Danakil Depressie in Ethiopië

Verleng je rondreis door Ethiopië met 6 dagen Ontvang vrijblijvend een voorstel op maat

De Danakil depressie

6-daagse bouwsteen, prijs op aanvraag

  • Bezoek de heetste plaats op aarde
  • Ontmoet de lokale Afar bevolking en maak kennis met de cultuur
  • Beklim de Erte Ela
  • Overnacht op de vulkaan en kampeer bij de krater
  • Leer verschillende lokale bevolkingsgroepen kennen tijdens je doorreis

De Danakil depressie is één van de meest ruige, hete en desolate gebieden ter wereld. Het ontdekken van deze hottest place on Earth is een waar avontuur en alleen geschikt voor reizigers met een flinke dosis aanpassingsvermogen. Je bezoekt  een ongerept en kleurrijk vulkaanlandschap van een vreemdsoortige schoonheid. Je ontmoet de woeste Afar, een geïsoleerd levend volk dat al eeuwenlang leeft van zoutwinning. Je beklimt de Erta Ale, een vulkaan waar je vanaf de kraterrand een onophoudelijk golvende magma-zee kunt bewonderen. Door de Hooglanden van Ethiopië reis je weer terug, onderweg heb je mooie vergezichten.

rondreis Cuba

Reisexpert Daniël woont al jaren in Ethiopië. Hij helpt je graag bij het samenstellen van je ideale Ethiopië reis. Geef Daniël je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Voeg een Danakil bouwsteen toe aan je reis

De Danakil Depressie reis die je hier ziet is een bouwsteen en kan worden toegevoegd als verlenging aan je vakantie met Better Places. Je plant je hele reis in overleg met Daniel, die al jaren in Ethiopië woont. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Ethiopië reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden van een  rondreis Ethiopië  of de beste reistijd Ethiopië .

Route Danakil Depressie Bouwsteen

Route Danakil:

  • Dag 1 : Mekelle, Start Danakil reis
  • Dag 2 en 3 : Ahmed Ela
  • Dag 4 : Beklimming Erta Ale
  • Dag 5 : Dessie
  • Dag 6 : Einde rondreis
Danakil
Dag 1 – Addis Abeba naar Mekelle      

Je begint vandaag je reis met een binnenlandse vlucht naar Mekelle. Vanuit hier reis je in de middag naar het paleis van Keizer Yohannes, de stichter van modern Ethiopië. In de avond geniet je van een diner in een traditioneel restaurant met dans en muziek van de Tigrayers, de plaatselijke bevolking.

Dag 2 – Mekelle naar Ahmed Ela

Je verlaat de Abessijnse Hooglanden en daalt ruim 2.500 meter om de Danakil depressie te bereiken. Je zult de komende 2 nachten doorbrengen in het gehucht Ahmed Ela. Aangezien je maar een paar kilometer van het buurland Eritrea verwijderd bent, is begeleiding van soldaten verplicht. De oorlog tussen beide landen is weliswaar afgelopen, maar de vrede is nog niet getekend. Je overnacht in Afar abris, een soort huisjes die typisch voor deze omgeving zijn.

Danakil
Dag 3 Danakil bouwsteen – Ahmed Ela: excursie Dallol

Vanuit de diepte van de aarde borrelen allerlei zouten en gassen naar boven in een caleidoscoop van onwaarschijnlijke kleuren; groene, gele, paarse en rode zoutkristallen die alsmaar groter en groter worden. Dit is Dallol, een vulkanisch gebied en tevens de heetste plek op aarde! Danakil is inderdaad erg ruig. Je reist door naar Lake Asale, waar mannen zout winnen door tegels van ruim 2 kilo uit de immense vlakte te hakken.  Honderden kamelen vervoeren deze naar de zoutmarkt van Mekele.

Kijk naar onze voorbeeldreizen voor Ethiopië, je kunt deze reizen zelf aanpassen of aanvullen met deze bouwsteen naar de Danakil Depressie. Ook kan je je reis 5 dagen verlengen met een uitstapje naar de Bale Mountains.

Danakil
Dag 4 Danakil bouwsteen – Beklimming Erta Ale

Na de lunch worden de kamelen klaargemaakt voor transport en rond 4 uur begin je aan de klim. Het is 11.7 kilometer naar de top, dus je zult overnachten op de vulkaan. Ertale betekent ‘het land van de boze geesten’ en de bewoners durfden  eeuwenlang niet naar boven te klimmen. Pas toen de eerste blanken levend terugkwamen van hun tocht durfden ze mee te gaan.  Bij het bereiken van de rand van de krater zie je een zee van magma die onophoudelijk golft tegen de randen van de krater. Je kampeert bij de krater.

Danakil
Dag 5 – via Mekelle naar Dessie

Vroeg in de ochtend begin je, uiteraard weer met de kamelen, aan de afdaling. Eenmaal beneden is het nog zo’n 3 uur rijden voordat je weer terug bent in Mekelle. Je vervolgt de weg door de Abessijnse Hooglanden totdat je het plaatsje Dessie bereikt, waar je zult overnachten in een comfortabel hotel.

Dag 6 – Dessie naar Addis Abeba – einde Danakil reis

Het is een lange dag rijden naar de hoofdstad van Ethiopië.  Je passeert diverse bergpassen van boven de 3000 meter hoog en je hebt mooie vergezichten. Overal wordt er op het land gewerkt. Onderweg maak je stops voor foto’s en ontmoetingen met de verschillende bevolkingsgroepen. In Addis Abeba eindigt deze reis en kun je je reis voortzetten of terugkeren naar huis.

De beste reistijd Ethiopië is tussen oktober en februari, omdat het er dan droog en niet te heet is. Tussen februari en juni valt de ‘kleine regentijd’ nog wel mee, maar van juli tot en met september is het grote regenseizoen.

Reisinspiratie – Danakil Depressie

Als je overweegt een reis naar een Afrikaans land te maken, je houdt van mooie landschappen en bergen én je wilt niet de hoofdprijs betalen, dan is Ethiopië your call! Reisjunk zet 5 highlights voor je op een rijtje die dit land meer dan de moeite waard maken.

Vliegtickets naar Ethiopië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Ethiopië boeken. We raden de vergelijkingssite Flygrn aan. Op deze site kun je de CO2 uitstoot van je vlucht zien. Door te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. De lokale reisexpert geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie

Meer inspiratie voor een reis naar de Danakil Depressie

Ben je op zoek naar een rondreis Ethiopië en wil je langs de Bale Mountains? Geef Daniel je wensen door en hij stuurt je een voorstel voor een rondreis Ethiopië op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier de voorbeelden voor een rondreis Ethiopië.

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

Roadtrip Marokko

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!

You have Successfully Subscribed!