Cuba specialist

Maak kennis met Julio, Monique en Yunior – Cuba specialisten

Hola, ik ben Julio, en ik ben jouw Cuba specialist. Ik ben geboren en getogen op Cuba en Trinidad is mijn geboortestad. Ik woon nu het grootste deel van het jaar in Nederland, maar ga geregeld terug naar mijn thuisland. Ik ben trots op alles wat mijn Cuba te bieden heeft: bounty-stranden, sfeervolle muziek, vrolijke en vooral gastvrije mensen en authentieke koloniale steden. Voor iedereen is er wel wat: ongerepte natuur, levendige steden, prachtige stranden, en nog veel meer. Ik help je graag om de perfecte balans te vinden tussen de highlights- wat je echt niet mag missen- en de indrukken je zelf graag wil opdoen.

Wil je Cuba specialist Julio beter leren kennen? Lees dan het interview

 

“Ik ben trots op mijn land, de mooie natuur en wordt vooral blij van de mensen! Door met mij naar Cuba te reizen draag je een steentje bij aan de lokale economie. Het is voor mij dé meest authentieke manier van reizen, georganiseerd en uitgevoerd door ons Cubanen!”

cuba-specialist

Je eigen rondreis Cuba

Ben je op zoek naar je eigen rondreis Cuba? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Julio, de Cuba specialist. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Cuba Reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Cuba of de beste reistijd Cuba.

Cuba specialist

Op zoek naar een unieke rondreis Cuba en geen tijd om zelf je reis samen te stellen? Geef Julio je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een individuele Cuba reis op maat.

“Ik vond het een hele relaxte manier van reizen, we hoefden ons nergens druk over te maken. Ook de casa particulares waren meer dan prima. We hebben heel laat geboekt, maar daar merkten we tijdens onze reis niets van. Je merkt dat de reisexpert van Better Places weet waar ze het over heeft. Ze kent Cuba goed en gaf goed advies over wat we wel en niet moesten doen.” Lees het interview

Jonathan

Better Places: écht contact met de lokale bevolking

Reizen is meer dan het verzamelen van sightseeingplekjes. Natuurlijk wil je de bekende hoogtepunten van Cuba zien. Maar wat je meemaakt op bijzondere plekjes waar weinig reizigers komen, dat blijft je meestal lang bij. Het zijn juist die onverwachte ontmoetingen die je een andere kijk geven op het land, de cultuur, de mensen en soms zelfs op je eigen leven! Door te werken met een lokale expert die ervaring heeft met reizigers maar ook beschikt over veel lokale kennis, krijgt je reis zo’n extra dimensie.

Monique, Cuba specialist

Ik ben Monique en ik help Julio met de aanvragen voor Cuba. Na mijn toeristische opleiding en een talencursus Spaans in Latijns-Amerika, raakte ik nog meer geïnteresseerd in dit continent en besloot de opleiding Talen en Culturen van Latijns-Amerika / Spaans in Leiden te volgen. Tijdens en na mijn studie heb ik al heel wat ervaring in de reisbranche op kunnen doen en heb ik ook mooie reizen door onder andere Latijns-Amerika mogen maken. Op Cuba heb ik met de bus gereisd van west naar oost en verbleef ik ook in casas particulares.

Cuba specialist

Yunior, je contactpersoon in Cuba

Yunior is jouw lokale Cuba specialist ter plekke. Hij woont in Trinidad en is vaak gids voor de fietstaxitour die je in Trinidad kunt doen, maar is vooral lokale contactpersoon op Cuba zelf. Hij is degene met wie je contact opneemt als je vragen hebt of als er iets mocht zijn tijdens je reis.

Gemak en garanties

Als je reisprogramma helemaal naar wens is, leg je het vast via het boekingsformulier op onze site. Gemakkelijk: je betaalt in euro’s op de Triodos rekening van Better Places in Nederland. Daarnaast biedt Better Places nog meer financiële zekerheid: we zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds.

Verblijf in casas particulares

Wij hebben op Cuba een groot netwerk aan casas particulares en gidsen voor lokale excursies. Door te verblijven in kleinschalige Bed&Breakfast  profiteert de lokale bevolking ook van je komst. Het bijzondere aan onze casas is de sfeer, de ligging, de mensen. Wij stellen hoge eisen en werken alleen met de beste casas. Je hebt volop privacy doordat  elke kamer is voorzien van  eigen toilet/douche, airconditioning en een patio. De huiseigenaren geven je allerlei tips om de omgeving te verkennen. Ik vind het de mooiste manier van reizen, juist door die plekken te bezoeken, waar de locals zelf ook komen.

Beste reistijd Cuba

De beste reistijd Cuba is in de maanden november t/m maart. In de overige maanden kun je ook prima een Cuba rondreis maken.

Cuba met kinderen

Cuba is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een verre reis met kinderen, maar dit eiland is juist heel geschikt als je met het gezin op reis wilt. Bekijk onze voorbeeldreis Cuba met kinderen.

Reistips Cuba

Cuba is uniek en de sfeer op dit eiland is met niets te vergelijken. Oude Amerikaanse auto’s rijden door straten met vervallen koloniale huizen. Cubaanse salsamuziek klinkt uit elk raam. Cowboys galopperen op hun paard over een dorpsplein. Dikke sigaren, de beste mojito’s, witte stranden en groene valleien: Cuba heeft het allemaal. Laat je inspireren door de reistips Cuba van Julio.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!