica laten zien. Alleen in Costa Rica kun je de ene dag ziplinen door de boomtoppen van het nevelwoud en de volgende dag walvissen bewonderen op zee. Twee jaar geleden ben ik begonnen als reisadviseur, al die prachtige plekken waar ik ooit geweest ben breng ik nu samen in op maat gemaakte reizen. Ik help je graag om ook jouw droomreis te verwezenlijken.

Ontwerp je Costa Rica rondreis op maat

Laat je inspireren door de voorbeeldreizen. Je kunt ook volledig je eigen programma samenstellen. Liesbet helpt je graag verder om jouw ideale Costa Rica rondreis samen te stellen. Zodra je het reisvoorstel hebt aangevraagd ontvang je binnen twee werkdagen een reactie. Liesbet doet haar uiterste best om het reisvoorstel zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw persoonlijke wensen. Hoe meer informatie je geeft, hoe beter zij kan inspelen op je wensen.

Iets te vieren?

Plan je je huwelijksreis, vier je een jubileum, of heb je een andere reden voor een bijzondere reis? Samen met Liesbet ontwerp je je individuele reis Costa Rica met net dat beetje extra. Zo wordt je reis onvergetelijk.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Costa Rica zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland.
Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Reistips Costa Rica

De bekende hoogtepunten van Costa Rica zijn onder andere de Arenal vulkaan, het Monteverde natuurwoud, Tortuguero… maar waar vind je nu die bijzondere plekjes waar niet iedere toerist naartoe gaat? Bekijk de reistips Costa Rica van Liesbet.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!