10% van onze winst naar positieve initiatieven

Wij ondernemen om de wereld een stukje beter te maken

Initiatieven die de wereld een beetje beter maken.

Better Places is een social enterprise. Wij ondernemen om de wereld een stukje beter te maken. De maatschappelijke missie van ons bedrijf staat voorop, geld verdienen is van secundair belang. Elk jaar besteden wij 10% van onze winst aan positieve initiatieven die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Donaties 2018

In 2018 hebben wij al aan verschillende kleinschalige initiatieven donaties gedaan:

Aardbeving Sulawesi
Het Indonesische eiland Sulawesi is eind september getroffen door een aantal krachtige aardbevingen en een tsunami waarbij veel slachtoffers zijn gevallen en veel mensen hun huizen zijn kwijt geraakt. Better Places heeft besloten een donatie te doen van 1000 euro aan onze partner op Sulawesi. Zij heeft een uitgebreid netwerk waardoor ze goed hulp kan bieden, en ook plekken kan bereiken waar grote organisaties niet komen. Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 2, 3 en 6.

MS Missie Peru
Vijf vrouwen met MS lopen half september 2018 een deel van de Incatrail in Peru. De bestemming: de oude Inca-stad Machu Picchu. Samen zamelden de deelnemers met hun MS Missie Peru al bijna 30.000 euro in voor MS-onderzoek, waaronder ook een donatie van Better Places. Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 3.

Aardbeving Lombok
Het Indonesische eiland Lombok is in augustus 2018 meerdere malen getroffen door krachtige aardbevingen waarbij vele slachtoffers zijn gevallen en veel mensen hun huizen kwijt zijn geraakt. Jantine Buys draait al jaren allerlei sociale projecten op Lombok, en was ten tijde van de aardbevingen ook aanwezig op Lombok. Better Places heeft besloten haar project: ‘steun voor Lombok‘ een donatie te doen van 500 euro. Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 2, 3 en 6.

Refill My Bottle crowdfunding
RefillMyBottle is een online kaart die plaatsen aanwijst waar je kunt binnenlopen om een fles gratis of tegen een minimale vergoeding te vullen met schoon drinkwater. Onze agent in Indonesië wees ons op een crowdfunding van Refill My Bottle om hun app weer beschikbaar te maken. Better Places heeft een donatie gedaan van 500E. Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 6 en 14.

Donaties 2017

Het grootste deel van onze donaties over onze winst in 2017 ging naar Artsen zonder Grenzen. Bij het kiezen van de goede doelen die wij ondersteunen laten wij ons leiden door Give Well, een onderzoeksinstituut dat wereldwijd goede doelen analyseert op hun effectiviteit. Daarnaast ondersteunden wij verschillende initiatieven die kies doen aan het probleem van plastic afval.
Tenslotte ondersteunden wij een aantal kleinschalige initiatieven waar onze lokale reisexperts bij betrokken zijn.

Refill my bottle
Op Bali is – door een aantal luxe eco-hotels – een initiatief gestart om op zoveel mogelijk plekken een waterfles bij te kunnen hervullen. Behalve hotels doen ook restaurants, winkels en een bedrijf dat waterfilters levert mee. Er is zelfs een speciale app ontwikkeld, waarop de bijvulplekken in kaart worden gebracht. Lees hier meer over Refill my Bottle. In 2017 zullen wij een donatie doen van 5000 USD aan Refill Bali. Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 6 en 14.

donaties

Social Impakt Bali
Social Impakt is een social enterprise die Nazava waterfilters distribueert op Bali. Better Places heeft een donatie gedaan van 1000 euro om waterfilters te leveren aan de verschillende evacuatie kampen in Oost Bali. Door de uitbarstingen van de vulkaan Agung wonen vele Balinezen tijdelijk in opvangkampen. Lees meer over Social Impact.  Met deze donatie leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 6.

Plastic Soup Foundation
De Plastic Soup Foundation wil een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. Vanaf 2017 steunen wij hun werk met een jaarlijkse bijdrage van 1500 euro. Hiermee leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 14. Lees meer

Colombia – Stichting straatkinderen Medellin
Reisexpert Eddy is nauw betrokken bij Stichting Straatkinderen Medellin. Net als in 2016 doneerden wij in 2017 een bedrag van 1500 euro aan deze stichting. Hiermee leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 1, 4 en 11.

Outdoor workshop voor schoolkinderen Nepal
De Nepalees Jagan Timilsina wil dmv outdoor cursussen Nepalese kinderen belangrijke skills bij te brengen. Hij rende 1600 km door de Himalaya om geld bijeen te brengen, en heeft de race ook nog eens gewonnen! Lees hier meer over deze bijzondere man. Better Places deed een donatie van 1000 euro. Hiermee leveren wij een bijdrage aan Sustainable Development doel nr 1, 4 en 15.

donaties

Haarlem rent voor Kenia
In oktober doneerden wij 1000 euro aan Walter, Suzanne en Yvonne. Zij zijn geselecteerd om een unieke marathon te lopen in Kenia, georganiseerd door Lornah Kiplagat en Unicef. Een loodzware marathon op hoogte met 1000 hoogtemeters. Zij verblijven in het High Altitude Training Centre, de droom van elke hardloper 😉
Wat het nog mooier maakt, is dat ze deze marathon lopen voor kinderen in Kenia. En wel voor het project ‘Football for Water‘. Via dit programma van Unicef krijgen Keniaanse kinderen op school schoon water, wc’s en via voetbal voorlichting over hygiëne. Iets wat voor ons heel vanzelfsprekend is. Dit verbetert hun gezondheid en vergroot de kansen op een mooie toekomst, in het bijzonder voor meisjes.
Meer over de marathon lees je hier: www.haarlemrentvoorkenia.com
Met deze bijdrage ondersteunen wij Sustainable Development doel nr 3, 5 en 6.

Donaties 2016

Het grootste deel van onze donaties over onze winst in 2016 ging naar Artsen zonder Grenzen en Against Malaria Foundation. Bij het kiezen van de goede doelen die wij ondersteunen laten wij ons leiden door Give Well, een onderzoeksinstituut dat wereldwijd goede doelen analyseert op hun effectiviteit. Wil je meer weten over het kiezen van goede doelen bekijk dan dit filmpje van econoom Kelly Liket. Liket is de Nederlandse voorvrouw van de internationale effective altruism-beweging. De beweging probeert een omslag in de filantropie te bewerkstelligen door ervoor te zorgen dat geld doelmatig wordt besteed. „Ons doel is om zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk te helpen”, zegt Liket. „Maar dan op basis van ratio en wetenschappelijk bewijs.” Lees meer
Daarnaast gingen er kleinere bedragen naar noodhulp als gevolg van aardbevingen.
Tenslotte ondersteunden wij een aantal kleinschalige initiatieven waar onze lokale reisexperts bij betrokken zijn.

Noodhulp
In maart 2016 doneerden wij 500,- euro aan noodhulp in Ecuador, na de aardbeving in april 2016.
In augustus 2016 doneerden wij 1500 euro aan de lokale gemeenschappen om de schade te herstellen naar aanleiding van de aardbeving in de Colca Canyon in Peru.

Vluchtelingenkamp Jordanië
In juni 2016 doneerden wij een bedrag van 750,- aan een vluchtelingenkamp in Jordanië via een initiatief van studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Samen met onze lokale reisexperts selecteerden wij een aantal goede doelen die een financiële bijdrage goed kunnen gebruiken.
Suriname – JA Foundation
De JA Foundation ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme (wees)kinderen in Suriname. In 2016 doneerden wij een bedrag van 400 euro aan deze stichting.

Peru – Stichting Abrazos
De Nederlandse Willeke Brouwers helpt al vele jaren kinderen met autisme in Cusco . De Stichting Abrazos werkt daarbij nauw samen met de ouders, leerkrachten en scholen door middel van trainingen. Better Places doneerde in 2016 een bedrag van 500 Euro.

Colombia – Stichting straatkinderen Medellin
Reisexpert Eddy is nauw betrokken bij Stichting Straatkinderen Medellin. Deze stichting biedt culturele en sportieve activiteiten aan kinderen die het moeilijk hebben. In 2016 doneerden wij een bedrag van 1500 euro aan deze stichting. Bekijk hier het filmpje.

Egypte – Brooke Animal Hospital
In 2016 doneerden wij een bedrag van 200 euro aan Brooke Animal Hospital in Luxor.  Brooke Hospital for Animals helpt werkpaarden en ezels, met gratis medische hulp door eigen lokale dierenartsen, in dierenziekenhuizen en met mobiele klinieken.

Ladakh – Dutch Foundation for Ladakhi Nuns
Dit is een deels Nederlands-gefinancierd initiatief. Het is ontstaan uit een behoefte om de traditie van de nonnen in Ladakh te doen herleven. De vereniging steunt de nonnen van Ladakh door middel van onderwijs. Wij doneerden in 2016 een bedrag van 200 euro. Meer informatie vind je hier.

Donaties 2015

Van onze winst over 2015 doneerden wij een bedrag van 3500,- euro aan Restaurant SYR. Dit restaurant ging 25 juni 2016 in Utrecht van start. Er werken mensen die kortgeleden als vluchteling naar Nederland kwamen. De winst van het restaurant wordt besteed aan opleidings- en carrièremogelijkheden voor een nog bredere groep vluchtelingen.  In het restaurant eet je heerlijke Syrische gerechten, bereid met een Europese twist en zo veel mogelijk lokale en biologische producten. Syr zal ook regelmatig evenementen organiseren om de band tussen oude en nieuwe Utrechters uit allerlei culturen te versterken.
Ook doneerden wij een bedrag van 500,- euro aan Hoost. Dit initiatief biedt kleinschalige opvang aan vluchtelingen in Amsterdam. Eind februari hebben dertig Syrische vluchtelingen hun intrek genomen in een leegstaand kantoorgebouw aan de Mauritskade Amsterdam. Voor de bewoners is het een aangenaam alternatief voor de grootschalige opvang. Vluchtelingen en buurtbewoners willen hiermee aantonen dat kleinschalige opvang wél kan.

social enterprise

Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips van onze experts?

* Verplicht veld
We hebben je toestemming nodig! *

Je bent succesvol ingeschreven!

Geef je op en maak kans op gratis toegangskaarten voor twee personen voor de beurs!

Vul alle velden in om kans te maken op de vrijkaarten!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Amsterdam!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Utrecht!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!

Schrijf je in voor de presentaties in Breda!

* verplicht
We hebben je toestemming nodig! *
Welke presentaties wil je bijwonen?
Elke maand het laatste reisnieuws en insider tips?

Je bent succesvol ingeschreven!