Cuba Autorondreis

20-daagse rondreis
Ontvang een voorstel op maat

De leukste Cuba autorondreis

20-daagse reis met huurauto

 • Reis met positieve impact
 • Verblijf in gezellige casas particulares
 • Ontspannen aan hagelwitte stranden
 • Vervoer met eigen huurauto

Tijdens deze 20-daagse Cuba autorondreis reis je over het hele eiland in een relaxt tempo. Je begint  je reis in Havana, een wonder van koloniale architectuur. Daarna bezoek je het centrum van de sigarenindustrie, Viñales, voordat je deze Cuba autorondreis in de hoofdstad Havana eindigt. Vervolgens verruil je de groene valleien van Viñales voor de witte zandstranden van Playa Girón. Na een aantal dagen bijkomen op het strand reis je naar het koloniale Trinidad. Via Camaguey reis je verder naar Santiago de Cuba. In deze stad leer je alles over de revolutie en Castro. Voordat je de laatste dagen gaat luieren op de stranden van Guardalavaca breng je nog een bezoek aan Baracoa, waar Colombus als eerste voet aan wal zette. Ook hier vind je verschillende baaitjes.

Bekijk de favoriete reisroute van Julio, onze Cuba reisexpert, gebaseerd op zijn eigen ervaringen en de feedback van reizigers. Julio helpt je graag bij het samenstellen van jouw ideale rondreis Cuba.

Reizen met positieve impact

Better Places is een sociale ondernemingWij vinden het belangrijk dat de mensen in de landen die je bezoekt optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijke prijs krijgen, dat je verblijft in casas particulares en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Als je reist met een sociale onderneming, weet je dat je bijdraagt om de wereld een beetje beter te maken. Tegelijkertijd maak je makkelijker contact met de lokale bevolking en leer je het land écht goed kennen.

Alles was top geregeld! De goede casa’s voor de overnachting en ontbijt,de prachtige excursies met de vriendelijke gidsen in de geweldige vintage auto’s (altijd op tijd) het mooie land, de muziek,de zon, het was fantastisch! .

Jasmijn

Je eigen Cuba autorondreis

Dit is een voorbeeld voor een Cuba autorondreis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de reisexpert Cuba. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Cuba Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Cuba of de beste reistijd Cuba.

Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat. Wil je eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan hieronder de leukste rondreis Cuba volgens Julio

Dag 1 – Aankomst Havana – start Cuba autorondreis
Na aankomst op de luchthaven van Havana word je opgehaald door de chauffeur en naar je accommodatie gebracht. De rest van de dag heb je de tijd om bij te komen van de reis en alvast te genieten van een mojito.

Dag 2 – Havana
Vanochtend maak je in één uur een tour door de stad in een oldtimer en wandel je onder begeleiding van een lokale gids langs de mooiste en meest interessante plekken van Havana. De oude stad is een wonder van koloniale architectuur. Straat na straat staat vol met sfeervolle oude gebouwen. Pleinen worden opgeluisterd door palmen en terrassen, in koloniale kerken wordt wierook gebrand, uit de cafés klinkt live trompetmuziek en overal wordt rum geschonken.

Dag 3 – Havana
Vandaag kun je bezoek brengen aan het oude Spaanse fort, Plaza de la Revolución en het Capitolio. Ook kun je een fietstocht maken of een salsales volgen. Ben je nog niet in de bar van Ernest Hemingway geweest? Drink dan in la Floridita een Cubaanse mojito. Je kunt ook een facultatieve excursie maken en de stad met een klassieke Amerikaanse Oldtimer verkennen.

Kies voor een directe vlucht

Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken. Lees meer

Havana Tour per oldtimer

Met een authentieke oldtimer rijd je langs de meest interessante plekken van Havana. Je ziet onderweg het Parque Central, de Paseo del Prado, de Avenida del Puerto, Fortalezas de Havana Vieja, een rum museum, het treinstation, Plaza de la Revolucion en het park met het beeld van John Lennon. Tijdens de rit wordt er uiteraard meerdere malen gestopt voor het maken van foto’s.

Cuba autorondreis
Cuba autorondreis

Dag 4 – Havana naar Viñales

Vandaag reis je met je eigen auto naar Viñales, het centrum van Cuba’s beroemde sigarenindustrie. Een korte rit door de mooie landschappen van de provincie Piñar del Rio brengt je naar Soroa, in het prachtige Sierra del Rosario berggebied. Je kunt ook een tussenstop maken in Las Terrazas, een beschermd natuurgebied. Viñales ligt in een groene vallei waaruit talloze kalkrotsen (‘mojotes’) grillig de lucht in steken.

Verblijf in Casas Particulares

Logeren bij de Cubanen thuis wordt steeds populairder. Veel reizigers kiezen tijdens een Cuba rondreis voor een verblijf in casas particulares in plaats van standaard hotelovernachtingen. Je kunt dit verblijf  vergelijken met een overnachting in een Bed & Breakfast. Het geeft een extra dimensie aan je reis omdat je een beter beeld krijgt van het leven van de Cubanen. Een bijkomend voordeel is dat de lokale bevolking profiteert van je verblijf. Lees hier meer over het verblijf in een casa particular.

Wandeling over de tabaksvelden

Maak onder begeleiding van een lokale sigarenboer een wandeling langs de tabaksvelden. De sigarenboer vertelt je alles over de sigarenindustrie en laat je ook zien hoe de sigaren gemaakt worden. Je komt ook meer te weten over de lokale religie, gewoontes en gebruiken op het platteland. Er is ook een variant waarbij je te paard door de vallei rijdt en de tabaksvelden verkent.

Dag 5 – Viñales
Viñales is een klein stadje waar vooral veel houten huisjes met veranda’s staan. Vandaag maak je onder begeleiding van een lokale gids een wandeling langs de tabaksvelden. In de maanden oktober tot maart wordt hier tabak verbouwd. In de ‘casas de tabaco’, de schuren met schuine palmdaken, kun je de tabaksbladeren te drogen zien hangen.

Dag 6 – Viñales naar Playa Girón
Je verruilt de groene valleien van Viñales voor de zandstranden van Playa Girón. Playa Girón is met name een populaire plek voor lokale toeristen, maar ook internationale toeristen komen er. Omdat de vegetatie pas stopt in de zee, geeft dit een apart beeld, met name omdat ook het blauwe water in combinatie met rood zand voor surrealistische kleuren zorgt. Naast de duikmogelijkheden kun je bij Playa Girón ook boottochten maken en watersport activiteiten beoefenen.

Cuba autorondreis

Dag 7 – Playa Girón
Ontdek de wereldberoemde Varkensbaai, waar Playa Giron onderdeel van is. Deze baai heeft de beste stranden die de Caribische kust kan bieden wat betreft snorkelen en duiken. Ook de onderwaterwereld is de moeite waard, omdat er een kleurrijk koraalrif is. In Playa Girón kun je ook een bezoek brengen aan Museo Girón. Dit museum is geheel gewijd aan de invasie van 1961 in Varkensbaai. Het museum heeft twee kamers vol met voorwerpen en foto’s van de invasie.

Dag 8 – Playa Girón naar Trinidad
Vandaag reis je naar Trinidad, één van de oudste steden van Cuba. Nergens op Cuba proef je meer de koloniale tijd dan in Trinidad. Het oude gedeelte van de stad is net een openluchtmuseum: pastelkleurige koloniale huizen met groene patio’s en hoge houten deuren en vensters, beschermd met prachtig smeedwerk. Pony’s en ezels trekken koetsen en wagens door de straatjes met kinderkopjes.’s Avonds kun je heerlijk eten in knusse restaurants en luisteren naar live muziek.

Trinidad Bici tour

Fiets door de stad in een zogenaamde bici-taxi. Je bezoekt hierbij ook de levendige buitenwijken van Trinidad. Je komt langs tabaksfabrieken, sigarenfabrieken en keramiekwerkplaatsen. Je proeft verschillende soorten vruchten en een drankje van suikerriet. Deze alternatieve route door Trinidad geeft een mooi beeld van het Cubaanse leven.

Dag 9 – Cuba autorondreis – Trinidad
Vandaag maak je een fietstocht door de stad, in een zogenaamde bici-taxi. Je rijdt door de levendige buitenwijken, langs scholen, tabaks- en sigarenfabrieken, en keramiekwerkplaatsen. Deze alternatieve route door Trinidad is een mooie aanvulling op de bekende trekpleisters en geeft een completer beeld van het Cubaanse leven in deze sfeervolle stad, en is dus zeker niet te missen tijdens een Cuba autorondreis.

Dag 10 – Trinidad 
Nog een dag om Trinidad en de omgeving te ontdekken. Slenter door de klinkerstraatjes van Trinidad langs marktjes en galeries of bezoek het Museo Romántico, een oud huis wat eigendom was van een door de suikerriethandel rijk geworden familie. Het museum geeft een goed beeld van de rijkdom van de suikerbaronnen uit die tijd.

Dag 11 – Trinidad naar Camaguey
Tussen de suikerrietplantages, veehouderijen en uitgestrekte weides, waar de Cubaanse ‘vaqueros’ ofwel cowboys met hun kuddes rondtrekken, ligt de levendige stad Camagüey. Ontdek de straatjes, pleinen en patio’s en je zult al snel merken hoe kronkelig de stad is gebouwd. Dit is expres gedaan, om invallen van piraten zo moeilijk mogelijk te maken. Hét vervoermiddel in de stad is de bici-taxi, en het is zeker aan te raden om een ritje met deze fietstaxi te maken.

Cuba autorondreis
Cuba autorondreis
Cuba autorondreis

Dag 12 – Camaguey naar Santiago de Cuba
Vandaag reis je vanuit Camaguey naar Santiago de Cuba. De route voert je van de vlaktes rondom Camaguey naar de bergen richting Santiago de Cuba. Zoals bijna elke route in Cuba sta je weer versteld van de grote verschillen in landschappen.

Dag 13 – Santiago de Cuba
In Santiago begon niet alleen de opstand tegen de Spanjaarden, hier startte Fidel Castro de revolutie. Sindsdien lijkt de tijd te hebben stil gestaan; het is net alsof je in een tijdmachine bent gestapt met de antieke auto’s en de neonverlichting in de winkelstraten. Santiago heeft levendige straatjes, waar altijd live bandjes in de kroegen spelen. Breng een bezoek aan het ‘Museo de la Lucha Clandestina’, waar je alles leert over de opstand en revolutie.

Een betere toekomst door toerisme

Het toerisme in Cuba heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een mooie kans voor de lokale bevolking, die kan profiteren van deze bron van inkomsten. Zo verwelkomen steeds meer Cubanen toeristen in hun eigen casa particular. Een manier van overnachten die we bij Better Places zoveel mogelijk stimuleren. Het geeft jou namelijk niet alleen een unieke reiservaring, je zorgt er op deze manier ook voor dat de lokale bevolking een beter leven voor zichzelf kan creëren. Lees meer

Dag 14 – Santiago de Cuba naar Baracoa
De rit van Santiago de Cuba naar Baracoa is een afwisselende tocht. Je rijdt over de ‘farola’, de beroemde weg die in de jaren ’60 dwars is aangelegd om Baracao met de rest van Cuba te verbinden. Langs de weg zie je verkopers allerlei lekkernijen verkopen. Je rijdt door de enige woestijn van Cuba en langs de zuidkust van de provincie Guantanamo. Als je goed oplet, kun je Guantanamo Bay en de Amerikaanse basis zien liggen.

Dag 15 – Cuba autorondreis – Baracoa
Baracoa ligt tussen de cacao- en kokosplantages en wordt omringd door baaitjes. Het oude centrum geeft je een kijkje in het traditionele Cuba. Op de veranda’s van oude koloniale huizen zitten breiende oma’s, uit openstaande ramen klinkt muziek en er rijden antieke Amerikaanse auto’s over de ongeplaveide wegen. Breng in de avond een bezoekje aan het centrale plein en dans mee op de swingende muziek die hier vaak live wordt gespeeld.

Dag 16 – Baracoa
Niet alleen het centrum van Baracoa is een bezoek waard, het dorp heeft ook een mooi strand. Neem een verfrissende duik in zee, maak een strandwandeling of lees een boek terwijl je van het parelwitte zandstrand en de azuurblauwe zee geniet.

Cuba autorondreis

Eten bij de mensen thuis

Sinds een aantal jaar is het toegestaan om als Cubaan in je eigen huis een paladar te openen, een soort huiskamerrestaurant. In elke stad zijn er wel een paar te vinden en de laatste jaren worden het er steeds meer. Je kunt hier heerlijk eten en er wordt gekookt met liefde.De inkomsten komen rechtstreeks bij de lokale bevolking terecht.

Dag 17 – Baracoa naar Guardalavaca
Vandaag reis je verder naar Guardalavaca. Een paradijsje aan de noordkust van Cuba. In ongeveer 4 uur rijd je van Baracoa naar Guardalavaca over een mooie route langs de kust.

Dag 18 & 19 – Guardalavaca
Deze laatste dagen verblijf je in een 4-sterren hotel om de laatste dagen nog te relaxen van je reis in Cuba. Guardalavaca is een populaire bestemming voor strandliefhebbers. De zee is kristalhelder, het strand heeft fijn zand en er ligt een koraalrif vlak voor de kust. Het langzaam in zee aflopende strand wordt omzoomd door een weelderige, tropische begroeiing.

Dag 20 – einde Cuba autorondreis
Vandaag is het einde van je Cuba autorondreis. Geniet nog even van het jaren ’50 decor voordat je weer teruggaat naar de realiteit thuis, uiteraard met een hele ervaring rijker.

Op zoek naar een unieke rondreis Cuba en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een individuele Cuba reis op maat.

Route Cuba autorondreis:

 • Dag 1 t/m 3 : Havana
 • Dag 4 en 5 : Viñales
 • Dag 6 en 7 :  Playa Girón
 • Dag 8 t/m 10 : Trinidad
 • Dag 11 : Camaguey
 • Dag 12 en 13 : Santiago de Cuba
 • Dag 14 t/m 16 : Baracoa
 • Dag 17 t/m 20 : Guardalavaca

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week gemiddeld 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op! Helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je reis. Ook helpen we je het gebruik van plastic in het algemeen te verminderen. Lees meer.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places gelooft dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het leuke is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen. Wij laten je graag zien hoe je met je rondreis een bijdrage kunt leveren aan de Werelddoelen. Lees meer

Cuba autorondreis

CO2 compensatie

Better Places compenseert de CO2 -uitstoot van de Cuba autorondreis die je bij ons boekt. Daarnaast compenseren wij als enige reisorganisatie in Nederland ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken. Om de uitstoot in kaart te brengen maken wij gebruik van een carbon calculator die per reisonderdeel exact de CO2 uitstoot berekent. Wij compenseren de CO2 uitstoot door te investeren in een Gold Standard project met efficiëntere kooktoestellen in Ghana. Lees meer over CO2 compensatie.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!