Costa Rica specialist

Maak kennis met Liesbet, Nadieh, Simone en Antoinette
Ontvang een voorstel op maat

Costa Rica specialist 

Maak kennis met Liesbet, Nadieh, Simone en Antoinette

Hola, mijn naam is Liesbet en samen met Nadieh, Simone en Antoinette ben ik je Costa Rica specialist. Graag stel ik een reis voor je samen door het veelzijdige Costa Rica; het land van rokende vulkanen, brullende apen, ongerepte jungle, vogels in alle kleuren van de regenboog en prachtige stranden. Tien jaar geleden ben ik hier gekomen en ik werd direct verliefd op dit fantastische land. De natuur is overweldigend en de diversiteit van dit land is grandioos; zo veel te zien, te doen en te ontdekken in dit kleine land! In Costa Rica kan je gemakkelijk en veilig reizen, er is veel te zien en toch met korte reisafstanden. Een prachtig vakantieland voor alle leeftijden!

Door mijn jaren werkervaring als reisleidster ken ik Costa Rica door en door. Zelf woon ik aan de Atlantische kust, waar ik iedere morgen gewekt word door de brulapen, de toekans en de golfslag van de Caribische Zee.

Het Pura Vida gevoel

‘Pura vida!’ is een uitspraak die je op iedere straathoek in Costa Rica hoort, als begroeting of als antwoord op de vraag hoe het gaat. Letterlijk betekent dit ‘het pure leven’. Het is een mantra waar veel Tico’s, oftewel de inwoners van Costa Rica, hun leven naar inrichten. Liesbet vertrok 10 jaar geleden naar Costa Rica en kon zich helemaal vinden in het Pura vida gevoel. Ze werd verliefd op de adembenemende natuur, de vele outdoor mogelijkheden, de mooie stranden, de grote diversiteit aan dieren en de vriendelijke Tico’s. En hoewel ze er met haar lengte van 1.88 meter en haar blonde haren niet uitziet als een typische inwoner voelt ze zich op en top Costa Ricaan. 

costa rica specialist
Reizen op maat

Hoewel Liesbet Communicatiewetenschappen heeft gestudeerd vond ze haar passie in de reiswereld. Inmiddels woont ze ruim 10 jaar in Costa Rica en stelt ze met veel plezier reizen op maat samen. Ze wil het Pura vida gevoel waar ze zelf zo van houdt overbrengen op andere reizigers. Liesbet regelt reizen naar alle uithoeken van het land. “Veel mensen denken dat Costa Rica een erg toeristisch land is waar je geen verborgen plekken meer kunt vinden, maar niets is minder waar. We willen mensen ook de minder bekende plaatsen laten ervaren zoals Caño Negro en Rincon de la Vieja. Bovendien is het contact tussen reizigers en de lokale bevolking erg belangrijk, juist om het Pura vida gevoel over te brengen.”

We hebben een hele mooie reis gehad, super georganiseerd. Erg fijn dat je zelf het reisschema kan samenstellen. De reisexperts reageren snel op vragen en het is fijn om ook tijdens de vakantie via Whatsapp contact te hebben. De accomodaties waren op erg mooie locaties midden in de natuur en sloten perfect aan bij onze wensen.

costa rica specialist
Nadieh, Costa Rica specialist

Hi! Mijn naam is Nadieh en ik werk samen met Liesbet. In 2009 ben ik naar Costa Rica gekomen om stage te lopen als Sociaal Medewerkster vanuit de Hogeschool van Utrecht, mijn geboortestad. Costa Rica heeft mijn hart gestolen en van een jaar kwam zeven jaar…Al vrij snel ben ik in de reisbranche beland, waar ik tot op de dag van vandaag geen genoeg van kan krijgen. Het plannen van vakanties in dit ongelooflijk mooie en diverse land doe ik met veel passie en plezier. Van de mooiste uitgestrekte stranden om tot rust te komen, tot dichtbegroeide jungles en vulkanen voor de echte avonturiers, er is hier voor iedereen iets te vinden. Ik kijk ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke reis samen te stellen, tot snel?! Pura Vida!

Antoinette, Costa Rica specialist

Hoi, ik ben Antoinette, geboren in 1984 en ik ben met Liesbet en Nadieh ook Costa Rica specialist. In 2015 kwam ik voor het eerst een jaar naar Costa Rica. Ik startte meteen met werken, waardoor ik geleidelijk door het jaar heen steeds meer van het land leerde kennen. Ik was vooral onder de indruk van de overweldigende natuur. Costa Rica is een klein land, maar bevat maar liefst 5% van de mondiale biodiversiteit. Ik woon aan de Caribische kust in een dorp met aan de ene kant een pure en wilde jungle (die het hele jaar door groen is) en aan de andere kant de zee. Als je wilt, kun je in een korte periode veel van dit land zien en ervaren. Denk aan: nevelwoud, wetlands, actieve vulkanen, stranden, natuurlijke hotsprings en jungle. Ik wil nog heel veel van de wereld zien, maar voorlopig hoef ik hier niet weg.

costa rica specialist
Simone, Costa Rica specialist

Ik ben Simone. Ik maak samen met Liesbet, Nadieh en Antoinette jullie reiswensen waar. Op 8 Juli 2008 zette ik voor het eerst voet op Costaricaanse bodem. Ik zou drie maanden als reisleider in Costa Rica gaan werken maar drie maanden werden uiteindelijk acht jaar. Ik heb met veel liefde en plezier onze reizigers de mooiste plekken van Costa Rica laten zien. Alleen in Costa Rica kun je de ene dag ziplinen door de boomtoppen van het nevelwoud en de volgende dag walvissen bewonderen op zee. Twee jaar geleden ben ik begonnen als reisadviseur, al die prachtige plekken waar ik ooit geweest ben breng ik nu samen in op maat gemaakte reizen. Ik help je graag om ook jouw droomreis te verwezenlijken.

De bekende hoogtepunten van Costa Rica zijn onder andere de Arenal vulkaan, het Monteverde natuurwoud, Tortuguero… maar waar vind je nu die bijzondere plekjes waar niet iedere toerist naartoe gaat? Bekijk de reistips Costa Rica van Liesbet.

Je eigen Costa Rica rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis Costa Rica? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de Costa Rica reis specialist die al jaren in Costa Rica woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Costa Rica Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Costa Rica of de beste reistijd Costa Rica.

Ondersteuning voor én tijdens je Costa rondreis

Reisexpert Liesbet en haar team helpt je niet alleen met het uitstippelen van je ideale Costa Rica rondreis, zij zijn ook je steun en toeverlaat tijdens de rondreis. Tijdens de reis kun je Liesbet en haar team altijd bereiken. Daarnaast geeft Liesbet je tijdens de reis tips voor leuke restaurantjes en excursies.

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Costa Rica zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Reisexpert Liesbet woont al jaren in Costa Rica. Zij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Costa Rica. Geef Liesbet je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!