Culinaire reizen

Lekker eten en drinken tijdens je verre reis

 

Culinaire reizen – Lekker eten én zelf leren koken

Pittige curries in Thailand, masala dosa’s in India, ceviche in Peru: het leren kennen van de lokale keuken is een van de leukste onderdelen van reizen. Naast de lekkerste gerechten proeven is ook het ook een aanrader om ze zelf te leren maken. Volg een kookworkshop bij een lokale kok en leer het land zo nog beter kennen. Op veel van onze bestemmingen kun je mooie culinaire ervaringen beleven.

Culinaire reizen

Kookworkshops op een groot aantal bestemmingen
Food tours op maat
Eten bij lokale gastgezinnen

culinaire reizen

Culinaire reizen India: Streetfoodtour in Mumbai

Het eten in India is een feest. Van pittige vegetarische curries tot masala dosa en van kip tandoori tot Zuid-Indiase thali: tijdens je India-reis kun je elke dag andere verrassende gerechten proeven. Natuurlijk met een kruidige chai thee erbij! Wil je de Indiase keuken echt leren kennen, boek dan een streetfoodtour in Mumbai. Hierbij proef je de lekkerste vegetarische hapjes en zelfgemaakt ijs bij de beste streetfoodkramen van de stad.

Naar de India reizen

huwelijksreis

Culinaire reizen Sri Lanka : Leer zelf curries maken

Eén van de hoogtepunten van je reis naar Sri Lanka is het heerlijke eten. Wil je zelf leren om de lekkerste verse curries op tafel te zetten? Volg dan een kookworkshop bij een lokale familie. Leuk om te leren over koken én over het dagelijkse leven van de Sri Lankanen. Reizigers Daisy en Patrick gingen op les bij Rukshana en Kolitha en vertellen daar in deze blog alles over.

Naar de Sri Lanka reizen

culinaire reizen

Culinaire reizen in Peru : Eén van de beste keukens.

Peru is zo gevarieerd in klimaten en hoogtes, dat er een enorme diversiteit aan ingrediënten te verkrijgen is. In Peru eet je dan ook volop smaakvolle en gevarieerde gerechten. Verblijf zeker in een homestay aan de Koffieroute, bij gastvrouwen die geweldig kunnen koken. En eet in Lima bij toprestaurant Maido, één van de beste restaurants ter wereld.

Naar de Peru reizen

culinaire reizen

Culinaire reizen Jordanië : Koken met een lokale chef

Het eten in het Midden-Oosten is om je vingers bij af te likken. Heerlijk vers brood, goedgevulde salades, lekkere kazen en smaakvolle falafel: aanrader! Wil je zelf leren hoe je typisch Jordaanse gerechten moet maken, volg dan een kookles bij een lokale chef. Lekker en leerzaam!

Naar de Jordanië reizen

Kookworkshops en marktbezoeken in Azië

Als het over eten gaat, dan zit je in Azië eigenlijk altijd goed. Thailand, Vietnam en Indonesië zijn bestemmingen die je alleen om culinaire redenen al wilt bezoeken. In deze landen kunnen onze lokale reisspecialisten dan ook volop goede kookworkshops voor je regelen. Vaak bezoek je eerst een kleurrijke markt, waar je volop onbekende ingrediënten leert kennen. Daarna ga je aan de slag en maak je zelf verrassend lekkere gerechten klaar.

Naar de Thailand reizen

Goede wijn én lekker eten in Zuid-Afrika

Ook Zuid-Afrika is een paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. In Kaapstad kun je kookworkshops volgen bij kamamma’s in een township, of leren koken in de Bo-Kaap in Kaapstad. Stellenbosch is beroemd om haar wijnen. Stap op de fiets en maak een tocht langs een aantal bijzondere biologische wijnboerderijen. Proeven is natuurlijk verplicht.

Naar de Zuid-Afrika reizen

Eten bij casa particulares in Cuba

Cuba staat misschien niet bekend om haar culinaire hoogstandjes, maar toch kun je ook op dit bijzondere eiland heerlijk eten. Slaap je in een casa particular, bij mensen thuis, dan is de kans groot dat je gastvrouw ook voor een maaltijd kan zorgen. En dan eet je vast en zeker lekker. Ook een aanrader: eten bij een paladar, een huiskamerrestaurant. Je gastfamilie kan je vertellen waar je de lekkerste, meest originele gerechten kunt krijgen.

culinaire reizen

Proef fruit langs de weg

In veel landen zie je langs de weg kraampjes met verse producten staan. Vaak is het verse fruit hoog opgestapeld. Een mooie gelegenheid om pauze te nemen en te proeven van al die onbekende fruitsoorten. Proef in Sri Lanka bijvoorbeeld de mangosteen, ga in Thailand de uitdaging aan en proef durian en in Peru is de prickly pear een aanrader. Een mooie kans om onbekende fruitsoorten te leren kennen én een praatje te maken met de verkopers.

Landen voor vegetariërs

Voor vegetariërs kan het soms lastig zijn om lekkere gerechten zonder vlees te vinden op reis. Gelukkig zijn er genoeg landen waar je als vegetariër ook heerlijk kunt eten. Met op nummer 1 India, want ruim 30% van de Indiërs is zelf vegetariër. Op nummer 2: Jordanië, met een grote variatie aan verse, kruidige gerechten met veel groenten en geen vlees. Ethiopië staat op drie, met volop lekkere vegetarische gerechten. Ook Thailand en Mexico zijn uitstekend te bereizen voor vegetariërs: vleesloze gerechten genoeg. Lees meer

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!