Cuba excursies

Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de Cuba excursies die je kunt toevoegen aan je rondreis Cuba. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden, afhankelijk van je route en reisduur. Neem contact op met Julio om jouw Cuba rondreis op maat samen te stellen.

Reisexpert Julio in Cuba helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Cuba. Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

rondreis Cuba

Je eigen Cuba rondreis

Ben je op zoek naar een bijzondere Cuba rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de reisexpert Cuba. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Cuba Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Cuba of de beste reistijd Cuba.

Havana – City tour

Wandel onder begeleiding van een lokale gids langs de mooiste en meest interessante plekken van Havana Vieja. De oude stad is een wonder van koloniale architectuur. In dit ‘Habana Vieja’ verveel je je geen moment! Je bezoekt verschillende pleintjes (o.a. Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza de Catedral) en de bekende winkelstraat ‘Calle Obispo’. Daarnaast bezoek je de plek waar Ernest Hemmingway zijn mojito’s dronk genaamd ‘La Bodeguita del Medio’, de tempel ‘El Templete’ die de plek markeert waar de stad in 1519 werd gesticht, ‘El Capitolio’ dat een replica van het Capitool in Washington is, een authentieke apotheek uit 1914 en het gebouw van ‘Bacardi’ uit 1930. Naast de uitleg over de historische monumenten zal de gids ook meer vertellen over het dagelijkse leven van een ‘habanero’ in Havana.

Cuba excursies: Havana Tour per oldtimer

Met een authentieke oldtimer rijd je langs de meest interessante plekken van Havana. Je ziet onderweg het Parque Central, de Paseo del Prado, de Avenida del Puerto, Fortalezas de Havana Vieja (met onder andere El Morro, La Cabaña, La Punta y La Fuerza), een rum museum, het treinstation, Plaza de la Revolucion en het park met het beeld van John Lennon. Tijdens de rit wordt er uiteraard meerdere malen gestopt voor het maken van foto’s.

Playa Larga – Snorkelen

Vanuit je casa kun je eropuit trekken en op eigen tempo de snorkelpunten langsgaan. Je krijgt vanuit de casa een lunchbox, een plattegrond en snorkelmateriaal mee. De snorkelpunten op de plattegrond zijn toegankelijk voor iedereen en je hoeft geen entree te betalen. De gids gaat ook mee onder water en kan helpen bij het verkennen van deze onderwaterwereld. In sommige gebieden mag je niet snorkelen met vinnen, ter bescherming van de koralen. Het is daarom aan te bevelen om dichte snorkel/surf schoenen mee te nemen.

Viñales – Tabacco walk

Maak onder begeleiding van een lokale sigarenboer een wandeling langs de tabaksvelden. In de maanden oktober tot maart wordt in de valleien van Viñales tabak verbouwd. De schuren met schuine palmdaken, ook wel ‘casas de tabaco’ genoemd, zijn gebouwd voor het drogen van de tabaksbladeren. De sigarenboer vertelt je alles over de sigarenindustrie en laat je ook zien hoe de sigaren gemaakt worden. Je zult ook meer leren over de lokale religie, gewoontes en gebruiken op het platteland. Tip: er is ook een variant waarbij je te paard door de vallei rijdt en de tabaksvelden verkent.

Viñales – Cayo Levisa

Een excursie naar het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Dit eilandje bestaat vooral uit mangrove, maar heeft ook een hagelwit zandstrand waar je heerlijk tot rust kan komen. Geniet van het mooie weer en de mojitos op een bedje op het strand, of ontdek de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het duiken of snorkelen.

Cuba excursies: Trinidad – Bici tour

Rijdt door de stad in een zogenaamde bici-taxi. Je komt hierbij ook in de levendige buitenwijken van Trinidad. Onderweg zie je onder andere scholen, tabaksfabrieken, sigarenfabrieken en keramiekwerkplaatsen. Je proeft verschillende soorten vruchten en een drankje van suikerriet. Deze alternatieve route door Trinidad is een mooie aanvulling op de bekende trekpleisters en geeft een completer beeld van het Cubaanse leven.

Trinidad – Paardrijden

Je maakt een rit te paard waarbij je over smalle paadjes en uitgestrekte vlaktes naar een natuurpark rijdt. Je zult hierbij onder andere de waterval Los Pilones bezoeken.

Trinidad – Workshops

In Trinidad kun je diverse workshops ondernemen. Voorbeelden zijn onder andere salsa, tekenen, percussie en keramiek workshops. Er zijn ook meerdaagse workshops, waaronder een cursus Spaanse les.

Cuba excursies: Spaans leren

Spaans leren is de enige manier om écht contact te  maken met de lokale bevolking. Een aanrader is de 5-daagse cursus. Elke dag krijg je een ander cultureel thema, waardoor je over bijvoorbeeld Cubaanse muziek leert en zelfs wat Cubaanse slang mee zult pakken. Het lesmateriaal is erg gevarieerd: de muzikanten, kunstenaars en historische gebouwen uit Trinidad zijn allemaal in de lessen verwerkt. Hierdoor krijg je niet alleen de taal mee, maar leer je ook de stad en zijn inwoners beter kennen. Een authentieke ervaring en een unieke belevenis.

Trinidad – Historical tour

Met een lokale gids wandel je door Trinidad. Hij zal je alles vertellen over “zijn” stad. Je start bij de belangrijkste weg van de stad, waar Trinidad is ontstaan. Terwijl je loopt zie je de architectuur van de stad langzaam veranderen. Je komt niet alleen in het centrum, maar pakt ook een aantal meer afgelegen straten mee.

Trinidad – Beach tour

Naast het populaire strand Playa Ancón heeft Trinidad nog vele andere stranden. Tijdens deze beach tour rijd je per oldtimer naar de mooiste plekjes langs de Caribische kust. Je bezoekt het vissersdorpje La Boca en een aantal onbekende stranden, waar je wat vrije tijd hebt en wat foto’s kunt nemen. Nadat je diverse stranden hebt gezien rijd je uiteraard ook naar Playa Ancón, waar je de rest van de dag kunt genieten van het mooie weer.

Trinidad – Topes de Collantes

Deze wandelexcursie vindt plaats in het natuurgebied La Sierra del Escambray, een ongerept tropisch bos met wel 100 verschillende soorten varens en 40 soorten orchideeën. De wandeling vandaag is in Topes de Collantes. Eerst wordt er een stop gemaakt bij een uitzichtpunt en daarna ga je samen met de gids een stevige wandeltocht aan van ongeveer 3 kilometer naar de 62 meter hoge waterval El Salto de Caburní. Met een beetje geluk kun je Cuba’s nationale vogel de Tocororo zien. Eenmaal bij de waterval kun je een frisse duik nemen.

Trinidad – El Cubano

Als je weinig tijd hebt, maar toch de échte Cubaanse natuur wilt ervaren, dan is deze tocht zeer geschikt. Op minder dan 20 minuten van Trinidad ligt het natuurpark ‘El Cubano’, aan de voet van de Guamuhaya bergketen. Loop via een eco-trail naar de Javira waterval en leer over de highlights van de flora en fauna die het park heeft te bieden. Na de tour is er tijd om te relaxen en te zwemmen.

Remedios – Cayo’s per oldtimer

Je maakt een rit per oldtimer van Remedios tot het einde van Cayo Santa María. Dit uiterste puntje is onderdeel van een natuurreservaat. Vervolgens stop je bij Cayo Las Brujas, waar je de rest van de dag met een cocktail in je hand heerlijk aan het strand kunt liggen.

Sancti Spíritus –  Kookworkshop

In deze kookworkshop leer je het échte Cubaanse eten te bereiden. Beroemde gerechten als arroz congrí, cerdo asado (gegrild varkensvlees), frijoles negros en yuca con mojito zullen geen geheim meer voor je zijn. De Cubaanse keuken is niet echt verfijnd, maar de smaken zijn heel rijk en vol. Natuurlijk ga je na bereiding je eigen gemaakte lunch of diner proeven. De workshop vindt plaats in een casa van een plaatselijke kunstenaar die van een toren van een oude zeepfabriek zijn huis en atelier heeft gemaakt. Je kunt dus ook nog een stukje plaatselijke kunst en creativiteit opsnuiven.

Cuba excursies: Sancti Spíritus –  City tour

In deze stadswandeling leer je het historische hart van Sancti Spíritus kennen. Je gaat langs alle karakteristieke gebouwen van het kleurrijke plein Parque Central Serafín Sánchez. Via de boulevard kom je bij het majestueuze koloniale gebouw waar in het koloniale tijdperk de notabelen van de regio bij elkaar kwamen. Verder hoogtepunten in deze citytour zijn: De brug over de rivier de Yayabo, symbool van de stad en nationaal monument. Sancti Spíritus staat bekend om zijn Casa de la Guayabera. Dit is een traditionele stijl van kleden waarvan men denkt dat deze ontstaan is in Sancti Spíritus. Ook is de stad bekend om zijn graveerkunst, je zult dan ook langs een atelier gaan om deze te kunnen bewonderen. Ook het atelier van de plaatselijke kunstenaar Oscar Fernández Morera zal worden aangedaan. Uiteindelijk eindig je weer op de boulevard voor een wel verdiend kopje Cubaanse koffie bij een leuk barretje (met Wifi!).

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!