Vietnam Culinair

5-daagse add-on Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

Culinaire Vietnam reis

5 dagen, vanaf € 535,-

  • Leer traditioneel Vietnamees koken
  • Verblijf in een homestay
  • Fietsen langs rijstvelden

Tijdens deze culinaire Vietnam reis staat de gevarieerde keuken centraal. Je doet inkopen op kleurrijke markten en je leert hoe je de traditionele Vietnamese gerechten kunt bereiden. Uiteraard proef je ook uitgebreid van de verschillende gerechten. Je verblijft een nacht bij de lokale bevolking op het platteland zodat je meer te weten komt over het traditionele leven in Vietnam. Ook maak je een fietstocht langs rijstvelden, breng je een bezoek aan My Son en maak je een mooie stadswandeling door Hoi An.

Reisexpert Sunny is specialist in het organiseren van individuele Vietnam reizen en helpt je graag bij het samenstellen van je ideale rondreis Vietnam. Geef Sunny je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

beste reistijd Jamaica

Je eigen rondreis Vietnam op maat

Dit is een voorbeeld voor een culinaire Vietnam reis. Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sunny, onze reisexpert in Vietnam. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Vietnam reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een rondreis Vietnam of de beste reistijd Vietnam.

Dagprogramma culinaire Vietnam reis

Culinaire Vietnam reis
Dag 1 – Hue per fiets naar Kim Long

Vandaag stap je op de fiets en ga je op weg naar het platteland. Onderweg bezoek je een bijzondere brug, een lokale markt, rijstvelden en mooie dorpjes. Bij aankomst in Kim Long laat een lokale gids je het dorp zien en kom je meer te weten over het leven van de boerengemeenschap. Liefhebbers kunnen meehelpen in de keuken en zo meer leren over Vietnamese gerechten. Je overnacht bij de mensen thuis.

Homestay Vietnam
Dag 2 – Kim Long via Phu Mong naar Hue

In de ochtend bezoek je de Huyen Khong Pagode en zie je de dagelijkse rituelen en activiteiten van de dorpsbewoners. Je rijdt naar een Phu Mong dorp voor een kook workshop. Na de lunch  bezoek je een mooie tempel en maak je een boottocht op Perfume Rivier. Onderweg maak je een stop bij een kleurrijke markt. Aan het eind van de middag wordt je teruggebracht naar je hotel in Hue.

Tip: In Koto restaurant in Hanoi worden kansarme jongeren opgeleid en krijgen ze een kans op een betere toekomst. Eet smakelijk!

Culinaire Vietnam reis
Dag 3 – Hue naar Hoi An

Na het ontbijt reis je in ongeveer 4 uur tijd naar je volgende bestemming, Hoi An. Dit sfeervolle stadje is rijk aan cultuur. In de middag maak je een stadswandeling, waarbij je onder andere het Tan Ky huis, de Japanse brug en de Phuc Kien Assembly Hall bezoekt. Uiteraard krijg je ook vrije tijd om de andere delen van Hoi An op eigen gelegenheid te verkennen.

Hoi An Kookles
Dag 4 – Hoi An: kookles

Vandaag bezoek je Tra Que Organic Village. Je wandelt door de tuinen waar lokale boeren hun akkers bewerken met behulp van de traditionele methoden. Op de lokale markt doe je boodschappen voor de lunch. Tijdens een kookworkshop leer je hoe je op een traditionele manier een echte Vietnamese maaltijd te bereiden. Met verse ingrediënten en authentieke Vietnamese gebruiksvoorwerpen kook je vier bekende gerechten, waaronder het nationale gerecht ‘Pho’. Uiteraard kun je na afloop de gerechten zelf proeven

Wil je naast de lokale keuken ook het lokale leven leren kennen? Boek een verblijf in de homestay van Mr. Binh! 

Hoi An Kookles
Dag 5 – Hoi An: excursie My Son – einde van de reis

Vandaag maak je een excursie naar My Son. Een lokale gids leidt je rond en vertelt over de oude tijd van het Hindoeïsme en de geschiedenis van Vietnam. In de late namiddag reis je terug naar Hoi An en is deze reis afgelopen. Je kunt nog een ander pakket boeken of je reis op eigen gelegenheid voortzetten.

Prijsinformatie culinaire Vietnam reis

Reisduur: 5 dagen/4 nachten
Reissom: Vanaf € 535,- per persoon (enkel in combinatie met een rondreis)
Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse (auto, boot), lokale Engelssprekende gids, 3x lunch, 1x diner, mountainbike+helm & mineraalwater (dag 1), entreegelden (dag 2-5), kookcursus (dag 4)
Exclusief: Overige maaltijden, optionele excursies, persoonlijke uitgaven
Accommodaties: Overnachtingen in een hotel, 1 overnachting bij de mensen thuis (homestay dag 1)

Deze prijsinformatie is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt, en zijn afhankelijk van factoren als beschikbaarheid, reisperiode, samenstelling van het reisgezelschap, etc. Sunny helpt je graag bij het samenstellen van jouw Vietnam hoogtepunten reis

Reisinspiratie – Vegetarisch of vegan in Vietnam

In Vietnam is het niet altijd makkelijk om als vegetarier of veganist rond te reizen. Maar dat betekent niet dat je geen culinaire rondreis door Vietnam kan plannen. Daisy van All Day Every Daisy legt gebaseerd op haar eigen ervaringen exact uit wat je moet weten voor een vlees- en visloze vakantie in Vietnam.

Vliegtickets voor je Vietnam reis

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Vietnam boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie. 

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!